Matri érkezése miatt kellett távoznia Petagnának

5

Néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy Andrea Petagna személyében ígéretes tehetséget, vérbeli befejezőcsatárt fedezett fel a Milan, azonban az első csapatnál nem kapott túl sok játéklehetőséget.

Petagna a piros-feketék ifjúsági akadémiáján nevelkedett, majd a 2012/2013-as szezonban Massimiliano Allegri kezei alatt a felnőttek között is bemutatkozhatott egy Zenit elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen.

Olaszországban nagy tehetségnek tartották a rendkívül erős fizikummal rendelkező fiatal csatárt, viszont 2013 nyarán a posztjára igazolt a vezetőség és a Juventustól 11 millió euróért érkező Alessandro Matri komoly konkurenciát jelentett.

“A felkészülési időszakban a Manchester City ellen és a TIM kupán is gólt szereztem. Pazzini sérülése miatt Balotellivel ketten voltunk bevethetőek. Minden rendben ment, egészen az átigazolási időszak utolsó napjáig, amikor a klub szerződtette Matrit. Amikor megtudtam, bezárkóztam egy étterem mosdójába és elsírtam magam.” – mesélte Petagna a Corriere della Serának.A 21 éves csatár néhány nappal később csatlakozott kölcsönbe a Sampdoriához a folyamatos játéklehetőség reményében, de fél év múlva visszatért. Ezt követően a Latinában, a Vicenzában és az Ascoliban is megfordult, mielőtt az Atalantához igazolt.

“17 esztendősen debütáltam a Bajnokok Ligájában Allegri edzősködése alatt, akinek a lányával, Valentinával ugyanarra a szakra jártam a középiskolában.”

“Tavaly a visszavonuláson gondolkodtam, miután két kiábrándító szezonon voltam túl a Latinával és a Vicenzával.”

Petagna a nyáron csatlakozott végleg az Atalantához, amely 1 millió eurót fizetett a játékjogáért. A fiatal csatár kulcsember a csapatban, 10 meccsen 3 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki a bajnokságban.

[adrotate banner=”28″]

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Meglátjuk, mi lesz a srácbòl. Én már nem is emlékeztem rá. Mindenesetre ez egy újabb negatívum Matri múltjából….

 2. Ha jol emlekszem cserekent beallva jatszott egy felkeszulesi merkozesen, es akkor tobbet mutatott, mint Niang harom szezon alatt. Azota nem ertem, hogy miert ot adtak kolcsonbe, majd vegleg, es miert jutott Saarawy is ugyanerre a sorsra. Inkabb biztak botlab Niangban es falab Matriban.

 3. Amióta elment tőlünk:

  Seria A: 18/3/2 (mérkőzés/gól/gólpassz)
  Serie B: 55/8/3 (mérkőzés/gól/gólpassz)
  Olasz kupa: 8/0/1 (mérkőzés/gól/gólpassz)

  Összesen: 81/11/6 (mérkőzés/gól/gólpassz)

  Hatalmas teljesítmény 3,5 év alatt! Nagyon is jó helyen van, ahogy Matri is. 🙂

   • Tudod milyen érzelgősek az olaszok amikor kedvenc klubjukról van szó?! Egy 17-18 éves gyereknek élete álma vált volna valóra.
    Másrészről megközelítve a pénztelenség kellős közepén 11 millióért (részletre) visszavásárolni egy akkor már kb 29 éves csatárt az aktuális riválistól???!!! Hát nem tudom van-e ennél rosszabb üzlet?! Borzalmas húzás volt. Utólag okos az ember de a szurkolók 90% már akkkor megmondta, hogy ez kútba dobott pénz lesz. Azt a teljesítményt (talán 1 gól) a 17 éves Petagna is hozta volna és legalább megmarad a 11 milla. :-/

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet