Bertolacci: “Tudásom talán 50 százalékát nyújtottam”

7

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Andrea Bertolacci rukkolt elő a leggyengébb produkcióval az előző szezonban a tavaly nyári igazolások közül. A 25 éves középpályásért a Milan vezetősége 20 millió eurót utalt át az AS Romának. A játékos elmondása szerint a következő szezonban újra régi önmaga szeretne lenni.

Bertolacci reméli, hogy a soron következő szezonban megmutathatja igazi képességeit, ami miatt egy évvel ezelőtt a Milan szerződtette.

“Egy kicsit félénk és tartózkodó személyiség vagyok és ez kihatott rám az előző idényben mikor ide kerültem a Milanhoz. Most viszont már tudom mit jelent a Milanban játszani. Kiegyensúlyozott ember vagyok és szeretnék mások számára példát mutatni és én is tanulni akarok másoktól, hogy javítsak a teljesítményemen. Tavaly egy elég furcsa szezonunk volt. Nincs alibim, nem a tudásomat nyújtottam. Minden alkalommal amikor visszatértem a pályára egy újabb sérülést szedtem össze.” – mondta Bertolacci a La Gazzetta dello Sportnak.“Az igazi Bertolacci az a személy, aki képes a támadásokban és a védekezésben is aktívan részt venni. A Genoa játékosaként volt eddig a pályafutásom legjobb szezonja, amikor 6 gólt szereztem és 8 gólpasszt osztottam ki. Ezeket a számokat a következő szezonban szeretném megdönteni. Tavaly leginkább a folytonosság hiányzott. Ez sajnos kihatott az önbizalmamra és tudásom talán 50 százalékát tudtam megmutatni. Egyáltalán nem merült fel a távozás lehetősége, nem fogom feladni csak azért, mert rosszul sikerült az előző idény. Szeretnék jól teljesíteni a Milanban és visszatérni a válogatottba. Csodák nem léteznek, ezekért keményen meg kell dolgozni. A 20 millió eurós ár egy címke a nevem alatt, ami az egész idényben végigkövetett. Erre nem tudok mit mondani, a Genoában megmutattam a tudásomat. Ez nem az én dolgom, hogy értékeljem az átigazolási piacot. Hogy magamért kifizetnék-e ennyi pénzt? Talán, de inkább 16-17 millió eurót.” – mondta nevetve.

“Montella? Nagyon tetszik a játékfilozófiája és érzem a szerepemet az elképzeléseiben. Imádja, ha a csapatánál van a labda. Ez nagyon hasonló ahhoz, ahogyan én szeretem a futballt. Elfogadjuk tőle a leszidást, ha valamit nem úgy csinálunk. Nem bocsát meg semmit.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”28″]

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Bertolacci: “Tudásom talán 50 százalékát nyújtottam”

  Ezt én is meg tudom erősíteni, matematikailag pedig bebizonyítani. Hiszen a 0 x 50% is nulla.

 2. Arról nem ő tehet, hogy 3x annyit adtunk érte, mint amennyit ér, maximális tudása alapján a Bolognában a helye.

  • Mélyen egyetértek veled Pippo 91. Nem ő a hibás, ő ennyit tud, és a kétszer ennyiért is sok lett volna a 20 millió. A hivatkozott genoai számai sem meggyőzőek, hogy nekünk ő kell.Egy középszerű játékos, aki nálam még ebben a középszerű Milanban se lenne kezdő.

 3. Jó lenne ha egy új embert ismerhetnénk meg benne nem pedig azt a kis “tunyacsápot„ amit tavaly játszott.

 4. Egy esélyt még azért megérdemel, 1 szezont volt itt az alapján nem kellene leírni. Meglátjuk, hogy új edzővel új felállásban mire képes.

  • Gondolod az új edző majd megtanítja focizni ????

   Erősen középszerű játékos…megkockáztatom most hogy Nagy Ádám a bolognába ment már oda sem férne be !!!!

 5. Viszont ha saját bevallása szerint ez kb. 50%-a volt a tudásának, akkor nem érdemes kísérletezni vele, mert akkor a 100% kb. elég egy olasz kiscsapathoz (talán még azok nem vagyunk).

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet