Li Yonghong, a Milan elnöke nyílt levelet írt a tulajdonosváltás egy éves évfordulója alkalmából.

A kínai üzletember tavaly áprilisban mintegy 740 millió euróért vásárolta meg a Milan részvényeinek 99,9 százalékát Silvio Berlusconitól és több mint három évtizedes korszak zárult le a klub történelmében.

Li Yonghong az évforduló alkalmából nyílt levélben üzent a szurkolóknak.

“Kedves AC Milan szurkolók,

Nagyon izgatottan mondhatom azt, hogy az első évfordulónkat ünnepeljük a klubbal.

Sok minden történt az elmúlt 12 hónapban. Tavaly nyáron nagy szenvedéllyel vittük véghez a klub történetének legjelentősebb pénzügyi befektetését, felépítve a jelenlegi fiatal, tehetséges és kihívásra vágyó csapatot, amelyet egy szenvedélyes és inspiráló edző, Rino Gattuso vezet. Teljes mértékben élvezi az én támogatásomat, valamint a vezetőségét, a csapatét és biztos vagyok benne, hogy világszerte az összes rajongóét is.

Miközben szembenézünk az előttünk álló kihívásokkal, az előrehaladás nem lett volna lehetséges az összes munkavállaló elkötelezettsége nélkül. Ezért nagyon hálás vagyok.

Szeretném megragadni a lehetőséget és ismét hangsúlyozni, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az AC Milan növekedési projektje iránt. Természetesen még hosszú út áll előttünk a céljaink eléréséhez. Célunk visszavezetni a klubot oda, ahova tartozik: azaz az európai labdarúgás csúcsára. Miközben a pozitív első évünket ünnepeljük, tudjuk, hogy ez csak a projekt kezdete, hogy a Milan sikeressé és szilárddá váljon. Ez egy olyan projekt, amely során a tökéletességre törekszünk és tiszteletben tartjuk az általunk vállalt összes pénzügyi kötelezettséget. A szenvedélyetek és a szenvedélyünk az, ami mindennapos inspirációt ad számunkra.

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki támogatta ezt a fiatal és izgalmas csapatot az első évben. Együtt valami igazán különlegeset érhetünk el.

Forza Milan!”

1 hozzászólás

  1. Mi is elkötelezettek vagyunk!:)))
    Nyáron kiderül mekkora valóságtartalma van ezeknek a szavaknak,eddig én 100 százalékosan bízom Gattában,a csapatban és a vezetőségben;remélem pár éven belül újra a csúcsokat ostromoljuk majd!:))