A Milan szombaton este 2-1-re kikapott az Olympique Lyontól egy felkészülési mérkőzésen.

LYON – MILAN 2-1

Időpont: 2015.07.18. 20:45
Helyszín: Stade de Gerland, Lyon
Gólszerzők: Fekir (25.), Lacazette (78.) ill. Poli (75.)



A kezdőcsapatok:

LYON: Lopes – Jallet, Umtiti, Rose, Bedimo – Tolisso, Gonalons, Ferri – Fekir – Beauvue, Njie.

Cserék: Lacazette, Mvuemba, Koné, Grenier, Malbranque, Benzia, Labidi, Zeffane, Gorgelin, Kalulu.

MILAN: Diego Lopez (Donnarumma 72.) – Calabria (Antonelli 46.), Alex (Mexes 46.), Ely (Paletta 61.), De Sciglio (Zaccardo 61.) – Nocerino (Poli 46.), De Jong (Matri 72.), Bertolacci (Mauri 61.) – Bonaventura (Honda 61.) – Niang (Montolivo 72.), Suso (Cerci 46.).

Cserék: Abbiati; Donnarumma, Paletta, Antonelli, Mauri, Honda, Poli, Montolivo, Mexes, Cerci, Matri.

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kivancsi vagyok Ely, Bertolacci es Nocerino azert jatszotta vegig a meccset mert annyira jok vagy mert meg nem bizonyitottak Mihalynak?!

  • Egy kis pontosítás, mert a leírásban nem helyesen szerepel. Valójában egyik sem játszotta végig. Ely helyett Paletta jött, Bertolacci helyett Mauri, Noce helyett pedig Poli. Poli nem jobb hátvédnek jött, mert az a katasztrofálisan játszó Zaccardo volt. Viszont ha jól emlékszem Ely és Bertolacci valóban sokáig pályán volt.

 2. Most viccen kívűl ez a Lyon rohadt jó, ebből nagyon jó csapat lehet idővel, tele vannak tehetségesebbnél tehetségesebb játékosokkal.

 3. Kik a gólszerzők? A mindenki által körüludvarolt Fekir, meg Lacazette. Velünk szemben (is) ők jelentették a különbséget. Nálunk nem volt ilyen ember. Tincsecskét hagyjuk, hiába a rockzenei ízlése. 🙂

 4. Tényleg ugyanaz a kilátástalan Milan lépett tegnap pályára, mint amit az előző idényben is “megcsodálhattunk”. A Lyon előrébb jár a felkészülésben, náluk azért több tudatos építkezés is megfigyelhető volt a játékban, és nem csak az összeszokottság hiánya miatt nem volt ez jelen a Milannál. Nagyon kell egy irányító, és a védelem egy lyukas garast sem ér.

  Akik nálam az újak közül jók voltak: Calabria, Bertolacci és Elynek is voltak jó megmozdulásai. Montolivo abban a kevés játékidőben jól vette át de Jong szerepét. Niang egész jól helyezkedik, jól használja a testi fölényét és gyorsaságát, de a befejezései borzasztóak. Ráadásul felugorhatott volna a sorfalban ő is… Honda egyértelműen jobb, és hatékonyabb, ha középső támadó középpályást játszhat, ami az eredeti pozíciója. Poli aktív volt, de még ez is kevés.

  Suso pocsék volt, súlytalan, és amikor oldalt cserélt Nianggal, akkor még annál is szürkébb lett. (Persze Niang is az lett a jobb oldalon.) Bonaventura egy sorral hátrább hatékonyabb lehet. Mauri nevét szerintem egyszer halottam a meccsen.

  Én is azon a véleményen vagyok, hogy csak Baccaval és Adrianoval ez nem lesz jobb. Max a helyzetkihasználás miatt, amely kevés helyzetet a mögöttük játszók teremteni tudnak, ha így maradna a középpálya. Ide kell két jó belső védő és egy irányítani tudó klasszis KTK minimum.

 5. A második félidőt láttam csak. Amiben előrelépés van, hogy fizikálisabbnak tűnik a csapat, több az ütközés, sajnos sokszor feleslegesen is. A játékoskapcsolatok viszont kiforratlanok. Nincsenek meg a váltások, nincs lesakkozva, hogy ha A ide, akkor B oda, és ilyenkor C ezt és ezt teszi…

  Valamire biztosan jók ezek a meccsek, de ha ennyire alakulóban a keret, akkor kétséges a hasznuk.

  Eltelt majdnem 50 nap a mercatóból, és elképesztő, hogy még most is Alexet meg Mexést kell nézegetni…
  Sokan dicsérték a franciát, hogy “ő legalább lelkes meg akar”. Ez engem sosem érdekelt. Nestán sosem láttam, hogy ő annyira akart volna, ő “csak” elfejelte, kifejelte, elrúgta, kirúgta a labdát, megelőzte, lefejelte, leszerelte az ellenfelét. Mindezt pókerarccal.
  Amit Mexés tegnap védekezés címén művelt – írtam, hogy csak a második félidőt láttam -, az botrány volt. Lacazette gólja előtt fegyelmezetlen és szabálytalan is volt (kilépett a védőfalból, majd nem ért vissza), és egy olyan eset is volt, amikor csak a bíró vakságán múlott, hogy nem lett lap vagy büntető. Ez a pali nevelhetetlen. Primitíven agresszív, kiszámíthatatlan. Bele lehet írni a szerződésébe, hogy eltiltása esetén életbe lépnek bizonyos szankciók vele szemben, de egy 33 éves tagot akarunk megnevelni, mikor a pályafutása végén jár? Ez az idióta egyedül annak köszönheti a maradását, hogy belement egy fizetéscsökkentésbe (a 4 évre kapott bérének a harmadát sem érdemelte meg), meg hogy a szarra sem jó Alexért talán végre bejelentkezett valaki, tehát csak a brazillal összevetve jobb. Ez nem nagy dicsőség. Páros lábbal vágtam volna ki a fenébe a szerződése lejártával.

  Zaccardóhoz képest egy Shakespeare-tragédia valóságos felüdülés… Momentuma nem volt. 5 perc után már azt láttam rajta, hogy kezd elkészülni az erejével. Bárki bármit ad érte, azonnal elengedni, de lehet, hogy akkor is jól járnánk, ha odaadnánk a bérét, csak takarodjon.

  Teljesen egyértelmű, hogy kell két középső védő. Paletta kivételével, aki nálam szintén inkább a padról indulna, nincs középre emberünk. Be kell ruházni két CB-be, mert egy esetleges Adriano, Bacca, Ibra hármas sem lesz garancia a Serie A-ban arra, hogy rúgunk 2-3-4 gólt meccsenként. Jelenleg pedig úgy állunk, hogy kb. 2 gól simán benne van ebben a “védelemben”.

  Poli gólja szép volt, de egyébként gyengébbnél gyengébb megoldásai voltak… Lehet, hogy szereti a rockzenét, de azért nem mindegy, hogy a Tokio Hotelt vagy az AC/DC-t.

  • Teljesen egyetértek a Mexés résszel! Végre valaki azt látja amit én is…

   Szintén, amit már én is hangsúlyoztam többször, hiába jön Ibra, ha kapunk meccsenként 2 gólt… Ezért fölösleges valakire kivágni csillagászati fizetést, ha gyakorlatilag nem vagyunk előbbre. Én is nagy tisztelője vagyok a képességeinek, tényleg egy zseni, de nekünk most a középső védőkre kell koncentrálni, mert csatárból van elég bőven! Nem a legjobb minőség, de az első 4be ez is elég kell legyen. Ha összejön, akkor kell lecsapni egy igazi ászra, aki a már létező szinten emel. Most nincs szint, most egy nagy kalap… van

   Nem csak hogy nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit, de nem érzem a középpályáról azt a szervezést, azokat a meglátásokat, amivel képesek lennének megjátszani a csatárokat. Nincs mozgás, nincs képe a játékunknak. A tegnapi gól tökéletes képet festett a jelenlegi és már 2 éve látható támadójátékunkról. Töketlen csel utáni kipattanóból egy jól eltalált lövés, teljesen esetleges szituáció. Hozzá tartozik persze, hogy a középpályásaink közt vannak új emberek, ezt a csapatot most kell összerakni, én Október végéig nem sokat remélek. Akkorra azért már össze kell állnia a dolgoknak, hogy esélyünk legyen a nemzetközi kupaszereplésre.

   Naingot figyeltem tegnap nagyon, borzalmas volt. Próbálkozott ritmusváltásokkal, igyekezett jópárszor meghúzni a védő mellett a labdát, cselezni próbált… semmi. Annyira esetlen, semmi ritmusa nem volt a mozgásának, képtelen volt kibillenteni a védőket, rendkívül kiismerhető. Fiatal, meg viszonylag gyors, de nem tudom mire lesz képes a Serie A-ban, ha tényleg marad.

 6. én nem értem azokat akik elégedetlenek!mit vártatok??2 igazolásunk játszott(berto,mauri),a két nagy sztár nem volt.menez nem volt.ha bele gondotok a középpályánkat leszámítva,ez a csapat gyengébb volt,mint amivel 10-kikek lettünk.szóval én egy hatalmas gratulációt nyújtok át miháylovicnak,mert egy nagyon erős lyon ellen(bl csapat)csupán egy góllal kaptunk ki,úgy,hogy nem volt igazi csatárunk a pályán

 7. A második félidőt tudtam nézni tegnap de sajna elég gyengén játszottunk. Zaccardo, Cerci, Niang, Matri katasztrófa! De viszont Poli játéka tetszett, talán ő hajtott a legjobban a csapatból és most a passzai is jók voltak. Honda sem volt rossz és még Donnarumma játéka tetszett egy pár év és kiváló kapus lesz belőle! De Jong sincs még formában szórta a labdákat mindenn felé, Mexessel meg megint ugyan az a baj mint a bajnokságban, szabályos megmozdulása alig volt és többször tizit kockáztatott.

 8. Osztom azoknak a véleményét akik látnak javulást egy-két dologban (főleg erőnlétben látok sok pluszt) – az eredmény kicsit sem számított,akik most játszottak azok java része padozni fog a köv idényben – tehát nem oltanám le a csapatot – harcoltak,küzdöttek a lyon viszont kész csapat volt nulla változással – tehát ergo ebből kiindulva még az eredmény sem rossz…. Ha messze menő következtetéseket vonnánk le akkor a Gyirmót valószínüleg a következő Seria A-s idényben BL helyen végezne….. 🙂 Egyik új sem játszott csak Bertolacci akinek esélye van a kezdőbe kerülni….

 9. Láttam végig a meccset és nem mondanám, hogy rosszabbak voltunk mint az elmúlt szezonban! Bár 2 középső védőre -Lanskyval teljes egyetértésben -és egy irányitóra égető szükségūnk van! Méxes, Cerci,Alex,Zaccardo rémgyenge volt. Bertolacci egyelőre fekete ló! Nekem kellemes meglepi volt
  Calbria játéka!Bár volt egy félre sikerült beadása, Abaténél lényegesen jobb. Mihajlovic dolgozik velük és ha Ibra mellett a leirt posztokra kap embereket, jó szezont futhatunk! Forza Milan!

 10. Nos, egy par eszrevetel.
  Kezdjuk a vedelemmel. Calabria,Alex,Ely,De Sciglio. ugye az elso felidoben. Calabria es De Sciglio nem volt rossz egyaltalan, Ely MEG jo lehet csak kell neki egy kis ido, viszont Alex mehet. Utana lett egy Zaccardo, Mexes, Paletta, Antonelli negyes. Mexes tobbet szabalytalankodott mint nem, Zaccardo az…..kuka. Paletta cserepadra tokeletes, es szerintem Antonelli-nek is kell meg ido. Ne feledjuk hogy nem volt sem Zapata sem Vergara.
  Kozeppalyan, Bertolacci akart, sokat volt jatekba, ez jo. Nocerino jatszott??? :O De Jong is jo lesz, mint ahogy Bonaventura aki viszont sok labdat adott el. Mauri-t eszre sem vettem, Montolivo jo volt. Honda lehetne a KTK. Niang tegnap nalam a meccs embere. Suso csatarnak kuka, Cerci szinten, Matri…is. 😀

  Nalam ez lenne a megfelelo kezdo:
  Diego Lopez-Antonelli, Zapata, Ely, De Sciglio-De Jong,Montolivo, Bonaventura-Suso-Bacca, Luiz Adriano

  Csere: Paletta, Niang, Bertolacci, Honda, Menez, Mexes

 11. A három felkészülési meccs egyetlen szépsége számomra a mez. 🙂 Nekem tetszik. Szép ez a sötét tónus, szürke csíkok, fekete sportszár. Legalább Dr. Szöszi Barbi mint dizájner jól végzi a dolgát. 🙂

 12. Meccs tanulsága, megint igazam volt! 30 felett mindenki mehetett volna a levesbe!!
  Ha építeni akarunk egy normális csapatot, ezt így nem lehet! Ely most 100x jobb és magabiztosabb volt mint Mexes. Egy komoly eladott labdája volt. Bevállalós indítás lett volna…Belefér! Ezért edző meccs! Fiatal védőink a széleken jók voltak. Magabiztosak és dinamikusak. De Jong szokásos… Talán kicsit többet futott,de full alibi amit csinál! Mi meg keressük a középpálya gyengélkedésének okát!?
  Niang csak nincs társa jó, Suso, mehet kölcsönbe Spanyolokhoz mert 3 meccsen nulla produkció.
  Nekem a kiskapus teljesítménye tetszett, de ez teljesen mindegy, hisz “sztár kapusunk van”.
  61. percben beállók emberek azért felpörgették a csapatot. Kár, hogy a védelem akkor épp bűn rossz volt. Zaccardoval és Mexesel.
  Sokkal dinamikusabb és frissebb volt a Lyon. Nem kérdés,h a felkészülésben is előrébb járhatnak.

 13. Nem lattam a meccset de egyenlore az latszik, hogy nem tortent erosites a csapatban! Nem azert mert kikaptunk hanem azert mert nem hianyposztra igazolunk.

 14. Iranyito kozeppalyas es a kozepso vedo nalam a hianyposzt.

  Ely melle en varnek egy kezdo szintu klasszis kozepso vedot. Tisztelem es becsulom ot (es minden harmadba kell egy fiatal utod) de Alexet es Mexest már nem.
  Mauri es Bertolacci sem klasszis iranyitok szerintem (még). Mellejuk szukseg lenne egy melysegiiranyitora az azonnali eredmenyek erdekeben.

  Velemenyem szerint akar mennyi Penz is van kolteni az elso ket ember egy vilagklasszis kozepso vedo es egy iranyito lett volna. Ez a gerinc, aztan lehet tovabb epitkezni a szelek fele.

  • Nem kötekedni akartam amúgy. Szerintem egy rutinos védő (pl Astori, Hummels) nagy segítség lenne aki mellett hamar felnőne egy Ely. Én pont ezt mondtam a szezon végén, az összes 30 feletti játékost el kell engedni, nem szabad szerződést hosszabbítani. + Alexet és Zaccardót is el kell adni, ki kell dobni!
   Paletta, Zapata és Ely már nem rossz. De 3 védő kevés!!
   Most olvasom a neveket… Albertazzi és Verdi biztosan távozik. Valaki látta Albertazzit rosszul játszani???
   Mauriról még kár beszélni, mert eddig nem igazán rúgott labdába nálunk.
   Visszavont posztra én egyenlőre csak Montolivot tudom elképzelni. Aki ugyebár 1 teljes szezont kihagyott.

   • Az en velemenyem, hogy nem kell 10 embert igazolni a padra minden atigazolasi idoben mert az csak darabszam de nem minoseg.

    Most persze kellene hirtelen Legalabb 2 klasszis + eltakaritani a szuksegtelen elemeket es alkalmazkodni a formaciohoz, hogy mindenki ott jatszon ahol a leghasznosabb.

    Aztan a kovetkezo atigazolasi idoszaktol kezdve jo lenne ha minden szezonban erkezne egy klasszis a gyengelkedo posztokra. Igy folyamatos javulast lehetne elerni.

    A két ember akit emlitettem. Vedo pl Otamendi, Godin, Höwedes, Hummels felekre gondoltam. Na meg az a monacoi vedo is eleg jonak tunik. Hogy ök 30-35 millios vedok? Velemenyem szerint Bacca helyett nagyobb szukseg van ilyen kaliberu vedokre. Kozeppalyasok kozul meg Clasie, Gündogan, Rabiot, Schneiderlin. Hirtelen ezek jutnak eszembe.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet