A Milan szerdán a spanyol Atletico Madridot fogadja a San Siróban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Ez már az egyenes kieséses szakasza a legrangosabb európai kupasorozatnak.

A Milan a bajnokságban 24 mérkőzést követően a 9. helyen áll 32 ponttal. A mérleg 8 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség és 37 rúgott illetve 35 kapott gól. A rossoneri az előző 5 mérkőzéséből hármat megnyert (Milan-Bologna 1-0, Cagliari-Milan 1-2, Milan-Hellas Verona 1-0), egyet elveszített (Napoli-Milan 3-1) és egyszer döntetlen lett a végeredmény (Milan-Torino 1-1).

A piros-feketék az előző fordulóban hazai pályán 1-0-ra legyőzték a Bolognát. A gólt Mario Balotelli szerezte. A Milan a következőképpen állt fel: Abbiati – De Sciglio, Zaccardo, Rami, Constant – Montolivo, De Jong – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli.

A Milan hazai környezetben 12 bajnokin 6 győzelmet, 4 döntetlent és 2 vereséget gyűjtött be, a gólkülönbség 16-10. Idegenben a mérleg 2 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség, 21 rúgott és 25 kapott gól.

A lombard együttes legeredményesebb játékosa minden sorozatot figyelembe véve Mario Balotelli a maga 14 góljával. Őt követi Ricardo Kaká 6, majd Robinho és Sulley Muntari 5-5 góllal.

A Milan a BL csoportkörében a H csoportban a Barcelonával, a Celtickel és az Ajaxszal került egy csoportba. A Milan a csoport 2. helyén végzett 9 ponttal. Az első a Barcelona lett.

Clarence Seedorf, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Ignazio Abate, Daniele Bonera, Kevin Constant, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo; Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Michael Essien, Andrea Poli; Ricardo Kaká, Mario Balotelli, Giampaolo Pazzini, Andrea Petagna, Adel Taarabt.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexés, Emanuelson – Essien, De Jong – Poli, Kaká, Taarabt – Balotelli.

Seedorf interjút adott a hivatalos  sajtótájékoztató előtt a Milan Channelnek: “A csapat várja a kihívást egy remekül teljesítő ellenféllel szemben. Ez egy különleges este lesz a San Siróban. Nagyon tisztelem az Atleticót, erős csapat, de persze vannak gyenge pontjai is, amit megpróbálunk majd kihasználni.  Igyekszem a maximumot kihozni a csapatból, jó eredményben reménykedem. Szeretnék gratulálni a Primaverának a Viareggio Kupán nyújtott teljesítményéért, bravo Pippo! Gratulálok mindenkinek!  Ami minket, a  nagycsapatot illet, egy olyan találkozó előestéjén vagyunk, amely sok mindenről dönthet majd. Nem szabad, hogy túlzottan elkapjon minket a hév, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt.  A játékunk minősége és  egymás megértése idővel egyre jobb lesz. A hozzáállásunk eddig megfelelő volt, kivéve Nápolyban. A saját utunkat kell járnunk és fejlődnünk kell jó pár dologban. Ezzel az odaadással a srácok fejlődni fognak.”

A hivatalos sajtótájékoztatóra Seedorf Mario Balotellivel érkezett.

Seedorf kezdi először a csapat teljesítményéről beszélt: “Fokozatos fejlődést látok a csapatomnál az érkezésem óta. A Bajnokok Ligája viszont egy teljesen más kávéház, rengeteg faktor dönt el egy-egy meccset. Elégedett vagyok az elmúlt hét edzésmunkájával, remélem eredményben is megmutatkozik.”

Mario folytatja: “Boldog vagyok, hogy végre játszhatok a BL-ben. Tavaly, amikor a lelátón kellett állnom szenvedtem, reméle,m segíteni tudok holnap a csapatnak.”

Seedorf, az Atleticóról: “Kétszer vereséget szenvedtek a Realtól. Szervezett csapat, tisztelem őket, azonban fel fogjuk venni velük a versenyt. Emlékeztetnék valamire, mégpedig a 2007-es évre. Nem nekünk volt a legjobb csapatunk, de amikor a BL-ben játszottunk, az valami különleges volt. Rájöttünk arra, hogy ez a mi lehetőségünk. Most ugyanez a helyzet.”

Balotelli, a BL hangulatáról: “Győzelemhez akarom segíteni a csapatot. A holnapi meccs más lesz, de mégsem különbözik nagyon egy másiktól. A csoportban nem lőttem sok gólt, igaz nem is játszottam sokat. Spanyol csapat ellen még sosem szereztem gólt. A spanyolokat mindig nehéz legyőzni, talán holnap elkezdjük…”

Seedorf, a találkozó fontosságáról: “Nagyobb súlya van, mint bármelyik másiknak. A saját erőnket és mentalitásunkat használva szeretnék továbbjutni. A Bajnokok Ligája különleges. Magabiztosak vagyunk, de nagyon nehéz lesz.”

Seedorf, Kakáról: “Még mindig ő a legjobb. Meglátjuk, reméljük felépül holnapra, de van több tervünk is. Persze előfordulhat, még az is, hogy Balotelli és Pazzini egyszerre lesz pályán.”

Balotelli, a nemzetközi futballról és közegről: “Az igazi nyomás nem a pályáról jön, ez nem kapcsolódik a futballhoz. A nemzetközi futball teljesen különbözik az olasztól. A szurkolókról beszélek, akik kilátogatnak a stadionba. Olaszországon kívül jobb a helyzet.”

Seedorf, a támogatásról: “Minden este különleges a számomra. Mindenki játszani akar és nyerni akar. Nagyszerű hangulatra számítok a San Siróban, ez az otthonunk. Üres lelátók? Ez nem csak a San Siróról mondható el, mindenhol előfordul, azonban a szurkolóink mindig közel álltak hozzánk és a meccs alatt 12. emberként támogattak minket. Ezek azok az esték, amikor egy gyerek álma valóra válik.”

Balotelli, Pazziniről: “Statisztika: Amikor együtt játszunk, akkor valamelyikünk gólt szerez. De a meccs előtt nem szeretnék semmit sem ígérni.”

Seedorf, Simeone edzőről: “Csak jót tudok elmondani róla, remek utat jár a csapatával. A legjobbakat kívánom a számukra, persze a holnapi estét és a visszavágót leszámítva. Boldog vagyok, hogy ilyen jól teljesít.”

Seedorf, a Primavera győzelméről: “Gratulálok az utánpótlásnak, gratulálok Inzaghinak. Ez a diadal is jelzi azt, hogy a Milan jó úton jár, a fiatalokra koncentrálni kell. Nagyon lelkes és boldog vagyok miattuk.”

Balotelli, a Barca-City párharcról: “Remélem a City fog nyerni.”

Seedorf, Berlusconi kétcsatáros ötletéről: “Az elnökünk nagyon támogató, sosem követel semmit. Beszélünk, meghallgat, nagyon intelligens ember, aki mellesleg nagy motivátor is, ráadásul a futballhoz is ért. Az, hogy egy csatárral játszunk nem jelenti azt, hogy kevésbé offenzív a csapat. A lényeg nem a formáción, hanem a filozófián van. Berlusconi tisztában van a futball fejlődésével, de ő a két csatárt kedveli, én viszont 4-el vagy 5-el állok fel. Center pozícióba Pazzini és Balotelli is rendelkezésemre áll és ne feledkezzünk el Petagnáról sem.”

Balotelli, visszavont játékáról: “Center vagyok, de akár a kapuban is játszanék azért, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját.”

Balotelli, arról, hogyan változott meg az élete Seedorf keze alatt: “Olyan mintha a csapattársam lenne, így pedig minden könnyebb. Nyugodtabb lettem miatta, olyan mintha lenne egy bátyám. BL vagy VB? Dupla vagy semmi.”

Balotelli, kritikája saját magáról: “Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, az viszont idegesít, hogy ha az újságírók azok. Nem miattuk játszom. Jó játékosnak tartom magam, kezdő vagyok és fontos tagja a Milannak. Nem érdekel, hogy bajnok vagyok-e vagy nem.”

Seedorf, Diego Costáról: “Szerettem volna, ha a brazilokat választja…”

Seedorf, arról, hogy eldől-e a találkozó a holnapi estén: “Abszolút nem, két meccset kell lejátszani a továbbjutáshoz. Nincs is több mondanivalóm erről.”

Seedorf, Ancelottiról: “Igen beszéltem vele, szóba került az Atletico Madrid is. De másokkal is beszéltem. Láttam az Atletico Sociedad elleni meccsét élőben, a lehető legjobban és többféleképpen akartam felkészülni belőlük.”

Végezetül Seedorf a meccs előtti érzéseiről: “Vannak, de próbálok nyugodt lenni. Lehet, hogy ma nem fogok tudni aludni. Alig várom, hogy átéljem ezt edzőként, utána többet tudok mondani.”

(Köszönet Patyának, a remek fordításért!)

Az Atletico Madrid jelenleg a spanyol bajnokság 3. helyén áll 60 ponttal, ugyanakkor az első Barcelonának és a második Real Madridnak is 60-60 pontja van, csak a gólkülönbségen múlik a helyezés elosztása. Az Atletico mérlege 13 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség illetve 43 rúgott gól és 30 kapott gól.

Az Atletico az előző fordulóban Garcia, Costa és Godín góljával 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Real Valladolid csapatát. Az Atletico így állt fel: Courtois – Juanfran, Godin, Alderweireld, Insua – Suarez, Gabi – Garcia, Koke, Turan – Costa.

A spanyol együttes a bajnokságban hazai pályán 13 mérkőzést játszott, a mérleg 11 győzelem és 2 döntetlen, valamint 41 rúgott és 7 kapott gól. Idegenben a mérleg 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség illetve 18-9-es gólkülönbség.

A fővárosi alakulat házi góllövőlistáját, ha minden sorozatot figyelembe veszünk akkor Diego Costa vezeti 21 góllal, őt követi 11 góllal David Villa, majd Raul Garcia 7 találattal.

Mondhatni, hogy az Atletico könnyedén nyerte meg a csoportját. A spanyol klub a Zenittel, a Portóval és az Austria Wiennel került egy csoportba. Az Atletico 16 pontot szerezve jutott tovább csoportelsőként.

Diego Simeone, az Atletico vezetőedzője kijelölte keretét: Aranzubia, Courtois; Godin, Alderweireld, Gimenez, Juanfran, Insua, Miranda; Arda, Cristian Rodriguez, Gabi, Mario, Koke, Raul Garcia, Sosa, Diego; Adrian, Villa, Diego Costa.

Az Atletico várható kezdőcsapata: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Arda, Gabi, Suarez, Koke – Diego Costa, Raul Garcia.

A két csapat összesen 1 mérkőzésen találkozott egymással, a mérleg 1 Milan siker. A Milan 4 gólt rúgott, az Atletico 1-et. A két klub 1951-ben találkozott egymással, akkor 4-1-es Milan siker született.

A találkozó játékvezetője a portugál Pedro Proenca lesz. A 43 éves játékvezető 2003. óta szerepel a nemzetközi bírók között. Karriere talán legnagyobb csúcspontja, amikor 2012-ben a BL döntőt és az EB döntőt vezette. Proenca három meccset vezetett a Milannak, a mérleg 1 döntetlen és 2 vereség. Az Atleticónak még nem vezetett meccset.

http://3.bp.blogspot.com/-QswUZTZ90Ws/UfBW8HYG-NI/AAAAAAAAOug/pvJgQBwOsvE/s1600/rsz9fa.jpg.png
Időpont: 2014.02.19. 20:45
Helyszín: Stadio San Siro, Milánó
Bajnokok Ligája, Nyolcaddöntő, első mérkőzés
TV: DIGI Sport 2 (magyar)
Játékvezető: Pedro Proenca

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Seedorf helyében most változtatnék a formáción és 4-3-1-2-re módosítanám, ezzel a felálással: Abbiati- Abate-Rami- Mexes/ Bonera- DS- De Jong- Essien- Poli- Taarabt- Balotelli- Pazzini. Így nem tudnának gyors kontrákat vezetni, és az elmúlt meccsek alapján az az érzésem, hogy mi is mindig veszélyesebbek voltunk, amikor 2 csatárral játszottunk. Kaká-t azért nem raktam be, mert félő, hogy a 7végi sérülése után nem bírna 90 percet játszani, vagy csak rásérülne, de az utóbbi időben nem igazán ment neki a játék. Balotelli, ha gyedül van elől, nem jut sok helyhez. Forza Milan