2022. december 07., szerda

Zapata: Bacca meghatározó tagja a csapatnak

-

A Milan-Carpi Olasz kupa negyeddöntő mérkőzés után a Milan kolumbiai védője, Cristian Zapata nyilatkozott a csapat előtt álló kihívásokról, immár a bajnokságra koncentrálva.

Mint azt elmondta, a hátvéd hisz benne, hogy a Milan képes a jelenleginél előkelőbb pozícióba kerülni a táblázaton, annak ellenére, hogy a csapat jelenleg csupán a 8. helyen áll a Serie A-ban, 12 ponttal lemaradva a listavezető Napolitól. A sikerrel megvívott kupamérkőzést követően a csapat kolumbiai védője immár a bajnokságra szeretne összpontosítani.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk az elődöntőbe, de most már a hétvégi Fiorentina elleni bajnoki mérkőzésre koncentrálunk. Sokat fejlődtünk. A Roma ellen is megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem használtuk ki őket. Most egy jó eredményre van szükségünk a Fiorentina ellen, és nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk, ha meg akarjuk szerezni a 3 pontot. A firenzeiek jól játszanak, erős támadósoruk van, állandóan mozgásban lévő játékosokkal. Összeszedettnek kell lennünk, és nem szabad sok teret hagyni számukra. Megvannak a képességeink, hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán, és ezt a hétvégén el is kezdhetjük.”

A kolumbiai védő ezután honfitársa, Carlos Bacca kapcsán is ejtett néhány szót:

Jól ismerem Baccát, és tudom, hogy szeret rabonázni. Amikor láttam, hogy kicselezi az ellenfél kapusát rögtön arra gondoltam, hogy meg fogja próbálni, mivel csak a legritkább esetben használja a bal lábát a befejezéseknél. Ő egy klasszis játékos, aki remekül futballozik. Még mindig sok van a tarsolyában, de már így is meghatározó tagja a csapatnak.

Az interjú végén Zapata jókívánságait küldte a nemrég súlyos sérülést szenvedő Rodrigo Ely számára, bízva a fiatal hátvéd mielőbbi felépülésében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS