2022. november 30., szerda

Honda: Gyökeres változásokra van szükség

-

Keisuke Honda úgy érzi, hogy nem a játékosok a hibásak a kialakult helyzetért és nem érti, hogy miért nem kap több játéklehetőséget.

A Milan jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban 9 ponttal. A mérleg 7 mérkőzésen 3 győzelem és 4 vereség. A csapat az előző két bajnoki mérkőzését elveszítette.

“Nem értem, hogy miért nem játszok. A Milan problémái nagyon világosak és ez azért van, mert mindig ugyanazok. Ha nem tanulunk a Napoli elleni vereségből, az azt jelenti, hogy nagyon távol vagyunk a klub újjáépítésétől.” – mondta Honda a La Gazzetta dello Sportnak.

“Az elmúlt néhány évet tekintve egyértelmű, hogy nem lehet egy klubot újraindítani, ha nem fektetnek bele sok pénzt, ahogy tette a Paris Saint-Germain vagy éppen a Manchester City. Vagy ezt teszed, vagy vizsgáld felül a klub struktúráját. Az igazgatóknak, az edzőnek és a szurkolóknak is meg kell érteniük a helyzetet. Nem értem, hogy miért a játékosokat hibáztatják. Ebben az évben 100 millió eurót költött a klub és több válogatott játékos is van a keretben, de miért van az, hogy nem tudnak teljesíteni, amikor a Milanhoz jönnek? Gyökeres változásokra van szüksége a klubnak. Tudom, hogy kritizálni fognak ezért, de fontosnak tartottam a klub jövőjére nézve.”

Honda a jelenlegi szezonban eddig összesen 5 mérkőzésen kapott lehetőséget és a kupában egy gólt és egy gólpasszt szerzett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Középszer játékos!!De abban igaza van nemcsak a játékosok a hibásak hanem aki ide hozta őket:bertolacci romagnoli luiz adriano rami ely zapata montolivo honda didac villa destro kucka mesbah …….és még sorolhatnám az utóbbi években idehozott középszerű játékosokat!!

 2. Teljesen igaza van. Ezektől a játékosoktól nem lehet elvárni, hogy odaérjenek a 3. helyre, hiszen ha megnézzük a riválisok keretét kapásból találunk 3 jobbat (Juve, Roma, Napoli). Nem ők tehetnek róla, hogy a Milan le akarta igazolni őket, biztosan nem fogják visszautasítani a Milant, főleg ha gyengébb csapatból jönnek és többet fognak keresni. Sőt azt is mondhatnám, hogy egy-egy középszerű játékos még el is férne a kezdőbe, ha lennének mellettük sztárok, de mivel nincsenek, csak közel egyforma képességű 1-2 szinttel a világelittől elmaradt játékosaink, így csodát nem várhatunk. Viszont ez a keret még így sem lenne rossz, mivel csak a bajnokságra kell koncentrálni így akár jól is lehetne szerepelni egy igazi EDZŐvel.
  A probléma ott van, hogy nagy volt az elvárás, pedig a keret továbbra sem alkalmas arra, hogy kijusson Európába. A csatársor meg a kapusposzt nagyjából rendben van (persze tudom hogy jobb lenne hátul Neuer, elől meg CR7, Messi), de védelem, kp és edző nélkül nem lehet játszani ezt a játékot. Honda jól látja, ők nem képesek arra, hogy az első 6-ba odaférjenek, utána meg amúgy mindegy, hogy 8. vagy 12. a csapatunk.

 3. Keisuke barátom!
  Te légyszíves ne prédikálj itt arról, hogy milyen a csapat. Pont te vagy az aki rendre megkapta a lehetőséget, hogy aztán meccsről meccsre folyamatosan alulmúlja önmagát.
  Én a helyedben mélyen hallgatnék, mert egy valamire való csapat még a padra sem ültetne le téged.

 4. Azért nem játszol drága barátom, mert mikor lehetőséget kapsz, semmit nem tudsz felmutatni. Az ellenfél több labdát kap tőled, mint az előtted játszó két csatár, ráadásul most hogy végre a posztodon játszatnak kiderült hamar, hogy még oda is lassú vagy! Szerintem inkább keményen dolgozni kéne az edzéseken, és széthajtani magad a pályán, mert csak miután a teljesítményed nem érheti kritika, lehetne akkora mellényed, hogy efféle semmitmondó észosztásba kezdj! Forza Milan

 5. Most vagy a fordítás a rossz, vagy én nem értek magyarul. De nem igazán értem, hogy kit bántott meg ezzel és miért!?

  Az edzőt, hogy nem érti miért nem játszik többet!?
  Igazából ő sem és más sem játszott jól egyenlőre azon a poszton. Bár tény, hogy vele legalább nem kaptunk ki.
  Azt ne mondja senki, hogy Honda nem akart, nem küzdött. Mert az nem igaz.

  Vagy sokat kell költeni vagy strukturális átalakítás kell…
  Ebben is van vmi, bár láthatunk példákat, hogy a pénz sem mindig elég. Régóta mondják sokan, hogy bizony kellene egy sportigazgató Galliani mellé. aki közvetlen főnöke az edzőnek és az átigazolásokban jobb keze Gallianinak. Fontos, hogy hozzáértő jó szakember legyen. Mint mondjuk egy Capello!

  A nyilatkozat végén ugyanazt elmondja, amit itt elég sokan leírunk. Persze lehet károgni, hogy ez egy középmezőnyös keret.. De rohadtul nem! Hondának igaza van. Válogatott játékosok, akik tavaly még a Seria A vagy Európa elitjébe tartoztak itt 1 hónap alatt középszerré válnak.

  Ilyen Bacca, Adriano, Honda, hogy csak a legutóbbiakat említsük.
  Aki azt mondja, hogy ezek a játékosok középszintű játékosok, az inkább ne is nézzenek focit.

 6. Az hogy ki középszer és ki nem az relatív. Bacca nem rossz játékos, ezt tudjuk, egy-egy megmozdulásából látszik hogy igazából nem rajta múlik a dolog. Luiz Adriano, mit is mondjak, hosszú éveken át a Sakhtarban focizott és semmi több. Mi lecsaptunk rá és könnyedén elhoztuk. Hondát soha nem tartottam klasszisnak, egy jól működő csapatban eljátszana ő is, de nem ebben a mai Milanban, ahol képtelen maradandót alkotni, pedig sokan ezt várják tőle.
  A többiekről most ne is beszéljünk, akiket az idén hoztunk mindannyian túlértékeltek, miközben eladtuk az egyetlen valamire való védőnket ritka olcsón. Remélhetőleg Romagnoli fel fog nőni a feladathoz, de hogy nem lesz egy Baresi az is tény.

  Egy kukázott csapatból nem lehet bajnokot csinálni 1 év alatt, főleg nem úgy hogy az átigazolási politikánk most hogy pénzért is igazoltunk ritka gyenge volt. Hiába jött Bacca, Romagnoli meg Bertolacci (ez utóbbi nagy kérdőjel szerintem nem csak számomra) ők kevesek ahhoz hogy a csapat arculatát megváltoztassák. Egy erős KP mellett Bacca és Adriano is szárnyalna és talán még Bertolacci is megmutatná mit tud,

  Hondanak igaza van, változásokra van szükség, a tucatjátékosok (akik újra megjegyzem nem rosszak csak van belőlük egy vagonnal és nem tudnak meghatárpzóak lenni) mehetnek is, vele az élen.

  Igazából a hibásak mi vagyunk, hatalmasak voltak az elvárások. Lemaradtunk Ancelottiról és ez már akkor nagyon beszédes dolog volt. Valamiért nem tetszett az olasznak a projekt. Ő már akkor tudta azt amivel mi most szembesülünk.

 7. Teljesen igaza van, a vezetőség tehet róla, hogy ilyen Hondák szaladoznak a pályán.
  Az meg, hogy nincs győzelem stb. meglehet nézni a Barcát kb. edző nélkül is szarrá vernék ezt a Milant még sincs kifogás…
  Ide nem mellébeszélések kellenének, ezeket a gyenge játékosokat kipaterolni, vagy fizetni menjenek ahova akarnak és fiatal plusz neves minőségi játékosokat venni…Máshogy nem megy, de aki tud Boneraval BL-t nyerni annak hajrá:) (ironia)

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS