A Milan különleges mezben lép pályára a hétvégén a Crotone elleni bajnokin, tisztelegve a Chapecoense brazil labdarúgóklub elhunyt játékosai előtt, akik a kolumbiai légikatasztrófában vesztették életüket.

Néhány nappal ezelőtt szörnyű tragédia rázta meg a világot. Helyi idő szerint hétfő este lezuhant a Lamia bolíviai légitársaság egyik gépe 77 emberrel a fedélzetén Kolumbiában, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett landolás előtt. A gépen utaztak a Chapecoense brazil élvonalbeli csapat játékosai is. A katasztrófát a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük a Copa Sudamericana döntőjére utazó brazil együttes 19 játékosa.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) minden hétvégi mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet kér a repülőgép-szerencsétlenség miatt.

A Milan is megemlékezik az áldozatokról. A csapat egy különleges, a Chapecoense címerével ellátott mezben fog pályára lépni vasárnap délben a Crotone ellen – jelentette be a Milan a hivatalos honlapján. A mez hátulján egy “FORÇA CHAPE” felirat lesz olvasható. A klub a játékosok által viselt mezeket a Chapecoensének adományozza.

[adrotate banner=”28″]