2022. december 04., vasárnap

A Samp idén még nem nyert idegenben – statisztikák

-

A statisztikák szerint a Milan hazai pályán 217 perce nem kapott gólt és legutóbb több mint egy  hónappal ezelőtt Domenico Berardi tudta bevenni a piros-feketék kapuját.

A Milan eddig 6 bajnoki mérkőzést játszott a San Siróban, a mérleg 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Ez átlagban 2,17 pontot jelent meccsenként. A piros-feketék legutóbb hazai környezetben a Sassuolo ellen kaptak gólt, így 217 perce érintetlen a Milan kapuja – derül ki a statisztikákból. Az egyértelműen megállapítható, hogy a csapat védekezése javult az előző szezonhoz képest. Amíg tavaly 21 hazai meccsből 5 meccsen nem kapott gólt a csapat, addig idén ez a mutató: 7 meccsből 3 kapott gól nélkül. Érdekesség, hogy a rossoneri a legutóbbi 6 találkozójából mindössze 1-et veszített el.

Ami a Sampdoriát illeti: idegenben még nem tudtak nyerni a bajnokságban. 6 meccset játszottak, a mérleg 2 döntetlen és 4 vereség. Ez átlagban 0,33 szerzett pontot jelent meccsenként.

Érdekesség, hogy a mai meccs lesz a Sampdoriából Roberto Soriano 100., míg Matias Silvestre 200. élvonalbeli bajnoki mérkőzése. Soriano 2012. augusztusában pont a Milan ellen debütált a Serie A-ban, akár csak Silvestre, aki még 2008-ban a Catania színeiben.

Ezzel szemben a Milanból Riccardo Montolivo a 100. meccséhez közeledik. Abban az esetben, ha a csapatkapitány ma pályára lép, akkor “százados” lesz. Montolivo 2012 augusztusában – a Samp ellen – debütált a Milanban, azóta pedig 99 tétmeccsen lépett pályára (Serie A 82 meccs, BL 13, Olasz kupa 4).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS