Montella: “Sokkal bátrabb csapatot akarok látni”

7

A Milan hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott az AEK Athén csapatával az Európa Ligában. A találkozót követően Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője nyilatkozott.

“Az AEK Athén megmutatta, hogy keményen és okosan játszik csapatként, talán jobban mint mi. Nem teljesítettünk jól az első félidőben, de elégedett vagyok a második játékrészben mutatott játékkal. Összesen 22 kapura lövésünk volt, de most sem voltunk elég pontosak. Egy sokkal bátrabb csapatot szeretnék látni. A csoport még mindig nyitott, mi vagyunk az első helyen és szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget. A következő három mérkőzésen ezért a célért kell harcolnunk. Még nem tudtuk magunk mögött hagyni a legutóbbi vereségeket. Keményebb reakcióra van szükségünk. Úgy gondolom, hogy a füttyszó sokkal inkább a legutóbbi három vereségünknek szólt, mint a ma este mutatott teljesítményünknek. Szeretnék üzenni az összes piros-fekete szurkolónak. Kérem támogassák továbbra is a játékosokat, ők azok, akik által képesek vagyunk kilábalni ebből a szituációból és vissza tudunk kerülni az élmezőnybe.” – mondta Montella.

“Bonucci igazi vezérként játszott, nagyszerű teljesítményt nyújtott a védelemben és megpróbálta lelkesíteni a csapattársakat. Calhanoglu? Ő egy nagyon érzelmes srác, de képes arra, hogy jobbá tegye a csapatot. Vezetőség? Azt gondolom, hogy tökéletes a kapcsolatom Mirabellivel. Semmi sem változott, tovább folytatjuk a kemény munkát, hogy visszavágjunk. Ez egy nehéz pillanat, de teljesen más lett volna a lelkesedés, ha nyerünk. A csapat játszotta a játékát, az ellenfél pedig zártan védekezett és az idő múlásával nehézkessé vált a helyzet. Sok gólhelyzetet teremtettünk, de nem sikerült góllal befejeznünk egy remek együttes ellen. Hiányzik a szikra. Nem értek egyet azzal, hogy a csapat nem volt a pályán az első félidőben az Inter és a Sampdoria ellen. Úgy gondolom, hogy a Milan elismerést érdemel a Roma ellen 70 percen keresztül nyújtott játékért.”

A Milan a következő fordulóban a Genoát fogadja hazai pályán az olasz bajnokságban.[adrotate banner=”28″]

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