2022. szeptember 27., kedd

Topedző érkezhet a klubhoz, ha jön a kínai befektető

-

Olasz lapértesülés szerint a Milannak két kiszemeltje is van a kispadra, nevezetesen Unai Emery és Manuel Pellegrini.

Bár Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa továbbra is bízik Cristian Brocchiban, ha a kínai konzorcium megszerzi a Milan többségi tulajdonrészét, akkor topedző érkezhet a csapathoz. A Gazzetta dello Sport azt állítja, hogy a Sevillával egymást követően három alkalommal Európa-ligát nyerő Unai Emery a kínaiak első számú kiszemeltje. A spanyol szakember alternatívája Pellegrini, aki a nyáron távozik a Manchester City kispadjáról. A chilei mester állítólag nemrég visszautasította a Zenit ajánlatát.

A hírek szerint Emery szerződésében egy 3 millió eurós kivásárlási opció szerepel a Sevillánál.

A tervek tehát nagyok a Milannál, de egyértelműnek tűnik, hogy a megvalósításhoz biztonságos anyagi háttér szükségeltetik, amelyet a klubot megvásárolni szándékozó kínai konzorcium biztosíthat Robin Li és az Evergrande Group vezetésével.

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Megmondom őszintén személy szerint én is sokkal szívesebben látnám nálunk Emeryt, mint Pellegrinit. Vele szemben a “Mérnök” becenéven futó chileivel vannak azért fenntartásaim.Meglehetősen furcsa egy személyiség a chilei edző.

    Szerintem megöregedett, és nem lát sokszor reálisan bizonyosan dolgokat. Mindig híres volt az angol sajtó arról, hogy ő karaktert adott a Citynek, de szerintem a Manchester City nem csapat! Vannak nagyszerű játékosok, és nagyon szép teljesítmények a Citynél, de nem tudom csapatként értelmezni őket sehogy se…

    Edzői tevékenységét nézve sem hinném hogy egy szint Emery és Ő. Léenyegében a karrierje két momentuma ugrik be rögtön számomra, amikor a Villareallal 2004-ben nagyot menetelt a Bajnokok Ligájában, és mikor 2014-ben megnyerte a Premier Leaguet. És slussz passz ennyi…

    Ezzel szemben Emery már a Valencia edzőjeként is alakított szépen. Hiszen emlékezzünk vissza mikor a pénzügyi gondok csúcsán volt a csapatnál edző, kivezette a csapatot előbb az UEFA kupára majd rá egy vére a Bl-be juttata be a Valenciát. A Sevillával viszont amit nemzetközi porondon művel na az már művészet! Zsinorban háromszor megnyerni az Európa -Ligát szép teljesítmény, ehhez kétség nem férhet. Unaynak ami nem feküdt az elmúlt három évben az a hazai bajnokság.
    Ettől függetlenül én nagyon szívesen látnám ezt a baszk edzőt nálunk 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS