A Milan Primavera vasárnap délután fölényes győzelmet aratott a Padova otthonában a Campionato Primavera 11. fordulójában.

Filippo Inzaghi, a Milan Primavera vezetőedzője kijelölte utazó keretét a Padova elleni meccsre. Íme a Milan kerete: Andrenacci, Anelli, Aniekan, Barisic, Benedicic, Calabria, Cernigoi. De Santis, Di Molfetta, Fabbro, Ferrari, Iotti, Mastalli, Modic, Pacifico, Pedone, Piccinocchi, Pinato, Rondanini, Saporetti, Simic, Tamás, Vido.

Megkezdődött a mérkőzés. A találkozó első fél órájában nem született gól, a két csapat egyaránt dolgozott ki helyzeteket. A 34. percben Tamás kapott a bal oldalon remek labdát majd középre ívelt. A 16-oson belül helyezkedő Barisic lefordult a védőiről és a kapuba lőtte a játékszert. Az első félidőben már nem született több gól. A második játékrészben, az 53. percben Barisic révén növelte előnyét a Primavera. Calabria a jobb szélről indította Barisicet, aki rávezette a labdát a kapusra majd megszerezte a második gólját. A 63. percben tizenhatoson belül végezhetett el szabadrúgást a Milan. A pontrúgást Benedicic végezte el, a kipattanóból Calabria gurított középre és végül Pinato bombázott a kapuba. Már 3-0-ra vezettek a vendégek. Már úgy tűnt, hogy több gól nem születik, ám a rendes játékidő hosszabbításában Di Molfetta és Fabbro is betalált. A mérkőzést tehát 5-0-ra megnyerte a Milan Primavera. Tamás Krisztián végig a pályán volt.

PRIMAVERA: Padova-Milan 0-5

Időpont: 2013.12.08. 14:30
Helyszín: Padova
Gólszerzők: Barisic (34., 52.), Pinato (63.), Di Molfetta (91.), Fabbro (93.)
Sárga lapok: Benedicic (67.), Tamás (73.).

A kezdőcsapatok:

Padova: Murano – Perini (Franchetti 68.), Rosina, Danieletto (Tresoldi 74.), Antonello – Vio, Fyda, Formigoni, De Martin – Ndoj, Rampin (Busetto 20.).
Cserék: Vanzato, Gal, Micheletto. Edző: Massimo Storgato.

Milan: Andrenacci – Calabria, Pacifico, Simic, Tamás – Piccinocchi (Mastalli 72.), Pinato (Di Molfetta 64.), Pedone – Benedicic – Barisic, Vido (Fabbro 80.).
Cserék: Ferrari, De Santis, Modic, Rondanini, Iotti, Cernigoi, Anelli, Saporetti, Aniekan. All. Filippo Inzaghi.

A Milan Primavera legközelebb a bajnokságban december 14-én az Udinese Primaverát fogadja. A rossoneri szerdán pedig az Ifjúsági BL-ben az Ajax korosztályos csapatát fogadja, immáron tét nélküli meccsen, hisz Inzaghi csapata már kvalifikálta magát a kieséses szakaszba.

A találkozó összefoglalója, góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=TDEv4XS3-jY