2022. november 29., kedd

A Milan januárban kölcsönveszi Boatenget?

-

A klub állítólag elégedett Kevin-Prince Boateng teljesítményével, így elképzelhető, hogy januártól a bajnokságban is bizonyítási lehetőséget fog kapni.

Mint ismert, a ghánai középpályás október elején csatlakozott a kerethez és edzésbe állt, de mivel 2016 nyaráig szerződésben áll a német élvonalban szereplő Schalkével, ezért legalább januárig biztosan nem léphet pályára tétmérkőzésen. Boateng a Monza és az Inter elleni felkészülési mérkőzésen is lehetőséget kapott és állítólag a klub vezetősége elégedett a játékossal.

A megállapodás szerint Boateng december 31-ig edzhet Milanellóban, ugyanakkor elképzelhető, hogy a piros-feketék megpróbálják végleg megszerezni. A Schalke hajlik a középpályás eladása felé, a játékos pedig szívesen visszatérne Olaszországba. A lehetséges forgatókönyv a következő: a Milan januárban véglegesítési opcióval fél évre kölcsönveheti Boatenget, aki ha a bajnokságban is meggyőző teljesítményt produkál, akkor jövő nyáron már végleg a Milanhoz kerülhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. nem tudom…mindenki szídja boatenget,de szerintem igen is erősítés lenne!nem tudom,hogy ki nézte az inter elleni meccset,de én igen,és messze a csapat legjobbja volt.pl.amikor labdát szerzett,és olyan ütem passzt adott hondának,hogy azonnal ziccerbe hozta.végre valahára volt egy játékosunk,aki annak ellenére,hogy elöl játszik betud lépni a középpályán is játékba.ez hiányzik innen szerintem leginkább,hiába van 3 remek csatárunk,nincs aki össze kösse őket a középpályával. miháy is is próbálgatta ezen a poszton hondát,susot,és bonát,de egyiknek sem ment.boatengnek ez sikerült.labdád szerzett,passzolt,dolgozott,és végre valahára lőttünk arra a tetves kapura!szerintem kell erre a középpályára

  • Egy baj van vele, hogy ő középpályás és nem támadó ! Amikor idekerült előtte Portsmouth csapatánál is középpályán szerepelt mint ütköző vagy sima középpályás. Allegri akart belőle támadót csinálni és elszállt magától és utána meg láttuk hogy csak szenvedett nem hiába adták el! Őt én Montolivo mellet látnám szívesen. Elöl már annyian vagyunk hogy az nem igaz és ha maradunk a 4-3-3 felállásnál akkor neki tényleg nem lesz helye elöl, mert Niang és Ménez is felépül.

  • Reálisan nézve: az inter utánpótlás ellen volt egy tényleg szép ütempassza. Sokszor próbálkozott kapura lövéssel, de nem csinált bolondot a védőiből. Szerintem ez önmagában kevés ahhoz, hogy bárkit is leigazoljunk, illetve hogy kijelentsük, hogy megoldottuk a trequartista-kérdést.
   Pl.:Saponara az Empoliban 6 meccs, 3 gól, 2 gólpassz; ami egyértelműen jobb mutató, mégsem kell nekünk.

  • Ez a lehetséges forgatókönyv úgy hülyeség, ahogy van.

   Esetleg az opció fogalmát értelmezik rosszul.

   1) Ha Boatengnek pl. 2017-ben járna le a szerződése a németeknél, és mi most télen fél évre vételi opcióval vennénk kölcsön, akkor nekünk egy elővásárlási joggal “bővített” opciónk keletkezne. A kérdés ebben az esetben is az lenne, hogy megvesszük vagy nem (ez utóbbi esetben nyilván élne tovább a szerződése a Schalkénál), azzal a különbséggel, hogy amennyiben a vételi opciónkkal nem élnénk, akkor az elővásárlási jogunk is megszűnne.

   2) Ha most kölcsönvesszük, akkor semmiféle vételi opciónk nem lenne, mert a kölcsönvételünk legfeljebb addig az időpontig szólna, amíg Boateng a németekkel szerződésben van. Ők meg ebben az esetben 2016. június 30. után nem is lehetnének eladók, mert ehhez Boateng (játékjogának) tulajdonosának kellene lenniük. 2016. júliusában viszont már nem lesznek azok.

   Az opció tehát annyiban igaz, hogy 2016 nyarán a Milan mindenképpen választhat, hogy megszerzi-e Boatenget. Ez azonban nem az 1) pontban leírt “vételi opció”.

 2. Szerintem hasznos és jó játékos is tud lenni,én speciel kedvelem a játékát ill a bajnoki címnél nyomo Jackson táncát is megvettem. Szerintem óriási figura,nála csak az a kérdés akar e vagy sem. Mert ha akkar akkor ő még húzóember is lehet ebben a bagázsban. Én is monti mellett játszatnám.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS