Gattuso elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után

0

A Milan megtörte három bajnoki mérkőzésen keresztül tartó nyeretlenségi sorozatát és szombaton hazai pályán legyőzte a Crotonét a Serie A 20. fordulójában. A három pontot érő gólt Leonardo Bonucci szerezte a második félidőben. A találkozót követően a csapat vezetőedzője, Gennaro Gattuso értékelt.

“Ki kell élveznünk ezt a pillanatot, még akkor is, ha a meccs utolsó 20 percében rizikóssá vált a helyzet és azt kockáztattuk, hogy akár mindent elronthatunk. Ez elég bosszantó számomra, mert nem olyan mérkőzést játszottunk, aminek végén szenvednünk kellett volna. A gólunk után, amit a videóbíró érvénytelenített a csapat elveszítette az adrenalint. Ezt követően nem volt könnyű újra visszaszerezni az intenzitást. Összességében örülök a csapat pozitív teljesítményének.” – vélekedett Gattuso a lefújás után.

“Sok helyzetet alakítottunk ki, de küzdöttünk a befejezéseknél. Egyes statisztikai adatok, amelyeket olvasok a csapatról lenyűgözőek, éppen ezért várok el többet a játékosaimtól. Dolgoznunk kell a pontosságon. Elszántsággal és határozottsággal sok mindenen tudunk javítani. Szerencsés vagyok, hogy ilyen nagyszerű szakmai stáb dolgozik velem, de nem akarok semmiféle megelégedést, mert a problémáink nincsenek megoldva.”“Kalinic? A meccsen mutatott játéka és az edzésmunkája alapján egyáltalán nem érdemelte meg, hogy kifütyüljék. Minden játékosra szükség van a csapatban, beleértve Kalinicet is. Meg kell őt védenünk és szeretetet kell mutatnunk felé. Bonucci? Még mindig nincs a legjobb formájában, de folyamatosan fejlődik technikailag és mentálisan is.”

“Az elmúlt időszak nem volt túl jó, ezért szükségünk volt egy kis folytonosságra az eredményeink tekintetében. Csak akkor ünnepelhetsz, ha megnyered a mérkőzést, különben értelmetlen. A döntéseimet az alapján hozom meg, hogy a játékosok hogyan teljesítenek hétközben az edzéseken. Ez nem csak az erőnléti állapottól függ. Bárki játszhat a csapatomban, aki megérdemli a helyet. Elégedett vagyok a játékosok munkájával, mert az első naptól kezdve azon voltak, hogy mindent megvalósítsanak, amit kértem.”

“Calhanoglu? Nagyon tehetséges és hihetetlen szabadrúgásai és távoli lövései vannak.” – fejezte be Gattuso.

Jack BONAVENTURA: “Ez egy jó mérkőzés volt. Jól teljesítettünk és lehetőségeket alakítottunk ki, de ezeket nem sikerült túl sokszor gólra váltanunk. Nagyon nyerni akartunk és megszerezni a három pontot. Most pár nap pihenő vár ránk. Keményen dolgozunk és elértünk néhány pozitív eredményt. Még túl korai lenne azt mondani, hogy teljes fordulatot vettek a dolgok, de jó úton haladunk. Jól érzem magamat a pályán, ebben a pozícióban többször próbálkozhatok kapura lövéssel és ez tetszik.”

Hakan CALHANOGLU: “A bal szél a megfelelő poszt számomra, több területem van és nagyobb a szabadság, de a legfontosabb, hogy csapatként játsszunk. Nagyon keményen dolgozunk a főnökkel és egyre magabiztosabbak, egyre motiváltabbak vagyunk.”

[adrotate banner=”32″]

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet