Montella: “Fontos, hogy az erősségeinkre építsünk”

1

Vasárnap a Milan 2 gólos hátrányból fordítva nyerte meg a mérkőzést a Sasssuolo ellen 4-3-ra. A találkozót követően Vinczenzo Montella nyilatkozott.

“Ez egy nagyon izgalmas mérkőzés volt és a technikailag jól kezdtünk, megérdemeltük a vezetést, aztán a saját hibánkból el is veszítettük azt. A csapat megfordította a meccset, a játékosok hatalmas szívvel és elszántsággal küzdöttek. Vannak dolgok, amiken továbbra is van mit javítani, de szeretném kiemelni a csapat temperamentumát. A győzelemhez nem kell mindig jobban játszanod az ellenfélnél. A csapatnak saját magát kell meggyőznie, és elhitetni magával, hogy képes legyőzni az ellenfelet és ez a mérkőzés ezt remekül megmutatta. A Sassuolo most a bírót hibáztatja? Mint mindig, most sem fogom kommentálni a bírói döntéseket. Inkább a csapatomról szeretnék beszélni.”

“Féltem-e a vereségtől 3-1-es állásnál? Nem, talán azért sem, mert nem vagyok itt 3 éve… Mindig úgy gondolom, hogy megtudjuk fordítani a mérkőzést. Fejben dőlnek el a dolgok, ez jelenti a különbséget. Ha önbizalommal, lelkesen küzdesz, akkor jó focit játszhatsz. Berlusconi? Beszéltem vele, nagyon boldog a győzelmet illetően, neki ajánlom a győzelmünket.”

“Luiz Adriano szereplése Niang helyett? Adriano ennél sokkal jobban is tud teljesíteni, valamint Niang a második félidőkben mindig jobban játszik. Locatelli? Egy csodálatos gólt szerzett, a mérkőzés egy nagyon kemény és kritikus pontján. Akik már fociztak, azok tudják mennyire nehéz egy ilyen helyzetből kapura lőni. Szeretném Locatellit beépíteni a csapatba. Most jön a nehezebb rész, hiszen most remek hírnevet szerzett és ez most már elvárás lesz tőle, de úgy vélem megvan hozzá a személyisége, talán egy-két oldalt el kell majd olvasnia Donnarumma könyvéből. Montolivo elleni füttyszó? Azért hoztam le, mert nagyon visszahúzódott a csapat és már 3-1-re vezettek. Ő az egyik olyan játékosom, aki érzelmileg egyre többet szenved. Amikor rosszul mennek a dolgok, mindig jobban kritizálnak, főleg ha te vagy a csapatkapitány. Ő az egyik erősségünk és a jövőben is az lesz. Miben kellene javulnunk? Számos dologban, amikor győzöl jobban is dolgozol.”“Miért küldtek el a padról? Bocsánatot szeretnék emiatt kérni, mert még sohasem csináltam ilyet, nagyon mérges voltam a bíróra, mert éppen ellentámadásban voltunk és hamar lefújta az első félidőt. Kissé eltúloztam a dolgot, a második félidő előtt azonban bocsánatot kértem tőle, aki ezt el is fogadta. Következő mérkőzés? Most a válogatott szünet következik, a gyengeségeink javításán fogok dolgozni, de most még fontosabb, hogy az erősségeinkre építsünk. – fejezte be.

[adrotate banner=”28″]

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Egy mondat majd kiszúrta a szemem világát! Montolivo ő az egyik erősségünk,és a jövőben is az lesz! 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet