2022. december 02., péntek

Costacurta: 1-2 minőségi igazolásra van szükség

-

A Milan korábbi legendás játékosa, Alessandro Costacurta igazán tudja, mi kell ahhoz, hogy a San Siro sikeres legyen. A 49 éves Costacurta úgy véli, hogy csak 1-2 játékos hiányzik ahhoz, hogy a Milan újra bajnokságot nyerjen. A La Gazzetta dello Sport munkatársa, G.B. Olivero készített vele interjút.

Alessandro Costacurta a Carpi és a Fiorentina legyőzése ellenére sem véli úgy, hogy a Milan képes a dobogón végezni. Bár sokakat lenyűgözött a rossoneri azzal, hogy legyőzte a violákat és bejutott az Olasz kupa elődöntőjébe. Costacurta elismeri, hogy a csapat bizonyos dolgokban fejlődött, de úgy gondolja, még mindig kell egy év, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljenek újra.

Milyen benyomást keltett a Milan legutóbbi teljesítményei?

“A Roma elleni mérkőzés második félidejétől, a Fiorentina elleni mérkőzésig figyelembe véve, lenyűgöztek a szervezettségükkel és az intenzitásukkal. Ez ugye nem mindig volt így. Korábban a jó és a rossz teljesítmény váltogatta egymást, és voltak zavaró tényezők is. Ez teljesen normális, ha nincs egy összetartó csapatod. Azonban az utóbbi időkben nagyon jól teljesítettek. De még mindig nem vagyok abban biztos, hogy a dolgok most már teljesen a jó irányba fognak menni. Példa erre a Lazio elleni mérkőzés is. A Lazio utáni utáni győzelem után újra előjöttek a problémák.”

Ez a 4-4-2 a legjobb felállás a csapatnak?

“Ezt a legkönnyebb megérteni. Ez a felállás a teljes területet használja, és egyenlően oszlik el a munka a csapatban. Sokak szerint ez a formáció túl egyszerű, azonban itt mindenkinek megvan a felelőssége. Itt mindenki a saját, preferált helyén játszik, kivéve Hondát.”

Sinisa Mihajlovicnak már korábban ezt kellett volna használnia?

“Korábban túl nagy volt a sietség, a kapkodás, de most már van egy csapatuk. Úgy látom a dolgokat, mint Ancelotti: Az edző a kulcs mindenhez, de nem létfontosságú. Nagyon mérges lennék a játékosokra, ha még mindig úgy játszanának, ahogy 2 hónappal ezelőtt. Ők voltak azok, akik a saját tudásuk alatt teljesítettek. Nem írnám ezt Galliani vagy Mihajlovic hibájaként. Időre van szükségük a munka elvégzéséhez.”

Mi lehet a legreálisabb cél a Milan számára?

“A 4. vagy az 5. hely, de mindenek felett folytatniuk kell ezt a projektet, amit elkezdtek. Azt amikor elkezdtek fiatal, olasz játékosokat játszatni. Az igazolások nagyon jóvá tették ezt az évet. Még további 2 igazi igazolással a dobogón végezhetnek a következő szezonban.”

Ilyen rövid idő alatt mi az, amiben a Milannak fejlődnie kell?

“A labdabirtoklás. Lehet nyerni 31%-os labdabirtoklással is, de 2-3 mérkőzés után már nagyon nehéz lesz.”

Ki lehet az ideális partnere Carlos Baccának?

“Mindenki Niangot emlegeti, mint Bacca párja, azonban Balotelli sokkal minőségibb játékos, és többet tudna segíteni a befejezésben.”

Kire emlékeztet Bacca?

“Olyan, mint Hernan Crespo. Teljesen olyan, játszottam Crespóval. Mindig meglep azzal, ahogyan játszik.”

Mint egykori védő, vajon megfelelő az Alex-Romagnoli védőpáros?

“Ők a legmegbízhatóbb páros a csapatban. Két remek játékos, akik tökéletesen játszanak együtt, bár van még miben javítani. Romagnoli még mindig egy kicsit túlkapkodós, míg Alex leginkább ösztönből cselekszik. Romagnolinak a figyelmén kell még javítania. Alessiónak olyanok mellett kellene fejlődnie, mint Franco Baresi, Alessandro Nesta, Paolo Maldini vagy akár mellettem, és akkor Európa egyik legjobb védője lehetne.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS