Gattuso a BigArt nevű kezdeményezésének (árva afrikai gyerekeket támogat) keretein belül adott interjút a MilanNewsnak.

– Edzené egy nap a Milant?
“Képmutatás lenne, ha azt mondanám, hogy nem. Azonban más utat választottam. Van szenvedélyem, van lelkesedésem az edzői munka iránt, de még sokat kell tanulnom.”

– Hogy viseli, hogy nincs ott a Milan a BL-ben?
“Milan nélkül a BL nem ugyanaz. Sok éven keresztül a Milan az egyik alappillére volt ennek a sorozatnak, és ennek kéne a természetesnek lennie.”

– Ha Mexés edzője lenne, mit tett volna a Lazio elleni mérkőzésen látottak után?
“Biztosan mérges lettem volna, tettem volna lépéseket. De amikor én játszottam, én is csináltam hülyeséget. Megértem, hogy mit érezhetett abban a pillanatban. Az ilyen dolgok megtörténnek a futballban, azonban vállalni kell a felelősséget utána.”

– Véleménye szerint a mostani Milant túlértékelik?
“A Milan jó játékosokból áll. Manapság a minőség nem elég. Kell tűz, kell szenvedély, kell, hogy szétizzadják a csapat mezét. A sikerhez ezt az utat kell követni.”

– A Milan leigazolta Mattia Destrót. Mit adhat ő a csapatnak?
“Egy játékos nem oldja meg a problémákat. Talán ha Maradonát igazolták volna, akkor. A csapatnak fejlődnie kell, szintet kell lépnie, de képesek rá.”

– A keddi vereség ellenére a Milan biztosította Inzaghi alatt a kispadot, illetve időt kértek, Fergusonhoz hasonló példát szeretnének statuálni. Ön szerint is megérdemli a bizalmat Inzaghi?
“Persze. Fiatal edző, idő kell neki. Amikor kinevezték, akkor is elmondta, hogy türelmet kér, mert nincs sok szakmai tapasztalata. 1 évig edzősködött csak a Primaveránál. Ferguson a futball egy másik korszakában élt. Pippo boldog lehet, mert a játékosai küzdöttek érte. Lehet, hogy az eredmények nem jönnek, de a klub kiáll mellette.”

– Inzaghi szerelemből fogadta el a vezetőedzői posztot?
“Amikor pályakezdő edző vagy és ilyen lehetőség adódik, nehéz azt visszautasítani. Ugyanez történt velem a Palermónál. Ha edzősködni kezdesz, sokkal több adrenalin dolgozik benned, mint játékoskorodban. Szóval érthető volt, hogy élt az adódó lehetőséggel.”

– Kié a felelősség a Milannál?
“Ha nyersz, az mindenkié. Ha vesztesz, szintén. A felelősség nem csak Pippóé, és nem csak Gallianié. Objektívnak kell maradni, meg kell nézni, hogy jól teszik-e a dolgukat az illetékesek, valamint nem árt egy lelkiismeret-vizsgálat sem.”

– Gondolja, hogy a pályán kívüli események is hatással voltak a mostani helyzetre?
“Mindig is azt láttam, hogy maximum két ember dönt a kérdésekben a Milannál. Most azonban több fej van és ezt a játékosok is érzik. Itt kéne javítani a dolgokon.”

– Meglepi Önt a mostani krízis?
“Fáj látni az utóbbi évek Milanját. Úgy gondolom, hogy nagyon keményen bírálják a klubvezetést. Ne felejtsék el azt a 25 évet, amit a Milan a klubfutball tetején töltött. Most azonban rosszabb időket élünk.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez