Montella: “Csapatépítési folyamatban vagyunk”

21

Ugyan a Milan tegnap felkészülési mérkőzésen kikapott a Real Betistől, azonban Vincenzo Montella több pozitívumot is vélt felfedezni. Az olasz szakember kiemelte a hiányosságokat is és elmondása szerint még fejlődni kell az utolsó passzokban illetve növelni kell a tempót.

“Szükségünk van az ilyen mérkőzésekre ahhoz, hogy azok a játékosok is pályára léphessenek, akik még egyszer sem játszottak együtt. Javítanunk kell a tempón és az utolsó passzainkon, de vannak pozitív jelek. Videóbíró? Ez a meccs lehetőséget adott arra, hogy hozzászokjunk a videóbíróhoz. Egy eset akár egy egész mérkőzést befolyásolhat. El kell fogadnunk a megszakításokat. Nem láttam az eseteket, a játékvezető nézte meg és elfogadjuk a döntését.” – mondta Montella.

“A kapott gólokat leszámítva az a benyomásom, hogy a csapat sokkal egységesebb. Csapatépítési folyamatban vagyunk és sietünk, de türelmesnek kell lennünk. Nem szabad elfelejteni, hogy sok új játékos érkezett más bajnokságból. Ők nagyon fiatal játékosok és alkalmazkodniuk kell az új környezethez, a csapattársakhoz és a taktikához. André Silva és Calhanoglu? Tetszett, amit láttam és még mindketten sokat fejlődhetnek. Még nem ismerik a Serie A-t, de idővel alkalmazkodni fognak. Mindkét játékosban nagy potenciál van.” – tette hozzá.Ez volt a csapat utolsó felkészülési meccse ezen a nyáron. A Milan a jövő héten a Shkendija együttesét fogadja az Európa Liga play-off körében, majd hétvégén a Crotone otthonába látogat a Serie A első fordulójában.

[adrotate banner=”28″]

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sajnos jelenleg Montella áll a csapatépítés útjába. 10 játèkos érkezett! Ilyenkor egy értelmes ember 4 felkészülési mérkőzésen, kb. 3 formációt is kibróbál, hogy tudja, melyik rendszerben a legerősebb a csapat. Nekünk már volt 6 mérkőzésünk, de az új játékosok egymást váltották a pályán, egyszer sem láthattuk hogy hányadán állunk a CSAPATÉPÍTÉSSEL . Több időt töltöttek olyanok a pályán, akik esetleg perceket fognak kapni, vagy távoznak. ( Niang, Abate, Borini…)6 meccsen csak keverék csapatokat láttunk, egy kicsit sem látni hogy mit akar játszattni a csapattal Montella. Jah de! A jó 4-3-3…más nem is létezik. Nem akarok Montellázni ahogy sokan mondjátok, nagyon remélem hogy rám fog cáfolni idővel, de ez a szezon csak rajta mehet. Remek játèkosokat kapott, eddig nem akarja őket jól haszni.
  Forza Milan.

 2. Én kicsit bizonytalan vagyok a szezonnal kapcsolatban, leginkább a tervezett formáció miatt. Hogy őszinte legyek, az átigazolási piac első felében nekem úgy tűnt, hogy 4-2-3-1-hez igazolunk. Biglia és Conti érkezését mindenki készpénznek vette már a piac első napjaitól. Aztán gyorsan megyszereztük RR-t, Musacchio-t és Kessiét, majd kicsit később Calhanoglut és Silvát. Minden adott volt egy Conti (Abate/Calabria), Romagnoli (Zapata), Musacchio (Paletta), RR (Antonelli) – Kessie (Locatelli), Biglia (Montolivo) – Suso (Borini), Calhanoglu, Bonaventura (Niang) – Silva (Bacca/Cutrone) felálláshoz.

  Aztán jött Bonucci, ami nem volt betervezve, mint ahogy azt megerősítették a vezetők is. És ez szerintem megkeverte a dolgokat, mert ezek után erősödtek fel igazán azok a hangok, hogy egy sztár csatár még jönni fog (persze Belotti előtte is képben volt, de igazi esély rá szerintem 100 millióért nem volt). Ez azt sugallja, hogy Bonucci érkezésével Montella most már 3-5-2-ben gondolkodik, ami adná magát. Ráadásul ez a rendszer könnydén átváltható 4-3-3-ra amit Montella annyira szeret.

  Csakhogy, a 3-5-2-ben Calhanoglunak és Suso-nak nem igazán van hely, lévén Kessie, Biglia és Bonaventura elég adott a középső posztokra. Na már most, Montella ragaszkodott Suso maradásához és Calhanoglu-t sem hinném, hogy elsősorban cserének igazoltuk, ezért hogy nekik helyet találjon, Montella visszatéert a 4-3-3-hoz.

  Ez azonban nagyon soványnak néz ki a Niang, Borini kettőssel a széleken, mint csereemberek. Ilyen cserékkel nem hiszem, hogy a hosszúnak ígérkező szezonban eredményes lehet a csapat. Nem is beszélve, ha érkezik a sztárcsatár, akkor A. Silva helye sem lenne biztos a kezdőben. Persze ő szélen is tudna játszani, de az igazi potenciál nem ott van benne.

  Mindezekre tekintettel én kíváncsian várom, hogy mi lesz a végkifejlet, és mi lesz az, amit a csapat játszani fog a legnagyobb százalékban.

  • Tök jól összefoglaltad, én is hasonlóan gondolkodom. Már a szezon elején jó lett volna tudni milyen felállást akarunk és annak megfelelően igazolni mert jelenleg egyik sem alkalmazható tartósan.

   Remélem láthatunk egy látványos 4312-t ami szükségszerűen lehetne 4321 vagy 433 is. 🙂

   Forza Milan!!

 3. Donna
  Musacchio- Bonucci-Romagnoli
  Conti-Kessie- Biglia – R. Rodriguez
  Hakan C. – Bonaventura
  Silva
  A jelenlegi kerettel ez szerintem jó lenne. Ha érkezik még egy csatár, akkor a támadó hármassal lehetne variálni, ki milyen formában van és ki az ellenfèl.

 4. A cím jó, bár a csapatépítéshez kell valaki aki építeni tud, egy edző. Jelenleg inkább úgy néz ki, hogy az ő által kizárólag elfogadott felállásba igyekszik belepréselni a keret jelenlévő tagjait. Nem értem a 433at, hiszen ez az egyik leggyengébb felállás a kp-án, ráadásul (szerencsére) nincs a keretben minőségi szélső, ellenben végre van megfelelő minőséget képviselő középpályás. Igy a 3412, 4312,352 kézenfekvő is lehetne.
  Calhanoglu a 4312ben a két csatár(akik jóval közelebb lennének egymáshoz mint 433ban) mögött igazán élni tudna, kihasználva kimagasló képességeit. De 352ben is simán ott van a helye balról a 2.pozicióban. Nem vagyok edző, főleg nem magasszintű sztáredző, de azért furcsa, hogy sokan észreveszik azt amivel Montella nem hajlandó foglalkozni, valamint luxus, hogy egy ilyen csapat taktikailag ennyire egysíkú s kiismerhető legyen az ellenfelek számára. Most hogy már minőség ÉS elvárás is van a csapatnál, simán előfordulhat, hogy egy tapasztaltabb, jó, sokat megélt és elért játékos nyilvánosan fejezi ki nemtetszését az edzőről(Bonucci, Biglia, Calhanoglu), mert ma már a tulajokon túl a játékosok is jogosan akarnak elérni, nyerni vmit, hiszen ez már nem az elmúlt évekbeli Pető intézet.

 5. Miért kell egyből zavarni montellát?Conte meg minek ide?Juvéba jó csapata volt máshol nem hiszem lesz ekkora eredménye.Persze Allegrit is hogy utáltátok ha nem jött az eredmény.A juvéba meg a mennybe ment kb:) Szarból nem lehet várat építeni.

 6. Én egy ilyen kezdőt megnéznék mire megy, a rombusz középpályás formációval
  (4-1-2-1-2)
  Silva, Bacca
  Calhanoglu
  Bonavetura, Kessie
  Biglia
  Rodriguez, Bonucci, Romagnioli, Conti
  Donnarumma
  Suso nálam kiszorulna, de Calhanoglu helyettese lehetne rotációba, és valahogy ehez a felálláshoz vannak játékosaink. SZERINTEM persze!

 7. Conte egy béna edző:D Jó kerettel könnyű nyerni.Az csak arra volt példa, hogy allegrinek szar kerete volt és nagy elvárások.Mikor persze itt volt silva ibra stb megnyerte bajnokságot.Erről ennyit.

  Hogy ti se fociztatok sose az is biztos:D Niang az legalább hajt a meccseken.Bacca meg hisztizik mint 1 hülye gyerek.Zapata is próbál és igen szép mentéseket tett már eddig is.

 8. Egyértelmű, hogy ez az év a csapatépítésé. Tudom, hogy mindenki – én is közöttük vagyok – türelmetlen már az elmúlt évek ínséges időszaka után. De senki ne számítson arra, hogy varázsütésre idén behúzzuk a bajnokságot, kupát és EL-t… Elégedjünk meg azzal, ha az új játékosok kb. fele tényleg beválik és stabil kezdő lesz. De biztosan nem lesz az, hogy minden új szerzemény tökéletes világklasszis lesz a Milan mezben…Montellát egyébként szeretem, én örülök, hogy ő maradt, és bár edzőként kezdő, szerintem megvannak ahhoz a képességei és tulajdonságai, amik előre vihetik a csapatot.