A Milan a macedón élvonalban szereplő KF Shkendija együttese ellen lép pályára a play-off körben.

Mint ismert, a Milan kettős győzelemmel, összesítésben 3-0-val búcsúztatta a CSU Craiovát az Európa Liga harmadik selejtezőkörében és egy lépésre van a csoportkör. Pénteken délután a svájci Nyonban sorsolták ki a selejtezősorozat play-off körének párosításait. A rájátszásban a Shkendija vár Vincenzo Montella együttesére, az első mérkőzést augusztus 17-én rendezik, majd egy héttel később jön a visszavágó. Az UEFA döntése alapján mégsem Szkopjéban, hanem Milánóban lesz a Shkendija elleni első mérkőzés, ugyanis a találkozó egybeesik a Vardar-Fenerbahce összecsapással. Éppen ezért döntött a helyszín megcserélése mellett az UEFA, hiszen Macedóniában a szkopjei Telekom Aréna az egyetlen stadion, amely megfelel az előírt követelményeknek.

Egyébként a Shkendija az előző szezonban 70 ponttal a második helyen végzett a macedón bajnokságban. A mérlegük 36 meccsen 20 győzelem, 10 döntetlen és 6 vereség volt. A Shkendija az Európa Liga első selejtezőkörében csatlakozott a mezőnyhöz és búcsúztatta a Daciát, a HJK Helsinkit és a Trakait is.

11 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Asszem őket illik majd megverni! Életemben nem hallottam erről a csapatról. Alig várom 🙂 Remélem már lassan közeledünk az új csapathoz (pl. Biglia, Bonucci is játszani fognak), és Niang-ot nem erőltetjük, illetve Zapata is pihenhet kicsit 🙂

  2. Itt nyáron még örülök az ilyen szolid csapatocskának, de a csoportkörben remélem lesz legalább egy komoly ütközetünk. Most a kalapokat nem tudom megtippelni, de nem bánnám ha a csoportunkban lenne egy Arsenal, Lyon, Everton, Hertha féle. (vagy esetleg valamelyik BL playoffból kiesettek közül: Sporting, Nice…ilyesmi)

  3. A lehető legjobb ellenfelet kaptuk a sorsolás alatt! Egyrészt a fővárosban kell játszaniuk a macedónoknak a stadion révén, így a szurkolók egy része biztosan ki sem megy a találkozóra, no meg az egyik leggyengébb csapat a playoff körben. Nagyon jól jártunk!
    A Shkendija nem rendelkezik európai tapasztalattal, még soha semmilyen európai kupasorozat csoport táblájára nem tudták még kvalifikálni magukat. Nincs rutinjuk akülföldi kupasorozatokat tekintve,, s no meg a játékosok is totál amatőrök még az Európa Ligában is, akinek lehet egy kicsit több tapasztalata, az max Ferhan Hasani, de hát ő sem egy volt egy nagy eresztés sem Wolfsburgban, sem a Bröndbyben.
    A lehető legsimábban páholható ellenfelet kaptuk!

    Forza Milan!