Az olasz bajnokság 12. fordulójában a Milan a Sassuolo otthonába látogatott és 2-0-s győzelmet aratott. Vincenzo Montella, a piros-feketék vezetőedzője nyilatkozott és elmondása szerint a csapat megérdemelte a győzelmet. Montella mellett Gianluigi Donnarumma és Leonardo Bonucci is értékelte a meccset.

“A csapat nagy elszántságot mutatott. Nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de 15 perc után egy kicsit kezdtünk pánikba esni. Ezt követően újra kezdtünk jobban játszani és számos kapura lövésünk volt. Ez egy megérdemelt győzelem volt. A mérkőzés megmutatta, hogy van minőségünk, de a csapat még mentálisan nem tud szabadon játszani. Dolgoznunk kell ezen és fejlődni. Elégedett vagyok a teljesítménnyel és a játékosok hozzáállásával.”

“Suso? Nagyszerű gólt szerzett. Montolivo? Az AEK Athén elleni után egy újabb remek mérkőzést játszott. Ő és Bonucci is megérdemli az elismerést. A meccs előtt azt mondtam Romagnolinak, hogy itt az ideje gólt szerezni. Úgy tűnik hallgatott rám.” – mondta Montella a meccs lefújása után.

Gianluigi DONNARUMMA: “Nagyon fontos volt, hogy jól szerepeljünk és különösen fontos volt a győzelem. Az edző miatt és magunk miatt. Nagyon boldog vagyok, hiszen a Milanért játszani egyedülálló érzés. Mindig pozitív vagyok. Romagnoli? Örülök a góljának. Olasz válogatott? Két nagyon fontos mérkőzést fogunk játszani Svédország ellen. Olaszországnak ki kell jutnia a világbajnokságra, mert ott a helyünk.”

Leonardo BONUCCI: “Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, csapatként és egyénileg egyaránt. Sok helyzetet alakítottunk ki és jól védekeztünk a csapatmunkának köszönhetően, különösen a második félidőben. Miután megtörtük a patthelyzetet, javultunk és jól játszottunk. Voltak pozitív aspektusok, de nem voltunk túlzottan szerencsések. Csapatként fejlődünk és ez jelenti a különbséget. Romagnoli? Megérdemelte a gólt, ő egy nagyszerű srác. Egy hullámvölgyön van túl, mint ahogy mások is, de ezúttal ő is igazán jó mérkőzést játszott. Világbajnokság? Van időnk felkészülni a Svédország elleni odavágóra, majd ezt követően következik a visszavágó a San Siróban a saját szurkolóink előtt.”

6 hozzászólás a bejegyzéshez