2022. december 02., péntek

Napokon belül bejelenthetik Montolivo hosszabbítását

-

Riccardo Montolivónak, a Milan csapatkapitányának szerződése az idény végén lejár a klubnál, azonban a felek közel állnak a megegyezéshez.

Az elmúlt hetekben Montolivo sok kritikát kapott a szurkolóktól, akik szerették volna, ha a 31 éves középpályás a nyáron távozik a szerződésének lejártával. Azonban a vezetőség ezt másképp gondolja és további három évvel szeretné meghosszabbítani Montolivo szerződését. A felek az elmúlt napokban tárgyaltak és a Sky információi szerint sikerült megállapodni a hosszabbításról. A hivatalos bejelentés a következő napokban várható.

Montolivo tehát biztosan marad a Milanban függetlenül attól, hogy ki lesz az edző a következő szezonban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

28 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

     • Idióta, nem ez alapján ítélem meg a játékát, csak szemléltetésképp mutattam a képet, amin becsukott szemmel lapít, hogy el ne találja a labda. A játékának hasznát épp eléggé demonstrálják a csapat eredményei. Alapszabály, hogy felugrunk a szabadrúgásnál, gondolom nem sok edzést láttál, ahol a sorfal bábu min. 2 méter magas, mivel afölött kéne átlőni a labdát. De gratulálok a nagy hozzáértésedhez, inkább fogjál kezet vele meg a kedvenc Hondáddal és állj be egy sorfalba.

     • jose82
      Oktass még, kérlek. Igen, Montolivo a legtöbb labdát szerző játékosok között a legtöbb labdát eladó játékosok között is helyett kaphat. Gondolom te is a tévén ülsz és a kanapét nézed, ha csak a statisztikákat tudod felhozni, amit egy cikkben olvastál.

     • Magyarázhatnék neked technikai képességekről, testcselekről, lőtt passzokról és oldal váltásokról. De nem hinném, hogy lenne értelme. Ha valaki a puszta tényekkel akar vitatkozni az már menthetetlen úgy gondolom!
      82% a passzpontossága úgy, hogy meccsenként annyit passzol, mint a mellette játszó 2 középpályás összesen. De biztos én vagyok vak!
      De tovább megyek. Elmondom miért játszik nálunk minden játékos tudása alatt: MIATTAD! A hozzád hasonló “drukkerek” miatt! Minek írsz ide? Hogy mersz Pippo nevet felvenni amikor nem teszel mást, csak a saját játékosaid, a “kedvenc csapatod” kapitányát fikázod!?
      Gondolkozz már el!!! Te szívesen mennél ki úgy a pályára, hogy a saját szurkolótáborod fütyül ki? Ha mindenki csak azt várja mikor lesz a AC Milan made in China?
      10 éve még az emberek azt sem tudják mi az a Mercanto, mi az a befektetés és mi a csapat költségvetése. Most mindenki erre csorgatja a nyálát és a foci, mint sport senkit nem érdekel!
      Puszta tény, hogy Montolivo 5.6 szerzett labdával rendkívül jó teljesítményt nyújt. Meccsenként ~62 passzt ad 82% pontossággal. Csak összehasonlításként Kuco 33, Bertolacci 36 passz/meccs.
      Inkább szánj rá egy kis időt, hogy elemezd a játékot, talán érteni is fogsz hozzá és becsülöd azt aki dolgozik, hajt a pályán! Tény, hogy hiányzik a megfelelő szakmai munka a mai Milanból, de nem hiszem,hogy a játékosokon kellene elverni a port, amikor kieső csapatok ellen szenvedünk.

     • Hát te nevetséges vagy.
      Bár valószínűleg jobban értesz nálam hozzá, bár meg kell jegyeznem, hogy máig művelem a játékot, illetve a munkám is a sporthoz kapcsolódott, annak szakmai és pénzügyi részéhez, de csak oktass ki a játékról te nagyokos. Igazad van, az én kurva anyámat, miattam játszik rosszul a csapatom, mert egy olyan fórumon kritizálom a játékukat, aminek a nyelvét se ismerik.
      Gondolj bele abba a helyzetbe, hogy neked van egy munkahelyed, ahol az átlagember fizetésének százszorosát keresed és olyan munkád van, ami közönségi és szurkolói igényekre épül, egy márkát képviselsz stb-stb és aminek a mérőszámai közé tartozik az eredményes játék és közönségszórakoztatás?Akkor már nem is várható el, hogy teljesíts érte? Akkor te is másokat okolnál, amiért nem tudsz felmutatni eredményeket?
      Ha nem haragszol meg, akkor nyugodtan merem kritizálni a játékosokat, mivel nem kevés pénzt hagytam ott helyszínen megtekintett mérkőzések során, mivel pénzemet, szabadságomat és szabadidőmet szánom rá, ezért talán megfogalmazhatom a véleményemet (amely tükrözi a nagy átlagét), mert már olyan időket élünk.
      Még mindig a statisztikákat irkálod le, amivel a magyarok oly nagy barátságban vannak, mert kitűnően lehet magyarázni velük a valóságot. Szerintem te szánj egy kis időt rá és próbáld meg szakmai szemmel (neked nehéz lesz) figyelni a játékot és ha látsz egy általad említett testcselt Montolivotól, akkor értesíts.

     • Én szégyenlem magam miattad! Az meg,hogy a sportban dolgozol remekül tükrözi hol is tart a magyar sport! Nevetséges! Majd leülök veled egy videó elemzéshez hátha tanulsz valamit. Addig is itt van egy vele foglalkozó videó:
      https://www.youtube.com/watch?v=GTzdNXwBBI8
      Szeretném ha összeszámolnád, hogy csak ebben a rövid videóban hány támadást állít meg és mennyit indít el a hajszálpontos felpasszaival!
      Mindenki hibázik és ő sem gép. Még csak igazán formába sem tud lendülni. De aki ilyen képességekkel rendelkezik és ilyen munkát letesz a pályára minden meccsen azt el kell ismerni. Hogy ez az AC Milan-ál elegendő vagy sem a CSK karszalagra az más kérdés, de ebbe csak az lát bele aki bent ül az öltözőben. De egy több, mint 60 válogatottsággal rendelkező játékost így fikázni, sőt már-már megalázni szégyen ezen a fórumon!
      Fociztam olyan csapatba ahol igenis visszaadták a szurkoló jegyének árát és elküldték ha saját csapat ellen fordult! Ilyenekre semmi szükség! Ez nem kritika a részedről, hanem egyszerűen sértés!

     • Nem akarok már veled foglalkozni, tipikus az a fajta ember vagy, aki a saját véleményét akarja ráerőltetni a másikra, és ha ez nem megy, akkor hangosabban és erőteljesebben elmondja ugyanazt, de a másikat véletlenül se hallgatná meg. Az meg, hogy írni nem tudsz normálisan, remekül tükrözi iskolázottságodat és annak tényét, hogy meddő dolog veled vitázni.

  • 3.5 milliót keres jelenleg. Annyira nem idős, alapember, csapatkapitány, még akkor is, ha ebben a teljességgel középszerű Milanban ez nem olyan nagy tett, ráadásul válogatott. Ez – sajnos – elég jó tárgyalási alap. Honnan van az infód, hogy belemenne egy jelentősebb fizetéscsökkentésbe?

   • Sajnos az olasz futball renoméját is hűen tükrözi h egy Gattuso Perrotta Pirlo Camoranesi De Rossi helyett Motta meg Montolivo féle játékosok számíthatnak alap embernek a válogatottban.Mielőtt jönnél Marchisioval Ő sem egy Isten adta extra világklasszis de az Eb-ről úgy fog hiányozni mint egy falat kenyér.Mert egy Motta Monti esetleg DDR középpályába annyi kreativitás szorult mint egy vasgolyóba.

 1. Most ez komoly??? Jobb játékos??? Azt hiszem itt már ti is meg vagyok fertőzve…Montolivo jobb játékos? Mi olyan jobban csinál??? Egyetlen egy pontos inditása nem volt már vagy 3-4 meccsen. Ebben a szezonban lehet volt vagy 3 értelmes inditása…azt amit Montolivo csinál azt komolyan még egy Serie C játékos is megcsinálja…elkéri a labdát a szélról és vagy át dobja a masik oldalra vagy hátra…a támadásnál elkéri a labdát kb. 20-25 méterre a kaputól hogy majd leguríthassa Alex vagy Romagnollinak…és ha netalán megpróbálkozik egy beíveléssel akkor úgy beíveli hogy a legközelebbi Milan játékos 5 vagy 10 méterre van….

 2. Montolivo mostanában éppen arra szolgáltat okot a játékával, hogy miért NEM kellene vele hosszabbítani. A védőmunkája rendben van, sok labdát szerez, leginkább azzal, hogy jól olvassa a játékot, mert nem egy Gattuso-féle pitbull.

  A gond az, hogy bár van esze a játékhoz, szinte minden meccsen csinál legalább egy nagyobb hibát (és mivel kulcsposzton játszik, törvényszerű, hogy abból kisebb-nagyobb veszély van). Továbbá meccsenként bemutat legalább három teljesen homály, a kapu előterébe érkező olyan ívelést, amelyre a kapusmég tolószékkel is odaérne. Korábban az indításai rendre veszélyt jelentettek, jó százalékban voltak pontosak. Most leginkább a keresztirányú (középhosszú) passzai azok, amelyek emberhez mennek, a hosszanti passzai úgyszólván veszélytelenek. Pedig Montolivót annak idején a csapat mozgatása céljából igazolta a Milan.

  Nem tartom jó ötletnek, hogy hosszabbítunk vele. Persze vagy korábban kellett volna ezt megtenni, és akkor most, hogy – TALÁN – lesz valamiféle változás a nyáron, el lehetett volna őt adni. Most persze kényszerhelyzetben vagyunk. Igazolásra nincs pénz, azaz Montolivo távozása esetén a pótlása problémás lenne. Így tehát hosszabbítunk vele leginkább az ő feltételei szerint… Legalább 2.5-2.8 milliós fizetést ki fog alkudni magának, ami három évre 15-17 millió euro. A hároméves szerződés is nevetséges egy, a fénykorán láthatóan túljutó, tkp. védekező középpályásként szereplő játékos esetén.

  Újfent kiváló üzletpolitika, de ezen már meg sem lehet lepődni. Tökéletesen alkalmatlan a vezetésünk arra, hogy egy XXI. századi futballklubot irányítson.

 3. Senki nem mondta Montolivoról,hogy világsztár.Nem is erről van itt szó.
  Amúgy a jelenlegi keretben nincs is ilyen….
  Nem is értem,hogy miért hasonlítgajuk más játékosokhoz..Az meg egyenesen nevetséges,hogy pár meccs alapján értékeljük.
  A Milan ebben az évben kuka úgy ahogy van…Most nehogy már ezért ő legyen a hibás…A többihez képest sokszor elfogathatót nyújtott.
  Nem lehet mindenkit elküldeni!!!Ha van 15 nem olyan rossz játékos és 15 rossz akkor inkább a másik felét küldöm el előbb…
  És biztos vagyok benne,hogy bele megy a jelentős fizetéscsökkentésbe.

 4. Montolivo az a játékos, aki körül ha csapat van, klasszis módon tud játszani. Viszont egymaga semmi extrát nem jelent egy küszködő csapatban, lásd mai Milan. Ha lesz körülötte újra egy csapat (lásd kínai befektetők), akkor jó döntés volt vele hosszabbítani.

 5. Montolivot nem tudom még ebben a gyenge Milanban sem olyan helyre tenni ahol jó lenne!Ugyanígy vagyok Abatéval!
  Már az ősszel írtam itt,hogy Montolivóval semmit sem érünk!Akkor le lettem hurrogva,hogy hülyeségeket írok,mert milyen sok labdát szerez!Akkor is kérdeztem és most is kérdem:Mit ér a 20 szerzet labda ha 18-at rögtön elad???
  Abate nálam ugyanúgy mehetne!Ő tuti,hogy szed valamit labda ellen!Nála van az,hogy ha meccs közben kivennénk a labdát 10 percre nem biztos,hogy észre venné!Ő ugyanúgy futkosna!
  Szóval:jobb helyeken a szerződéshosszabbításokkal megvárják az új edzőt,hogy Ő döntse el,hogy kell-e neki a játékos!Nálunk Berlusconiék döntenek!Ha meg nem lesz új edző és Broki marad akkor a jó Isten sem segít rajtunk!Jövőre a kiesés ellen játszunk aZ Udinese-Sampdoria duóval az újoncok ellen!

 6. Vele kapcsolatban ugyanaz az érzésem, mint anno Pirloval. Az utolsó évében egy nagy nulla volt. Sokan le is írták. Aztán a Juvéban megmutatta h. mennyi van még benne. Monti nyílván sosem volt Pirlo magasságokban, de ennél jóval többre képes. Értelmes csapat kellene köré és talán akkor motiváció is lenne. Akármilyen jó formában lévő játékos érkezik ide fél év alatt sikerül elrontani. Számos példát láttunk már erre, idén Bacca & LA. Itt mindenki be van oltva a foci ellen. Miért pont tőle várjunk jó teljesítményt? Egyébként azzal is egyet értek h. jobb helyeken már az új edzőnek kellene ezekről dönteni, Galliani és Berlu itt is hozza a szokásos formát.

 7. Szerintem sem vele van a legnagyobb problèma. Bár a meccsek vègèn kozepre ivelt ertelmetlen labdaitol en is agyfaszt kapok. Ami latvanyosan hianyzik tole szamomra azok a kapuralovesek. De az egesz kozeppalya felelmetesen golkeptelen evek ota. Montolivo a Frosinone ellen is a vegen talan 3x is beivelte amolyan “csak jo lesz valakinek” (amit a kapus toloszekben felkezzel vakon lehuzna) alapon ahelyett hogy igazi mennyei modra picsán rúgta volna a labdát:D szerintem meccsek ota nem fuzodik kapuraloves Montolivo nevehez. Bár az egèsz Milanra nem jellemzoek kulonosebben a tavoli lovesek mondjuk mostanaban semmi sem…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS