André Silva, a Milan portugál válogatott csatára boldogan nyilatkozott a Genoa elleni győzelem után és elmondása szerint hosszú ideje erre a pillanatra várt, hogy megszerezze első gólját a Serie A-ban.

A Milan vasárnap este drámai végjáték után 1-0-ra legyőzte a Genoát és nagyon fontos három ponttal távozott Genovából. André Silva hosszú idő után volt újra eredményes, a bajnokságban pedig ez volt az első találata.

“Ha nem játszok sokat, az azt jelenti, hogy keményebben kell dolgoznom. Természetesen nagyon boldog vagyok, mert ez volt az első gólom a bajnokságban. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, a szakmai stábnak és a csapattársaimnak. A gólszerzés jelent számomra mindent. Suso gólpassza? Nem volt túl jó a beadás…” – mondta nevetve Silva.

“Teljesen más érzés az utolsó percekben betalálni. Gattuso azt mondta nekem a meccs után, hogy jó munkát végeztem és bízik bennem. Meg kell hallgatnom az edzőt és végezni a feladatom. Örülök az első gólomnak, de a legfontosabb a munka. Mióta a Milan játékosa vagyok, már az első bajnoki meccsen vártam, hogy betaláljak, mert egy csatárnak gólt kell szereznie.”

“Arsenal? Sikerre éhesen megyünk a visszavágóra és majd meglátjuk, hogy mi történik. Nyerni akarunk és mindent beleadunk.”

14 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A Milan eddig kétszer indult otthoni 0-2-vel egy egyenes kieséses nemzetközi párharcban, és mindkétszer egy barcelonai csapattal szemben bukott el: 1959 novemberében a Barcával (0-2, majd 5-1), majd 1987 őszén az Espanyollal szemben (0-2 és 0-0), szóval ez jó jel. 🙂

    Múlt héten több olyan lehetősége is volt a Milannak, amikor nagyon kevés kellett volna egy nagy helyzethez vagy akár gólhoz. És ezek sokszor nem azért hiúsultak meg, mert marha jól védekezett volna az Arsenal. Egyszerűen nem voltak jók az utolsó passzok. Szó se róla, jóval esélyesebb az Arsenal, de ha lenne egy kis szerencsénk, ami nem nagyon volt a San Siróban, akkor játszhatunk az Emiratesben egy jó kis meccset. Ha meg nem, akkor pozitívum, hogy már március közepén el lehet felejteni az Európa-ligát, és kizárólag a bajnokságra kell koncentrálni, ahol akár a dobogó is összejöhet.

  2. Én sem gondolom lehetetlennek a továbbjutást. Ha a meccs első felében valahogy betalálunk, teljesen nyílt a továbbjutás, ha gólt kapunk, gyakorlatilag eldőlt. Ha sikerül vezetnünk, akkor természetesen meg kell tenni mindent, ha gólt kapunk akkor viszont nem kell túl izgulni a meccset hozzuk le egy becsületes x-re, az Arsenal sem fog kapkodni. Azthiszem írtam is chat-be a múltheti meccsen, hogy a bajnokság mindenek felett a szezon végéig!! 😀