Vasárnap délben a Milan az utolsó helyen álló Benevento otthonában lép pályára az olasz bajnokságban. A csapat újonnan kinevezett vezetőedzőjének, Gennaro Gattusónak ez lesz az első mérkőzése a kispadon.

Gattuso szombaton megtartotta sajtótájékoztatóját és kiemelte, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet.

“Először is szeretném megköszönni a srácoknak a pozitív hozzáállást. Nagyon elégedett vagyok a héten elvégzett munkával. Róma sem egy nap alatt épült, de elégedett vagyok a mutatott lelkesedéssel. Nem titok, hogy intenzív és kemény munkát várok el. Új dolgokat próbáltunk ki és a háromvédős rendszer marad, de dolgozunk és csiszolunk rajta. Az első edzés napjától kezdve jól érzem magam a csapattal és ahogy telnek a napok egyre jobban tudatosul bennem, hogy milyen nehéz 24-25 játékost irányítani. Ez a legnagyobb feladat, hiszen szeretnék mindenkit bevonni. Benevento? Egy igazi csata lesz. Úgy kell pályára lépnünk, mintha Bajnokok Ligája döntő lenne. Nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet a tabellán elfoglalt helyezése miatt. Ugyan eddig még nem szereztek pontot, azonban De Zerbi edző érkezésével megváltoztak a dolgok és sokkal veszélyesebbek, emellett erősebb a mentalitásuk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk.” – mondta Gattuso a meccs előtt.

“Az én munkamódszerem teljesen eltérő Montelláéhoz képest. Egy olaszosabb Milan? Nem tudom. Akik jobban teljesítenek és keményebben dolgoznak, azok fognak játszani a csapatomban. Számomra nincs jelentősége annak, hogy egy játékos olasz vagy sem, mert mindenkire szükségem van. Ezen a héten például a srácok megnehezítették a dolgomat a kezdőcsapat összeállításánál. Biglia? Ő egy olyan játékos, akinek fizikailag nagyon jó állapotban kell lennie ahhoz, hogy csúcsformában legyen.”

“Minden edzőtől sokat tanultam, akivel korábban együtt dolgoztam. Szeretném kiemelni Ancelottit, Sacchit és Capellót. Csak remélni tudom, hogy kemény munkával pozitív eredményeket fogok elérni.” – tette hozzá.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. “Nem titok, hogy intenzív és kemény munkát várok el”

    “Úgy kell pályára lépnünk, mintha Bajnokok Ligája döntő lenne. Nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet a tabellán elfoglalt helyezése miatt.”

    “Nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk”

    “Akik jobban teljesítenek és keményebben dolgoznak, azok fognak játszani a csapatomban. Számomra nincs jelentősége annak, hogy egy játékos olasz vagy sem, mert mindenkire szükségem van”

    Na végre,ezt a hozzáállást hiányoltam már!