Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója hosszú interjút adott a La Gazzetta dello Sport lapnak.

Tegnap ünnepelte 1 éves évfordulóját Li Yonghong a Milan elnökeként. Mint ismert, a kínai üzletember 2017. április 13-án vásárolta meg a klubot Silvio Berlusconitól mintegy 740 millió euróért, emellett a nyári átigazolási időszakban közel 200 millió eurót fordított a játékoskeret megerősítésére.

“Menedzsment szinten azt gondoltam, hogy több nehézségem lesz, mivel ez volt az első év. Ezzel szemben nagyon jó visszajelzések érkeztek a klubon belül dolgozó emberektől és a vártnál sokkal pozitívabb volt a rajongók reakciója is. Sajnáljuk a szezon elejét, amely nem a várakozásoknak megfelelően alakult, de aztán rátaláltunk a helyes útra. Boldog vagyok a pályán kívüli események miatt is. Elindítottunk egy új vállalkozást Kínában, emellett a kereskedelmi részleg nagyon jól megy és egyezséget kötöttünk hét új szponzorral is. A mérkőzésekből származó bevételek sokkal magasabbak, mint vártuk. Továbbá hétről hétre alakul a stadionprojekt, függetlenül attól, hogy a San Siro felújításáról vagy egy esetleges új stadion felépítéséről beszélünk. A mérleg pozitív és az út helyes. Összhangban vagyunk az előrejelzésekkel.” – mondta Fassone a Gazzettának.

“Elliott? A refinanszírozás meg fog történni. Három lehetőség van, amelyeket Li Yonghong értékel. Még hat hónap van hátra a határidőig és nyugodt vagyok. UEFA? Úgy gondolom, hogy jelenleg az számít a legjobban, hogy a következő három évre tervezzünk, mivel a Milan szándéka megfelelni a Pénzügyi Fair Play szabályainak. Az UEFA-val való tárgyalások az elmúlt években megsértett szabályok szankcionálására vonatkoznak. Nem számítok olyan büntetésre, amely nagy mértékben korlátozná a nyári átigazolás terveinket. Természetesen a különbség pénzügyileg a vásárlások és az eladások között kisebb lesz, mint az elmúlt évben. A Milan nagyon jól áll pénzügyi és gazdasági szempontból.”

“Li Yonghong egy olyan személy, aki keveset beszél és ritkán áll nyilvánosság elé, inkább cselekszik. Gyerekkora óta imádja a Milant. Tizenöt nappal ezelőtt találkoztam vele Londonban pénzügyi tárgyalás miatt. Ő egy olyan elnök, aki minden szempontból közreműködik, bízik a menedzsmentjében és jelentést kér.”

“Gattuso szerződéshosszabbítása? Mirabellivel a mi döntésünk volt. Ezer okkal meggyőzött minket és vele képzeljük el a közép és hosszú távú projektünket, amely a klub újjászületéséről szól. Gattuso megérdemli a feltétel nélküli bizalmunkat. A klub meggyőződése alapján ő a megfelelő személy arra, hogy oda vezessen minket, ahol lenni akarunk. Átigazolási időszak? Meg fogjuk erősíteni a csapatot. A szurkolók 2-3 játékos érkezésére számíthatnak az általunk kritikusnak vélt posztokra. Pénzügyi szempontból nem gondolom, hogy bárkit is el kell adnunk. Ugyanakkor miután a sportigazgatóval és az edzővel egyeztettem, azt mondhatom, hogy lesznek érkezők és távozók. A játékosaink 80-90 százaléka teljesítette vagy meghaladta az előzetes várakozásainkat, azonban nem tudtunk volna 240 millió eurót költeni, ha tavaly nyáron nem adunk el néhány játékost. Mirabelli nagyszerű munkát végzett. Fiatal, olasz és értékes csapatunk van.”

“Gigio Donnarumma? Mindenki maximálisan bízik benne. Gigio az egyik oszlopa a csapatnak és az az elképzelésünk, hogy ő lesz a kapusunk hosszú távra.”

Fassonét arról is kérdezték, hogy katasztrófát jelentene-e, ha a Milan a következő szezonban nem szerepelne a Bajnokok Ligájában.

“Nem, egyáltalán nem. Ebben az esetben talán kevesebbet fogunk befektetni, de az UEFA-nak bemutatott pénzügyi tervezetünk nem tartalmazta a Bajnokok Ligája szereplésből származó bevételt, így a rajongók nyugodtak lehetnek. Nyilvánvaló, hogy ezen a nyáron más egyensúly lesz az érkező és a távozó játékosok között, de mindenekelőtt meg kell felelni az UEFA szabályainak. Nehéz elképzelni, hogy nagyon nagy összegeket fogunk kifizetni játékosokra.”

10 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én úgy vagyok a költekezéssel, hogy jó ha van pénz, szükség helyzetben van hova nyúlni. De………..
    Ha én tulaj lennék, az edzőt és a sportigazgatót nem kényeztetném el a pénzzel, ahogy a City, United, PSG, Chelsea stb csinálja…Azért alkalmazok futballszakembereket és nek “pénzügyi szakembereket” a pályán és a pálya mellett, hogy a játékosokat tökéletesítse, taktikát, játékot, a csapatot a morált stb…Ezeket pénzzel nem lehet megvenni.
    Ha tényleg hiány poszt van, amit minden erőfeszítés ellenére nem sikerül semmilyen módszerrel betölteni, akkor vásárolni. Most a Milanban vannak hiányposztok. Vásárolni kell..