2022. szeptember 27., kedd

Versenyfutás Drogbáért

-

A héten megkapta az engedélyt kínai klubjától Didier Drogba, hogy tárgyalásokat kezdjen azokkal az európai klubokkal, akik már a télen szeretnék őt leigazolni. Elsősorban a két  olasz sztárklub, a Milan és a Juventus érdeklődéséről hallani.

Az olasz Tuttosport úgy tudja az elefántcsontparti támadó hosszú egyeztetéseket követően megegyezett a kínai csapattal, hogy ingyen távozhat, magyarán felbontják szerződését. Szintén ez a lap írt arról, hogy a Juventus és Drogba már szinte mindenben megegyezett.

Az újság szerint az első felmerült akadályon, azaz a szerződés időtartamának megbeszélésén már túl vannak a felek, a Juventus várhatóan hat hónapra kölcsönveszi az elefántcsontparti játékost. Ami még problémát jelenthet, az az átigazolásért fizetendő összeg, az olasz klub 4 millió eurót kínál a kínaiaknak, ami azonban hatvan százalékkal kevesebb, mint amit a Shanghai Shenhua eredetileg meghatározott. A megoldást egy olyan kitétel jelenti, mely szerint a kínaiak bónuszpénzt kapnak akkor, ha a torinói egyesület a Bajnokok Ligája döntőjébe kerül, vagy megnyeri az olasz bajnokságot.

A Gazzetta szerint viszont a Milan áll jobban a tárgyalásokon. Úgy tudják, hogy Galliani személyesen dolgozik az ügyön. A Milan vezetői szintén egy féléves kölcsönben gondolkodnak, ha sikerül elpasszolni az egyik brazil támadót.

Luciano Moggi szerint Drogba a Milanba szerződik januárban. Azt is elmondta, hogy szerinte a 2 brazil közül Pato távozik és Robinho maradni fog. Szavaival némiképp összecseng a Juventus általános igazgatójának, Beppe Marottának a nyilatkozata is: “Drogba? Nem vettük fel vele a kapcsolatot. Amúgy sem lenne bevethető az Afrikai Nemzetek Kupája miatt. Nem értem, az embereknek ez hogy kerülhette el a figyelmét. A szezon során már így is sok gólt szereztünk, a téli átigazolási időszak pedig nem a legalkalmasabb terep. A Juventust nemrég elhagyta Lucio, Chiellini pedig megsérült, ezért mindenképp belső védőt keresünk.”

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

24 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • KELL A GERINC A CSAPATNAK!Rá van szükségünk.
    Ha láttad játszani tudod, hogy gólérzékeny,,jól lő, remek a testfelépítése ÉS VAN SZÍVE.Ezek mellett NEM SÉRÜLÉKENY.Hány éve álmodozok róla…
    Van Bommelről sem hitték volna , hogy ilyen idősen a csapat motora lessz, és most őt is vissza sírjuk sokan.

     • Bedu! Szerintem Drogba jó lenne, de viszont jobb lenne hogyha De Rossi jönne,
      +még egy rutinosabb védő, akkor jó lenne. Csatárunk van,csak nem játszatják őket(Bojan, Niang) De Rossi a tnapi mérkőzésen hihetetlenül játszott. Hyper jó ívelései voltak, jól irányított, és volt hogy kb. az egész védősort kicselezte egyedül… úgyhogy végül is örülnék Drogbának is, de DeRossi kell nekünk

 1. “Amúgy sem lenne bevethető az Afrikai Nemzetek Kupája miatt. Nem értem, az embereknek ez hogy kerülhette el a figyelmét.”
  Legalább olvassa el mindenki a cikket! Fél évre vesszük kölcsön, amiből ezek szerint kiesik 2-3 hónap. Olyan játékosról beszélünk aki nem beszéli a nyelvet, nem ismeri az olasz légkört és még csak a csapattal sem fog edzeni az Afrika kupa miatt!!!
  Egyébként nálam nem ez a fő ok, h miért NE!
  Fiatalítunk erre ide hoznánk egy olyan játékost aki minden csapatánál elvárta,h ráépüljön a csapatjáték!? Sári megint tépheti csak a haját…
  Nem a képességeivel van a baj, hanem a korával és a játék stílusával.

  • Ne is haragudj, de nem is értem miről beszélsz.
   A 2-3 hónap, az konkrétan kb. fél. Az első meccsük január 22 és a döntő február 10.

   Hogy nem ilyen játékstílusú játékos kell nekünk csatárposztra? Ugye ugye csak valami vicc? Pontosan egy ilyen stílusú játékosra van szükségünk Sári mellé.

   Fiatalítani kell, de nem ifi csapatot szeretnék látni. DS és a Fáraó nagyon jók Még egy-két fiatal rendben van, de a tapasztalat is kell.

   Én várom szeretettel! Nem hinném, hogy bármit is vesztenénk az érkezésével.

   Én nem azt mondom, hogy biztosan Drogbára lenne szükségünk, de mi, mint szurkolók inkább örüljünk, ha minőségi játékos érkezéséről hallani – még ha nem is tízen éves.

   • Szerinted mennyi idő, mire Februárban visszatérő játékos egy teljesen új közegben rendszeresen játszani tud, ill. 34 évesen erőnlétileg utoléri a többieket?
    Mindegy… Én nem szeretném, ha leigazolnánk!!!! Mondom ezt annak tudatában,h a csapat erősödne vele!

 2. Kezdeném azzal, hogy az Afrikai Nemzetek Kupájának február 10-én vége, és semmi nem garantálja azt, hogy Drogbáék döntőt játszanak, ebből kifolyólag elég hamar csatlakozhat a csapathoz. Továbbá, szerintem, fiatalítás ide vagy oda, szükség van egy tapasztalt befejezőcsatárra, pláne, hogy a Barca-t kaptuk a BL-ben, ellenük kifejezetten jól jönne egy olyan középcsatár, aki nem veti meg a védekezést sem, és alázattal focizik.
  És még valami, nem hiszem, hogy El Sharaawy elől venné el teret, mivel a posztjuk sem ugyanaz, és elég baj szerintem, hogy most is csak egy játékosra épül a csapatjáték… A Fáraó már bizonyította, hogy ő az egyik legjobb, vagy a legjobb fiatal csatár a világon, nem hiszem, hogy Drogba érkezése megviselné, sőt, lehet, hogy örülne is annak, hogy nem csak neki kéne gólt rúgni… A hozzászólásomat nem kötekedésnek szántam, csak a véleményemet írtam le. 🙂

 3. Ha felbontják Drogba szerződését (nyilván azonnali hatállyal), akkor az azt jelenti, hogy ingyen igazolhatóvá válik, tehát a továbbiakban semmi sem köti a kínaiakhoz. Ebben az esetben viszont hogyan lehetséges a kölcsönszerződés, ha a “kölcsönzési idő” lejárta után a kölcsönvevő (vagy a Milan vagy a Juventus) nem biztos, hogy meg akarja majd tartani? Ebben az esetben ugyanis Drogbát vissza kellene küldeni a kölcsönbe adó csapathoz, tehát a Shanghaihoz. De hogyan küldhetjük vissza annak a csapatnak, amellyel már nem áll szerződésben? 🙂

  A cikkírók szerintem megkavarták a fogalmakat, mert ez így értelmetlen. A kölcsönszerződésnek úgy van értelme – legalábbis én így tudom – ha a játékos és az “A” klub között fennáll egy szerződés, “B” klub pedig LEGFELJEBB ezen időszakra veszi igénybe a játékos szolgálatait. Két példa:

  1) Aquilaninál az volt a helyzet, hogy volt egy szerződése a Liverpoollal, mi pedig 1 évre kölcsönvettük, azzal, hogy az év végén meghatározott feltételekkel megvehetjük, illetve kötelesek vagyunk megvenni. Tudjuk, mi lett. A lényeg itt most az, hogy a Liverpoollal több évre szóló szerződése volt Aquilaninak, amelynél a Milan egyéves kölcsönszerződése nem volt (mert nem lehetett) hosszabb.

  2) Muntarinál a csavar ott volt, hogy neki 2012 júniusában lejáró szerződése volt az Internél, így a Milanhoz csak fél évre érkezhetett. Ez is nevezhető ugyan kölcsönszerződésnek, de csak megszorításokkal, itt ugyanis inkább arról volt szó, hogy a Milan állta a játékos fél éves fizetését (vagy az egészét vagy egy részét). Ha tehát a ghánait nem akartuk volna megtartani, nem küldhettük volna vissza az Internek, mert a városi rivális nem lett volna köteles “visszafogadni”.

  Mint az látható, amennyiben Drogba szerződését azonnali hatállyal felbontják, semmi sem valósul meg a kölcsönszerződés elemeiből. Tkp. a Shanghainak semmiféle joga nem lesz (lenne) szerződést kötni a Milannal, mert Didier onnantól (a szerződés felbontásától) a maga ura, azaz csapat nélküli “szabadügynök”.

  Drogba nem azért lenne jó, mert a Milannak minden vágya egy krisztusi korban lévő játékos lenne, akivel hosszabb távon nem lehet tervezni. Drogba azért lenne jó, mert a vérében van a gólszerzés. Annak idején Inzaghira is azt mondtuk, hogy ebben sem jó, abban sem jó, emebben szürke, amabban borzalmas, de valahogy mindig odakeveredik a kapu elé, és akkor betalál… Ezért imádtuk. Ha összevetjük Pazzinivel, akkor szerintem nem kérdés, hogy Didier még most is klasszisokkal jobb játékos. Az az igazság, hogy azt a nagysemmit, amit Pazzini a meccsek 80%-ában leművel, Drogba is meg tudja csinálni. Mellette azonban jóval fizikálisabb, és a sebessége sem kopott annyit. Az ellenfélben azért csak ott motoszkálna, hogy “ezt a Drogbát ne nagyon hagyjuk őrizet nélkül”. Inzaghi ugyanígy megkapta a védőőrizetet, mert tőle is tartottak az ellenfelek.

  Az túlzás, hogy repesnék a boldogságtól, ha érkezne Drogba, de úgy gondolom, nem lenne nehéz dolga, hogy túlteljesítse egyik-másik csatárunk őszi produkcióját. Személy szerint nagyon kedvelem a játékát, amely ugyan nem szép, de rendkívül hatékony. Bárhogy is, én az utóbbi évtized egyik legjobb csatárának tartom Drogbát.

 4. Én pedig egyenesen úgy gondolom, hogy nagyon is örülnék Drogbának! Srácok ennek a Milannak NINCS CSATÁRA!!! Nincsen befejezőcsatárunk aki a lehetetlen helyzetből is beveri a labdát. Sári nem az a stílusú támadó, legalább is egyenlőre. Nekünk egy Ibrahimovic féle “bárhonnan beverem a gólt” stílusú csatár kell.

  Drogba a világ leggólérzékenyebb támadóinak egyike, alázatos a társak iránt, abszolút nem sérülékeny és a sportszakma (bírák nem fújnak ellene) is elismeri. Ő igazi bajnok ahogy Galliani mondaná. 🙂 Már pedig a vezetőségünk nagyon szereti az ingyen megszerezhető bajnokokat, ezért rá fognak állni Drogbára.

  És előre is bocsánatot kérek de nem utolsó sorban ha Drogba egyik kezét a seggébe dugja is többet csinál a pályán mint Pazzini akivel jól átvertük magunkat. Amíg nincsen csatárra pénzünk addig ez van…….! Amíg Drogba bírja (1-2 év) addig pedig Sári és Niang is tovább tanulhat, azt hiszem tökéletes példaképük lenne!

  Nagyon szívesen megnézném a Robinho – Drogba – El Shaarawy támadó triót, csereként pedig Bojant vagy Niangot. Pato meg Pazzini meg mehetne ahová csak akarnak csak fizessenek értük. 🙂

 5. Azért Pazzo 7gólnál és 3 gólpassznál jár! Csak érdekességként mondom, Drogba tavaly 24 bajnokin 1 gólpasszt adott 5 gólja mellett. (Persze a ő vezette BL győzelemig csapatát és nagyon komoly kvalitású játékos!)
  Olyan játékost vegyünk akire csapatot lehet építeni hosszú távon. Akivel együtt fejlődnek a fiatalok. El92 lenyilatkozta már nagyon őszintén, ha Ibra marad, ő most messze nem tartana ott ahol tart (fél szezon alatt lassan annyi gólnál tart, amennyit Ibra lőtt összesen akcióból!)

  • Ha olyan fiatal kell kivel együtt tud fejlődni Farao és Niang, akkor nem kérdés számomra, hogy az Udinéből kell hozni csatárt: Muriel-t!
   Félelmetes mozgása van, jól passzol, jó az összjátékban, gyilkosan cselez! Tökéletesen illene a 4-3-3-as rendszerünkbe!
   Ráadásul nevezhető is a BL-be!

   • Murielt mar megbeszeltuk, hogy siman elfogadnank akar Pato akar Pazzini helyett is. De sajnos az o neve fel sem merul egyszeruen. Mintha Galliani eszre sem akarna venni a kezkozelben levo tehetsegeket. Furcsa…..

    Drogba a felmerulo nevek kozul realisan gondolkodva lehet az elerheto, legeredmenyesebb megoldas.

 6. Drogbát mindig is szerettem volan MILAN mezben látni. De mikor tavaly vagy tavaly előtt felröppent egy két pletyka róla, akkor már inkább elleneztem, hiszen a fiatalítás utján, már ne idésebb játékosokba invesztáljunk.

  Viszont most, hogy a BL-ben megkaptuk a Barcelona-t, amondó vagyok, hogy igenis kell Drogba. A Barca védelme egyszerűen nem tud mit kezdeni vele. Túl nagy, túl erős fizikumú és hihetetlen technikai tudása van. Szabályosan nem lehet elvenni tőle a labdát, legalábbis a Barca védelme erre nem képes.

  A bibi ott lehet majd meccsen, hogy a bírók (uefa) szeretik Messi-t és sajnos ki nem állhatják Drogba-t. Rengetegszer fordult már elő, hogy amit befújtak Messi-nek, azt nem tették meg Drogba-nál…

  A lényeg, hogy én kizárólagosan a Barca miatt támogatnám a leigazolását… fél éves vagy max. 1 éves szerződéssel.

 7. Én nagyon örülnék Drogba érkezésének kedvenc játékosom nagy Chelsea és Milám drukker vagyok ! Szükségünk lenne egy jó szabad rugó játéksora . Nagyon jó megtartja a labdákat jó lő védekezésebe is ki tudja venni a részét . El Shaarawy mellé kell egy jó támadó és Drogba az Niang tudna tőle tanulni !

 8. Csak hogy lezárjam a vitát: hozzuk el Drogbát játékosedzőnek! Egyszerre adhatnánk túl Allegrin és Paton. Mindenki csak nyerhet 🙂
  Galliék is rájöhetnének már, hogy
  1.egy edző még mindig kevesebbe kerül, mint egy komplett csapat.
  2.Allegrinek hiába hoznak világsztárokat, a “menjetek, azt’ lesz valami” taktika még a serie A-ban sem működhet mindig. Nemzetközi porondon meg nem is működött.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS