Serie A 8. forduló:

Milan-Udinese 1-0 (1-0)

San Siro (Milánó): 33.188 néző

Játékvezető: Guida

Gólszerző: Birsa (22.)

Sárga lap: Montolivo (25.), Muntari (52.), Robinho (81.); illetve Pinzi (21.), Pereyra (52.), Allan (81.)

Piros lap:

MILAN (4-3-3): Gabriel; Abate, Zapata, Silvestre, Constant; Poli, Montolivo, Muntari (Nocerino 85.); Birsa (Niang 68.), Matri (Kakà 76.), Robinho.

UDINESE (3-5-1-1): Kelava; Heurtaux, Danilo, Naldo; Basta (Muriel 51.), Pinzi (Zielinski 75.), Allan, Lazzari, Gabriel Silva; Pereyra (Ranegie 88.); Di Natale.

Összefoglaló

Képek a mérkőzésről:

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nehéz megitélni a csapatot egy ilyen meccs után, ahol az ellenfél nem mutatott semmit. A támadójáték egyenlő volt a nullával, csak egyéni villanások voltak (Birsa, amiből a gól lett, illetve Poli egyéni akciója). Silvestre jól játszott bár sok dolga nem akadt.
  Kiemelném Gabrielt, fiatal létére magabiztos volt, ami kapura ment azt fogta, ami nem azon is rajta volt, ő mindenképpen pozitivum, de elől továbbra is semmit nem mutat a Milan. Ez kedden nem lesz elég 1 pontra sem…

 2. Felemás érzelmek töltenek el a tegnapi Udinese elleni hazai meccsünkről. Már csak azért is, mert az Udinese harmat gyenge, s ezért tudtuk elhozni a három pontot.
  A csapatnál továbbra is igen erősen érzékelhető a taktikai szervezetlenség, továbbra sincs összhang, s nem érzik egymást a játékosok.
  Szóval én nagyon sokáig védtem Niangot, sőt majd egy évig, de idén most már tényleg nyújtania kell valamit, mert ez így eléggé gyér és nem meggyőző a játéka számomra. Azt láttam hogy prónálkozott, és azért gyorsultunk is vele, de mindent ellőt valahova lelátónak a felső szegletébe. Matri volt egy két próbálkozása, de ez még mindig harmatgyenge volt szerintem. Igazából akikkel azt mondom tökéletes elégedett voltam a meccs nézése alatt, az Gabriel, Zapata, Poli,Birsa, Kaká, és még talán Robinho.
  Szóval akárhogyan is vesszük, de beállt Ricki Kaká a második félidőben és rögtön robotolva rohant végig a pályán. Labdákat szerzet, támadott, cselezett, indított, pontosan passzolt, stb.
  A többiek közül akiken látszott a hajtás az szerintem Birsa meg Poli volt. Birsát figyelem a szemem sarkából és szerintem nem lesz rosz vétel a srác. Birsa előtt azt kell hogy mondjam le a kalappal. Kaká és Gabriel előtt úgyszint.
  Szeretem Abbiati kapust, mert sokszor védett nagyokat a Milan hálóőreként, de ezt a fiatal brazil kölyköt szívesen látnám ezt követően is a kapunkban. Annak ellenére hogy mennyire fiatal, tudta hogy hogyan helyezkedjen, mennyire húzza az időt, pontosak volt a kirúgásai is, szóval egyértelműen a kezdőbe taksálnám a srácot.
  Kakát nagyszerű volt látni játszani San Siroban. 🙂 A jelen eredmények láttán azért hogy ő nálunk focizik, egy picit, visszamegyek gondolatban a 200-es évek elejére és közepére. 🙂 Most is ugyanolyan meghatározó szerepet fog betölteni a csapatban mint az azelőtt szerintem.Nagyon tetszett a játéka 🙂
  Birsa ha kellett támadott, ha kellett visszahúzódott, s hajtott is rendesen. Nem beszélve arról hogy szerzett egy gyönyörű szép gólt.
  Ezektől a pozitív dolgoktól eltekintve még mindig nagyon kapkodóan, csapkodó, pontatlan játékot játszunk. Nem érzi egymást a csapat. S én nekem senki se jöjjön azzal hogy mert szellőskerettel vágtunk neki a meccsnek, meg hogy sok a hiányzó!
  Azért van az annyi edzés ahol együtt dolgoznak, hogy az ilyen dolgok ne okozzanak problémát!

  Forza Milan!

  • “és még talán Robinho”

   Tény, hogy nem láttam az első 30 percet, de szerintem kevered a neveket, vagy nem egy meccset néztünk. Volt egymás után vagy 6 akciónk, ami rajta bukott el. Képtelen emberhez passzolni. Vagy mögé megy, amivel megakasztja a támadást, vagy csínbe megy. Volt 2 jobb meccse és azóta “visszanyerte” tavalyi formáját.

   És én is beállok a sorba, ami Niangot illeti. Eddig én sem voltam ellene, de ez már elfogadhatatlan.

   Azért az már milyen, hogy egy Birsa majdnem a meccs embere nálunk. Elkeserítő a helyzet nem picit.

 3. Aztakutyaúristenit!!!! VAN KAPUSUNK!!!

  Minden tiszteletem Abbiatié, de amit ez a Gabriel gyerek szinte 0 tapasztalattal művel, az valami elképesztő. Ha ma az öreg véd, tuti kapunk gólt. Gabriel minden-en rajta volt. Élt a kapusunk. Beadásokra kimozdult, kiöklözte, mindent védett, ami kapura ment. Jól mozog, jól helyezkedik, jól gondolkodik. Szeretném őt látni a kapuban egész szezonban. Ideje átvenni Abbiati helyét. Gabriel-nek kell hogy legyen az 1. számú kapus.

  Nem tudom mit csináltak pontosan Milanello-ban, de sok minden nem látszott meg a csapat játékán. Ugyanazt játszuk, mint amit eddig. Ráadásul ,,pofázásért,, továbbra is szedjük a felesleges sárga lapokat.

  Akivel elégedett voltam az GABRIEL, mert hihetetlenül jól védett.
  Birsa – aki meccsről meccsre bizonyítja, hogy helye van a csapatban. Nagy lélekkel játszik, sokat robotol és még a gólok is összejönnek neki.
  Poli – aki szintén minden meccsen bizonyít. Talán ő fut a legtöbbet. Nagy harcos. Kétszer úgy támadott be az ellenfél 16-osába, hogy a védőket szinte állva hagyta.
  Montolivo-nak is eléggé jól ment.
  Kaká – aki egy teljesen más minőséget képvisel a csapatunkban. Sajnos ezzel szinte egyedül van. Minden megmozdulását öröm volt nézni. Sajnos a csapattársai nincsenek hozzá szokva és nem nagyon tudnak mit kezdeni a labdákkal, amiket Kaká kioszt nekik.

  A védelmünk elfogadható, Silvestre egyáltalán nem rosszabb mint Mexes. Abate egyre magabiztosabban játszik.

  Akikkel egyáltalán nem voltam megelégedve az Muntari. Szinte 0 volt amit mutatott, beszedett egy felesleges sárgát. Lehet még fáradt a válogatott meccsek miatt.
  Niang – én mindig is párfogoltam a srácot a tavalyi teljesítménye miatt. Viszont a tegnapi teljesítménye röhej a köbön. 2 nagyon csúnyán eladott labda. cca 4 próbálkozás, ami elkerülte a kaput.
  Nocerino – minősíthetetlen. Télen túl kell adnunk rajta.
  Matri – komolyan mondom, Abbiati hamarabb fog gólt rúgni, mint Matri Jóska. Egyszerűen nem tud mit kezdeni a labdával, mindig arra vár, hogy valaki elvegye tőle, nincs benne kurázsi kapura fordulni és lőni, ha passzolni akar, akkor az balul sül el… egyszerűen nem való ebbe a csapatba. Pazzo-val meg kár is hasonlítgatni.

  Birsa és Poli akik hozzák azt a lelkesedést, amit el is várok egy fiatal játékostól. Viszont az eddigi Allegri-s évek alatt már hozzá szoktam, hogy csak egy szezonra szólnak.
  Egyszerűen elvesznek egy szezon után. Ahogy Nocerino, vagy Boateng…
  Remélem velük ez nem így lesz.

  • Egyetértek veled.
   Monti szerintem is jobban játszott, bár ez betudható annak, hogy középre került vissza, De Jong helyére, és egyből jobban mozgott, szervezett, védekezett, amit kell. nekem is tetszett a játéka, bár még nem közelítette meg a tavalyit. Viszont Allegrinek ki kellene találni vmit, mert De Jong alapember, viszont Monti jobboldali középpályásként nulla. Ninc tere, kötött a pozíciója. Egy januári esetleges Honda érkezés és formációváltás 4-2-3-1-re talán több helyet biztosít neki, de vmit kezdeni kell vele.
   Amit Gabrielről írtál, és fentebb írtatok, osztom. Nagyon lenyűgözött rutintalansága ellenére. Én azt mondanám, ha ez a szekér már elment a bajnokságban úgy is, akkor hadd kapjon több lehetőséget rutint szerezni, és jövőre már biztos első számú kapus lehet. Bár a Barca ellen én még lehet, Abbiatit játszatnám most.
   Kaká valóban kuriózum ebben a csapatban. Minden megmozdulásán látszik a rutin, az összeszedettség, a profizmus. Remélem a gólját is meglövi, pl a katalán törpék ellen.
   Poli fantasztikus igazolás volt. Nálam sima kezdő, kérdés nem férhet hozzá.
   Sokat szidtam ezt a Birsa gyereket, most megkövetem magam, a produkciója nagyon tetszett, hatalmas lelkesedéssel játszik, és nem is olyan böte.

 4. Micsoda kritikát kaptam, mikor a múltkori első meccse után azt mertem mondani, hogy ez a Birsa gyerek jobb , mint a többi középpályásunk, legalább is most. Hajt(ami látszik is), teknikás, és van aki kapura lőjjön. Ja és el is találja a kaput. Egyébként a Poli gyerek sem rossz, De Jong iszonyú dolgos tetszik. Nem kell ide senki, ha jön El Shaarawy meg Pazzini még gólvágóink is lesznek. Nem rossz kis csapat ez! Jó lesz, nem lehet mindig a toppon a Milan sem. Csak Mexest takarítsák el, mert attól rosszul vagyok.

  Forza Milan!