Serie A 1. forduló:

Hellas Verona – Milan 2-1 (1-1)

Játékvezető: Calvarese

Gólok: Toni (29., és 53.); illetve (Poli 14.)

Sárga lap: Jorginho (V), Montolivo (M), Jankovic (V), Zapata (M) , Balotelli (M)

Piros lap:

VERONA (4-1-4-1): Rafael; Cacciatore, Moras, Maietta, Albertazzi; Donati (Hallfredsson 84.); Jankovic, Romulo, Jorginho, Martinho (Gomez 77.); Toni (Cacia 84.).

MILAN (4-3-3): Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Constant (Robinho 77.); Poli, Montolivo, Nocerino; Niang (Emanuelson 64.), Balotelli, El Shaarawy (Petagna 64.).

Gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x13m1l6_hellas-verona-2-1-ac-milan-all-goals-24-08-2013-ourmatch-net_sport#from=embediframe

A meccs után volt egy kis nézeteltérés a két szurkolótábor között.

http://vimeo.com/73046794

51 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Kedves Mindenki!

  Nem gondoltam volna hogy a nyitófordulót ennyire fél vállról vegye a csapat, s az edző egyaránt! Hol is kezdjem?!
  Először is szégyen volt az a teljesítmény amit a mai napon produkált a csapat a pályán. Egy Hellas Verona ellen 40-50 perc alatt rövidre kellett volna zárni a kimenetelt.
  Ehelyett lőtt Poli egy gólt, mely azt mondom kétségtelenül szép volt, s természetesen Balotelli is nagyszerűen adott gólpasszt.
  Talán az egyetlen pozitívum ez a jelenet volt a pályán szerintem.

  Nagyon felháborodtam, mikor néztem hogy egy újoncot hagyunk teljesen amatőr módon magunkra húzni. Egyszerűen nem találok rá szavakat. Tehát játékban és ütemben is teljesen tompák voltak rossonerik.

  A csapatról meg amit Allegri a pályára küldök hát az meg már önmagában katasztrófa volt szerintem. Tehát az hogy Emmanuelson nagyon jól játszik, s érzi is magát a bal hátvéd poszton, s véleményem szerint jól is játszik, hogy ne ő legyen a kezd az számomra elképzelhetetlen volt ma. Erre mit látnak a szemeim. Constant volt a bal hátvédünk. No comment, mert egy értelmes megmozdulását sem láthattuk a mai nap a pályán.

  Továbbá! Arról meg már ne beszéljünk, hogy Niang miért kezdett, s miért nem kezdett inkább Robinho. Ezt a meccset félvállról vette a Milan, nincs mese.

  Allegrit sokáig védtem, de a mai húzásai egyenlőek voltak a nullával. Haverommal néztük a meccset és azon beszélgettünk, hogy teljesen passzívan futbalozik a Milan, ötlettelenül, nincs kreatíitás a játékukban, s természetesen már miért is ne még pontatlanul is játszottak.

  A hab persze a tortán az volt számomra, mikor 2-1 volt a mérkőzés a hazaiaknak, s Allegri beküldte a 18 éves Petagnát. Nem akarom kis srácot leírni,s örülök is neki hogy felkerült a primaverából, de azért nem egy olyan mérkőzésen kéne bedobni, mikor buktás nulla pontosra áll a mérkőzés.

  Továbbá allegri nem tud véleményem szerint újjabbat húzni a csapattal. Nem tud villantani. Tehát van egy berögzült, s fejbe becsontosodott taktika ( vagy legalábbis hasonló) és azon kívűl nincs más. Be kell darálni az ellenfelet, és majd akkor megtörik. Ehelyett meg a 80. percig ott az ellenfél térfelén szépen paszolgatunk, meg tologatjuk a labdát, de közben meg ketyeg az idő, s az állás változatlan.

  Balotelli a mai napon, többet feküdt mint állt a pályán. Egyrészét aláírtam hogy elesett, mert fellökték, beléptek neki satöbbi… De hogy cipelem a labdát, s aztán majd mikor már 20-25 méterre elérek az ellenfél kapujáig lefekszem jószerivel mint a ledér kislány azért ez nekem magas.

  El shaarawy nak volt egy két jó megmozdulása, de azért látszott rajta hogy nem az igazi most neki a zsuga. Constantból hülyét csináltak a Veronaiak,s még Constant mikor rosszul helyezkedett az elsőfélidőben a szögletnél még gólt is kaptunk miatta. Mexés egy fokkal kiegyensúyozottabbnak tünt nekem, de Zapata sem villogott ma.

  A középpályán Montolivón azért lehetett látni az akarásnak néhány reményfoltját, Poli meg nagyszerű gólt lőtt. Maradjunk annyiban hogy Nocerinoról inkább nem teszek említést, mert az minden lenne csak pozitív nem.

  Balotellinek jó megmozdulásai voltak, még Sárit is úgymondom hogy voltak jó pillanatai, de Niang fiacskám gyér volt mint az első aratás az aszály miatt…

  A cserék kissé felpezsdítették a csapatot, meg jobban kitámadtak, de hogy azért ettől a Veronától kikapjunk, nem tudom elfogadni.

  A Milan vezetőségének el kéne most már gondolkodni bizonyos dolgokon. És jöhet ide nekem mindenki mindenféle véleménnyel, de az ember mindig azt szeretné látni, ha a kedvencei nyernek, s nem pedig kínok közt vergődnek a pályán. Továbbá nagyon igaz az a mondás hogy kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. Itt a pénz elcsúszik “valahova” aztán a drukkerek meg kaparják a fejüket, hogy mi ez a csapat mentalitás. Én láttam azt a Milant mikor felmentek a pályára és szét tépték az ellenfelet. Ilyen mentalitással kéne most is fel menni a pályára,s nem pedig hogy passzolgatunk szépen a pályán 1 gólos hátrányban, s ha lesz valami akkor meglátjuk…

  Allegri Mester ! Ébresztő! Futbalgyilkosságnak nevezik ezt a stratégiát!!!!

  Mindentől függetlenül, nagyon remélem a következő fordulóban tévedni fogok, s szép játékot, s egy győzelmet láthatunk majd mindannyian!

  Forza Milan!

 2. ez a vedo negyes sehogyse jo. en pl nagyon hianyoltam matia de sciglio a tamadokal anyira nm volt problema csak Niangnak semmi nagy mozdulata nm volt Nocet mar reg el kelet volna adni Poli edig jol teljesit a vedok kozul Abate meg jol teljesitet de a tobbi nm nagyon sajnos Forza Milan 😀

 3. Szerintem erre nehéz lenne szavakat találni! A csapat a pályán sem volt.
  Nem tudom ki mit gondol erről, de engem felháborít a magyar kommentár is a meccs mellé. Aki folyamatosan azt szajkózza ez gyenge-az gyenge….
  Szerintem a nyár legfontosabb “erősítése” az lett volna, ha edzőt váltunk!
  Kövezzenek meg, de én ugyan azt az elképzelés nélküli játékot látom amióta a “mester” irányít. Csapatjátékunk nincs! Se védekezés, se támadás!
  A védelmet persze megtalálja a magyar média, de azért érdemes észrevenni, hogy a középpályán nem is találkoztunk ellenféllel. Szinte folyamatosan patt helyzetet kellett volna megoldania a védelemnek. Ebből kaptunk egy gólt.
  Az első gólról meg jobb nem is beszélni! Meg sem lepődünk,h szezon első gólja épp pont rúgás!?
  Montolivo az egyik kedvencem a keretből, de nevetséges volt a teljesítménye. Hogy ez az ő “érdeme” lenne!? Nem hiszem!
  Nincs tagozódás a pályán. Semmi kombináció, bemozgások amivel megbonthatnánk a védelmet. Galaxy ellen azt hittem lesz valami változás. Ott Niang és Sári rendszeresen mozgott be a pálya közepére Balo mögé. Most újra csak a toporgás. Amikor véletlenül volt egy-egy bemozgás, jött is a helyzet. Csapat védekezésről meg egyszerűen nem lehet beszélni. Én azt tartom hihetetlennek, hogyan érünk el helyezéseket, sikereket.

  Utálom amikor nevekkel dobálóznak! Ha neveket nézzük, akkor ez azt jelentené,h a Milan jelenlegi kezdője gyengébb játékosokból áll, mint a Verona??? Ez messze nincs így!
  Hab a tortán Albertazzi játéka! A srác alkatából adódóan biztosan jobb teljesítményre lenne képes belső védőként, megfelelő tapasztalattal a háta mögött. Nem mintha bal bekket ne kerestünk volna az elmúlt években… Remélem nem opcióval adtuk kölcsön!

  Próbálok pozitívan gondolkodni, így csak annyit állapíthatok meg: Ennél csak jobb lehet!

  • Albertazzi-nak egyetlen szabálytalan megmozdulása nem volt. De nekünk ő nem kell, inkább a piros lap gyűjtő Astori-ra hajtunk. Nincs még elég bunkó a csapatban.

   A nyár elején pontosan ezt mondtam. Hogy nem kérek semmi igazolást a vezetőségtől, csak ALLEGRI-t engedjük el és hozzunk egy EDZŐ-t!!!

   • Astorival szemben nem vagyok ennyire negatív, főleg mivel sokkal alacsonyabb szintű csapatban játszik. Én bíznék benne is. Uruk ellen nagyon jó volt a KK kupán (persze ez csak egy meccs). De nem is ez itt a lényeg! (Sajnos)
    Teljesen egyetértek veled!
    Nem 1-1 poszton, 1-1 játékos a gond!

 4. Allegri egy nulla azt eddig is tudtuk….
  De azért nem ő vásárol focistákat…Ez a védelem katasztrófa sajnos….
  Constant meg nem is tudom mit keres itt…???
  Nagyon gyenge játékos…
  De sajnos azt kell mondani,hogy nem lepett meg ez az egész…

 5. Pásztor kell a birkák közé!Ezt a vak is látja!Amíg nincs egy vérbeli irányítónk,addig ennél sokkal jobb játékot ne várjunk!Addig csak az ötlettelen játék és az eredménytelenség várható!Az igazolandó nagy nevekkel meg már évek óta csak dobálózunk!
  Mondhatom Én,hogy veszek Mercedest meg BMV-t,ha csak Suzukira elég a pénz amit ki akarok adni….
  Köszönjük Gál Jani,hogy szépen tönkreteszed szeretett csapatunkat!!!

 6. Nema játékosokkal van a baj. Azokkal is van, ha nemzetközi szintet nézünk, és BL-t akarunk nyerni, mert azért ez nem gy MCity, barca, Real, Bayern szintű csapat, ez tény, de azért a Serie-A-ban top3-ba még így is be kellene menjünk ezekkel a játékosokkal!
  Az edzőnk katasztrófa. Totálisan csőd. Se motiválni nem tudja a játékosokat, se cserélni nem tud, se meglepő dolgot felmutatni. Ötlettelen, szánalmas focit nyújtunk. A kreatív focisták meg menekülnek el tőlünk, vagy ha maradnának, erővel eladjuk őket. Mert ők, gondolom, elmondják a véleményüket.
  Sosem gondoltam volna, hogy ezt még leírom egyszer, de sajnos, tény: See papa, vagy még akár Pirlo is óriási erősítés lenne ebbe a csapatban még most is :(((
  És még páran azt mondjátok, Kaká-t már ne hozzuk vissza mert öreg??? Ide? Ebbe a csapatba? Akárki, aki kicsit is kreatív és látott már komoly focit, erősítést jelentene! 🙁
  De először is: küldjük már l ezt a szerencsétlent, aki edzőnek nevezi magát!!! 🙁 Botrány! 🙁

  • Szerintem See-vel vagy Pirlo-val még gyengébbek lennénk, mivel sokkal lassabban játszanak és ők sem tudnának hova játszani! Komolyan mondom, nagyon rossz ezt leírni (egyszer már fentebb megtettem). Egyszerűen nincs elképzelés a játékban. Szerintem Montolivo, Poli de még a 2 középső védőnk is pontosan erősen passzol és elég jól lát a pályán. Egyszerűen meg kellene teremteni a helyzetet. Ez a taktika teljesen értelmetlen ebben a formában.Azt hiszem könyvben ki lehetne már adni ahányan ezeket a hiányosságokat leírtuk itt.
   Én tavaly is kijelentettem, amit most: Tök mindegy ki lenne az edző, ennél csak jobb lehet! Ez csapat szinten volt hatalmas 0!
   Sajnos Abbiati szerződés hosszabbítása is kapufa volt eddig. 🙁

 7. Rohadt gyengék voltunk!!!
  Emanuelsson a múltkor jól nyomta bal hátvédként, most meg nem kezdett. MIért?
  Constant-nak meccshiánya volt. Kezdett. MIért?
  Hogy Niang kezdett és nem Robi, azt megértem.
  Boateng … végre nem volt kezdő és nem is játszott.
  De Jong… azt mondták semmi baja. 1 percet se játszott.

  Balotelli durcás kisgyerek viselkedése nem a csapathoz méltó. Rengeteget szabálytalankodtak ellene, de rengeteget rá is játszott. Már eleve úgy ment neki a labdának, hogy látni lehetett rajta semmi értelme és már készül, hogy feldobja magát.

  SES- folytatódik a rossz forma. Észre se lehetett venni, hogy pályán van. Ha nem mutatják cserénél, nem tudtam volna hogy pályán volt.

  Mexes ma talán a legjobb formában játszott.
  Zapata szintén hozta a kötelezőt.

  Montolivo – ő a kapitányunk? A PSV ellen ugyanezt csinálta. Elveszíti a labdát majd szabálytalankodik egy nagyon hasznosat és sárga. Ráadásul most azt az embert rántotta le, akinél nem is volt labda. Így kell viselkedni a kapitánynak? Ő a példakép?

  Nocerino – utolsó 20 percben kezdett el játszani.

  Poli – jól teljesített, akkor is ha nem nézem hogy gólt rúgott.

  Abbiati – sokat védett, de a lapos labdákkal nem tud mit kezdeni. Csemperagasztóval kellene megkenni a kesztyűjét jól vastagon, hogy beleüljön a labda.

  Niang – egyértelmű volt, hogy ő kezd, de látván a gyenge teljesítményét, hamarabb lehoztam volna.

  Abate – szökőévente egyszer tud rendesen beadni. Hátul jó volt, előre játékban 0.

  Robinho – üde színfolt a csapatban. Változást hozott a játékunkba.

  Allegri – mit keres még mindig a MILAN kispadján??? Hogy készítette fel a csapatot?
  Most mi lesz a kibeszéd? Nem tudtunk felkészülni mert nem volt elég idő? A Verona feltudott? A PSV ellen az volt a kibeszéd, hogy ők már 3 kört lefociztak a bajnokságban, nekünk meccs hiányunk van. A Verona játszott annyi felkészülési meccset mint mi? Biztos hogy nem. Nem igazoltunk nagy neveket? Miért a Verona kiket igazolt? Azt a Luca Toni-t, aki senkinek se kellet, köztük nekünk se. Vagy az lesz a kibeszéd, hogy most kerültek fel és teli vannak ambícióval? Akkor nekünk nem fontos a 3 pont?
  A Juve hozta a meccset. Az a Tevez rúgta a gólt, akit mi lecseréltünk egy divat majom anyámasszonykatonája Balotelli-re.
  Niang helyére Emanuelsson? Normális? Már megint a jobb oldal? Aztán persze lehozta Constantot és Ema a helyére került. NOrmális ez az idióta Allegri?

  Allegri nem lát! Berlu nem lát, Galliani vak.

  4 passzt nem tudunk pontosan elvégezni. Rengeteg labdát adtunk csak úgy át az ellenfélnek. Ötlettelen, buta játékot játszunk.

  Tudom tudom, nem kell még temetni a csapatot, messze még a vége és hogy még ,,talán,, igazolunk vagy kettőt Augusztus 32.-én, de engem csak az érdekel, hogy egy újonc csapaton elment 3 pontunk!!! Ugyanaz lesz mint tavaly. Mire összeverődik a csapat, mire észbe kapnak, hogy hékás ez egy MILAN mez rajtam, már rég késő lesz, mert behozhatatlan lemaradásunk lesz.

  De legyen így. Veszítsünk sokat, essünk ki a BL-ből. Ez kell ahhoz, hogy végre változások legyenek a csapatnál. Ezt így már tovább nem lehet folytatni.

  Ez a teljesítmény nem méltó a 7x BL győztes AC MILAN-hoz!!!

  • El vagyok keseredve a gyenge kezdés miatt!Sajnos(?) a meccseket nem tudom nézni,így mindig a Ti véleményetekből következtetek.Nem tudom jól érzem-e,mióta itt van ez a Balotelli,azóta El Shaarawy-nak nem megy a góllövés?!Tavaly ősszel valósággal ontotta a gólokat,megjött Balo,eltünt El Shaarawy!Remélem azért előbb-utóbb megtalálják magukat és szereznek nekünk még sok örömöt,amiben mostanában ritkán van részünk!Forza Milan!

   • Ez így igaz. Balotelli előtt egy ,,szupersztár,, El Shaarawy játszott a MILAN-ban. Amióta megjött Balo, ő teljesen beszürkült. Sokszor nyilatkozták már, hogy tudnak és szeretnek is együtt játszani, de a tények azok tények. Azóta nem jön neki össze semmi. Azon a poszton játszott előtte is, de más volt a feladata.
    Allegri-nek már az Ibra korszakban is elképzeléstelen volt a stratégiája. Rúgjátok előre Ibrának, majd ő megoldja. Most meg adjátok Balonak, majd megoldja. Csak hát Balo-t, nagyon nehéz összehasonlítani Ibrával, mert ő valóban megoldotta, akár egyedül is.
    Berluéknak köszönhetjük a hanyatlást, mert képesek voltak eladni a legjobbjainkat. Silva-t és Ibra-t. A többi viszont Allegri sara, mert a keretünk még mindig talán a legerősebb egész Olaszhonban, viszont nincs egy kidolgozott taktika, kis csapat, nagy csapat, 10 emberrel védekező csapat, vagy teljesen kitámadó csapat…. nálunk az egyre megy…. ugyanazt játszuk, mert nem vagyunk képesek többre.

 8. Nagyon vártam már a szezont, de ezt nem. Reméltem hogy az éven végre jól fog kezdeni a csapat, de megint nem. Ha jobban elgondolkodom akkor már nemis volt meglepetés az eredmény. Nagyon szépen köszönöm Allegri mester, nagyon szépen köszönöm Galiani, és Berlunak is. Hogy Allegri egy szerencsétlen mamlasz azt tudtam, de hogy Berlu hogy lehet enyire szerencsétlen. Vagy csak a fiatal csajok mellet tökös csávó? Most miért nem az és nem engedi már végre el ezt a katasztrófát. Mr. Bean jobb lenne. Ugyan az a nagy semmi volt tegnap mint az egész 2012/13as szezonban. Na meg azt sem értem hogy hogy nem tanult még meg a csapat rendesen beadni??? Mert merem álitani hogy az Ac Milan a beadások rekordját döntötte meg a múlt éven, és még mindig anyira pontatlan, vak és értelmetlen beadásaink vannak hogy az már hihetetlen. Lehet hogy azért centereznek anyi sokat, mert a földön nem tudnak még így sem??? Igaz hogy az egész csapat egy nagy 0 volt, de Niang, Nocerino még a 0-tól is gyengébbek voltak. EL92 szintén nagyon halvány volt. Montolivo meg pedig nagyon lassú a labdával, 30másodperc kell neki amedig rá jön hogy kinek fog passzolni ha addig nem veszíti el, és aztán érkezik egy pontatlan passz. Nem megy ennek a csapatnak a 4-3-3 egyáltalán, talán a 4-4-2 jobb lenne, vagyis akár mi más csak jobb lehet. Nagyon de nagyon ideges vagyok, még írni sem tudok…

  • Elolvastam a hozzászólásokat. Örök igazság az, hogy mindig az a jó játékos, aki éppen nem játszik, de tényleg érthetetlen Nocerino és Niang játéka. Az első gólról meg nem Constant tehet, mert nem neki kellett volna Tonit fognia. Két embere volt, és átlépett Tonira, de már későn. Valamelyik középső védőnknek kellett volna mellette állni. Főleg Zapatának. Nagyjából mindkét gól az övé volt. Nem volt a játéknak lendülete. Nem volt labda nélküli mozgás, álltak a fiúk a pályán, így nem nagyon lehetett senkit megjátszani. Ennyiben nem lehet Montit sem hibáztatni. Itt leginkább az edző felelőssége, ami felmerülhet. Most nem lehet takarózni azzal, hogy későn állt össze a csapat, meg nem szoktak össze a játékosok.
   Az mindenesetre feltűnő, hogy Allegrivel mindig gyengén kezdjük a szezont, és a végére mindig elfogyunk. Csak remélni merem, hogy az idén nem így lesz.

  • Tisztelt Toti82!Bocsáss meg,nem kioktatni akarlak,csak egy kicsit bánt amikor nem jól írják a csapat nevét!Ui.:az AC egy rövidítés(Associazione Calcio),tehát mindkét betűt nagy írásjellel kell írni.Egyébként ez a honlap címéből is egyértelműen látszik.Köszönettel és üdvözlettel!

 9. Az látszik hogy a felkészülés szokás szerint nagyon jól sikerült, Allegri rengeteget fejlődött, a taktikai repertoár meg nagyon széles. Ez a hozzá állás és játék pont elég lesz arra, hogy szerdán a PSV be jusson a BL főtáblára.

 10. De szerintem már ti is tudjátok a tanulságot:

  – Fejlődnünk kell, a meccsben voltak pozitív dolgok is.
  – A Verona már 3 hónapja készült a szezonkezdetre, mi meg tegnapelőtt tudtuk meg, miután valaki benyögte a kocsmában.
  – A keret elég mély, nincs szükségünk több játékosra.
  – Most csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálnunk.
  – Az ellenfél volt túl jó, ez nem igazság.

  Ezek mellett szeretem amikor a kamera az “edzőnket” mutatja, ahogy támasztja az állát és forgatja a szemeit a következő taktikai húzásán rágódva. http://i.eurosport.com/2012/04/07/828468-14164984-640-360.jpg

 11. Setalva nem lehet meccset nyerni, sajnos ezt latom evek ota a csapatnal. Montolivo felhozza a labdat es mindenki egyhelyben allva varja azt. Serduloben mar tanitjak az ellenkezojet. Azt gondolom akarmilyen no name focista tobbet er ha meccs kozben folyamatosan fut es dolgozik a palyan. Es ezt az elmeletet bizonyitja, hogy tegnap a Verona megverte a nagy AC Milant.

 12. Az ősz második felére felkészül a csapat a szezonra! 🙂
  Tavaly behoztuk a 3. helyet, de mostanra a körülöttünk lévő ellenfelek erősödtek. Nehogy a bronzból egy középszerű csapat látszatát keltve egy középszerű helyezés legyen! Lépni kell valamit! Több egyező vélemény is van. 🙂

 13. Kb. 4 hónapja volt egy poszt az egyik blogon, ahol az ott megjelent – lényegében Allegrit és az ő taktikáját védő – írásra reagálva kissé elragadtattam magam. Teljesen másként láttam a dolgokat, mint a T. Szerző. Most átolvastam az ott leírt hozzászólásaimat, és arra döbbentem rá, hogy immáron 4 hónap elteltével is ugyanazt írnám le, mint akkor.
  Lehetne érvelni egy csomó dologgal a tegnapi meccs kapcsán Allegri ellenében. Hogy mi volt rossz a tegnapi mérkőzésen, azt fentebb sokan leírták. Nekem egy dolog jutott eszembe, amivel kapcsolatban Allegrit – szerintem – nem nagyon lehet tovább védeni.

  A Hellas Verona legutóbb egy évtizede volt tagja a Serie A mezőnyének. Ez eléggé hosszú idő ahhoz, hogy egy csapat “elszokjon” az élvonal szintjétől, tempójától. Ehhez képest tegnap a Verona kifejezetten érett, taktikus focit mutatott be. Remekül védekezett, jól kontrázott, néha keménykedett, de ez ugyanígy igaz volt a Milanra is. A probléma nem azzal van, hogy adott egy kiscsapat, amelyhez ellátogat a nagy Milan, és lelkesedésük odáig megy, hogy jól játszanak, és akár le is győzik a Milant. A problémát még nem is az eredményben látom, bár az sem túl szívderítő (ha pl. a Dortmund-Werder meccs mondjuk 1:1-re alakul, a hazai drukkerek a pontvesztés ellenére valamennyire elégedettek lehettek volna, mert a “méhek” kidolgoztak úgy 78 ziccert).
  Adott tehát két csapat, amely teljesen más közegből érkezik. Az egyik a BL-re hajt, a másik 10-11 év után került fel az élvonalba. Ennél nagyobb kontraszt nem is nagyon lehet két gárda között. Ennek ellenére a meccs képe azt mutatta, hogy a két gárda ugyanazt tudja, SŐT!!! Ha az lenne a kérdés, melyik csapat játszotta a tervezettebb focit, akkor a Veronára szavaznék. Az újonc csapat úgy, olyan elképzeléssel és taktikával játszott ellenünk, mintha megkapta volna Allegri meccstaktikai vázlatát. A helyzet tehát igencsak elszomorító. Ha egy valószínűleg a kiesés ellen harcoló újonc csapat az első meccsén a számára – ELVILEG – ismeretlen és sokkal jobb erőkből álló Milan ellen ilyen teljesítményt nyújt – és teszi ezt úgy, hogy láthatóan arra készült, amit a “tavalyi” meccseken látott tőlünk -, akkor ez azt jelenti, hogy a Milan szinte semmit sem mozdult előre. Ha nyitott könyv a Milan a gyengécske Hellas Verona ellen, akkor mi lesz a rangadókon?
  Persze jön a tuti, hogy egy (pláne az első) meccsből ne induljunk ki. Tavaly a Sampdoria elleni vereség után is ezt mondták, a tizedik után már kussoltak, a dicsőséges tavaszi hadjáratot követően pedig – mialatt a közvetlen riválisaink kettesével szórták a pontokat, mi meg porig aláztuk a kiesés ellen küzdőket – odáig mentek, hogy Allegrit istenítették, aki feltámasztotta az általa tetszhalott állapotba hozott Milant…
  Az előző idényben a Juve meg a Napoli jól elvolt egymással, mi meg a Fiorentinával hadakoztunk a dobogóért. A lilákat sikerült megelőzni. Most viszont több kemény meccsünk lesz, mint az elmúlt fél évtizedben. És ott nemcsak Toni lesz, hanem esetleg 2-3 remek játékos is… Szóval azt mondom, induljunk csak ki ebből a meccsből is. Allegrinek az lett volna a dolga, hogy kb. 2 hónap alatt felkészítse a csapatot a bajnokságra és a BL-selejtezőre. Ezek a meccsek nem olyanok, mint egy röpdoga, hogy készületlenül érjék a csapatot. Tudtuk hetek óta a Veronát, tudtuk, hogy a BL-selejtezőben nem a türkmén bajnokság 8. helyezettjét kapjuk. A csapat 90%-a legalább 1 éve itt van, erre kitől jön a váratlan, a pengés, az összeszokottság látszatát keltő jelenetsor? Balotellitől és néhány hete milanista Politól… Ezt a Veronát még akkor is meg kellett volna vernie a Milannak, ha a csapat nem készül a meccsre, és csak a 90 perc során alakítja ki a taktikáját. Azonban másfél óra sem volt elég arra, hogy a – bocsánat a kifejezésért – taktikai analfabéta Allegri-Tassotti kettős valamit kitaláljon.
  Gyakori érv az Allegrit védők körében, hogy “ezzel a kerettel más sem tudna jobbat”. Amikor ezzel érvelnek, én mindig leírom, hogy nem azzal van a baj, hogy az élcsapatokhoz képest gyengébb a Milan (bár érdekes módon pl. a Dortmundot nem érdekelte, hogy a Real Madrid vagy a City erősebb kerettel bírt…), hanem pontosan az ilyen mérkőzésekkel. Ha a Hellas Verona ellen is lehet a Milan keretének gyengeségére utalni, akkor itt a vég.
  Az első két meccs alapján kissé elbizonytalanodtam az igazolásaink tekintetében is. Szólnak hírek Eriksenről, Hondáról, Ljajicról… De van-e bármiféle garancia arra, hogy Allegri képes egy olyan taktikát kidolgozni, amiben ezek a kreatív játékosok érvényesülni tudnak? Az addig rendben, hogy nincs sok kreatiív játékosunk, de a tegnapi meccsen speciel több ilyennel rendelkeztünk, mint az ellenfél, mégsem mentünk semmire. Természetesen örülnék az említett 3 játékos bármelyikének, de sajnos az érkezésük után még van egy probléma: Allegri, aki 3 éve képtelen arra, hogy a csatárok mögötti játékot megszervezze. Most is tartom, és egyre biztosabb vagyok abban, amit hónapokkal ezelőtt írtam: hiba volt megtartani Allegrit.

  • Így van. A legrosszabb igazolásunk, hogy megtartottuk Allegri-t. Ugyanazt a nullát fogjuk játszani ebben a szezonba is, amit az előzőekben. Nekünk is unalmas és kiszámítható, ugyanúgy mint az ellenfeleink számára.

   De Berlu-t is hibáztatom, Galliani-val együtt és az Ultrákat is.
   Az Ultrák levelet írtak a vezetőségnek és arra kérték, tartsuk meg Allegrit és semmiféleképp ne legyen a MILAN edzője Seedorf.
   Galliani lobbizott Berlunál, hogy Allegri maradjon az edző a következő szezonban is.
   Berlu pedig nem volt hajlandó 11-15 millió eurót áldozni Seedorf igazoltatására és az ő valljuk be igen csekély követeléseire, majd igazat adott Galliani-nak és az Ultráknak.
   Nyár előtt nem ábrándoztam nagy igazolásokról, csak arról, hogy szabaduljunk már meg végre Allegritől és az ő buta, vak, meddő stratégiájától.

   Nem azt mondon, hogy Seedorf hű de nagy edző, hiszen hivatalosan még sosem volt az, de figyelembe véve az anyagi helyzetünket, illetve az úriember MILAN-nál és több Elit csaptnál eltöltött éveit, több edző, több taktikájához hozzáedződött tapasztalatát és az öltözőben, edzéseken betöltött szerepét igenis, lehetne belőle jó edző. Allegri-nél biztosan többet érhetne el.

   Lehet rossz vagyok, de csak jót akarok a csapatnak. Így azt kívánom, hogy veszítsünk és döntetlenezzünk sokat, hogy végre megéljük az edzőváltást. Minél előbb annál jobb!

 14. Hát igen az edzővel óriási gondok vannak. Semmi elképzelésünk nem volt. Egyszerűen nincs játékunk. A csapat mentalitása is egyenlő volt a 0-val. Valahogy ez a felállás sem jön be nekem. Nem akar összeállni ez a csapat, pedig Allegrinek volt 3 éve hogy kitaláljon valamit. Lehet mondani, hogy gyenge a keret de a Verona kerete sokkal gyengébb. El Shaarawy és Nocerino nevét szinte nem is hallottam. Montolivo nagyon sok labdát adott vagy veszített el. Zapata rém gyenge volt. Sajnos azt gondolom jöhet bárki nem lesz jobb ameddig Allegri az edző. Most képzeljük el ha mondjuk nem Nocerino, hanem Honda játszik. Mi változott volna? Semmi. Ha egy csapatnak nincs elképzelése mit is játsszon, akkor állhat bármilyen játékosokból nem lesz jobb. Remélem bejutunk a BL-be. Szerintem az előző meccsen a PSV nem adott bele mindent, mert féltek hogy belefutnak egy nagyobb pofonba. De ha a visszavágón minden mindegy alapon nekünk jönnek akkor nagy baj lesz. Ha gólt kapunk biztos, hogy vége. Mert mikor futunk az eredmény után azt úgy tesszük, hogy holnap reggelig sem rúgunk gólt. Persze nem szabad temetni a csapatot most még nagyon az elején járunk.

 15. Nagyon úgy érzem,hogy legtöbbször nem is Allegri rakja össze a kezdőt.Mondjuk kopasz vagy a kokós papa.
  Valószínűleg a Psv meccs miatt nem játszott De Jong,Urby,Boateng.
  Tudjuk hogy évek óta gyengén kezdünk,szerintem jó csapat lesz,ráadásul én Poli-nál
  meglepetést szimatolok.

 16. Tegnap du ültem néztem a mérkőzést és az járt a fejemben ugyan ez a csapat játszott kedden is?. szerintem nem érdekelte a csapatot a mérkőzés, játszunk ha tudunk nyerünk ha nem az sem baj (első meccs), készüljünk a bl visszavágóra. a szikra legkisebb jelét sem láttam és ilyet 30 éve (amióta kimondottan a milan-ért szúrkólok) még nem nagyon tapasztaltam.
  szerdán kiderül igaz-e

 17. Én azt mondom, hogy a Hellas Verona-t még a Primavera csapattal is meg kellene verni!
  Lehet mondani, hogy nem igazoltunk érdemben, de ez nem lehet mentség!

  Azt sem igazán értem, hogy miert Seedorf kellene edzőnek!?
  Semmi tapasztalata, remekül focizik még Brazíliában. Játsszon míg ilyen merőben van..

  Van egy Inzaghi akinek múltja, hozzáállása és felkészülétsége is kiváló!
  Jelenleg is Milan alkalmazott. Azonnal oda lehet ültetni!
  Szerintem oda is kellene.

  Mondhatjuk, hogy Balo miatt lett Sári gyengébb. De ez nem igaz.
  Egyszeruen fejetlenség van a pályán. Mindenki ezt a 3 csatáros rendszert probalgatja, de ez egy hulladék 🙂 messze vagyunk egymástól, még messzebb a kaputól.

  Kellene egy jó ballábas támadó (Honda), mert súlytalan az egész így.

  • Jó jó persze Inzaghi.
   Seedorf-ot csak azért ecseteltem, mert vele komoly terveink voltak. Mármint őt a vezetőség valóban felkereste egy ajánlattal, míg Inzaghi-t nem.
   Pippo jól vezényeli a csapatát. Jó edző lesz belőle és én is remélem, hogy nálunk.
   De Seedorf se lenne rossz szerintem. Óriási tapasztalattal bír. Olyannal, amilyenje Allegri-nek sohase volt.

 18. V-M 2-1!
  ki hitte volna..?! (cinikus.)
  nem kell igazolni minek..áá függetlenül attól, hogy persze idénynyitó stb stb, csak már tavaly is bőven ez volt, hogy áá még ugyis sok meccs van, áá majd ugyis nyerünk innentől kedzve mindig, áá ugyis összeszokik ez a “jó” csapat.. idén folytatjuk? mint mondottam már kb. 4-5 csapat is sokkal többet és “minőségibb” játékosokat vásárolt, mint mi, tehát idén még a 3. helyért is bőven meg kell küzdenünk nem beszélve a szerencséről?! (költői kérdés)

  Öregecske kapus, bár eddig azért szidni nem lehet, nem túl acélos védelem, finoman fogalmazva, egy pontot érzek ami talán beérhet Emannuelson, többi.. Zapata stb. hm ..
  középpálya.. hentes de jong, gyengécske muntari, és nagyra tartott örök “kedvencem” montolivo 😀 , bírom mikor kiemelik, hogy csapatkapitány és milyen sokat és pontosan passzol.. kb meccsenként van 100 értékelhető passza ebből 95 oldalra vagy hátra passzol (ami min.2 – 5 méter) és ezek valóban nagy arányban pontosak, na de azért a l****nak is van vége, ennyi erővel játszhat 100 éves Redondo, stb.. pl. Seedorf még mindig 1000* lejátszaná a MI LÉZEPASSZOLONKAT.
  Csatárok, még talán Ők akik elmennek és ahol nagyobb nevek szerepelnek, persze az Ő gyengeségüket visszavezethetjük a imént leirt védelem és középpálya minőségére.
  és persze Allegri….., na mindegy, nincs kedvem ennyit irni.
  Forza Milan!

 19. Allegri menjen,abban szerintem mindenki egyetért…
  De még ott van az évek óta eléggé ” impotens ” vezetőségünk is…
  Valamennyit azért költeni kellene játékosokra.
  Persze tudom : gazdasági válság meg minden…bla..bla…bla…
  Csak hát már észre kéne venni,hogy más olasz csapatok bizony költenek 30-40 millió eurókat egy átigazolási szezonban ( van amelyik csapat többet ).
  De nálunk még mindig nagy a hiány…Holott ha jól emlékszem eladtuk értékeinket azért,hogy ne legyen mínuszunk…
  Most meg megint van pofájuk bedobni mindenféle neveket…(nem mintha egy Honda olyan nagy világsztár lenne ).Aztán igazolunk valakit 1-2 millió euróért és minden meglesz oldva.
  Egyre szánalmasabb ez az egész..

 20. Szerintem itt nem a játékosokkal van a baj, hanem csakis csakis Allegrival. Akkor lenne a baj a játékosokkal ha lehetne látni hogy hajt a csapat, van a játékban egy ici pici elképzelés, valami taktika, ha Allegri már megpróbált volna több variációt, felállást… De semmi ilyesmit nem látni. Ugyan az a 4-3-3 ami nem megy már több mint 1éve, és nem csinált a csapattal semmit, nem változtat semmin sem, ha változtat is valamit, akkor csak akkor amikor már rászolnak. Sokan azt mondogatták hogy a csapat gyenge, a játékosok gyengék, hogy akár ki érkezne, nem tudna mit kezdeni a csapattal. De ez nem igaz, mert ha akárki már érkezne látni lehetne hogy próbalkozik valamit csinálni, változtatni valamin, valami taktikát vinni a játékba, de Allegrinál ezt sohasem volt látni, egyetlen egyet amit láttam az a beadások, beadások és a beadások, semmi más. De Allegri anyira nagyon de nagyon buta, hogy észre sem veszi magát, mert ha lenne benne egy ici pici önkritika, meg egy kicsikét is szeretné a csapatot akkor már magától elment volna mert észre vette volna hogy csak árt ennek a csapatnak. De buta és a buta emberek nem veszik az ilyesmit észre. Egy amit nem értek az Galiani, hogy mi volt az ami miat nem akarta hogy Allegri távozzon, mert hogy biztos volt valami oka (és nem Allegri eredményei) az biztos.

  • Gondolom a lelépési díj.
   Még mindig 8-10 millióra rúghat. (De javítsatok ki..)

   Játékosra nem költünk ennyit nem edző kirúgására.
   Ez viszont tönkre teheti a csapatot.

   Én Inzaghit bedobnám a mélyvízbe.
   Tudja valaki… Megvan neki a Pro licence?
   Szerintem amugy ez a jövő. Inzaghi tanuljon, szerezze meg az összes papírt és mint anno Guardila, ő lehet a Milan felviragoztatoja.

 21. Nem mondom, hogy Allegri nem tehet erről a botrányos teljesítményről, amit műveltünk a hétvégén, de ez már túlmegy az edzőn…

  Gondoljunk csak bele, ha megnézzük posztonként a játékosokat ki az akit elcserélnénk a Verona adott poszton játszó játékosára? Természetesen senkit.
  Gyenge a keret? Az, de nem az ilyen kutyaütő (bocs Verona) csapatok ellen.

  Nagyon komoly koncentrációs és motivációs problémák vannak sajnos – ami az edző felelőssége is, de nem csak az övé.

  A tavalyi szezon gyenge kezdését még meg lehetett magyarázni, de nézzük már meg a legutolsó meccsünket kezdőjét:
  Abbiati; Abate (Constant 78), Zapata, Mexes, De Sciglio; Montolivo, Ambrosini, Nocerino (El Shaarawy 60); Niang (Pazzini 46), Balotelli, Robinho

  Gyakorlatilag semmi változás nincs benne. Itt nem lehet összeszokottsági okokat keresni…. ez a legelszomorítóbb az egészben.

  • Egyet ertek veled, nincs aki megmutassa az iranyt es futasra kenyszeritse az elkenyelmesedett brigadot. Se Balotelli, se Montolivo nem igazi vezerbika. A tobbiek meg elvannak mert tudjak, hogy ugy sem adjak el oket akar milyen szarul is teljesitenek, a fizetes meg szepen jon.

  • Én eggyet nemértek hogy,hogyan nem lehet egy ilyen nagy csapatnál pénz ez ami érthetetlen számomra.Allegrit elkellene zavarni kikellene zavarni a világból ez nem edző.Leveszi El Sharaawyt meg Constantot ez nemnormális játszat egy ilyen fos montolivot az ő helyére egy de jongot vagy egy emanuelsont tennék.én nagyon rég óta vagyok milanos de ha igy fogunk jatszani mint a verona ellen akit kikellet volna tömni akkor nemsok esély marad a BL főtáblára.ITT EGY EDZŐVÁLTÁS KELLENE!!!!!!!