Berlusconi az új vezetőség döntéseit kritizálta

14

Silvio Berlusconi, a klub korábbi tulajdonosa szerint nem helyes, hogy a vezetőség egy átigazolási időszak alatt ilyen sok játékost szerződtetett, emellett értetlenül áll Giacomo Bonaventura és Suso mellőzése előtt.

“A Milan egy része a szívemnek és az életemnek. Legalább azt szeretném, hogy a csapat rendben legyen.” – mondta Berlusconi, aki 2017 áprilisában, 31 esztendő után eladta a klubot a kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investmentnek.

Yonghong Li, a klub új elnöke közel 200 millió eurót fordított a játékoskeret megerősítésére a nyáron, érkezett Mateo Musacchio, Franck Kessié, Ricardo Rodriguez, André Silva, Fabio Borini, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Antonio Donnarumma, Leonardo Bonucci és Nikola Kalinic.

“Egyszerűen nem értettem az átigazolási kampányt. Még sohasem láttam olyat, hogy egy együttesnél ekkora játékosmozgás, 11 érkező lett volna. Ebből a pénzből nem lehetett volna klasszis futballistát vásárolni?”Arrigo Sacchi, a Milan korábbi sikeredzője nemrég a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy 2015-ben javasolta Berlusconinak, hogy nevezze ki Maurizio Sarrit (aki jelenleg a Napoli trénere – a szerk.) a csapat vezetőedzőjének, de ő hezitált és végül nem fogadta meg a tanácsot. Később a szezon közepén menesztették Sinisa Mihajlovicot a kispadról és Cristian Brocchi lett megbízva az első csapat irányításával.

“Azt akartam, hogy Brocchi maradjon a kispadon, de kórházi ágyban feküdtem és élet-halál között voltam. Ekkor azt mondták nekem, hogy Montella lesz az edző. Magyarázzák meg nekem, hogyan lehetséges, hogy a csapat két legtechnikásabb játékosa, Suso és Giacomo Bonaventura sokszor csak csere? Nem értem, hogy miért kell mindig ugyanazt a játékot játszani. Próbáltam tanácsokat adni Montellának, de ő azt felelte: ‘Igen, elnök úr, de én állítom össze a formációt.'”

“A csapatkapitányi karszalagot egy olyan játékos kapta meg, aki évekig a Juventus szimbóluma volt. Ott van Montolivo, korábban ő viselte a karszalagot.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”28″]

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Próbáltam tanácsokat adni Montellának, de ő azt felelte: ‘Igen, elnök úr, de én állítom össze a formációt.’”

  Ha ez igaz, Montella nagyot nőtt a szememben mint ember, függetlenül attól milyen edző.

  Ibra és T.Silva eladásáig történtekért hálásnak kell lennünk, ami azután jött és ahol most tartunk azért legnagyobb részben viszont Ő a felelős. A mostani új tulajokat is Ő választotta, kizárt hogy a 1,5 éves huzavona alatt ne derült volna ki hogyan fognak kb. igazolni.

  Egyébként meg az a bolond aki azt hitte hogy az összes igazolás be fog válni. Olyan nincs ekkora játékosmozgásnál. Ha több mint a fele ember megragad, akkor ez igenis egy sikeres átigazolási időszak volt.

  • Mitől nőtt a szemedben ez a szerencsétlen?
   Mert egy tiszteletbeli elnöknek, akinek már semmi hatalma a Milan fölött, visszamert egy ilyet szólni!?
   Ugyanmár.
   Egyik sem ért hozzá.
   Berlu azért mert már szenilis lett, Montella meg azért, mert hülye, úgy alaphangon.

 2. Ez tényleg nagyon hülye! Most komolyan azt gondolta, hogy 3 hónap alatt BL győztes csapat fog összeállni?! Még más edzővel sem menne.
  Klasszis játékos??? Kihez? Paletta, Pasalic, Sosa mellé? Alig várja egy klasszis hogy ilyen emberekkel játszon! 😀

 3. Megvehettük volna 200 milióért Neymar-t. De jó is lett volna.
  Vagy harmadszor is visszahozhattuk volna Barmotelli-t, mert az mekkora királyság.

  Nekem egyáltalán nincs problémám az új igazolásainkkal. Sőt!!!
  Egyedüli igazolásunk, akinek csak azért vesszük hasznát, mert így itt maradt a testvére az Antonio Donnaruma.

  Jah és a kapitányi karszalagról, annyit… hogy én se adtam volna Bonucci-nak, de mondjuk én eleve le se igazoltam volna, mert sose tartottam sokra. Tudom, ezzel egyedül vagyok így.
  DE! Montolivo-nak se adtam volna.
  A tavalyi szezonunkat elnézve Bonaventura lehetett volna, aki ki is érdemelte.

  A kis Donnaruma meg még túl fiatal, ahhoz hogy kapitány legyen. Neki még kell jó 4-5 év, hogy ez egyáltalán szóba is kerülhessen.

  Bonaventura különben egyáltalán nincs formában, ahogyan Suso se.
  De ez most elmondhattó a legtöbb játékosunkról. Montella találgatásai, állandó változtatásai csak összezavarják a játékosokat.

 4. “Még sohasem láttam olyat, hogy egy együttesnél ekkora játékosmozgás, 11 érkező lett volna.”

  1997-es igazolások (nem teljes körű felsorolás): Andersson, Ba, Bogarde, Cruz, Taibi, Kluivert, Leonardo, Maini, Nilsen, Smoje, Ziege.

  2001-es igazolások (nem teljes körű felsorolás): Brocchi, Contra, Ümit Davala, Donati, Inzaghi, Kutuzov, Laursen, Javi Moreno, Pirlo, Rui Costa, Sarr.

  Emlékeim szerint mindkét évben a Milan igazolta le ezeket a játékosokat.

  Ha Berlusconi csak két évtizeden át lett volna a Milan elnöke (korrekcióval esetleg 2011-ig), akkor tarthatna egy mercatós fejtágítót a kínaiaknak. Amit azonban az utolsó bajnoki címet követően művelt a Milannal, az alapján én a helyében kussolnék.

 5. Csupa hülyeség Berlutól.
  1. Azért kellett 11 játékost venni, mert éveken át csak szemetet igazoltunk.
  2. Bona és Suso azért nem kezdő, mert gyengén játszanak.
  3. Monti mint kapitány? Na mert ő aztán tősgyökeres milanos, mi?

  Hajrá új menedzsment!

 6. Bonaventura és Suso mellőzése, talán azért mert Bonaventuranak volt jó éve…mást nem tud csak vissza vagy szélre passzolni vagy becselezi magát a hoz és ott vagy vissza teszi szélre vagy neki megy 2-3játékosnak…ennyi…semmi több…Suso is elég halvány tud lenni sokszor, mert elég olvasható a játéka és mostanában azt gondolja hogy bárhonan képes mindig gólt szerezni. Csak egy poszton tud eddig játszani…. Kell a csapatba de egy tökéletes csere.
  Montolivonak a csapatkapitányi karszalagot??? Még a cserepadra sem raknám. Bonucci meg érdemli szerintem a csapatkapitányi karszalagot. Nem csak azt kell nézni hogy ki mien hosszú ideje van a csapatnal, egy csapatkapitányi karszalagot nem avval kell kiérdemelni hogy a Milan-nál van 10 éve… Egy csapatkapitánynak vezetni kell, motiválni kell a csapatot, buzdítani (amit Montella nem tud) tehát erre Bonucci ideális.Igaz hogy a jelenlegi formája nem a legjobb, de kinek az? Donnarumanák van top formája már a bemutatkozása napjától, de még fiatal.
  Brocchi maradjon a kispadon? Miért akarta még jobban elásni a csapatot ha olyan magasra vitte ahova eddig senki? Miért?
  Ha nem lett volna Berlusconi akkor lehet most nem írok ide, de már rég el kellett adnia a csapatot, nagyon nehéz lesz onnan kikaparni a csapatot ahova elásta. És ez a nyilatkozata csak még 1 bizonyíték erre.