Nyílt levélben is bejelentette visszavonulását a kiváló olasz középpályás, Andrea Pirlo. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes és világbajnok labdarúgó korábban a La Gazzetta dello Sportnak már elmondta, hogy az idény végén abbahagyja a profi futballt, most pedig levélben köszönt el.

“Ahogy véget ér a küldetésem New Yorkban, szeretnék pár szót szólni. Köszönöm mindenkinek a kedvességet és a támogatást ebben a lenyűgöző városban. Köszönöm a szurkolóknak, az edzői stábnak, mindenkinek, aki a háttérben dolgozott, és a csapattársaimnak is. Nemcsak a New York-i kalandom ér véget, hanem a pályafutásom futballistaként – olvasható Andrea Pirlo nyílt levelében. – Köszönöm a gyermekeimnek és a családomnak, hogy végig kitartottak mellettem és szerettek. Köszönöm minden csapatnak, amelyikben játszhattam, minden csapattársamnak, akikkel egytől egyig megtiszteltetés volt együtt futballozni, mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a karrierem ilyen fantasztikus legyen. Végül, de nem utolsó sorban a szurkolóknak, akik mindig támogattak. Örökre a szívembe zártalak titeket.”

A 38 éves játékos a Bresciában kezdte karrierjét, majd megfordult az Interben, az AC Milanban és a Juventusban, mielőtt két évvel ezelőtt az MLS-ben szereplő New York Cityhez igazolt. A Milannal két bajnoki címet, egy kupagyőzelmet és két BL-elsőséget szerzett, valamint európai Szuperkupa-győztesnek és klubvilágbajnoknak is mondhatja magát. A Juventusszal négyszer ünnepelhetett bajnoki címet, egyszer pedig kupagyőzelmet.

Pirlo 10 éven keresztül volt a Milan játékosa és összesen 401 tétmérkőzésen viselte a piros-fekete mezt.

Pirlo 2002 és 2015 között 116-szor húzta magára a olasz címeres mezt, 2006-ban világbajnok lett, 2012-ben pedig ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Sajnos a könyvében már leírta, hogy semmiképpen sem választja majd az edzői pályát, nem vonzza őt.
   El is tudom képzelni, szerintem nem tudná elviselni a tehetetlenséget, hogymit művel a sok botlábú és ő csak szemlélője lehet 😀

   Számomra ő testesítette meg az irányító fogalmát, egy igazi legenda.
   Minden elmond, ahogy a játékosok és edzők beszéltek róla a napokban.
   Köszönünk minden Professzor!

 1. Fantasztikus játékos volt. Köszönöm hogy láthattam élőben. Tán sosem lesz ilyen irányítója a csapatunknak.
  Köszi mindent!
  A rossz hírben a még rosszabb hogy helyetted most Bigliák vannak,akik még a cipődet sem vihetnék. Sőt a nevedet sem mondhatná ki.
  Sok sikert a magán szférában.
  Forza Milan !!!

 2. Zseni. Kár,hogy nagyon látványosan lezárta a milanos részét az életének. Míg a Juvés emlékeket szívesen emlegeti, a közösségi oldalain meg-meg jelennek,addig piros-fekete sztorikat, képeket nagyon “elfelejtette”. A hírek is arról szólnak,hogy vagy az olasz válogatottnál, vagy a zebráknál kaphat valami szerepet.
  Sajnos, ő is azon klasszisaink egyike, akik a Berlu-éra utolsó pár éves ámokfutásának áldozata lett,és ezért a háta közepére kívánja a SanSirot. Vannak még páran…

 3. A könyvében többször kitért rá, hogy mindig is el akart igazolni innen, és nagyon mérges hogy Berlu nem engedte el.
  Nekem nagy kedvencem volt, de miután olvastam a könyvét, valahogy összetört bennem valamiy, és én már nem legendaként tekintek rà.
  De mint játèkos, zseni volt!

 4. Az hogy eligazolt volna, aztán mégse jött össze ez szinte minden játékosunkról elmondható. Felesleges ezzel dobálózni.
  Aztán hogy mégis elment a Juve-ba, annak bizony meg voltak az okai.
  Allegri kerek perec kész tények elé állította. Nem számolt vele, mint első számú. Ő pedig nem akart padozni. A sors fintora, hogy mégis összefutottak a Juve-ban és Pirlo volt az első számú, hiszen hihetetlen formában játszott.
  Itt is látszik mennyire fontos egy jó edző. A Milan-ban már neki se ment annyira Allegri vezénylete alatt. Conte viszont vissza hozta bele a tüzet.

  Imádtam a csákót. Észre se lehetett venni amikor játszott, mert mindent tökéletesen csinált. Akkor lehetett észrevenni, amikor nem játszott és hiányzott az a tökéletesség.

  Ugyanúgy sajnálom, mint az összes többi szenátort, akikkel már nem hosszabbítottunk és nem érkezett minőségi csere a helyükre.