Serie A 26. forduló:

Milan-Juventus 0-2 (0-1)

San Siro – Milánó

Játékvezető: Guida

Gólszerző: Llorente (44.), Tevez (68.)

Sárga lap: Bonera (83.); illetve Marchisio (58.), Pirlo (64.)

Piros lap:

MILAN: Abbiati; Abate, Rami, Bonera, Emanuelson; Montolivo (Honda 71.), De Jong; Kaka, Poli (Saponara 53.), Taarabt (Robinho 75.); Pazzini

JUVENTUS: Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner (Padoin 84.), Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tevez (Giovinco 92.), Llorente (Osvaldo 90.)

A gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x1e8dhy_all-goals-milan-0-2-juventus-02-03-2014_sport?search_algo=1

 

Képek a mérkőzésről:

 

 

36 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Komolyan mondom elaludni alig tudtam ezután a meccs után!
  Iskola foci de a szerencse és Buffon a másik oldalon állt. Ezek után ki mivel magyarázza Allegri teljesítményét, azt nem tudom. El92, Balo és Zapata a lelátón DS pedig kispadon lábadozva ilyen teljesítményre képes ez a csapat!? Ennyit arról milyen “gyenge” ez a keret!
  Persze See meccselhetett volna sokkal jobban, minden esetre eredménytől függetlenül büszkék lehetünk a Csapatra!
  Forza Milan!

 2. Sajnos a szerencse elpártolt tőlünk. Jobb volt a mezőnyjátékunk, szinte mindenben jobbak voltunk.
  Buffonnak voltak bravúrjai, de a mi Abbiati-nknak is.
  Szép focit játszottunk és ezzel a Juve drukker haver is egyetértett. Azt mondta, a játék képe alapján nem az jött le neki, hogy nyernek.

  De két gólt mégiscsak sikerült szerezniük. Kár érte, mert valóban jobbak voltunk.

  A következő szezonban már jobbak leszünk.

 3. Nem kell itt okoskodni, hogy ezt gólra játsszák! Mindenki tudja, hogy gólra játsszák. Attól még tönkrevertük a szaros Juventust, csak Buffon nagy napot fogott ki és szerencsénk se volt! Nekem nagyon tetszett, amit láttam. A csapat ennél is jobb lesz és a gólok is jönni fognak. Nyilván voltak hibák, de ilyen rövid idő alatt ekkora pálfordulásra nem számítottam. Persze nem az eredményre értem, hanem a játékra. Jövőre elkapjuk ezt a nyomorult sittes csőcseléket!
  Juve merda!!!

 4. A juve egy egész szezonban jó formában lévő csapat, a MILAN pedig 3 forduló óta van jó formában, kb 2 sanyarú év után, és ez sajnos kijött. Nincs még a lábakban a gól de ott lesz. Kegyetlen jól fociztunk,2év után újra. A juve világverő félpályája inkább maradt volna torinóban, mert a labdát nem tudta áthozni a félpályán, közük nem volt a meccshez, mi pedig kurva jók voltunk. Szerintem nagyon látszódik a szemléletbeli és a mentális pálfordulat. Tisztelem Buffont, de szarok rá amíg nálunk így tud játszani, egy Poli, egy Taraabt, egy Rami, Kaká, Emanuelson(mondjuk a beadásaival volt gond), Montolivo, De Jong….. Gyerekek, tegnap ujra tudtam mosolyogni!!!!

  FORZA MILAN!!!!
  Ui: Szerintem Balo nélkül sokkal dinamikusabb a támadójátékunk, sajnos ő nagyon statikus.

  • Így van, jó lesz ez az alakuló Mialn! Balo egy pozícióval visszább lenne bomba erős! Kétségtelen,hogy ő a csapat legnagyobb erőssége, még sem egy kiforrott kész játékos, pláne nem center.
   Mondjuk De Jong teljesítménye inkább lefele lógott ki most is, de én is inkább a rengeteg pozitívumot ragadnám meg!

 5. Lefociztuk őket!Csak a helyzeteket be kell lőni.De ahogy jön az önbizalom jönni fog a gól is!Igazolni kell nyáron egy két nyerő embert, akik a döntő pillanatban nem hibáznak,rendbe tenni a védelmet és újra nagy csapat leszünk!Forza Milan!Forza See!

 6. Szép volt, de sajnos ismételnem kell magam a Madridi meccs utánról. Se szerencse se védelem… Mindkét gól előzhető lett volna.

  Lassan csak beindulnak a gólok, lényeg, hogy legalább kapura lövünk és nem nyeglődünk 20 m-re a kaputól ötlet nélkül. Csak több sérülés ne legyen.
  Nyáron 2 jó védő és egy kapus és máris harcolhatunk a bajnoki cimért, ha töretlen marad a fejlődés és az akarat.

 7. “Annyi” volt csupán a különbség,hogy a Juve kihasználta az adódó lehetőségeit/a védelem nyakig benne volt!/,a Milan viszont nem!!
  Hasonlót láttam,mint az Atletico Madrid ellen:jobbak voltunk,de az ellenfél könyörtelenül kihasználta a védelem megingásait,így elúszott a meccs!!!
  Talán ősztől jobb lesz!!
  Forza Milan!!!

 8. Nagyon jó volt látni ezt a lendületes, jó, helyzetekig kidolgozott játékot. sajnos kimaradt minden, és jött is a büntetés. Még most a Milan-nak nem a juve, roma, napoli szintű csapatokat kell megverni hanem az összes többit…
  Biztos hogy nem törnek meg mert kimaradt minden Seedorf rendelkezik olyan pedagógiai érzékkel hogy ne jelentsen gondot. Ilyen játékot folytatva jönni fognak a gólok és a védelem is könnyebb helyzetben van ha ilyen jól védekezik az egész csapat és időben labdát szereznek.

 9. Jó volt látni az első félidőt!!!!! Az erőnlét viszont hurka, ugyan ez látszott Spanyolok ellen is. Ezen kellene villámgyorsan javítani, és verhetetlenek lesznek……A cserék harmat gyengék voltak, értékelhetetlen számomra a teljesítményük.

  • Összefoglaltad azt, ami az én véleményem is.
   Általánosságban, nem a meccsről szólva, (illetve nem csak erről a meccsről szólva) nem értem az erőnlét dolgát. Tudom, hogy hajtottak a srácok az első játékrészben, ez ki is jött. De Allegri annak idején arról volt híres, hogy fizikai edzésekre és az erőnlétre nagy hangsúlyt fektetett. Mostanában mintha viszont azt látnám, hogy a második félidőre rendre elfogyunk, helyzeteink száma is visszaesik, a tempó is, sőt sokszor az akaratot is hiányolom kissé. Persze lehet csak az első félidő végén bekapott szerencsétlen gól padlózta le a srácokat. De ettől még nem szabadna megállni, sőt pont ezért nem szabadna visszavenni, hanem menni kell, küzdeni. Úgyhogy vagy még mentálisan kell fejlődnünk az Allegri által hagyott motiválatlan és ötletten űrt betöltve, vagy fizikálisan, hogy ne fogyjunk el a végére. Vagy mindkettő.
   A meccsre rátérve elmondhatom, hogy imádtam, amit láttam. Évek óta ezt hiányoltam. A tetszetős támadó focit. Kreatív passzjáték, ötletes megoldások, gyors támadásvezetés, védekezéskor az első félidőben visszazárás. Sajnos a szerencse ma sem velünk volt, de én is azt mondom, hogy jön az majd, csak kitartóan tovább kell küzdeni, és folytatni ezt az utat. Viszont a második félidőre elfogytunk, talán össze is zuhantunk. A csapat nagy részét csak dicsérni lehet. Akit nem, az is nagyjából átlagos teljesítményt nyújtott. Bár Abatae megint borzasztóan helezkedett az első gólnál. Illetve a cseréink semmit sem nyújtottak. Hondának nem is tudom, volt-e egyetlen pontos labdája is… Saponara is kritikán aluli volt tegnap. De hagyjuk is ezt, mert a lényeg, hogy gyönyörűen játszottunk az első félidőben, és jó volt végre újra Milan meccset nézni, még akkor is, ha végül mégsem az nyert, aki megéremelte volna…

