Abbiati: “Nem így képzeltem el a visszavonulást”

12

Christian Abbiati a Roma elleni szombati mérkőzést követően elbúcsúzott a szurkolóktól.

Mint arról már beszámoltunk, a 38 esztendős kapus bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. Abbiati 1998-ban csatlakozott a Milanhoz, vagyis 18 éve áll a klub alkalmazásában. Az olasz kapus 380 mérkőzésen viselte a piros-fekete mezt. Abbiati szombaton búcsúzott el a San Siro közönségétől, azonban elmondása szerint nem így képzelte el a visszavonulást.

“Nyilvánvalóan nem így képzeltem el a búcsút. Nagyon örültem, hogy a szurkolók végül maradtak a stadionban, mert volt egy pillanat amikor azt hittem, hogy nem lesz lehetőségem elbúcsúzni tőlük. Nagyon hálás vagyok nekik. Azért döntöttem a visszavonulás mellett, mert a Milan már hosszú ideje messze van a csúcstól. Talán nem jó ötlet a múltat összehasonlítani a jelennel, de úgy gondolom, hogy eljött az idő a befejezésre. Most belevetem magam a másik nagy szenvedélyembe, a motorozásba.” – mondta Abbiati a találkozót követően.“Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, a klubnak és az elnöknek minden csodálatos pillanatért, mindent megnyertünk. Szomorú egy ilyen vereséggel búcsúzni. Donnarumma? Nincs szüksége rám, ő egy nagyszerű srác. Remek képességei vannak és jól fog teljesíteni éveken keresztül. A példaképeim Maldini, Costacurta és Albertini voltak és még mindig emlékszem, hogy mit tanítottak nekem. A mentalitás az, ami a legfontosabb.” – tette hozzá.

Az olasz kapus 3 Scudettót, 1 Olasz kupát, 2 Olasz szuperkupát, 1 Bajnokok Ligáját és 1 Európai szuperkupát nyert a klubbal.

Köszönünk mindent, Forza Christian!

[adrotate banner=”28″]

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A régi nagy Milan ikonikus alakja valóban nem érdemelte ezt így, ilyen formában.
  Brokinak még annyi esze sem volt, hogy egy ilyen gesztust meghúzzon
  Remélem ez volt a hattyúdala a balféknek, mekkora papagáj már…
  Persze a kegyelemdöfést megkapja még a Juvétől aztán kiteheti az ablakba fantasztikus edzői “pályafutását”.
  De bármennyire is szidja az ember, nyilván nem ő tehet róla, csak egy újabb rongybaba ő a bolond bábszínházában… 🙁

 2. A régi nagy Milan ikonikus alakja valóban nem érdemelte ezt így, ilyen formában.
  Brokinak még annyi esze sem volt, hogy egy ilyen gesztust meghúzzon
  Remélem ez volt a hattyúdala a balféknek, mekkora papagáj már…
  Persze a kegyelemdöfést megkapja még a Juvétől aztán kiteheti az ablakba fantasztikus edzői “pályafutását”.
  De bármennyire is szidja az ember, nyilván nem ő tehet róla, csak egy újabb rongybaba ő a bolond bábszínházában, de Abbiati beállításához azért lehetett volna esze,ha máshoz nem is… 🙁

 3. Köszönjük Christian amit a Milané tettél, sok szerencsét és egészséget a továbbiakban mi nem fogunk elfelejteni neved mindég ott marad a szurkolok emlékeiben : Abbiati, Rossi a nagy Milan olasz kapusai .
  Isten éltessen sokáig !

 4. Remek sportember, nagy példaképekkel! Ő még átérzi miről beszél, amikor azt mondja, hogy mit jelent a Milanban játszani. Mindig is nagyszerű kapusnak tartottam, példaértékű hozzáállással, alázattal. Nem olvastam tőle nagyképű nyilatkozatokat, alárendelte magát a csapat érdekeinek. Kiváló embertől búcsúzunk most el, de az egyik szemünk talán nevethet, mert minden jel arra utal, hogy Donnarumma személyében méltó utód váltja. Reméljük, hogy tényleg így lesz.

  A szánalmas vezetőségről csak annyit, hogy szégyenkezve bújjanak el k*** a***ukba (már elnézést kérek), amiért ilyen méltatlan módon hagyták elbúcsúzni Abbiatit!

  Köszönünk mindent, amit a Milanért tettél! Grande, grande Christian!!!

 5. Mindent köszönök Milanistaként Abbiati !!! Azt a sok örömöt amit okoztál !!! Nem fecsérlem a szavakat,mert úgysem lehet leírni,az utolsó vagy azokból akik még a MILANt alkották a mostaniak a fűződet sem vihetik !!!

  A vezetőségről írni nem tudok,viszont egy nagy ZÖLD TURHA jellemezhetné tán legjobban a vezetőséget brokit,berlut,gallianit és akinek ebben benne volt a keze egy picikét is !!!

  Így búcsúztatni vkit aki 18 éve a család tagja !!! Az összesnek rohadt volna anyjába a feje !!!!

  elnézést srácok,mert kikeltem magamból !!!

  Ne haragudjatok !!!

  GRANDE CHRISTIAN !!!

 6. Alex helyett a 66. percben (0:2-nél) érkezett Calabria. Ekkor a Sassuolo már 3:1-re vezetett az Inter ellen, és 6 perce emberelőnyben volt. Nekünk tehát 3 gól kellett volna, az Internek meg emberhátrányban legalább 2. Úgy, hogy tkp. mindkét milánói csapat magasról szart a saját meccsére. Volt úgy 1% esélyünk a 6. helyre…

  Brocchi lehet, hogy utólag megpróbál magyarázkodni, hogy miért nem a Donnarumma-Abbiati cserét húzta meg (a kupadöntőn akarja játszatni, meg akarta kímélni a hazai vereségtől, látott esélyt a pontszerzésre stb.), de remélem, erre nem fog kitérni a szövegeléshez nagyon (az edzősködésnél biztosan jobban) értő Brocchi, mert nincs az az érv, amivel ez védhető lenne. Ráadásul annál a Milannál történt meg ez, amelynek mindennél jobban kellene óvnia az olyan kötelékeket, mint amilyen a klub és Abbiati között van. Mert lassan semmije nem marad a Milannak, csak ez.

  Ugyanakkor nem gondolom, hogy Brocchi azért nem cserélte be Abbiatit, mert kisstílű, mert neheztelt rá vagy mert ilyen parancsot kapott volna fentről. A még egy meccsig magát a Milan edzőjének nevező Brocchi szerintem egy végtelenül buta valaki, aki egyszerűen “elfelejtette” meglépni ezt a cserét. Azt gondolom, ez benne van a pakliban, ha azt nézzük, mit sikerült elérnie az elmúlt egy hónapban, milyen döntéseket hozott. A tegnapi kezdője csak a hab volt a tortán a csapatkapitányi karszalagot semmilyen értelemben meg nem érdemlő Mexésszel, az értelmetlenül balbekként játszatott Romagnolival, azzal, hogy Locatellit az egyik legjobb Serie A-s középpálya ellen kezdette… Na meg Calabria behozatala… Ha Brocchi agyament döntéseit, ötleteit megvizsgáljuk, leginkább egy teljességgel alkalmatlan, buta valaki agyrémeit látjuk. És egy ilyen embertől kitelik, hogy elfelejti csapatba állítani az utolsó hazai meccsen fellépni szándékozó Abbiatit. Előre félek, mit fog válaszolni Brocchi a “miért nem cserélte be Abbiatit” kérdésre…

  • Teljesen egyetértek. Játékosnak sem tűnt éppen észlénynek Brocchi, láttuk eleget játszani, sokat futott, hajtott, de esze akkor sem sok volt.
   Kinevezésekor nagyon csodálkoztam, hogy egy ilyen alacsony futball intelligenciájú edzőt választottak, de azóta sem tudott meggyőzni, hogy lenne esze a focihoz.

 7. Az a helyzet, hogy erre a mérkőzésre kezdőként, CSK szalaggal kellett volna felküldenie Abbiatit. Van ő még olyan jó kapus, hogy a búcsúmérkőzését lehozta volna világszínvonalon. Egészen biztosan nem rajta ment volna el a mérkőzés és ez a legkevesebb, amit megérdemelt volna! És, szerintem, ezt sehogyan sem lehet megmagyarázni. És akkor lehetett volna 3 cseréje, s nem kell egyet tartogatnia a búcsúra.
  Az alapvető egyéb taktikai bénázásai – Brochinak – meg nem is érdemelnek magyarázatokat, vagy okfejtést. Teljesen alkalmatlan erre a munkára. Soha nem is hittem róla, hogy alkalmas lehet rá.
  Szörnyű….

  Ha már mindeképpen el akarták küldeni Mihájt, inkább visszahozták volna erre a pár mérkőzésre Seedorfot, aki tudtommal még mindig a klub alkalmazásábvan áll, mint edző, s akivel lett volna esélyünk a 6. helyre a bajnokságban, sőt…
  Tulajdonképpen ezt csak elszúrni nem kellett volna. A 3 utolsó csapat lellen kellett volna a 9 pont és akkor nincs miről beszélni… Azt gondolom, ez minimum elvárható lett volna még ettől a csapattól is.