2022. október 07., péntek

Kaká 2009-ben egy lépésre volt a Man. Citytől

-

Ricardo Kaká, a Milan korábbi brazil kiválósága elmondta, hogy 2009-ben nagyon közel állt ahhoz, hogy csatlakozzon a Premier League-ben szereplő Manchester Cityhez.

2009. január 13-án a Manchester City elképesztően magas hivatalos ajánlattal kopogtatott a Milan ajtaján. A dúsgazdag arab tulajdonos több mint 100 millió fontot sem sajnált volna Kakáért, akit a világ legjobb játékosai között tartottak számon. A brazil játékos akkor a City érdeklődésére reagálva azt mondta, hogy hajlandó leülni tárgyalni, de csak abban az esetben, ha a Milan el akarja adni őt.

Végül különböző okok miatt nem valósult meg az átigazolás és Silvio Berlusconi bejelentette, hogy a két klub között véget értek a tárgyalások, így Kaká marad a piros-feketék játékosa.

Kaká az angol FourFourTwo magazinnak elmondta, hogy valójában milyen közel is volt a manchesteri együtteshez.

“A tárgyalások nagyon előrehaladtak. Az egyetlen dolog, ami elválasztott a Manchester Citytől, az az utolsó szavam volt. Eljött az a pont, ahol megvitattuk az összes számot és a részleteket. Sokkal, de sokkal magasabb volt a felajánlott fizetés, mint amennyit a Milanban kerestem. Azon töprengtem, hogy vajon milyen lenne az életem Angliában, mi lenne a szerepem a klubnál és milyen nehéz lenne a családomnak távol az otthonunktól. Ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben. Egyáltalán nem tudtam a City érdeklődéséről egészen addig, amíg hivatalos ajánlatot nem nyújtottak be a Milannak.” – nyilatkozta Kaká a FourFourTwo-nak.

“Arra a következtetésre jutottam, hogy nem jött el a megfelelő pillanat ahhoz, hogy a Manchester Citybe menjek. A fő ok a bizonytalanság volt a csapatépítési folyamatot illetően. Nem volt világos számomra, hogyan alakulhat át a csapat és nem voltam meggyőződve arról, hogy ez működhet. Biztonságosabb volt maradni a Milanban.”

Fél évvel később, 2009 júniusában a Milan elfogadta a Real Madrid mintegy 68,5 millió eurós ajánlatát a brazil Aranylabdás játékosért. Az átigazolást követően Adriano Galliani, a klub vezérigazgatója elmondta, hogy a klub nehéz pénzügyi helyzete miatt váltak meg Kakától.

Kaká 2003 és 2009 között szerepelt a Milanban, majd a 2013-ban egy szezonra visszatért Milánóba.

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ott van a válasz a cikkben: “Az átigazolást követően Adriano Galliani, a klub vezérigazgatója elmondta, hogy a klub nehéz pénzügyi helyzete miatt váltak meg Kakától.”
    Tehát szerették volna, ha már végre lelépne innen.

    A másik ok pedig nyilvánvalóan az, hogy holmi City meg a Real között van némi különbség, mind jelenben, mind a múltjukban. Például 9 bl serleg 2009-ben, meg vagy 30 bajnoki cím, nem minden csak és kizárólag a pénzről szól. Emellett akkoriban még jogosan gondolhatta Kaká, hogy neki a City visszalépés, míg a Real az Real már vagy 100 éve.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS