A Milan csütörtökön hazai pályán 2-0-ra elveszítette az Arsenal elleni nyolcaddöntő első mérkőzését az Európa Ligában. Gennaro Gattuso, a csapat edzője szerint a játékosok nem játszottak egységesen és az Ágyúsok megérdemelten győztek, de nem adják fel, hiszen nincs vesztenivalójuk a visszavágón.

“Tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az Arsenal egy nehéz időszakon ment keresztül, de hatalmas minőség állt a rendelkezésükre, miközben mi túl sok hibát követtünk el. Nem játszottunk egységesen és az Arsenal megérdemelte a győzelmet. Jobban is teljesíthettünk volna, de nem játszottunk csapatként. Minden egyes alkalommal, amikor az ellenfél támadott, veszélyben voltunk. A legtöbb játékosnak még teljesen új ilyen szinten játszani, de így is túl sokat hibáztunk. Most előre tekintünk és nem szabad, hogy csökkenjen az önbizalmunk. Tanulni fogunk ebből.” – nyilatkozta Gattuso a meccs után.

“Továbbjutás nehézsége? A gondolataim a Genoa elleni meccs körül járnak, majd csak azután fogunk felkészülni a londoni visszavágóra. A labdarúgásban soha nem mondhatod, hogy soha, ezért a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Biztosan nem kirándulni megyünk az Emirates stadionba. Mi vagyunk a Milan és tisztelnünk kell ezt a mezt. Szerezhettünk volna gólt csütörtökön, még semminek sincs vége, de nagyon nehéz lesz.”

“Számítottam arra, hogy az Arsenal ilyen módon fog hozzáállni a mérkőzéshez. Hibáztunk, hogy túl sok területet engedtünk az ellenfélnek, akik könnyedén áttörték a vonalainkat. Nem sikerültek a cselek és mindig vesztesen jöttünk ki a párharcokból. Ilyen Arsenalra számítottam, amely kiváló és minőségi játékosokkal rendelkezik. Ez az eredmény az Arsenal érdeme és annak tudható be, hogy sokat hibáztunk. Az európai kupaporondon nagyszerű játékosok játszanak, akiknek megvan a sebességük és a minőségük. Ha megnézzük, az angol élvonalbeli csapatok háromszor annyi bevételre tesznek szert a televíziós jogokból és ez jelenti a különbséget.” – tette hozzá.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. A meccs előtt írtam, akkor kezdtem el pánikolni, mert eszembe jutott, hogy a hétvégi kihagyott meccs (a derby), nem biztos, hogy jót tett nekünk.

  Eddig ugyanis a játékosaink folyamatosan játszottak minden 3.-4. nap. Nem volt pihenő, folyamatosan terhelve voltak. Nagy elánnal készültek a derby-re, aztán nem tudták kiadni magukból. Várniuk kellett 4 napot úgy, hogy közben egy volt csapattársukat is gyászolták.

  Az Arsenal nem csinált semmi különöset tegnap este.
  Sőt, a meccs elején úgy nézett ki, hogy nem is engedjük őket szóhoz jutni.
  3 perc után már 3 szögletnél jártunk.

  De aztán, ahogy teltek a percek, annál jobban engedtük őket játszani.
  Minden, amit eddig jól csináltunk, most eltűnt.
  A Lazio-t és a Roma-t is úgy kaptuk el, hogy nem engedtük őket támadni. Már a saját térfelükön letámadtuk őket.
  Az Arsenal pedig simán átsétált a mi térfelünkre és zavartalanul tudott támadni. A 16-osunkon belül is gyönyörűen passzolgattak oda-vissza. Egyszerűen nem volt senki, aki zavarta volna őket.
  A mi támadásaink pedig… mert hogy volt az is bőven, simán elakadtak az ellenfél 16-osánál. Vagy valaki távolról felé vagy mellé rúgta, vagy pedig visszapassz teljesen Bonucci-ig néha Donnarumma-ig.
  Rengeteg volt az egyéni hiba és egyáltalán nem láthattuk azt az együtt mozgást csapatrészenként, amihez már már hozzá is szoktunk az elmúlt 13 meccsen.
  Ilyen focit utoljára Montella alatt láthattunk.

  Gattuso azt nyilatkozta, hogy Calhanoglu eseténél ő simán feldobta volna magát, hogy 11-eshez jussunk. Hááááát… én meg épp ezért tisztelem Hakan-t, mert nem alacsonyodik le ennyire. Csak akkor lett volna értelme különben, ha a labdát befelé tolja meg, mert akkor a kapus elkaszálja őt is labdával együtt…nem biztos hogy 11-es lett volna.

  Így, hogy 2-t rúgtak idegenben, nem sok esélyünk maradt tovább jutni. De azért a maximumot kell nyújtani a visszavágón, akkor is ha már 100%, hogy kiesünk. Ez egy nagyon jó esély tapasztalatot gyűjteni. Ha BL-t akarunk játszani, ilyen meccsekhez hozzá kell szokni.

  Különben én személy szerint egyáltalán nem bánom, ha búcsúzunk az EL-től. Így is tovább jutottunk, mint a legtöbben vártuk Montella vezetése alatt.
  Nekünk most teljes mértékben a bajnoki 4. helyre kell koncentrálnunk. Mert elérhető.

  Hétvégén Genoa ellen játszunk, ami abszolút nem lesz sétagalopp. Bár csak a 13. helyen állnak és sokat buknak kisebb csapatok ellen, de nagy csapatok ellen rendre felszívják magukat. És bizony kevesebb gólt kaptak, mint mi.
  Genoa – Inter 2:0, Lazio – Genoa 1:2, Juventus – Genoa 1-0, Genoa – Roma 1:1,
  Genoa – SSC Napoli 2:3, AC Milan – Genoa 0:0, Inter – Genoa 1:0, Genoa – Lazio 2:3.

  Nagyon remélem, hogy ez az Arsenal elleni vereség nem fogja túlságosan visszavetni a csapatot és Gattuso újra képes lesz életet verni a srácokba, mert ez a hétvégi 3 pont fontosabb lesz, mint elverni az Arsenal-t.

  A 4. helyet meg kell szereznünk, mert ha nem szerezzük meg a BL-t érő 4. helyet, akkor félő hogy a nyáron nagy ,,kedvencektől,, kell megválnuk és jövőre is ,,csak,, EL-ben nyomjuk.

 2. Hakanos szitut nagyon nem jól látod nézd vissza…bem feldobni kellett volna magát hanem csak simán elesnue…kontakt volt közte és Ospina között…11es és kiállítás….mindjárt minden más…sőt ha ez kett volna akkir 3-0 ide a meccs… rutintalan volt Hakan !

 3. Ugyan már blaci..aki kupát akar nyerni,bajnok akar lenni annak csibésznek is kell lennie…az 11es volt és kiállítás…csatár voltam…ott hagyom a lábam és viszi a kapus..nincs olyan bíró aki nem fújja be !
  Amiről Te beszélsz az a szimpatikus sokadik ski ezzrl vígasztalja magát…hogy szépen tapsoltunk,és megsimizték a fejemet cserében.

  • Sajnos a mai fociban tök mindegy a sportszerűség, az eredmény számít. Semmire nem megyünk Hakan sportszerűségével, mivel gyakorlatilag már most kizúgtunk az EL-ből. Persze csak találgatás, mi lett volna ha…de ez az Arsenal annyival jobb volt, hogy a tizi csak szépségtapasz lett volna valószínűleg.