Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója szerint a klub projektjének fontos része a Bajnokok Ligája és az abból származó bevételek, azonban ennek hiánya egy vagy két kulcsjátékos távozását eredményezheti.

“Senki sem gondolta, hogy egy újjáépített csapattal nem lesznek problémák, jelen pillanatban körülbelül 5-6 ponttal maradunk el a tervezettől. A célunk az volt a szezon első felében, hogy közel maradjunk a negyedik helyhez, majd a későbbi hónapokban biztosítsuk a BL-kvalifikációt. Adott a lehetőség javítani, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy újra hibázzunk. Montella? Őt választottuk és élvezi a maximális bizalmunkat. Nincs értelme feltevésekről beszélni. Mindannyiunknak egy célért kell dolgoznunk és megtalálni a kiutat. Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk rá. Ketyeg az óra, de ugyanazon az oldalon állunk. Ezt a csapatot azért építettük, hogy eredményeket érjünk el. Nos, az eredmények nem jönnek és őszintének kell lennünk a szurkolóinkkal.” – mondta Fassone.

“BL? Nem mondanám, hogy kötelező a bejutás, de a Bajnokok Ligája alapvető fontosságú a terveinkben. Nem veszélyeztetné a projektünket, ha nem sikerülne, de egy év lemaradásban lennénk és meg kellene próbálnunk egy vagy két top játékos eladásával pótolni a BL-szereplés hiányából kieső bevételt.”

Mint ismert, Yonghong Li klubelnök áprilisban egy kölcsönt vett fel az Elliott Management amerikai pénzügyi alaptól, hogy finanszírozza a Milan megvásárlását. Állítólag a hitel visszafizetésének határideje 2018 októbere.

“A terv, hogy a határidő előtt, már tavasszal visszafizessük a hitelt az Elliottnak.” – tette hozzá.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem az itt a probléma, hogy a Kínaiaknak ne lenne pénze. Mert kb. a komplett Serie A-t megtudnák venni. A probléma az, hogy a Kínai kormány nem engedi, hogy külföldre vigyék a pénzt. Vagy ha mégis, akkor ugyanannyit kell befektetniük belföldön is.
  Szvl ha itt invesztáltak 200 milliót, ugyanannyit kell invesztálni Kínában is.

  Ezért kell itt kölcsönt kéregetniük, és ha a klub nem bírja kitermelni a fedezetet, akkor bajban vannak, mert nem hozhatnak át tőkét csak úgy, mindenféle szankció nélkül.

  Tehát ha Montella sz@rul dolgozik és nem jönnek a sikerek a klub pénztől esik el, amivel ki tudták volna fizetni a kölcsönt.
  És jelenleg Montella nem csak, hogy a 4. helyről látszik lecsúszni, de ilyen fejlődési tempóval már az EL-ben is rizikós bejutni a döntőbe.
  Arról már nem is beszélve, hogy a sok bukás után, már a szurkolók se járnak ki a meccsekre. 17 ezren voltak kinn az AEK Athen elleni EL meccsen.
  Nemrég még 60 ezren látogattak ki egy EL mecsre. Azért a különbség nem kicsi és ez újra sok bevételtől lökte el a csapatot.

  Most 2 könnyű meccs következik és 6 pont a kötelező, de messze nem lehetünk benne biztosak, hogy ez összejön.
  Sajnos…

 2. Kezdem érteni Maldinit hogy miért nem adta az arcát ehhez a projekthez! Ha nem harcoljuk ki a bl.jogot el kell adnunk 1- 2 top játékost? Mi van? Kérdem én ha eladunk 2 top játékost a csapatból, hogy a picsaba akarnak a következő szezonban bl helyért menni?

 3. Nem nagyon értem ezt a nyilatkozatot, mint ahogy kicsit értetlenül állok az előtt is, hogy a kínai tulajok miért nézik tétlenül Montella vergődését. Illetve, ami logikusan összeáll a fejemben, az nem sok jót ígér.

  Úgy hangzik, hogy a kínaik egy évet tudtak megfinanszírozni és ha nincs BL, akkor el kell adni játékosokat, hogy üzemelhessen a klub.

  Ha ez igaz, akkor fel nem foghatom, miért mondja Fassone, hogy nem mindenképp fontos a BL, illetve miért nem lépnek a tulajdonosok és repítik ki Montellát innen és hoznak egy sokkal tapasztaltabb, képzettebb edzőt.

  Nekem sajna az egyetlen logikus válasz pont a probléma felvetésben van. Vélhetően nem vakok és idióték ők sem, hogy ne látnák Monti alkalmatlanságát, hanem egyszerűen azért mert nincs rá pénz.

  Attól tartok, hogy ezek a Montella mellett kiálló nyilatkozatok (maximális a bizalom, hosszú távú projektben gondolkozunk) csak arról szólna, hogy vagy marad Montella, vagy annyi pénzért amennyi rendelkezésre áll jöhetne Bernd Storck…

  Ne legyen igazam, de nagyon bűzlik ez a fene nagy kiállás az edző mellett, figyelembe véve, hogy a világon semmit nem fejlődik a játékunk és egy közepesen szervezett csapat is lazán hülyét csinál belőlünk.

  • Nyugi. Az, hogy BL hiányából adódóan megválnánk 1-2 játékostól csak az FFP miatt lenne (szerintem, meg ahogy olvasom mások szerint is.).
   A pártkongresszus után kicsit okosabbak leszünk/lesznek a vezetők. Hátha enyhülnek a dolgok vagy esetleg találnak más befektetőket. Ne parázzunk, nem ma kezdték ezek a biznicet, és nem most jöttek le a falvédőről. Megoldják. 🙂

 4. Én is inkább azt tartom valószínűnek, hogy a pénzügyi fairplay miatt kell majd 1-2 játékost eladni, ha nincs BL. A BL-lel kapcsolatos plusz bevételt úgyis a szezon végén kapnánk meg, szóval ha nem lenne pénz, akkor úgy se lenne még egy évig, ha BL-be jutnánk.

  A Montella melletti nagy kiállást én se értem. Szerintem már a játékosok se bíznak benne, így meg nem igazán lehet. De lehet most kirúgni meg amiatt nem akarják, mert már megvan a célpontjuk, hogy kit hoznának helyette nyáron, és nem akarnak egy olyat eljátszani valakivel, mint amit annak idején See papával Berluék eljátszottak. (őt mondjuk megnézném ezzel a csapattal)

  Én bízok a kínaiakban. Kifizettek kurva sok pénzt, nem hiszem, hogy annyira dilettánsok lennének, hogy ölbe tett kézzel végignézik, ahogy eltűnik ez az egész a süllyesztőben, és utána átvándoroljon az egész az Elliottnak.

 5. Hát Montellaval nem lesz itt semmi és a másik dolog amit említ,hogy ha nem lesz BL akkor egy pár kulcsjátékos elmegy hát az igazat megmondva én csak egy csapat balfácánt látok mérkőzésről mérkőzésre ,de a kulcsot nem látom sehol !