Elérkezett a nagy nap, a Milan hétfő délelőtt hivatalosan bejelentette, hogy a soron következő szezontól a korábbi híreknek megfelelően a Puma lesz a csapat új sportszergyártója.

Tavaly októberben érkezett a bejelentés, hogy két évtized után véget ér a Milan és az Adidas közös megállapodása, miután a felek megegyeztek a 2023-ig szóló szerződés felbontásában. A német sportszergyártóval kötött együttműködés 1998. július 1-jén kezdődött és a szezon végén, 2018. június 30-án véget ér.

Hétfőn megtörtént a hivatalos bejelentés az új mezszállító kilétéről. A várakozásoknak megfelelően a Puma lesz a Milan sportszergyártója és a közös partnerség július 1-jén veszi kezdetét.

“A Puma és az AC Milan bejelenti, hogy hivatalosan hosszú távú partnerséget kötött egymással. Ez az együttműködés összehozza a labdarúgás két legszenvedélyesebb, legambiciózusabb és legikonikusabb márkáját. 2018. július 1-től a Puma lesz a klub hivatalos partnere és sportszergyártója.” – olvasható a közlemény a Milan hivatalos honlapján.

A Puma többek között a Borussia Dortmund, az Arsenal és az olasz válogatott, valamint Svájc, Ausztria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána és Csehország sportszergyártója. Emellett a német vállalat olyan játékosokkal áll partnerségben, mint Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Sergio Agüero, Cesc Fabregas, Mario Balotelli, Hector Bellerin, Marco Reus, Gianluigi Buffon vagy éppen Yaya Touré.

Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója: “Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem a Pumával kötött partnerségünket. Összeköt bennünket a sport illetve a labdarúgás értékei iránt tanúsított megbecsülésünk és szenvedélyünk. A Puma egy jelentős nemzetközi márkát képvisel és a következő években együtt fogunk haladni az úton, amelyen új és rendkívüli célokat szeretnénk elérni a pályán belül és pályán kívül egyaránt.”

Björn Gulden, a Puma elnök-vezérigazgatója: “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy partnerséget kötöttünk az AC Milannal, amely a labdarúgás történetének egyik legsikeresebb klubja. Alig várjuk, hogy új fejezet kezdődjön ennek a legendás klubnak az életében a Pumával.”

A felek eddig nem hozták nyilvánosságra a megállapodás részleteit, azaz nem ismert a szerződés időtartama és a pénzügyi juttatás sem. Korábbi hírek szerint a Puma mintegy 10-15 millió eurót fizethet évente a Milannak.

[adrotate banner=”32″]

23 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Igazából a márkától függetlenül is tudnak jól vagy rosszul teljesíteni a játékosok,nomeg szerintem lehet akár ízléstelen is a Milan mezek dizájnja, ha mellette meg sikeres a csapat.
  Én személy szerint nem örülök a sportszergyártó cserének, mivel az Adidas év majdnem húsz milliót garantált a Milannak (egészen pontosan 19,7 millió Euró/szezon),s volt velük egy eredetileg 2023-ig szóló szerződésünk, amit felbontottak velünk. (Valószínűleg a piacon nem voltak annyira vonzóak a Milannal fémjelezett termékek,s ezért az Adidas kihátrált.)
  Most van egy másik márka, amely kevesebb szponzorációt fizet a jövőben a Milannak, s most el kéne ájulnom?! Nem megy valahogy…

  • Nem hinném,hogy 4-5 midin múlik a klub élete….a puma ezerszer innovatívabb márka mint az adidas…én a magánéletemben is giga puma fan vagyok…szinte mindenem az cipő,kabát,boxer,zokni,galléros pólók…minden ! Jó minőségű,és szép…persze ízkések,és pofonok…én speckó örülök ennek a váltásnak…mezben meg egyébként is kilóméterekkel jobb a puma design mint a tömeg gagyi sdidas !

  • Én se értem a felháborodást. Nem kell ettől elájulni persze, de egy ilyen csapat, ami nem Olasz bajnok és a BL-nek már egy ideje nem is résztvevője, igencsak elfogadható ez a 10-15 milliós évi támogatás is.
   110%-ban biztos vagyok benne, ha a csapat eredményeket ér el, akkor ez az összeg fel fog kúszni ugyanarra az összegre, amit az Adidas adott volna. Akár sokkal jobban is kijöhetünk belőle, de ehhez a csapatnak eredményeket kell elérnie a jövőben és a játékosainknak sztárokká kell kinőnie magukat.

   Az hogy mi vagyunk az AC MILAN már sajnos nem elég.

   Különben a Puma-t egyáltalán nem tartom másodrangúnak az Adidas-al szemben.
   Lehet ők fogják megbánni a jövőben, hogy elálltak a szerződéstől és a Puma-t visszük a csúcsra.

   Én nem vagyok márka-buzi, de sok esetben én is a PUMA termékeit találom szebbnek, az Adidas-al szemben.

  • Szerintem viszont 5 misi igenis sokat számít évente. Ha utána néztek Olaszországban a legjobban kereső labdarúgók bére sem nagyon haladja meg az 5 milliót (kivétel talán 6-7 játékos).
   Szóval ennyi pénzből simán fizethető egy kiemelkedő játékos

 2. Csak, hogy helyre legyen téve a pénzügy ebben a történetben. Igaz, hogy az alap szponzori pénz kevesebb lesz, mint az adidas-al volt, viszont bónuszokkal, stb-vel sokkal feljebb mehet, mint ami az adidas-al volt.
  Tehát nem feltétlenül volt jobb az adidas… 😉

 3. Meglévő szerződésből – pláne amit még Berlu kötött, kizárt, hogy fájdalomdíj nélkül hátrált ki az Adidas. Szinte biztos, hogy az Adidas szerződésbontásának a kötbére + a Puma adta pénz több, mint az Adidas eredeti szerződött összege.
  De ez csak pénz. A változás az ami fontos. Az üzenet. A megújulás. Persze, az eredmények is kellenek, de egy új érát változásokkal lehet csak kezdeni. Hajrá Puma!