 10. Én azt mondom srácok hogy így ki lehet kapni….EGYSZER!!!……de hogy kétszer egymás után ugyanúgy kapunk ki az elfogadhatatlan. Félre ne értsetek én is örülök hogy jól játszik a csapat + a fejlődés is látható. De ha félidő alatt szarrá verjük a Juvét akkor igenis be kell rúgni a helyzeteket, mert anélkül nem megyünk semmire. Kaká is simán lőhetett volna 2őt az első félidőben meg még sorolhatnám. Ez így nem megy… Inzaghi bemehetne pár edzésre meg meccs előtt is az öltözőbe elmondani hogy kell kihasználni a helyzetet. Ő képes volt 2 helyzetből 2 gólt is lőni. Erre most meg a játékosok minimum 10 gólhelyzetből EGYET SEM lőttek.
  Na ennyi a támadókról. Nézzük a védekezést:
  Hihetetlen rosszul védekeztünk a kapott góloknál. Az elsőnél Rami is hibázott de még ettől nem kellett volna gólt kapnunk. Abate nem tudom mit csinált a gólvonalon, hiszen neki Lorrente elé kellett volna helyezkednie és nincs gól. A másodiknál meg senki nem támadja meg Tevezt 25 méteren belül….életveszély és láthattuk is mi lett belőle. Ott De Jong hibázott meg Saponara…
  Na ennyit a meccsről de hátha szerencsénk lesz az Atlético ellen
  Sok Sikert Fiúk!

 11. Én meccsnézés közben azon gondolkodtam, hogy tényleg ezt a Hondát vártuk annyira, és vajon mit keres még mindig nálunk Bonera? A többiek viszont fantasztikusak voltak. Nem szeretnék kiemelni senkit, de azért gondolom észrevettétek, hogy a két szélső védőnk milyen hasznosan (szinte már erőn felül) játszott. Végre újra jó volt Milan meccset nézni…..

 12. A kapkodásból kicsit vissza kellene fogni elöl is hátul is, de jó lesz ez! De Jongnak meg kijárna egy kis pihenő. Sokat robotolt az utóbbi hónapokban.
  A szélről jövő beadásoknál, meg nem értem, miért nem a kapus és a védők közé lövik be a laszit, a 2. félidőben lett is belőle helyzet. Pazzini nem egy égimeszelő, hogy magas labdákkal tömjük, de azért rendesen odatette magát. Ha Balotellinek ilyen hozzáállása lenne, így hajtana, klasszis csatár lehetne, de nem lesz…. sajnos.
  Egy momentumot még kiemelnék. “Sportszerű” volt, amikor a bunkók a kispadon lenyúlták a labdát. Ez is a Juve! De sebaj, jön még zebrára kamion…

 13. Az egyik szemünk sír, a másik nevet esete. A téli mercato megmutatta, hogy Seedorfnak mi lesz a taktikája: a támadójátékot akarja eröltetni, vagyis a cél az, hogy rúgjunk egy góllal többet, mint az ellenfél. Hogy a támadásainkban egyre több a fantázia, az látható, de ennek az lett a kalkulálható következménye, hogy nincs meg az egyensúly a játékban.
  Allegri alatt jóval statikusabb futballt játszott a Milan, Seedorf ezzel akar(t) szakítani. Látványban nincs is hiány, a Milan kezd szemre is tetszetős futballt bemutatni. A támadások felépítése, a helyzetek kialakítása most már egészen jól megy, de egyelőre pontosan azért nem topcsapat a Milan, mert a ziccereket kihagyja. Ha a Juventus ellen nem robinhózzuk el a helyzeteinket az első félidőben, hanem csak minden harmadikat gólra váltjuk, előnnyel fordultunk volna.
  A Napolitól és a Juventustól is két góllal kaptunk ki, de a két meccset nézve hatalmas a fejlődés. Nápolyban esélytelenek voltunk, tegnap viszont büszkék lehettünk a csapatra. A Juventustól pontosan ezt a gyilkos mentalitást kell megtanulni. Ők szinte a semmiből is képesek voltak gólokat szerezni, mi pedig a legnagyobb ziccereket is kihagytuk. Bár a meccs képe alapján a Milan nyerhetett volna 5:3-ra is, a csapat fejlődése miatt fontos volt megtapasztalniuk a srácoknak, milyen az, amikor egy jó ellenfél büntet. Azt gondolom, ebből a meccsből nagyon sokat lehet tanulni (többet, mint az Atletico elleniből). Az egyik legjobb védelem ellen sikerült 22-szer kapura lőnünk (talán nem véletlen, hogy Buffon magasan a meccs legjobbja lett), ami remek mutató (a Napoli 13, a Fiorentina 12, a Roma 8 lövéssel zárt ellenük, míg az Internek 15 jött össze – két meccsen).
  Lehet is sajnálni a csapatot meg nem is. Talán egy “becsületgól” sikerülhetett volna, mert legalább erre rászolgáltunk, ha a győzelemre nem is. Utóbbira azért nem, amiért pl. a Bayern a 2012-es BL-döntőben nem szolgált rá a győzelemre: ha egy csapat a meccsen minden harmadik percben kapura lő – egy kivételével – eredmény nélkül, az meg is érdemli, hogy veszítsen. A helyzetek nem azért vannak, hogy jól mutassanak a statisztikai lapon. Azért kell sokat kialakítani, hogy nőjön annak az esélye, hogy néhányat ezekből sikerüljön gólra váltani.
  A támadójáték láthatóan fejlődik. Ugyanakkor nem szabad elmenni szó nélkül a védelem fejlődésképtelensége mellett sem.
  Az 1. gól: Abate – olasz válogatott védőről van szó – ennyi idős korára is képtelen volt megtanulni, hogy egy vélhetően az alapvonalról belőtt labda előtt neki nem a kapu előtt kell dekkolnia, hanem a célszemélyt kell fognia? Llorente alig 195 centi magas, tehát nyilván nehéz észrevenni… Milyen indíttatásból helyezkedett úgy, ahogyan? Ha attól tartott, hogy 0 szögből Lichtsteiner kapura lő, akkor gratulálok… Felfoghatatlan, mire gondolt. De nem csak Abatét kell kiemelni. A tervszerűség teljes hiánya, amit leműveltünk az első gólnál. Hárman mentek a labdás emberre, a csatárra meg senki. Llorente még akár igazíthatott is volna a labdán, mert lett volna rá ideje – az ötösön, úgy, hogy 6 Milan-játékos is volt arrafelé! Ez igazi “csapatmunka” volt részünkről. 2 Juve-játékos hülyített meg 6 milanost…
  A 2. gól szintén a szervezetlenséget mutatja. Meglepődünk, hogy egy Carlos Tévez kapura lő? A kaputól kb. 30 méterre veszi át a labdát, szemben a ketreccel majdnem 10 métert vezeti, mire de Jong eszmél, hogy a góllövőlista éllovasa esetleg lőni fog. A leglényegesebb dolog, ami megfigyelhető a gól előtti szituációnál – közvetlenül azelőtt, hogy Tévez megkapná a labdát -, hogy bár létszámban “megvoltunk”, egy védőnk (ki más, mint Abate) funkció nélkül álldogál. Tévez kilép a falból (ezért remek játékos, mert ezt pontosan felismeri), miután látja, mekkora területe van. Abate ember nélkül van, a két középső védőnk embert fog, miként de Jong és Urby is. Montolivo majdnem labdát szerez, Kakát viszont simán kipasszolja Pirlo. A rossz tolódás miatt a labdát kapó Téveznek nincs zavaró embere (lenne, ha de Jongnak nem kellene a falban állnia Pogbával), és mire a holland észreveszi a bajt, az argentin már tüzel. Ez az egyik legdühítőbb hiba. Jobb helyezkedés, normális tolódás esetén Téveznek szembe kellett volna találnia magát egy (védekező) középpályással. Talán Montolivo zavarása lett volna az a pillanat, amikor Abaténak és Raminak tolódnia kellett volna eggyel balra, netán Abate átvette volna Rami emberét, így a francia kiléphetett volna Tévezre. (De Taarabt is visszaléphetett volna védekezni, ez is egy opció volt.) Az biztos, hogy Pirlo és Tévez remekül használta ki, hogy kettejükre csak Kaká jutott védekezésben.

  Nyilván minden gólt hiba előz meg, de azért jó lenne elkerülni, hogy olyan gólokat kapjunk, amelyekért az ellenfélnek alig kell megdolgoznia. Sok munka lesz még a védelemmel, az biztos. Vannak, akik egyszerűen kevesek ide (Abate, Bonera például), de vannak, akik egy jó rendszerben alkalmasak lehetnek arra, hogy jól funkcionáljanak. Remélhetőleg Seedorfnak és csapatának sikerül rendbe raknia a hátsó alakzatot.

   • Rami hibázott, ez egyértelmű, de a gól közvetlenül nem ebből jött. Rami fejese után semmi problémánk nem volt, visszaértek a védők, nem alakult ki ziccer. Utána azonban sikerült olyan amatőr módon helyezkedniük a védőknek, ami talán még bántóbb, mint az lett volna, ha Rami fejese után azonnal gólt szerez Marchisio. A védelem legnagyobb baja pontosan ez. Az alapvető dolgokat nagyjából tudják a játékosok, de a váratlan eseményeknél úgy összezavarodnak, mint Samantha a Dallasban.

 14. “…nem robinhózzuk el a helyzeteinket…” ez nagyon jó 😀
  osztom a véleményed, annyival egészíteném ki, hogy Seedorf cseréi sajnos most egyáltalán nem voltak jó megoldások (bár mentségére legyen mondva, elég gyenge volt a választék)

 15. A jatek lenduletes es latvanyos volt, foleg ugye az elso felidoben. Ha ugyan ezt tudjuk hozni mas csapatok ellen akkor hamarosan jonni kell az eredmenyeknek.
  (A vegen azon “mosolyogtam kinomban”, hogy az a ket jatekos vegzett ki minket akit vegul Galliani nem akart a Milanba hozni. Most ok repitik a Juvet. ) 🙂

 16. Lansky! Nagyon jó írás, egyet értek! Viszont azt senki sem jegyezte meg, hogy a második gólnál Abbiati kint kószált az ötösnél! Noha a lövés tényleg bitang volt – ezt nem lehet, és nem is akarom elvitatni Teveztől -, viszont ha a kapusunk a helyén van (a gól vonal előtt), akkor rutin feladat kellett volna, hogy legyen a lövés hárítása, felső kapufa fölé tolása, hiszen nem a sarokba ment, hanem majdnem középre! Persze, már azt meg kellett volna akadályoznia a mieinknek, hogy Tevez egyáltalán lőni tudjon! Egy ilyen játékost szabadon hagyni a labdával ennél a távolságnál, egyenlő az öngyilkossággal!
  Másrészt viszont azt senki nem veheti el a Milantól, hogy az első félidőben lefocizta a Juvét! SEHOL nem voltak! Persze, bekövetkezett az örök törvényszerűség, azaz a helyzeteket be kell rúgni, különben az ellenfél előbb utóbb büntet! Így is lett sajnos! A lendület egyébként még a második félidő elején is tartott, egészen Poli sérüléséig! Utána megbomlott az egység! Szétesett az addig kiválóan működő csapatjáték! A cserék – ahogy írta is valamelyikőtök – értékelhetetlenek voltak! Saponara, Honda, Robinho!
  Érdekes számomra ez a Honda gyerek!!! Nem tudom, mi fog kisülni ebből az egészből, de az az érzésem, hogy kár volt ez a nagy hűhó miatta!
  Visszatérve a mérkőzésre, szégyenkezésre semmi okunk! Hosszú út áll még a csapat előtt, azonban a legjobb úton haladunk, úgy gondolom! Nyáron szereznünk kell egy jó kapust, illetve minimum 2-3 klasszis hátvédet, és megállíthatatlanok leszünk!
  FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Szia. Szerintem mit sem szamitott a kapusunk kint allasa hiszen nem folotte ment el a labda hanem inkabb kisse lekesett rola. Velemenyem szerint megkoptak Abbiati reflexei, egy Gabriel ezt kiutotte volna. Szerintem nagyon komolyan kene venni ezt a kapus problemat mert megint ugy jarunk ahogy szoktunk. Van egy agyonhasznalt, meglassult jatekosunk (cserenek meg talan jo lenne) de nincs utodja. Gyorsan veszunk majd valakit de az persze nem valik be. A szenetarokkal is igy jartunk es lathatjuk mi lett a vege.

   • Igen igen! Én is azon a véleményen vagyok, hogy sürgősen kell egy kapus, meg hátvédek, de ezt már írtam is korábban! Remélem, a nyári átigazolási időszakban minél hamarabb megvesszük a megfelelő játékosokat! Nem úgy, mint ahogy eddig szokás volt, azaz az utolsó napokban ill. percekben!

 17. Jo iras a Lansky-e, de kicsit olajnak erzem a tuzre az Abatera kopkodoknek. Aki nem olvassa el figyelmesen annak megint csak annyi fog lejonni, hogy Abate “buuu”… pedig emlitve vannak mas egbe kialto hibak is. Ezeket hangsulyoznam es bedobnek meg a kalapba par nevet.

  Elso gol:

  Sokaknal kozutalat targya lett Abate az Atleti elleni fejese utan. Kerdem en, hogy most Rami mit csinalt… Ezt is igy oktatjak? Ra miert nem fuj senki? A masik, hogy Lichtsteiner is igencsak ravert vagy 3 metert Urbyra. En csak ezek utan vennem elo Abatet (szoval a felreertesek elkerulese vegett, en se mentem fel). Mit fogott? Rejtely…

  Masodik gol:

  Abate oldalan van a labda. Szal nem biztos h teljesen funkcio nelkul kolbaszol arra. Igazabol az ismetlesbol ugy tunik, hogy a funkcioja, hogy biztositson +1-et Montival. Lehet Monti kiserlete utan lehetett volna jobban elosztani a jatekosokat, de nekem inkabb azzal van a problemam, hogy lehetett Tevez olyan egyedul. Amit Lansky opcionak ir, en inkabb azt neveznem a fo hiba forrasanak. Juve jatekosok a falban, Monti gurizik, mint allat, es egyetlen tarsa az adott szituban Kaka. Na ez itt az en problemam… Miert Kakara jut ez a 68. percben? Ott bizony Taarabtnak vagy Saponaranak kellett volna erkeznie (53.percben allt be, teljesen frissnek kellett lennie).

  Sokszor ekezzuk a vedoket, de a vedelem nem csak beloluk all. En nekem ezert az a velemenyem h bizony nyaron szelsokre is szuksegunk lesz. Ezzel az iranyito tultengessel atestunk a paci tulso fertelyara.

  FORZA MILAN!!!