2022. december 05., hétfő

Mihajlovic: Nem akarom, hogy szerdán gólt kapjunk

-

Sinisa Mihajlovic megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a szerdai Chievo elleni bajnoki előtt.

“Olaszországban nincsenek könnyű mérkőzések. A Chievo egy igazán kemény csapat. Készen kell állnunk a meccsre és a megfelelő hozzáállással kell pályára lépnünk. Hazai pályán játszunk és ez a mérkőzés fontos önbizalom növelő lehet. Nem akarom, hogy gólt kapjunk a Chievo ellen. Ugyanolyan elszánt játékosokat akarok látni a pályán, mint a Sassuolo elleni meccs utolsó 20 percében. Jelen pillanatban Menez és Niang sem bevethető, továbbá Balotelli is sérült, így nincs sok választási lehetőségem.”

“Logikusan kell választanom, amikor a felállásról döntök. Donnarumma? A játékosokat nem az életkoruk alapján jelölöm a kezdőcsapatba, engem a képességek érdekelnek. Meg voltam elégedve Donnarummával. Értékelnem kell a helyzetet. Azért választottam Donnarummát, mert remek technikai és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy jobb formában van, mint Diego López.”

“Balotellinek ágyéksérülése van és keményen dolgozik, hogy ismét pályára léphessen. Ebben a pillanatban rehabilitáción vesz részt. Niang? Tegnap a csapattal edzett és remélem, hogy vasárnap leülhet a cserepadra. Menez? Elfertőződött az operáció helye, így most antibiotikumos kezelés alatt áll. Ha minden jól megy, akkor januárban vagy februárban visszatérhet. A felállás? Ha két csatár egyszerre a pályán van, akkor bajban lennék a cseréknél. Ha mindenki felépült, akkor a 4-4-2-es felállásban fogunk játszani. Korábban azért gondoltam a 4-3-1-2-re, mert Menez trequartistaként nagy hasznára lehetett volna a csapatnak. Próbáltam alternatívákat keresni, de nem találtam meg, így felállást kellett változtatni.”

“Boateng? Keményen edz és januárig itt lesz. Utána dönteni fogunk a jövőjéről. Trequartistaként is tud játszani és képes megtartani a labdát. Folyamatosan dolgozunk a rögzített szituációkon. Mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk ezeknek és az előző szezonhoz képest fejlődtünk a halott labda szituációkat illetően.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “Korábban azért gondoltam a 4-3-1-2-re, mert Menez trequartistaként nagy hasznára lehetett volna a csapatnak. Próbáltam alternatívákat keresni, de nem találtam meg, így felállást kellett változtatni.”
    Azért az durva, hogy elvileg Honda is trequartista, sőt, kimondottan annak lett hozva és Miha az első aki észreveszi, sőt, nyíltan ki is mondja, hogy képtelen ott helytállni! Remélem ennek tudatában már télen kikövetel egy igazi trequartistát! Jelen pillanatban a csapatban a legégetőbb poszt, ugyanis míg romboló emberünk van pár, azt megoldják úgy, ahogy, kreatív nincs, nagyon nincs!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS