Bajnokok Ligája H-csoport, 5. forduló:

Celtic-Milan 0-3 (0-1)

Játékvezető: Cüneyt Çakır (török)

Gólok: Kakà (13.), Zapata (49.), Balotelli (60.)

Sárga lap: Commons (57.), Van Dijk (53.), Izaguirre (65.)

Piros lap:

Celtic (4-4-1-1): Forster; Lustig, Van Dijk, Ambrose, Izaguirre; Boerrigter, Kayal (Ledley 30.), Mulgrew, Commons ( Stokes 66.); Forrest (Rogic 80.), Samaras.

Milan (4-3-2-1): Abbiati; Abate (Nocerino 48.), Zapata, Bonera, Emanuelson; Montolivo, De Jong, Poli; Kakà (Robinho 81.), Birsa (Constant 72.); Balotelli.

A gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x17o9l0_all-goals-celtic-0-3-milan-26-11-2013-champions-league_sport?search_algo=2

Képek a mérkőzésről:

A csoport másik mérkőzése:

Ajax-Barcelona 2-1 (2-0)

Gólok: Serero (20.), Hoesen (42.); illetve Xavi (49. – 11-esből)

A csoport állása:

35 hozzászólás a bejegyzéshez

   • Legveszélyesebb ellenfél az amelynek nincs veszteni valója.Az Ajaxon aligha lesz nyomás a San Siroban ellenben a Milannak oda kell figyelnie.Én egy igen csak lelkes és bátor Ajaxra számítok az utolsó csoportmeccsre.Amely magában hordozhat némi veszélyt is.Az ilyen csapatba az talán a legrosszabb h már alapjában mindenféle teher nélkül futnak ki a pályára +ha netán találnak egy gólt ami a vezetést jelentheti számukra,onnantól kezdve vérszemet is kaphatnak.És egy ilyen fiatal csapat esetében mint az Ajax bizony nagyon is benne van a pakliban.A Milan mellett szól viszont h már egy x is bőven elég a továbbjutáshoz illetve rutinosabb képezettebb játékosok alkotják a keretet illetve a hazai pálya előnye is ott lesz.De csak ismételni tudom magam ezek az előnyök könnyen szerte is foszlanak ha nem figyelnek oda és lebecsülik a játékosok ezt az Ajaxot.

    • Mindenféle teher nélkül? Egy BL továbbjutás lesz a tét számukra is, ráadásul győzelmi kényszerrel megfűszerezve.

     Én is abban reménykedek hogy bátor és lelkes lesz az Ajax, ami egy rutintalan gárdánál fegyelmezetlenséghez is vezethet, amit ki kell használnunk. Lebecsülni persze nem szabad, de ez a mai Milan nem olyan, hogy bárkit is lebecsülhet.

     • Igen mindenféle teher nélkül.Mert ez az Ajax reálisan nézve is a 3.helyre lenne hivatott ha megnézzük a többi csop. ellenfelet.Nem hinném h olyan nagy tragédiaként élnék meg ha ennek a jelenlegi Ajaxnak az EL-ban kéne tovább folytatnia.Ellenben egy Milan esetében ez már felérnek egy tragédiával.Szóval az utolsó csop meccsen a Milannak van a legtöbb veszteni valója.Nem az Ajaxnak.Ha a Milan nyer vagy mondjuk x-el akkor azt lehet mondani h ebben a csoportban a papírforma érvényesült.
      1.Barca
      2.Milan
      3.Ajax.
      4.Celtic

      De ha netán az Ajax győzedelmeskedne akkor az felérne nekik egy óriási nagy bravúrral,főleg h ez a győzelem továbbjutást ért.
      Ha meg kikapnak nincs tragédia,mert szerintem a ők is tisztában voltak már a sorsolás pillanatában h a valós helyük ebben a csoportban hol is lehet a legvégére.Szóval győzelmi kényszerről egyáltalán ne beszéljünk.És nem is hiszem h a hollandok ilyesfajta terhet pakolnának saját magukra.Egy edző egy ilyen meccs előtt a legjobb taktikával láthatja el a saját csapatát ami nem más mint az h menjetek is játszatok!Élvezzétek a játékot.Mindenféle teher nélkül.

     • És ha kikapnak az szerinted katasztrófa lesz nekik?Főleg h az EL már biztos ennek a fiatal csikó csapatnak?Nem hinném.Ha győznek győznek ha nem nem.Nem hinném h egy Ajax felé a szezon előtt elvárás lett volna a csoportból való továbbjutás.

     • Palop!

      Az Ajax számára valószínűleg nem lesz akkora öröm az EL-be jutás, mint egy másik csoportban a koppenhágaiaknak 😀 !!!! De mondhattam volna úgy is, hogy az Ajax számára nem lesz akkora katasztrófa a csoport harmadik helye, mint a Juve negyedik helyezése és az, hogy az olasz óriás még az EL-be sem megy 😀 😀

      Viccet félre téve! Az Ajax esetében egy 4 BEK/BL győztes csapatról beszélünk. A Juve ennek a felével büszkélkedhet. Azt nem hozom fel, hogy az Ajax ma már egy játékosnevelde, mivel 30-40 évvel ezelőtt is az volt… Lényeg a lényeg, egy ilyen csapattól hagyományoktól és gazdasági szokásoktól függően mindig elvárás a BL csoportkörből való továbbjutás, főleg most, amikor még esély is van rá. A tavalyi csoporttal, Real, Dortmund, City, jól megcumizták, idén sem voltak sokkal szerencsésebbek, de lényegesen több az esélyük.
      Lehet azt mondani, hogy a tegnapi Barca szar volt, de vajon miért is volt az?! Ezt azért nem ártana tisztába tenni. Azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy az Ajax milyen futballt képvisel, játszik Frank de Boerral az elmúlt években. Szinte ugyanazt, amit a Barcelona Cruyff-al elképzelt és Guardiolával tökéletesített, csak de Boer az Ajaxnál tanulta ezt a stílust, Guardiola meg a Barcában. A Barcelonát a saját fegyverével verték. Labdajáratás, rizikós letámadás alig pár méterre az ellenfél kapujától, amiben mindig benne van a hiba lehetősége, de az Ajax gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a meccset ezzel a taktikával. A helyzet az, hogy Guardiloa meccs közben meg tudta volna változtatni a taktikát és akár meg is nyerhették volna a meccset, de Martinonak ehhez a stílushoz semmi köze, a Barca pedig edző nélkül vezeti veretlenül a bajnokságot. Nagyon ügyes, fegyelmezett volt az Ajax, ne vegyük el tőlük az érdemet, szép győzelem volt!

      Ha már ide keveredtem, akkor pár szót a Milan meccsről. Az a helyzet, hogy nem emlékszem mikor játszottunk ennyire jól! Nem tudom eldönteni, hogy nálam Abbiati, Bonera, De Jong vagy Kaká legyen a meccs embere. Abbiati azért, mert fogott, mint a zöld festék. De Jong azért, mert hatalmasat dolgozott, kőkemény volt, labdát szerzett, passzolt. Bonera azért, mert hihetetlenül jól játszott, az összes jelenlegi belső védőnk elbújhat szégyenében, főleg mert ez volt Bonera első meccse az elmúlt két és fél-három hónapban, szinte hibátlanul játszott, ha meg hibázott, akkor azt kijavította azonnal. Kaká meg azért, mert egyszerűen úgy játszott, mint régen!

      Emanuelsonnal kapcsolatban annyit, hogy ha ezzel a meccsel próbáltak volna meggyőzni, hogy a holland igenis jó balhátvéd, akkor fenntartás nélkül helyeseltem volna. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Celtic játékosai rendre mögé tudtak kerülni és a három kp.-s rendszerben, amikor a kp.-n vagy a támadósorban labdát vesztettünk, de szerencsére nem túl acélos ellenfelekkel kellett megküzdenie. Amikor jött Constant és átálltunk 4 kp.-sra, akkor a Celtic támadásai azon az oldalon teljesen meghaltak. Ema és Constant tudta egymást biztosítani, visszazárni a másik helyett. Ketten a bal oldalon teljesen jók, de én megcserélném őket és Ema játszana feljebb. A labdái jobbak, veszélyesebb, jobb beadásai vannak.

      Végre Balo is lőtt egyet, de ettől függetlenül felőlem mehet. Így voltam vele, mikor jött, így voltam vele, mikor 1 gól/meccs átlaga volt és így vagyok vele most is!
      Remélem Abate sérülése nem súlyos, bár inkább azt remélem, hogy DS minél hamarabb visszatér a JOBB OLDALRA!

      Tudom, hogy sokan nem szeretik Montolivot és alibi játékosnak tartják, de azok …. (mindenki helyettesítse be a maga kedve szerint). Tegnap rengeteget szerelt, nagyot harcolt, jól passzolt, a pályának szinte minden pontján feltűnt. Sajnos a hosszú passzaival volt némi gond, leginkább az, hogy Balotelli nem indult rájuk, csak sétálgatott meg legyintgetett…

      Jó lenne, ha ezt a teljesítményt egy acélosabb csapat ellen is fel tudnánk mutatni, ja és ez a játékvezető brigád bármikor jöhet Milan meccset vezetni!

 1. A srácok kitettek magukért, nagy meccset játszottunk. Lehet, hogy túlzok, de a szezonban nem sok örömünk van, ezt most kiélvezhetjük.
  A pozitívum egyértelműen Bonera teljesítménye volt, nem mondom, hogy hiba nélkül játszott, de felfelé lógott ki az idei védelemből.
  Az utolsó meccsünk nagy küzdelem lesz, az Ajax biztosan mindent megtesz majd, hogy végül mi bánkódjunk,
  De addig még van hátra két bajnoki (Catania, Livorno), amin elvileg az elvárás 6 pont, de kb 4 várható.

 2. Nekem faterom csak ennyit szólt a meccsek előtt… “Ma a Barca tuti kikap,figyeld meg!… szerintem azt akarják hogy ott legyen az Ajax a továbbjutók közt” …. És az első része beigazolódott …. Nagyon remélem hogy a “jóslat” második fele nem valósul meg…. 🙂

 3. Előttem van a kép,ahogy a tegnap esti meccs után a szurkolótársak (velem együtt)néznek maguk elé és marhára nem értik mi történt.. Itt van a Celtic,amelyik csapathoz a jó formában levő nagy csapatok se nyerni járnak,már egy döntetlen is jó eredménynek számít.. Ugye itt a Milan,senkinek nem kell bemutatni milyen formában vannak.. Elképzelés nélküli,ötlettelen játék,rengeteg kapott gól,az edző meg a No Comment kategória.. Az eredmény 0-3.. A 3 rúgott gól még csak csak elmegy,bár mostanában nem volt még erre se példa,de hogy kapott gól nélkül lehozta a Milan a meccset a Celtic Parkban,az jelen helyzetben kisebb fajta csoda.. És ez nem csak szerintem csoda,hanem a “szakértők” véleménye is az hogy a tegnapi fordulóban a Chelsea mellett,a Milan okozta a legnagyobb meglepetést..
  A továbbjutás még nincs meg,és az Ajax ellen még hazai pályán se lesz sétagalopp.. Az a helyzet áll fenn,hogy egy esetleges újabb Barca botlás esetén (ami valószínű nem fog megtörténni), még csoport első is lehet a Milan..
  A meccs után egyik szurkolótárs megemlítette,hogy vajon mit mondhattak a hétvégén az Ultrak..?! Na erre én kíváncsi vagyok.. Lehet hamarabb kellett volna meglépni ezt a kis megmozdulást..
  Remélhetőleg ez az eredmény jó hatással lesz a Milanra,és a következő bajnokin ennek látszata is lesz..

  • Egyetértek veled, engem is épp ennyire lepett meg a 0 kapott gól, bár azért végre egyszer szerencsénk is volt, mrt a Celticnek is minimum 2 hatalmas helyzete volt. De a szerencsével mindig is hadiláon álltunk, így végre valami nekünk is csurrant-cseppent. De ettől még Allegri igazán elhúzhat, remélem az ultrák szíve sem enyhül meg a váratlan nagyarányú győzelemtől.

 4. Mi volt ez??? MI TÖRTÉNT??? :-O
  Csak ámulok és bámulok.
  Ennyire kellett a rossz visszhang. ENnyire kellett hogy mindenki beszól a csapatnak? Ennyire kellett, hogy fellázadjanak a szurkolók?
  Nem azt mondom, hogy hiba nélkül játszottunk, de azért látni lehetett, hogy mindenki győzni akar. Miért csak a BL-ben megy ez?
  MIért nem tudunk ugyanilyen hozzáállással játszani olasz kiscsapatok ellen?

  Kaká nagy vezére lett a csapatnak. EGyik legidősebb játékosunk, de mikor pályán van, ő belead apait anyait. Nem sétálgat. Rohan, mint az őrült. Úgy látom erre a meccsre a többiekre is ráragadt egy kicsi a Kaká féle lelkesedésből.
  Kérdés kitart-e ez a következő meccsig….
  nem kaptunk gól, nem kaptunk lapot…. így kellene ezt mindig,.

 5. Ez egy becsapos eredmeny! szep volt de kezeljuk a helyen. Celtic kihagyott 3 szazas ziccert amit maskor golra valtanak. Nem volt ez megint olyan bika teljesitmeny a vedelemtol mert konnyen lehetett volna ebbol X ha a 3 ordito helyzetbol csak 2ot belonek.

  A pozitivum, hogy vegre sikerult beloni a kapuba balonak a labdat. Kaka hajtott golt rugott ezt megszoktuk…de Balo most talan szolidabb volt es betalalt.

  Ennyi de azert ez meg mindig nem volt tokeletes…

  • Szinte mindig egyetértek veled, most ezt szőrszálhasogatásnak érzem! Egy pont rúgás utáni szitu volt, amikor valaki beragadt, így a Holland srác nem maradt méteres lesen. Ez igaz. Majd a kapufa, amikor De Jong-ék szépen lemaradtak, de még időben odatette magát. Ezen kívül egy lefejelt labdára emlékszem, amikor Zapata az ötösön nagyot szerelt. Szerintem ennél kevesebb helyzet 90 perc alatt nagyon ritka.
   A csapat koncentrált volt 100%-osan és csak azt bizonyította, hogy igen is jók ezek a játékosok, ha lenne aki meccsről-meccsre összekapná őket!
   Én így érzem.

   • Bizony, a fantasztikus Urby miután hétvégén elvett tőlünk 2 pontot teljesen feleslegesen, most úgy beragadt, hogy csak az óriási szerencsének köszönhetjük, hogy nem lett 1:1… pedig, ha kiegyenlítenek, akkor nem csodáról beszélünk most.

    • Azért ennyire nem lennék szigorú, főleg vele szemben nem. Hétvégén egyáltalán egy szándékos szabálytalanság volt a részéra, egyszerűen túlpörögve ért oda. Már az is baj ha lelkes?? (BAJ!!! Még szép,h baj! De érted!? 🙂 )
     Viszont egy modern szélső hátvéd minden jellegzetességével bír, de ennél ő még több! Ő soxor húzódik beljebb is. Kreatív és villámgyors. Beadásai pedig életveszélyesek. Ha nem vettünk volna el tőle azt a 2-3 év rutint, amit NÁLUNK JÁTSZVA megszerezhetett volna saját posztján, ki tudja milyen jelzőkkel beszélnénk most róla!?

     Gondolom lejött, hogy egyetértek veled a hibákat illetően.
     De ezeket kell kijavítani, nem pedig elásni a srácot!

 6. Kedves hozzászólók! 🙂

  Elolvastam valamennyi hozzászólást a teganpi eredménnyel kapcsolatban és a következő az én véleményem.
  Megnéztem a meccset és valóban aláírom hogy azért voltak hiábink a meccsen, de végre úgy futottak ki a pályára a srácok, hogy lehetett érezni azt, hogy győzni akarnak.
  A tegnapi 3-0 abszolút meglepett és be is vallom őszintén, hogy a meccs előtt egy döntetlenben bíztam idegenben a skótok ellen.
  Teljesen meglepett ez az eredmény, továbbá az is hogy kapott gól nélkül tudtuk le végre ezt a 90 percet, továbbá az is meglepett hogy Balotelli végre gólt lőtt.
  A tegnapi játékkal összeségébe véve én részemről elégedett vagyok, DE!
  Mint általában úgy mos is szeretném jelezni, hogy álljunk meg egy pillanatra.
  Lehet hogy most ügyeletes vészmadárnak fogtok engem tartani, de most nagyo megkell fogni a srácokat!
  Milért is?! Mert most végre gőztek, elindultak egy jó uton, de attól még a győzelmi mámorban nem lehet úszni önfeledten, s helyén kell tudnunk a dolgokat, mert ez most nem a papírforma eredmény volt a jelenlegi formánkat nézve. Azért voltak lemaradásai egyes Celtic helyzetekben a milan védelmének, s azért kapufát is lőttek nekünk. Most én azt mondom hogy ezen a meccsen lévő hibákat is ki kell javítani, és úgy tovább menni. Nm pedig verni a mellünket hogy hohóóóóó 3-0-ra nyert a rossoneri!

  Ettől függetlenül gratulálok a Milan játékosainak, így tovább és Forza Milan! 🙂

 7. Én szintén nem akarok vészmadárkodni, de…
  Csak nekem tűntek fel ezek az iskolás gólok? Hajrá Milan, meg minden, de( és eszembe se jut a bunda) Kaká fejese… Ha nem akar kijönni a kapus, akkor is kinyúlva már az övé. A 2. gól is vicc. A harmadik pedig,szerintem Balo nagyjából 3 méterről rúgta el, de ha a kapuson múlik ezt a gólvonalig vihette volna. Félreértés ne essék, nagyon örülök a győzelemnek, nagyon rég volt a legutóbbi, de erre a meccsre az akaráson kívül tényleg ne építsünk. Forza Milan.

    • Nem kell vitatkozni! A gólok többségét hiba előzi meg. De szerintem az első gól volt nagy védelmi hiba a másik kettőről ez nem mondható el. Ha megfigyeled Balotellit nem sok védő, ill. védelem állítja meg egy ilyen indítást követően.
     Második gól egy szemfüles gól volt. A magas játékosok belül és a röviden elvitték a védelmet a törpe Nocerino-ról teljesen elfeledkeztek. Ez kismilliószor előfordul a legmagasabb szinten is. Más kérdés,h ő eltörte és gólpassz lett, kapura lövés helyett!
     Valamint a Celtic eladná az EL indulás jogát is??? Ez erős lenne! A tuti továbbjutó Barca esetében más a leányzó fekvése!
     Jamesnek annyiból igaza van, h örülni kell! 😀

 8. Nem értem, hogy egy olasz középcsapat ellen miért nem lehet győzni, ha a Celtic ellen így megy a játék. Mert tegnap játszottak a fiúk. Néha végre öröm volt nézni a focit, mint pár éve. Kaká szerintem sokat dob a csapaton, és lehet, hogy szépen lassan átragad majd a többiekre az a mentalitás, az a hozzáállás, ami belőle árad. Megy, küzd, akar, fut, szerel, lő, fejel stb. Nekem továbbra is Birsa nagyon tetszik, belőle is egy nagy küzdő lehet, tetszik a játéka, a passzai, a lövései, ívelései. Okos, és lát a pályán.
  Balo végre betalált, és lehet rosszul láttam, de mintha minimális alázatosság lett volna benne tegnap a játék iránt. Ezt kéne összekapcsolnia fejben, hogy: alázat, akarás=gól, győzelem. Csak az a baj, hogy nincs agya.

 9. Palop hozzászólására reagálva, miszerint teher nélkül focizhatnak a hollandok… Ez az elmélet több szempontból sem stimmel – legalábbis az Ajaxnál biztosan nem.
  1) Ezeket a fiatal holland meg egyéb nemzetiségű srácokat nem úgy válogatják össze, hogy “nyugi, nem mi vagyunk az esélyesek, legyetek felszabadultak a pályán”… Ez a “teher nélkül játszhatnak” duma egy hülyeség, ami a jelen futballjából egyre inkább kihalóban van, egyszerű újságírói frázis, netán az edző részéről a pszichikai hadviselés része. Azért, mert e srácok fiatalok, még profik, tudnak számolni, tudják, hogy több pontot kell szerezniük az utolsó meccsen, mint a Milannak, és tudják, egész Európa felkapná a fejét arra, ha kiütnék a Milant a BL-ből.
  2) Az Ajax pár éve semmit sem ért a San Siróban a 2:0-ra megnyert utolsó meccsével, mert akkor már a Milannak megvolt a második helye (akkor a Real mögött). A hollandok legutóbb 2005-ben jutottak tovább a BL-csoportból, nem ma volt. 8 év után először juthatnak tovább, úgyhogy itt egy újabb ok, hogy a hollandokon is lesz teher.
  3) Az Ajax egy Barcelona elleni emberhátrányos győzelem után érkezik a San Siróba. Hogy motiváltak lesznek, az nem kérdés, de itt már többről lesz szó. Ők úgy indulnak neki a milánói meccsnek, azzal a tudattal, hogy több pontot szereztek a Barca ellen, mint a Milan, maguktól is elvárják a jó teljesítményt. (“Ha a Barcát meg tudtuk verni, akkor a Milant is…”) Teher lesz az is, hogy “ezt a Milant” mostanság tényleg nem nehéz megtréfálni. A holland közvélemény biztosan jó esélyt lát erre, tehát finoman, de terhet fog rakni a tinédzserekre. (Most mondjam azt, hogy ezért is tart előrébb a holland futball? Ezek a 18-19 évesek már most szinte kész játékosok, képesek kezeln az ilyen helyzeteket.) “Reálisan” nem 1 pontnyi különbségnek kellene lennie a két csapat között, ez is nyomást jelent a hollandoknak. Amit az Ajax Amszterdamban mutatott, az alapján kizárt, hogy pusztán felszabadultan fociznának ellenünk. A teher nélküli meccset szerintem letudták a Barca ellen. Nekikmentek, ami be is jött. Ott va banque-ot játszottak. A San Siróban már lesz tét, amit elbukhatnak. Teljesen más meccs lesz.

  Amit Palop ír, az igaz is lehetne, a honi újságírás ezt a “teher nélkül léphetnek pályára” című fordulatot előszeretettel alkalmazza is (ha kell, ha nem). Én úgy látom, az Ajax megteremtette magának azt a lehetőséget, hogy egy igazi téttel bíró Patkó Béla meccset játsszon. Az egy dolog, hogy a sorsolás után a harmadik helyre lőhették be magukat, de ezt követően változtak a dolgok, és most már csalódott lenne az Ajax, ha (megint) nem sikerülne a nyolcaddöntő. A tét mindkét számára adott. Vagy a Milan vagy az Ajax.

  Az utóbbi időben igen elterjedtté vált az a szöveg, amit Palop is írt, hogy a játékosok teher nélkül léphetnek pályára valaki ellen. Külföldön szerintem ilyen nem létezik, vagy ha mégis, ezt nem keverik össze a motiválatlansággal. Lehet, hogy az edző azt mondja, nem az ő csapata az esélyes, de ez csak a duma. Ha azt látja az öltözőben a játékosán, hogy nem bízik magában és a csapatban, nem áll meg előtte. Nálunk elsősorban válogatott meg nemzetközi meccsek kapcsán szoktak ilyeneket írogatni: “nem mi vagyunk az esélyesek”, “cél a tisztes helytállás” stb. A gond nem ez, hanem az, hogy sokszor azt érezni, a magyar játékosok tényleg úgy, azzal a tudattal mennek fel egy ilyen meccsen a pályára, hogy úgy érzik, semmi gond nincs akkor, ha elbuknak, lévén, a meccs előtt az edzők is elmondták, az újságírók is leírták, hogy nem ők az esélyesek. A “teher nélkül pályára lépés” tehát nálunk mintha átcsapna akaratgyengeségbe, motiválatlanságba. Nem úgy megyünk fel a pályára, hogy “meg kell próbálni mindent”, hanem úgy, hogy “nem gond, ha nem sikerül”, sőt, “valószínűleg nem fog sikerülni”.
  Ezt a káros szemléletet tökéletesen mutatja az a vélekedés, mellyel mindenkit becsapnak vagy befolyásolni próbálnak, és amelyet olyan meccsek kapcsán olvasunk, melyeket valóban esélytelenebbként bukott el egy magyar csapat. Ilyenkor azzal a szöveggel jönnek sokan, hogy “hát igen, ez a realitás”. Érdekes módon ez a “realitás” szinte mindig magyar csapatok vagy a válogatott kapcsán tapasztalható. Az észtek pontszerzése (majdnem győzelme) a hollandok ellen realitás volt? Svájc 2010-ben a nyitómeccsen lenyomta a spanyolokat. Reális? A Basel rendszeresen szívat meg angol csapatokat (Manchester United, Tottenham, most a Chelsea)… De a Zalaegerszeg is megverte már a Manchestert, és a Ferencváros is szerzett pontot a Real Madrid ellen… A sport pontosan arról kellene hogy szóljon, hogy a döntő a pályán mutatott teljesítmény, minden más csak körítés. Egy átlag magyar játékos vagy csapat összeszarja magát a külső körülmények (csurig telt stadion, ellenfél játékosának/csapatának értéke stb.) kapcsán, míg egy külföldi focistába belenevelik, hogy éppen ezért kell hajtani, meg kell mutatni, mennyit érsz.

  A meccs egyébként pontosan bizonyította, kb. mennyi van ebben a csapatban. Teljesen mindegy, miért volt tegnap ennyire jó a Milan. A javulást tulajdonítsuk egyenlő arányban Allegrinek és a játékosoknak. A meccs miatt lehet örülni is meg anyázni is. Ha erre képes a Milan, akkor mi a francot keres a bajnokság 13. helyén? Hogyan történhetett meg az, hogy az első idegenbeli győzelem Európa egyik legveszélyesebb stadionjában jött össze (eddig 2 csapat tudott 3 góllal nyerni nemzetközi meccsen a Celtic pályáján, a PSG 1995-ben meg a Juventus idén)? Ha eddig kapta a kérdéseket a csapat, mert gyengén teljesített, akkor ezen meccs után még több kérdés fog felvetődni. Ez lenne az a teljesítmény, amit ettől a csapattól minden meccsen látni szeretne a szurkoló. Szomorú, hogy ehhez az (is) kellett, hogy a szurkolók kérdőre vonják őket…

 10. Az előttem szólók kiemelték Kaká játékát (egyetértek velük), de a már megszokott stabil, jó szűrőnk (De Jong) mellett kiemelhető még szerintem Montolivo, Poli és Urby.
  Urby-t valaki nagyon lehúzta, de emlékeim szerint stabilan védte a bal szélet és támadásban is fel-felért. Nem véletlen talán, hogy az Ajaxban is ott játszott…
  Montolivo egyetlen megmozdulása miatt érdemes volt megnézni a meccset. Az a labda Balo gólja előtt szenzációs volt.
  Poli meglepő volt jobb bekk-ként, de megoldotta.
  Egye fene, még Bonera is elfogadható produkciót nyújtott. Az életveszélyes skót (és a görög) “fejelőgépek” semlegesítése jól sikerült.

 11. Allegri megint ott volt. A 81. percben becseréli Robinhót, amikor már vezetünk 3-0-ra. Gondoltam magamban, hogy biztosan meg fog sérülni. Erre megsérült. Az acmilan.com szerint Robinho vállsérülést szenvedett, egy ütközést követően rosszul esett. Körülbelül 3-4 hetet hagyhat ki. Ott ült a padon Cristante vagy Matri, nem, Robinhót küldi be. Megáll az eszem. Most a következő meccseken megint nézhetjük Matrit. Az ilyen meccseken, amikor már 3-0-ra vezetünk, be lehetne állítani a fiatalokat, Vergarát, Saponarát, Niangot. Csak kár, hogy egyikük sem szerepel a BL keretben, grat. Allegri.

  Már azt sem értettem, hogy az utóbbi meccseken miért csak a padon kezd Robi és az utolsó 10 percbe áll be. Az előző bajnokin arra fogtam, hogy Allegrino a Celtic elleni meccsre pihenteti, hogy akkor majd kezdeni fog. Erre nem… Egyébként is jó formában volt Robinho, a válogatottban is nagyszerűen teljesített. 4-3-3-ba teljesen megfelelő a Kaká, Balo, Robi hármas.

 12. Szerintem teljesen értelmetlen azon vitatkozni,hogy az Ajax számára van e tétje a mérkőzésnek,vagy hogy van e veszteni valója.. Azt a meccset a Milan szemszögéből kell nézni,és igen, a Milan szempontjából nagyon nagy a tét és a veszteni való..Nem kell ecsetelni a Milan jelenlegi helyzetét,mindenki ismeri.. Óriási veszteség lenne a klub számára ha nem jutna tovább a csoportból.. Ezért úgy kell a pályára lépni,hogy esélyt sem szabad adni az Ajaxnak.. Ok,a döntetlen is elég lehet,de őrültség lenne döntetlenre játszani,és remélem nem is ennek szellemében fognak játszani.. Nyerni kell! Pont! Nincs miről beszélni.. Hogy az Ajaxnak mit jelent majd az a meccs,az legyen az Ő gondjuk.. Nagyon nehéz meccs lesz,láttuk milyen jól tud focizni az a fiatal csapat.. Ők nem fognak beállni védekezni..Akkor se állnának vissza,ha már nem lenne esélyük a továbbjutásra,így meg pláne nem.. Hasonlóteljesítmény kell a védelemtől,mint a Celtic ellen,ugyanakkor remélem Allegri nem egy csatárral fog játszani,mindenképp gólt kell szerezni,hogy megnyugodjon a csapat.. A Celtic elleni győzelem remélem megadta a Milannak a lendületet,és ha nehezen is,de behúzzák a meccset..