2022. október 07., péntek

Silvának hiányzik a Milan

-

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germaint erősítő Thiago Silva elmondása szerint örömmel játszana még a pályafutása során korábbi csapatánál, az AC Milannál.

A 31-szeres brazil válogatott védő 2009-től 2012-ig összesen 92 bajnoki mérkőzésen húzhatta magára az olasz klub mezét, mielőtt idén nyáron 42 millió euróért a PSG-hez szerződött. „Nem tagadhatom, hogy hiányzik a Milan – mondta Thiago Silva. – Mindig kiemelt helyet foglal majd el a szívemben, mert ez a csapat adta meg nekem a lehetőséget, hogy világot lássak, miután elhagytam a Fluminensét.”

A 28 éves klasszis azt sem zárja ki, hogy karrierje során újra csatlakozik még a piros-feketékhez.  „Szívesen visszatérnék a Milanhoz a jövőben. Óriási klub, a világ egyik legsikeresebbje” – vélekedett Thiago Silva. „Három évig játszottam ott, és sohasem lehet tudni, mit hoz a jövő, nem lehet kizárni semmit. Ha a sors úgy hozza, örömmel megyek majd vissza” – tette hozzá.

A brazil védő remélte, hogy a „visszatérés” már korábban megadatik számára, de a BL nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germain a Milan helyett a Valenciát kapta ellenfélül. „A Milan ellen akartam játszani a Bajnokok Ligájában, mert így visszatérhettem volna a klubhoz, amely annyira fontos nekem” – még ha csak egy találkozóról lett is volna szó, tehetjük hozzá ezt már mi.

„Amikor az utolsó mérkőzésemet játszottam a klubnál, még nem tudtam, hogy az az utolsó, és nem tudtam mindenkitől elköszönni, akitől akartam” – zárta a mondandóját Thiago Silva.

Alighanem az olasz klubnál sem sokan bánnák, ha Thiago Silva még mindig az együttest erősítené, hiszen míg a párizsiak vezetik a Ligue 1 mezőnyét, addig a piros-feketék csak a 7. helyen állnak a Serie A-ban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mióta Párizsban van, már harmadjára, vagy negyedjére tesz ilyen nyilatkozatot, hogy hiányzik neki a klub, mindig is Milan drukker marad, és szorít nekünk…

  Azt hiszem, ő volt az a játékos, akit totális tévedés volt eladni, mert nem csak a posztján volt legjobb a világon, hanem igazi Milan drukker is volt. Ő lehetett volna az új Maldinink, a képességei adottak voltak hozzá.

  Ezt a transzfert nem fogom megbocsájtani a kopaszéknak, mert míg a többi játékosunk láthatóan túltette magát az eladásán (Ibra, de még Kaká is olyanokat nyilatkozott, hogy a Real álmai klubja stb., ami lehet nem teljesen volt igaz, de egy profi focistának ilyenkor ezt kell mondania), addig Silva láthatóan nem szeret Párizsban lenni, és visszavágyik Milánóba.

  • Nyáron az biztosra vehető volt, hogy őt nem tudjuk megtartani sajnos. A világ legjobb hátvédje kétségtelen.

   A legnagyobb gond, hogy ennyiért adtuk el – nem is beszélve Ibra-ról. Ha hivatalosan transfer listára tesszük, akkor Man City, Barca, Real, Chesea is beszáll a licitbe és meggyőződésem, hogy legalább 60-at adtak volna érte. Vagy mondjuk a 42m-n felül kaphattunk volna mondjuk egy Sakho-t.
   Ibra esetében dettó… belőle is ki lehetett volna szedni 20m-val többet – vagy egy klasszist kaphattunk volna még ezen az áron felül.

   Valahogy olyan érzésem van a PSG kapcsán, mint ahogy a Genoa áll hozzánk. Sokkal több van a háttérben, amiről nekünk fogalmunk sincs. De szerintem senki nem fog meglepődni, ha mondjuk Pastore nálunk köt majd ki “aprópénzzért”.

  • Silva-val kapcsolatban egyetértek, Ibrával kapcsolatban nem, ugyanis Ibra még Silvát is megelőzte azzal a nyilatkozatával, hogy vissza vágyik a MILAN-ba és intézett is egy pár szót a vezetőségünk felé, amiben kifejtette, szeretné ha visszavásárolnák.

   Egyiküket se lehet hibáztatni azért, hogy már nem MILAN játékosok, ugyanis nem az ő döntésük volt. Eladták őket, de csak a kettőt egyszerre és egy helyre. Ha csak az egyiküket akarták volna eladni, akkor biztosan nem jön össze a traszfer, mert a játékosok abba nem mentek volna bele. Ezért lehetséges az, hogy ennyire olcsón vette meg őket a PSG, mert csak párban akartak menni.
   Többször is lenyilatkozta Ibra is, hogy ameddig Silva szervezi a védelmet mögötte, addig ő is nagyobb biztonságban és felszabadultabban tud elől játszani. Oda-vissza tisztelik egymást. Kötődnek egymáshoz, és egyikük se akarta elhagyni Milano-t. ill. mindketten szívesen visszatérnének, csakis a vezetőségünkön múlik.. hiszen ők küldték el őket.

   Én mindkét embert tisztelem. Sokat tettek a csapatért és mivel nem ők szerettek volna elmenni, így sok sikert kivánok nekik akárhol is fognak játszani.
   Különben nem hinném, hogy valaha is visszatér egyikük is. Ők már a múlt… sajnos.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS