Patrick Cutrone, Lucas Biglia és Fabio Borini is nyilatkozott a Spal elleni 4-0-s győzelem után.

Mint ismert, a piros-feketék szombaton idegenben 4-0-ra legyőzték a kiesőhelyen álló Spalt az olasz bajnokságban. A találkozón Cutrone duplázott, valamint Biglia és Borini is betalált. A meccs után mindhárman nyilatkoztak.

Patrick CUTRONE: “Remélem, hogy így fogom tovább folytatni, de mindenekelőtt a Milan győzelme számít és csak utána gondolok magamra. Az egyik gólomat a családomnak, míg a másikat Continak szeretném ajánlani, aki a meccs előtt azt mondta nekem, hogy két gólt fogok szerezni. Remélem, hogy hamarosan visszatér. Örülök a győzelemnek és a két gólomnak. Fontos volt, hogy három ponttal távozzunk. Jó az összhang Susóval és Calhanogluval a pályán. A korai gól sokat segített, jól teljesítettünk, bár utána kissé szenvedtünk. Ezután a második félidőben sikerült megtartani a labdát és három gólt szereztünk. Meccsről meccsre gondolkodunk, célokat tűzünk ki magunk elé. Most az Európa Ligára kell összpontosítanunk, mert csütörtökön egy nagyon fontos idegenbeli meccs jön, amelyet meg kell nyernünk.”

“Inzaghi? Ő a Milan történetének egyik legjobb csatára és nagyon tisztelem őt. Ha egy jelenleg aktív csatárt kell mondanom, akit a legjobban kedvelek, akkor Belotti az. Montella? Sokat köszönhetek neki, ő indította el a pályafutásomat. Hálás vagyok Gattusónak is, amiért folyamatosan lehetőséget ad nekem. Megpróbálom a legjobb módon visszafizetni a bizalmat. Nagyszerű a kapcsolatom vele és mindig meghallgatom a tanácsait. Tetszik, ahogy a mérkőzések kezdete előtt feltüzel.”

Lucas BIGLIA: “Ez egy fontos gól számomra, de jobban örülök a győzelemnek az Udinese elleni döntetlen után. A szezon egyik fontos szakaszában vagyunk és sok mérkőzés vár ránk. Minden meccs döntő fontosságú a céljaink eléréshez. Nincsenek könnyű mérkőzések, meg kell tanulnunk kitartani és csapatként ellenállni. Gattuso? Az edző bizalma nagyon fontos számomra. Szeretnék köszönetet mondani neki és a szakmai stábnak, hogy a nehéz pillanatokban hittek bennem. Ez egy erős csapat és szükség van mindenkinek a segítségére, mert három naponta fogunk pályára lépni. Volt szerencsém Gattuso ellen játszani és ezért szerencsésnek érzem magam. Ő a kezdetektől fogva sokat adott nekünk. Minden egyes edzésen a határainkat feszegetjük és soha nem pihenünk egyetlen pillanatra sem. Sikerre éhesek és elszántak vagyunk, az edző magabiztosságot ad a csapatnak és ez jelenti a különbséget.”

“A szezon első fele nehéz volt. Sérülések hátráltattak és nem jöttek az eredmények. Erős térdfájdalmakkal játszottam, de meg kellett állnom. Nagyon önkritikus vagyok és köszönöm a klubnak a támogatást. Remélem, hogy meg tudom hálálni a bizalmat. Pirlo? Nem hasonlíthatnak egy jelenséghez. Nem vagyunk hasonló típusú játékosok. Megpróbálok egyensúlyt hozni a csapatba és ismerem a saját korlátaimat. Cutrone? Fiatal, gólra éhes és intelligens. Tovább fog fejlődni és szeretnék neki gratulálni. Örülünk a góljainak. Európa Liga? Most kezdődik az igazi szezon. Megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani Bulgáriában.”

Fabio BORINI: “Örülök, hogy gólt szereztem. Nagyon keményen dolgozom és mindig az edző rendelkezésére állok. Egy ideje szerettem volna betalálni és végre most sikerült. Ez a gól a kemény munka gyümölcse. Próbáltam élvezni a játékot. Cutrone? Ő egy nagyszerű csatár. Az Európa Ligában jó mérkőzést kell játszanunk és pozitív eredményt elérni Bulgáriában. Gattuso nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapattá váltunk.”

[adrotate banner=”32″]

6 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Érdekes,hogy mindig,mindenki kiemeli,hogy Gattuso faragott csapatot a társaságból,ez meg is látszik az eredményeken.
  Viszont most már tényleg érdekelne,hogy Montella mi a faszt csinált a szezon előtt és ősszel,ha ezeket a dolgokat,amit nyáron kellett volna végrehajtani,most csináljuk január-februárban?

 2. Gyerekek könyörgöm!

  Kit érdekel Montella…..
  Vége, lezárult végre valahára az az értékelhetetlen korszak, s elindultunk egy jó irányba.
  Ne Montella el nem végzett munkáján végezzünk már szellemi maszturbálást…
  Cutronéről szóla cikk, egy hihetetlen tehetséges csatárról, s inkább üdvözöljük sikeres játékát a Spal ellen.
  Forza Milan ! Forza Cutrone!

 3. Banksy! Nem tudok egyetérteni. Amikor sokan korábban, már a múlt idényben nullának, dilettánsnak, butának írták le Montellát, többektől megkapták a magukét. Nyilván voltak, akik egyetértettek a leírtakkal, de voltak, akik lehülyézték a sokszor elég keményen fogalmazókat, mondván, nem vagyunk ott, nem látjuk, mi megy edzésen, nem vagyunk szakemberek stb.

  A vége az lett, hogy az elvileg hozzáértők hoztak egy elkésettnek tűnő döntést (nem Gattuso kinevezése volt a lényeg, hanem Montella menesztése), egy olyan döntést, amelyet az elvileg hozzá nem értők már hetekkel (hónapokkal?) korábban szorgalmaztak.

  Abban igazad van, hogy Montellával érdemben már nem kellene foglalkozni. Úgy gondolom, ő a jelenlegi helyzetben csak viszonyítási pontként kerül szóba. Amikor őt emlegetik, inkább csak azért teszik, mert a jóval tapasztalatlanabb, “kevésbé szakember” Gattuso kapcsán – ahogyan bundy78 írta – szinte mindig akad egy játékos, aki kiemeli azt a legalapvetőbb elemet, amire Montella képtelen volt, de ami Gattusóval kezd alakulni, és amit úgy neveznek: csapatépítés. Ez az egész arról szól, hogy örülünk Gattuso eredményeinek, sikereinek, amelyek egyelőre nem trófeákban mérhetőek, csak olyan apróságokban, hogy a verhető ellenfelekkel szemben jók vagyunk, jelenleg pedig produkálunk egy egész jó kis sorozatot, és ezzel még látunk – bár nem túl nagy – esélyt a BL-re.

  Montellára nézve hihetetlenül kínos, ami Gattuso alatt zajlik. Bár még csak most jön a java, a minimum, ami elmondható, hogy valami kezd alakulni, néha már úgy néz ki a Milan, mint egy csapat.

  Szóval ez a “montellázás” egy kicsit inkább “gattusózás”. Szerintem nincs olyan milanista, aki ne drukkolt volna Rinónak, hogy minél jobb legyen edzőként. Éppen ezért nyert ügye van a szurkolóknál. Tisztában van a képességeivel, alázatos és igyekszik. És az utóbbi években több olyan edzője is volt a Milannak, akin ezt az alázatot nem mindig lehetett látni, vagy valami fura arroganciával (“én úgyis jobban tudom”) párosult.

  Montella időnkénti emlegetése (anyázása) kapcsán az ismert vicc jut eszembe.

  – És mi újság az anyósommal?
  – Hát nem tudod, hogy szegény anyósod 2 éve meghalt?
  – Tudom, tudom, de olyan jó hallani!

  ui.: meg persze örülünk Cutrone 12 góljának is! 🙂

 4. Cutrone teljesítménye megsüvegelendő, egyre jobban teljesít a csapat is. Nagy hitet adott a csapatnak Rinó.
  Végre nem úgy állok neki egy meccsnek, hogy max x. Nyáron kell egy kis erősítés és jó lesz, persze az előző évek vegetációja után.