Ősszel dönt az UEFA az önkéntes megállapodásról

7

Októberre halasztotta a döntést az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Milan által hónapokkal ezelőtt benyújtott úgynevezett önkéntes megállapodásról, amely a Pénzügyi Fair Play szabályai miatt indokolt.

Mint ismert, a Yonghong Li által vezetett Rossoneri Sport Investment április közepén vásárolta meg a Milan részvényeinek 99,9 százalékát Silvio Berlusconitól. A menedzsment gőzerővel azon dolgozik, hogy a piros-feketék újra a régi fényükben tündökölhessenek, ugyanakkor van néhány korlát, mint például a Pénzügyi Fair Play, amely a nemzetközi kupába induló együtteseket érinti. Lényege, hogy a klubok legfeljebb annyit költhetnek, mint amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből. Mivel nemrég tulajdonosváltáson esett át a Milan, ezért a lehetőséggel élve Marco Fassone, a klub vezérigazgatója egy úgynevezett önkéntes megállapodási javaslatot nyújtott be az UEFA illetékesei felé, amely tartalmazza az elkövetkező négy évre kiterjedő pénzügyi tervet a klub nyereségeiről, veszteségeiről és pénzáramlásairól.

Első körben az UEFA nem fogadta el a tervet és októberre halasztotta a döntést, ameddig a Milan egy új, részletesebb javaslatot fog kidolgozni és benyújtani. Ennek az az oka, hogy volt néhány szempont, amely nem felelt meg a szabályoknak és így a benyújtott beruházási terv nem tekinthető elegendőnek. Ezenkívül az UEFA szeretné jobban megismerni Yonghong Li és a potenciális partnereinek hajlandóságát, szándékát és szilárdságát.Fassone egyik feladata, hogy további bevételi forrásokat keressen. A Milan számos futballiskolát tervez építeni Kínában, emellett jelentős jövedelemre számít az Ázsiából érkező szponzoroktól. Amennyiben a csapat sikeresen továbbjut a csoportkörbe az Európa-liga selejtezőjéből, akkor az további bevételeket jelent a klub számára.

A Milan az elmúlt három évben 91, 89 és 74 millió eurós veszteséget könyvelt el.

[adrotate banner=”28″]

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mivel az elmúlt 3 évben nem realizáltunk nyereséget akkor nem is igazolhatnánk?Nehogy ez jövőre vissza üssön,ha esetleg elérjük a BL helyezést,de az FFP miatt eltiltana az UEFA…
  Már nincs itt a két öreg maffiozó,hogy sakkban tartsa az UEFA tisztviselőit…:))

 2. Hát igen…Itt a nagy nosztalgiázás közepette sokan elfelejtették,hogy a mi jó öreg Berlusconink amennyire felvirágoztatta olyannyira le is építette az AC Milant…

 3. “Amennyiben a csapat sikeresen továbbjut a csoportkörbe az Európa-liga selejtezőjéből”

  Az be is b*szna ha nem sikerülne, már hogy ilyen népies legyek. A csoportból továbbmenni nem ujjgyakorlat, de oda bejutni annak kell lennie.

 4. Ez nagyszerű….mi nyáron elköltünk egy csomó pénzt,ők meg majd októberben eldöntik, hogy eltekintenek-e a FFP-től….Korrekt….ja mégsem…Persze mit is várunk egy olyan szervezettől,amelynek az elnöke szerint semmi szükség a videóbíróra….

  • Sztem el van ez már döntve csak várnak a bejelentéssel, gondolom ennek is megvan a miértje. Az új Milan egy üzleti tervre épül, haladni kell a projekttel.

 5. Ez az egész FFP inkorrekt úgy ahogy van. Csak azokat támogatja, akik amúgy is tele vannak lével… A FFP akkor lenne korrekt, ha minden csapat ugyanannyit költhetne. Akkor talán újra beszélhetnénk hagyományokról és klubszeretetről. Tudom, álom…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet