2022. november 29., kedd

Paolo Maldini visszatérhet a klubhoz, igazgatóként

-

A Tuttosport úgy tudja, hogy a Milant megvásárolni kívánó kínai konzorcium a vezetőségben szeretne munkát adni a klub legendájának, Paolo Maldininek.

Heteken belül pont kerülhet a klub eladásának végére, ugyanis a Fininvest folyamatosan tárgyal egy kínai befektetőcsoporttal. A legfrissebb hírek szerint a konzorcium első körben egy helyreállítási projektet vezetne fel, amelynek keretében 300 millió eurót pumpálnának a klubba. Ezt az összeget átigazolásokra és a Milan márka népszerűsítésére fordítanák.

A Tuttosport írása szerint a kínaiak tervei között szerepel, hogy Paolo Maldini visszatérjen a klubhoz. Az olasz klublegenda igazgatói pozíciót tölthet be a vezetőségben, hasonlóan mint Pavel Nedved a Juventusban. Maldini egyébként rendkívül híres és közkedvelt Ázsiában, az utóbbi években a futball nagyköveteként számos alkalommal járt Keleten, több jótékonysági esemény létrehozásában volt szerepe.

A kínai konzorcium új vezetőség, technikai stáb és minőségi játékoskeret felállítását szeretné.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Persze, édes romantikával, bepárásodott tekintettel gondolunk arra a korszakra, amikor még a jó Paolo játszott, de valljuk be, hogy ennek a sztorinak a szimbolikája a vonzóbb, hisz fogalmunk sincs, hogy sportvezetőként mit tud Maldini.Persze hogy szeretném én is, mint ahogy nagyon szurkoltam anno Seedorf, meg Pippo kinevezésének is, mert naívan abban reménykedtem, hogy ha ők jönnek, akkor az garancia a sikerre. Aztán mög…. Szóval, a lényeg, hogy ha nem jön tőke, akkor őt is csak megalázzák mint az előbb említett két istenünket. Illetve halkan jegyezném meg, ha már átalakítunk ott fent is, és lesz mit elkölteni, Braida visszahozatala talán még nagyobb siker lenne…

  • Valószínűleg Maldini azért is nyilatkozta több ízben is, hogy nem lesz a Milan edzője. Ha valaki, akkor ő biztosan ismeri a klubot kívülről-belülről.
   A Barbara-Maldini projektet üdvözöltem, de sose működött volna igazán, amíg Berlusconi mindent irányítani akar.
   Az edzők is ezért buknak sorra.
   Nézd Ranieri-t a Leicester City-nél. A tulajdonos csak simán engedte dolgozni. Az angol óriás csapatok 10x akkora büdzsével mind elbuktak.
   Nézd Someone-t a Atlético-ban. Minden évben el kell adniuk a legértékesebb játékosukat, mert anyagilag nem állnak jól. Az egész keret 18 emberből áll, mégis egyenrangú ellenfelei a legnagyobbaknak.
   Szvl lehet sikereket elérni kevés pénzből is, csak hagyni kell az edzőt dolgozni.
   Sztem Seedorf nagyon jó lett volna, csak hát….mai napig nem tudjuk pontosan miért is menesztették….

   A lényeg, Berlusconi-t ki kell vonni a forgalomból, hogy köze ne lehessen az új Milanhoz. Akkor sok minden működhet, ami eddig nem működhetett.

   • Peterman ! Teljesen a szívemből írtál, szinte szó szerint akartam én is írni a Leicesterről, az Atleticoról. Szakmaiság, szakmaiság és szakmaiság, és akkor ez a keret se rossz (posztra kell majd igazolni, ha lesz már elképzelés és egy gerince a csapatnak). Jó edző, önállóság és szakmaiság !!! És addig ne stresszeljék már agyon a játékosokat, mert sokan közülük igenis alapját képezheti a jövő csapatának (ld az előző csatok példáját). Ne hozzák mots olyan helyzetbe őket, hogy el akarjanak menni innen (pl.Baccát,Hondát, Montolivot láttuk már sorozatban jól játszani, nem szabad elzavarni őket. Menezzel is ez a helyzet, egy jó edző tudna vele mit kezdeni stb.

    • Szerintem is meg kell tartani a csapat magját! Sőt! Meggyőződésem, hogy egy jó edzővel ez a keret TOP3-as Seria A-ban. De csak józan gondolkodással nem tudom megemészteni az állandó Berlu-zást. Pedig nekem se puszi pajtásom és miatta nagy hátrányban van a Milan, de hogy az edzői munkában komolyabban beleszólna azt kétlem. Azt hogy a véleményét megfogalmazza szerintem abszolút elfogadható. De ez a csapat már “kinevelt” pár nagy edzőt a semmiből: Sacchi, Capello, Ancelotti, Allegri is ide vehető. Akkor hogy is van ez!?
     Szerintem a problémát rosszul közelítik meg sokan. Berlu fiatal Olaszos Milánt akart és mindig 2 vagy 3 támadóval. Ahhoz képest a fiatal és nagy részt Olasz játékosokat kipróbálás nélkül dobálták ki az edzők pl Saponara-t 3 edző is!!!! De szerintem soroltam már jó pár nevet régebben.

     De ami miatt kell a változás, mégis csak Berlusconi személye. Ez sajnos politika: Bírói ténykedések ellenünk, a média folyamatos “hadjárata” és még pár apróbb külső körülmény ami nagyon is hátráltatja a csapatot.
     De nagyrészt egyetértek veled és Petermannal is ebben a kérdésben. A csapategység rendkívül fontos.

    • Nem tudom pontosan mi az oka. Spanyolország is megérezte a krízist, persze olyan tőkével, marketinggel rendelkező csapatokra, mint a Real v. a Barca ez se volt nagy kihatással, de a kisebb csapatoknak okosan kell gazdálkodniuk.
     Torres, Falcao, D.Costa is itt játszottak a legjobban.
     Már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem a játékosokat nem az Atletico vásárolta, hanem az ügynökük + vmilyen csoport vásárolta be majd adta is tovább. Pénzmosás szagú a dolog. De nézz utána a neten. Lehet csal a memóriám 😉

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS