Mint arról beszámoltunk, Christian Abbiati egy évvel visszavonulása után visszatért a Milanhoz és a jövőben csapatmenedzserként fog dolgozni Milanellóban.

A 39 éves legenda elmondta, egy pillanatig sem gondolkozott a Milan ajánlatán, azonnal igent mondott.

“Nagyon izgatott vagyok, csodálatos érzés visszatérni a második otthonomba. Örülök, hogy itt vagyok és együtt dolgozhatok a csapattal. Nem számítottam a visszatérésre, mert a tulajdonosváltással minden egy kicsit másnak tűnt. Ehelyett az új vezetőség felhívott és azonnal elfogadtam a lehetőséget. A szerepem? Milanellóban leszek és a történésekről beszámolok a klubnak. Büszke vagyok, hogy visszatérhettem és a klub lehetőséget adott nekem. Egy pillanatig sem gondolkoztam a döntésen. A játékosokkal és a szakmai stábbal is kapcsolatban leszek. Beszéltem néhány korábbi csapattársammal és azt mondták, hogy ebben a szezonban javult a helyzet az öltözőben.” – mondta Abbiati.

“Gattuso? Nagyon örülök neki, mert olyan, mintha a testvérem lenne, emellett az egyik legjobb barátom. Sok szerencsét kívánok neki. Nem könnyű a Primavera csapatot irányítani, ez egy fontos feladat és örülök, hogy Rino visszatért. Mindig is nagyon jó kapcsolatot ápoltam azokkal az emberekkel, akik a csapat mögött dolgoznak Milanellóban és a Casa Milanban. Célok? Meg kell szereznünk az első négy hely egyikét. A klub számára rendkívül fontos, hogy a csapat visszatérjen a Bajnokok Ligájába. Ez kell, hogy a kiindulási pont legyen.”

“Donnarumma? Maradni akar és most a klubbal és az ügynökével dönteni fog a jövőjéről. Teljes szívemből remélem, hogy maradni fog a Milanban. Imádják a szurkolók és az elmúlt másfél évben bizonyította nagyszerű képességeit. Ennek ellenére még fejlődnie kell, hiszen csak 18 éves.” – tette hozzá.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

   • Ez ugyanaz a pozíció amit Maldininek, Albertininek, Costacurtanak meg meg Isten tudja kinek fel nem ajanlottak es vegul most Abbiati fogadta el.

    Ez mindent elmond kb.

    Az uj managementnek kellett valaki a regi nagyok kozul reklam miatt vagy elfogadtatas miatt vagy masmiert de felelos pozicioba nem akartak rakni senkit.
    (valahol megertem hisz 0 tapasztalatuk van)

    De ez egy semmi munka kb.
    kapcsolattartas a csapat meg a mgmt között? !? Azaz? Az mi is?
    Mert Montella rendszeresen beszel meg jelent Mirabellinek meg Fassonenak. Akkor Abbiati mit fog csinalni?

    Ez volt Maldini gondja.

 1. Ezek a játékosok (mint pl. Abbiati, Gattuso) még nem hisztis p.csák, meg k.rvák voltak! Egyszerre helyükön volt a tökük, meg a szívük is! Férfiak és példaképek voltak a pályán, meg azon kívül is! Nem érzékenykedtek, nem vették semmibe, nem köpték szembe a rajongókat. Jár a pacsi Fassone-Mirabelli!

 2. Láttunk már tőle jobb, ügyesebb, tehetségesebb kapust, de ettől függetlenül én mindig csíptem Abbiatit.. Pontosan a hozzá állása miatt..
  Személy szerint én örülök, hogy Gattuso után Ő is visszatért..
  Az egyik, ha nem a legfiatalabb keretünk van a Serie A-ban.. Kellenek az ilyen emberek, akikre a fiatalok fel tudnak nézni, és hasznos tanácsot elfogadni tőlük..

  • Ez igaz, gondolom aki tehetséges abban nincs meg az az alázat és elhivatottság, mint abban akinek keményen meg kellett küzdenie a helyéért és tudja értékelni, hogy megkapta az esélyt.
   Majd ezek az emberek beleverik a fejekbe, hogy mit jelent a Milan mezt viselni, hogy ne forduljon elő D-hez hasonló eset másik játékosunkkal.