2022. december 05., hétfő

Magasabb ajánlattal készül a kínai befektetőcsoport?

-

A Corriere dello Sport szerint emelt ajánlatán a kínai konzorcium, amely szeretné egy éven belül a teljes Milant megvásárolni.

Mint arról beszámoltunk, Kína hatodik leggazdagabb emberének vezetésével egy kínai befektetőcsoport érdeklődik a klub iránt. Silvio Berlusconi pár hét várakozási időt kért, hogy meghozhassa a döntést.

A legfrissebb hírek szerint a kínai cég garanciát vállal arra, hogy két év alatt 300 millió eurós bevételhez fog jutni a klub a szponzoroknak, a különböző új partnereknek és a nyári programoknak köszönhetően. Ezért a kínaiak készek emelni az eredeti 650-700 milliós ajánlatukon – állítja a Corriere dello Sport. A befektetőcsoport 720 millió euróért vásárolná meg a Milan 70 százalékát, a maradék 30 százalékot pedig a következő évben szereznék meg.

Ez az összeg már komolyabban elgondolkodtathatja Berlusconit. A hírek szerint a felek már közel vannak egy előzetes szerződés megkötéséhez. Berlusconi kivár, ugyanis először szeretne megbizonyosodni a kínaiak pénzügyi hátteréről és stabilitásáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “A legfrissebb hírek szerint a kínai cég garanciát vállal arra, hogy két év alatt 300 millió eurós bevételhez fog jutni a klub a szponzoroknak, a különböző új partnereknek és a nyári programoknak köszönhetően.”

  Na erre kíváncsi lennék. 300milliós bevétel legalább 1 újabb év BL nélkül,2év alatt csak szponzori meg nyári hakni pénzekből….Úgy h most EB is lesz illetve a klub nyári turnéja már biztos…A klub veszteségességéről már nem is beszélve ami közel -100milliót generált az elmúlt években.Kicsit nekem úgy hangzik ez h ígérjünk nagyot mert az nagyot szól.
  Bár azt nem írja a cikk h honnan számoljuk azt a két évet.

  • Az idei mínusz, a nyári költekezésnek tudható be (nagyrészt). Komolyan nem értelek.
   Miért tartod annyira valószínűtlennek, hogy új szponzorokkal, partnerekkel, ezt az összeget, a klub rendelkezésére tudják bocsájtani. Értelmezés kérdése egyébként, én úgy gondolom, hogy nem plusz 300-ról van szó, hanem össz 300-ról, azaz nagyjából évi 80-100 milla pluszt tennének hozzá a jelenlegi költségvetéshez.
   Ez miért olyan elképzelhetetlen? Elvileg milliárdos Kínaiak gyülekezetéről pletykálnak, akiknek vállalkozásaik vannak. Mind-mind potenciális partner lehet.
   Bevételek alapján nézi a kiadásokat az FFP, ha a bevételeket sikerül növelniük, akkor okosan mercatozva, még akár bünti nélkül is ki lehetne gazdálkodni, ha mégsem, akkor annyi baj legyen, Megér még 1-2 szezon “kukát” egy erős keret kialakítása véleményem szerint. Ugye azt meg neked (juve fannak), nem kell ecsetelnem, hogy egy erős kerettel egy jó BL szezon mekkora bevétel pluszt tud generálni, a Juvenak az utóbbi két évben 100m körül hozott minimum(pláne ha a BL jegy bevételeket is hozzá csapjuk). Juve is nagyjából abból él, anélkül nem kell nagy matektudás, hogy kb max évi 40-50 millával jár a Milan előtt. Szóval minden nem kell ide egy Arab iparmágnás ahhoz, hogy csoda történjen, kis túlzással, 1 vagy 2 erősebb mercato elég ahhoz, hogy helyreálljon a világ rendje. Egy erős keret ami Bl-t ér, és nagyot fordulhat a világ. A Napoli “jóval” kevesebb bevételből is ott tud lenni, mert van egy viszonylag jó kerete. Bl-el sincs akkora a bevételük, mint a jelenleg “legmélyebb” válságát élő Milannak. Én egyáltalán nem tartanám elképzelhetetlen dolognak, hogy képesek legyenek, pár minőségi igazolásra(először “csak” a Bl helyeket kellene elérni) Nem a Real-t kell elcsípni, azért ne legyünk már ennyire pesszimisták, a Napoli, Roma duó elkapásához, nem kell PSG keret!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS