2022. december 07., szerda

Abbiati elégedetlen a csapattársak hozzáállásával

-

Christian Abbiati, a Milan veterán kapusa a Chievo elleni meccset követően kritizálta a játékosok hozzáállását és elmondta, mindenkinek a maximumot kell beleadnia a győzelemért. Abbiati a vasárnapi meccs 19. percében Gianluigi Donnarumma helyére állt be, aki sérülés miatt nem tudta folytatni a meccset. A 38 éves kapus nem okozott csalódást, hiszen két bravúrt is bemutatott és kapott gól nélkül hozta le a találkozót.

“Rossz volt a hozzáállásunk a tegnapi mérkőzésen és ez volt a gond a Sassuolo ellen is. Az elmúlt két hónapban úgy játszottunk, ahogy a Milan, és jöttek az eredmények. Kilenc mérkőzést játszottunk le veretlenül, de ezzel nem oldottunk meg mindent. Nem találok szavakat arra, ahogy az első 30 percben játszottunk. Ez most nem azt jelenti, hogy nem dolgoztunk keményen. A hozzáállásunk volt rossz. Úgy kellett volna pályára lépnünk, hogy ki vagyunk éhezve a győzelemre, épp úgy, ahogy a második félidőben játszottunk. Nem fogok beszélni külön személyekről, de nagyon idegesít, amikor a játékosok visszaszólnak, amikor meccs közben utasításokat kapnak. Kritikának veszik, amikor ezek csak építő jellegű utasítások. Mindannyian a győzelemért kell játszanunk, mert ha csak az egyikünknek nem jó a hozzáállása, akkor nem fog jönni a jó eredmény.”

“Az utolsó 2 mérkőzésen ez hiányzott, de nem akarok nagy drámát okozni, mert az elmúlt 2 hónapban jól játszottunk. Döntetlen? Ez mind a játék része. Ha Bertolacci lövése a kapufáról bemegy, akkor biztosan nyerünk, de az első 30 percben és a Sassuolo ellen mutatott rossz hozzáállás megpecsételte az egészet. A célunk? Elértük az Olasz kupa döntőt, de a bajnokság még nem ért véget. Mi vagyunk a Milan, és muszáj a 6. helynél előrébb végeznünk”

“Nem szabad behúzni a kéziféket, mert mindannyian egy nagyon fontos mezt viselünk.” – tette hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A hozzáállásbeli problémákhoz az is hozzájárul ám, hogy teljesítménytől függetlenül állandóan ugyanazt a 11 játékost látjuk minden alkalommal. Csak akkor kapnak többet egyes játékosok 5-10 percnél, ha sérülés miatt valaki kiesik. Miért gondolja bárki is, hogy egy komoly meccshiánnyal küzdő Balotelli, Adriano, Boateng, Poli például képes drasztikusan javítani a játék képén? Nevetséges egyesek elgondolása ezzel kapcsolatban. Mint rotáció nálunk nem létezik ilyen, ez pedig egyértelműen azt eredményezi, hogy a cserék egyáltalán nem képesek változtatni a meccsek végkimenetelén.

 2. Teljesen igazad van, a kezdő 11en kìvűl,minden játékos havonta 10 percet játszik, és akkor csodát várnak tőlük.ha nem teszik, akkor mindenki eladná őket. Tudom hogy mindenki utálja Balotellit és Boatenget, de tegnap legalább 20 percre át kellett volna állni a gyémánt formációra. Mondjuk bacca és adriano mögött boateng. Vagy bacca helyett balo. De ez csak mihajlovic tapasztalatlansága.plusz érezni egyértelműen hogy csak a kedvenceiben bízik. Még szép hogy a cserék rossz szájízzel lépnek pályára. Vagy bizonyítasz 5 perc alatt vagy mész kínába.

  • Ennyire hülyének azért az edzőt nem kell nézni….
   Itt az eredménykényszer miatt játszik mindig ugyan az. Rohadt fontos a kupa, ahol korábban a csereemberek játszottak. Voltak lazább meccseink, ahol szintén a cserék játszottak, a kezdő meg a BL-ben.
   Most meg van 11 elfogadható játékosod és minden meccsen nyerni kell, mert felülről csesztetnek. Ilyenkor mit csinálsz? Elmagyarázod Berlunak, hogy igaz, hogy pl. Balotelli sétál, de lássa csak meg, hogy meccsről meccsre gyorsabban sétál és ezért játszatjuk?

 3. Itt bajok vannak a játékosok technikai tudásával is , egy játékos sem tud távolról jól és pontosan lőni . Láttam Alexet milyen bomba gólokat lőtt szabadrúgásból itt nálunk most miért nem lő egy szabadrúgást sem,mindig Honda vagy Bonaventura lövi a szabadrúgást ,ha húszból egyszer betalálnak akkor jó . Akkor a tegnapi meccsen a második félidőben Honda kapot egy nagyon jó labdát jó, jött lábra és ő nem lövi kapásból rá hanem leállítja és már oda a helyzetnek . Szóval fejben is sok baj van a játékosoknál nem tudják mikor mit kell tenni hogy jó legyen .

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS