Kevin Constant a Milan balhátvédje szerint a csapat versenyképes és van esély a Scudetto megnyerésére.

Constant tavaly nyáron érkezett a csapathoz és beváltotta, talán felül is múlta a hozzá fűzött reményeket. Az előző szezonban Muntari helyetteseként érkezett, ám Massimiliano Allegri végül a védelem bal oldalán szerepeltette, ahol kiváló teljesítményt nyújtott, 31 mérkőzésen lépett pályára.

Megkezdődött az új szezon és úgy tűnik, Mattia De Sciglio személyében riválisa lesz Constantnak.

„Folytatjuk a felkészülést, egyre keményebben edzünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az új szezonra. Fontos, hogy jó formában vágjunk neki a szezonnak. Ezen a héten már megkezdtük a kemény edzéseket. Balszélső védő poszt? Az edző az előző szezonban a védelem bal oldalán szerepeltetett és elég jól ment a játék” – mondta Constant a sajtótájékoztatóján.„Védőként érzem magam, de ha szükség van arra, hogy középpályásként is játsszak, akkor készen állok. Szerettem volna, ha játékjogomat száz százalékban a Milan birtokolja, ám Galliani úr azt mondta,  hogy ez nem lehetséges, így a játékjogom továbbra is közös tulajdonban van a Milan és a Genoa között. Majd meglátjuk, mi lesz a szezon végén. Scudetto? Esélyesek vagyunk arra, hogy megnyerjük. Jó a csapatunk, és több játékos érkezésével még inkább versenyképesek vagyunk. Poli? Elszántsága és játéktudása lenyűgözött engem, biztos vagyok benne, hogy jól fog szerepelni”

„A Bajnokok Ligája selejtezőjében mindenképp nyernünk kell és a bajnokságot is jól szeretnénk kezdeni. Kész vagyok kezdőként pályára lépni, ám ha az edző Mattia (De Sciglio) szerepeltetése mellett dönt, akkor természetesen elfogadom az edző döntését és segíteni fogok Mattiának abban, hogy minél jobb legyen. Ő még fiatal, de nagyszerű játékos. A legjobb játékos, akivel játszottam az Lionel Messi és remélem. hogy még pályára léphetek ellene. Nem félünk senkitől. Nem foglalkozunk más csapatokkal, csak a saját dolgunkra koncentrálunk. Boateng? Remélem, hogy marad és biztos vagyok benne, hogy ez az ő éve lesz” – mondta Constant, miközben Boateng besétált a sajtószobába és kérdéseket tett fel.

A Milan szombaton barátságos mérkőzést játszik a Serie-D-ben szereplő Pergolettese ellen, majd a jövő héten a Tim kupán van jelenésük, ahol a Sassuolo és a Juventus lesz az ellenfél.

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Negatív vagy te is, de már nem lepődök meg!

   Szerintem az, hogy egy játékos, aki a Milan mezét hordja ilyeneket nyilatkozik az így természetes!
   Elszánt, hisz benne, hogy mi vagyunk a legjobbak! Ha nem ezt gondolná, akkor ne is legyen ott a csapatban!

   Ti, akik folyamatosan csak negatív tónusban nyilatkoztok arról a klubbról, melyikért rajongtok elvileg, ezt úgysem fogjátok megérteni sosem!

   Egy sportoló, aki úgy megy föl a pályára, hogy szarok vagyunk, szar az edzőnk, miért nem igazoltunk stb. az sosem fog nyerni!

   • Mi nem a klubról nyilatkozunk negatívan hanem a vezetőségről.
    Az meg hogy mennyire vagyunk versenyképesek majd kiderűl, valószínüleg azok leszünk az EL helyekért. Hisz benne hogy mi vagyunk a legjobbak? No, azért ezt már te sem mondhattad komolyan.
    Constant nyilatkozatát úgy képzelem el, hogy valaki a vezetőségből megkérte hogy nyilatkozzon már egy ilyet.

    • Te fociztál életedben? Vagy bármely sportot űztél? Volt, hogy nehéz ellenfeled volt? Mit éreztél, mit gondoltál? Ha azt, hogy ez az ellenfél jobb nálam és nincsen esélyem, akkor ez téged minősít! Én úgy érzem, hogy egy Milan még most is bárkit meg tud verni, ha jó napot fog ki! Vagyis pozitívan állok hozzá, a csapathoz, a vezetőséghez és mindenkihez, aki a csapat körül dolgozik!

     Lehet kritizálni, hogy Berlu másra költi a pénzt és direkt nem igazol jó játékosokat, vagy lehet úgy is gondolni, hogy a lehetőségekhez mérten Berlu és Galliani mindent megtesz azért, hogy a Klub sikeres legyen!

     Sajnos mostanában a lehetőségeink szűkösek és ezért én is örülnék, ha érkezne valahonnan pénz, egy külső befektetőtől, és örülnék, hogyha a csapat olyan gazdag lenne, mint a city, chelsea, Psg, Monaco, de én még emlékszem, hogy Berlu és a kopasz mit tett ezért a csapatért és megértem, hogyha ők nem akarják eladni a csapatot, hiszen én sem szívesen válnék meg tőle, ha az enyém lenne!

     Attól még, hogy nem igazolunk drága játékosokat, nagy neveket lehet egy ütőképes csapatot építeni és azért, mert ez egyeseknek nem tetszik attól még lehet ez egy jó út!

     Nekem csak abból kezd elegem lenni, hogy bármi történik itt ezen az oldalon, páran sajnálatos módon csak negatív kommentet tudnak hozzáfűzni!

     Legyen az új mez, legyen az egy új igazolás, akiről azt sem tudjátok mire képes, nem láttátok még sosem a mi csapatunkban játszani!

     Beleköttök egy nyilatkozatba, te úgy képzeled el, hogy Constant-ot megkérte valaki a vezetőségből és gondolom le is írták neki, hogy mit mondjon! Látod ez a különbség köztünk!
     Te nem is hiszel benne, hogy egy játékosnak megtiszteltetés a Milan mezét viselnie és tényleg hisz a sikerekben és úgy érzi, hogyha keményen dolgoznak, akkor bárkit legyőzhetnek!
     Én elhiszem, sőt ha én Milan játékos lehettem volna hidd el, hogy én is ugyanígy nyilatkoznék!

     Pár példa! Szerinted egy Gennaro Gattuso milyen játékos lett volna, ha nem hiszi azt, hogy a Milan a legjobb a világon, és, hogy ő szét tud szedni bárkit a pályán?
     Egy Zlatan Imbrahimovic, Thiago Silva játéka miért olyan fontos egy csapat számára, hogy amikor elmentek a csapatunk egy fél évet szenvedett?
     Mi lehetett az oka annak, hogy ezt a kiherélt csapatot egy olyan játékos vitte a hátán (kis Fáraó), aki abban az időszaka duzzadt az önbizalomtól?
     Olvasgas egy picit, olvasd el Zlatan összes nyilatkozatát, mindegyikből kiderül, hogy ő a legjobb ő egy bajnok, a csapata világverő és mindenkit meg tudnak verni! Ez a stílus, ez a hozzáállás ráragadt az egész csapatra és mindenki jól teljesített!

     Ez a hozzáállás teszi győztessé a csapatot és játékosait is külön külön!
     Ez az ami a negatív emberekből hiányzik!

     • teljesen igazad van de egy apró részletben nem értek egyet mert tavaly amikor szarok voltunk az idény kezdetén akk mindenki azt mondta h azért mert elment t silva meg ibra de ez nem így van hanem azért mert olyan játékosok távoztak akik tizenévig meghatározóak voltak a milánnál az hogy elment ibra és t silva az már csak ráadás!

 1. Én másként látom a dolgokat, a hozáállás fontos de kevés a mai globalizált futballban. Manapság fontosabb a pénz és nem csak ezen a szinten, Berlu pedig nem akar áldozni a csapatra. Ettől függetlenűl elfogadom a véleményedet.

 2. Megmondom őszintén, hogy többek közt (nem sok van) az ő játékát kedvelem a legjobban a jelenlegi keretben! Azon játékosok közé tartozik, akik még játsszák a focit. Szeretem a cseleit, a megindulásait, ahogy elviszi befelé a védőket El Shaarawy elől, majd oda is tudja neki passzolni, imádtam, amikor egymás után négy Juve játékosból csinált hülyét, és azt is imádom, hogy tud védekezni és rendre beválogatták különböző portálok a hét válogatottjába! Számomra ő Serginho egy rondább kivitelben 😀

  Amit viszont utálok vele kapcsolatban, hogy DS játszik a helyén, aki a bal oldalon nem képes olyan jó teljesítményre, mint az eredeti posztján, amit valamiért még mindig Abate foglal el. A srácból valamiért nagyon bal bekket akarnak faragni, de sajnos a gyerek vak a bal lábával, a másik oldalról szórhatná a gólpasszokat, embert találó beadásokat ellentétben Abatéval, aki piszok gyors és igazából csak ennek köszönheti, hogy tud védekezni, mert utoléri a támadót. Itt sajnos ki is merült a képességeinek tárháza, még talán annyi szól mellette, hogy olasz, de ez engem a legkevésbé érdekel. Szerintem inkább legyen egy játékos jó, mint olasz…

  Véleményem szerint sokkal jobb lenne a védelem, ha DS a jobb, Constant pedig a bal oldalon lenne stabil kezdő. Csóri DS addig erőltetik a bal oldalon, amíg egy átlagos, esetleg megfelelő bal bekk lesz belőle ahelyett, hogy klasszis jobb bekket nevelnénk belőle. Az év elején brutálisan, látványosan fejlődött a jobb oldalon, majd átkerült balra és gyakorlatilag nem láttunk fejlődést. Legalább is én, de javítsatok, ha tévedek!

  NEm tudom miért fosnak Abatét a padra ültetni!

  Az interjúról inkább nem nyilatkoznék. A csapat erejével kapcsolatos részhez csak annyit, hogy Galliani ügyesen megírta a szöveget mindenkinek…

  Na most jöhetnek a Santon drukkerek!

  • Én Constant-ra szavaztam az év védője kategóriában, szerintem marha jó évet zárt.

   Amikor De Sciglio egyre inkább balhátvédként kezdett szerepelni, gyakorlatilag ugyanazt írtam, amit Te a 2-3. bekezdésben, szóval egyetértek. Mivel De Sciglio tehetséges, természetesen tud játszani védőt a bal oldalon is. De egy játékost ott kell szerepeltetni, ahol a legjobb – amennyiben nincs kényszerhelyzet.

   Hogy egy játékos milyen közhelyekkel dobálózik, nem foglalkoztat. Az interjúk is a show részét jelentik. Lehet ezeken röhögni, fel lehet háborodni, hogy már megint ugyanazokat mondja, de észre kell venni, hogy az esetek többségében olyan kérdésekre kell válaszolniuk a szerencsétlen játékosoknak, amikre a választ már maguk az újságírók is tudják. Hogy én is ellőjek egy jó kis közhelyet, a lényeg úgyis a pályán derül ki. 🙂

   Ja, és igazoljuk le Santont! De persze csak Ganso után!

 3. ha érkezne egy jó középső védő akkor tényleg ismét lenne esély a 2.hely megszerzésére.
  juve garantáltan bajnok lesz megint 🙁

  • Azért még várjuk ki a végét… Tévez és Ogbonna nagy igazolás volt, de Llorente spanyol, az ibériai-félszigetiek meg nem nagyon szoktak villogni a Serie A-ban. Tévez hangulatember, akivel nagyon jól és nagyon rosszul is járhatnak a torinóiak, Ogbonna meg egyelőre padozni fog. Ja, és a lényeg. A Juve játéka elsősorban még mindig Pirlótól függ, és ő sem lesz fiatalabb. Természetesen a Juventus a legnagyobb esélyes, de meg kell próbálnunk piócaként tapadni rájuk. Szerintem a Juve és a Milan között nincs nagyobb különbség, mint a 2 évvel ezelőtti Milan és a Juve között. Azt a scudettót meg ugye nem mi nyertük…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet