Montella: “A mentális váltás volt a kulcs a meccsen”

2

A Milan a Torino legyőzésével kiharcolta a továbbjutást és bejutott az Olasz kupa negyeddöntőjébe, ahol egy újabb torinói csapat, a Juventus lesz az ellenfél. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője értékelt a csütörtöki győzelem után.

“Egy nagyon kemény ellenféllel játszottunk, amely nyomás alá helyezett bennünket, különösen az első félidőben, ahol nem voltunk elég gyorsak. A csapat csak szenvedett és kaptunk is egy gólt. A második félidőben azonban jól játszottunk és a kulcs a mentális váltás volt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy területeket engedjünk át az ellenfélnek. Belotti gólja után a csapat reagált mentális szempontból. Capello egyszer azt mondta, hogy az a legveszélyesebb együttes, amelyik mindig 1 góllal nyer. A csapat egyre jobban fejlődik a meccsek irányításában és sikerült az ellenfelünket nyomás alá helyezni. A második játékrészben növeltük a tempót és ez jó hatással volt ránk. A negyeddöntő? A következő körben a Juventus lesz az ellenfelünk, de a csapat továbbra is győzelemre éhes.”

“Mihajlovic? Régóta ismerjük egymást és az eddigi találkozóink gyakran döntetlennel értek véget. A hétfői mérkőzés? Újra megnézzük és elemezzük a meccset, ahol látni fogjuk a hibákat és ezeket már nem fogjuk elkövetni hétfőn a bajnokin. Nagyon örülök azoknak a játékosoknak a teljesítményének, akik kevesebbet játszottak a szezonban. José Sosa remekül teljesített egy olyan pozícióban, amelyben eddig még nem játszott. Gomez idővel felvette a ritmust és egyre jobb és jobb lett. Bonaventura? Ő képes mind a középpályán, mind pedig a támadósorban játszani, de szinte mindig remek teljesítményt nyújt. Paletta? Nagyszerű szezont fut és hasznos számunkra.”“A szurkolók? Az egyik célunk az volt, hogy visszahozzuk és a csapat mellé állítsuk a rajongókat. Ez lassan sikerült is. Nagyon örülök annak, hogy a szurkolók lelkesek. Érzem, hogy mögöttünk állnak és ez igazán boldoggá tesz.”

[adrotate banner=”28″]

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Gomez valóban nem volt rossz;bár nem bontanám meg a Romagnoli-Paletta kettőst,amely jelenleg működőképesnek tűnik,de lehet,hogy a fiatal olasz mellett Gomez is tudna hozni egy stabil jó teljesítményt.Úgy látszik a védelemmel nem lesz bajunk,viszont a középpályát még mindig vérszegénynek látom,ide minden áron kellene az erősítés egy karmester személyében és,ha lehetséges egy technikásabb “verőember” is elférne.
    Még mindig a középső csapatrészt tartom lyukasnak,ez kellene,hogy a prioritás legyen a téli és a nyári mercato alatt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet