2022. szeptember 30., péntek

Ha nincs Guardiola, jó lesz Montella is?

-

A Milan alelnöke, Adriano Galliani dicsérte a Fiorentina edzőjét, Vincenzo Montellát. A fiatal olasz tréner lehet az alternatíva, ha Guardiola nem vállalja el a Milan kispadját.

“Montella nagyon jó edző és nagy karrier előtt áll.”– nyilatkozta Galliani.

“Látványos és szép futballt játszat a csapatával, ugyanolyat, amit Berlusconi elnök úr kedvel, és ami olyan sok trófeát hozott a klubunknak.”

Montellát tegnap megjelent hírekben hozták szóba a Milannal, mint lehetséges Allegri utódot a nyáron. A pletykák szerint az olasz tréner akkor jöhet szóba a klubnál, ha Pep Guardiolával nem sikerül megállapodni.

A spanyol edző az első számú jelölt, bár Galliani igyekszik tagadni a dolgot.

“Ha szeretnénk szerződtetni őt, akkor felvettem volna a kapcsolatot a menedzserével.” – reagált az alelnök.

Az ügynök nem más, mint a spanyol José Maria Orobitg, aki a következőket mondta még szerdán az üggyel kapcsolatban.

“Nem Pep miatt volt ott a meccsen. Egyáltalán nem, hiszen én vagyok Guardiola menedzsere, nem pedig ő.” – utalt arra az ügynök, hogy Guardiola testvére kedden a helyszínen tekintette meg a Milan-Malaga találkozót.

“Guardiola testvére azért volt Milánóban, mert a Malaga játékosai közül többet is ő képvisel. A meccset akarta megnézni. 

Pep a Milannál? Minden lehetséges a nyártól, ahogy ezt korábban is elmondtam. Sokat beszélek Adriano Gallianival, aki mindig nagyon szívélyes velem. A kapcsolat köztünk remek. Ki tudja, mit hoz a jövő…

Az ajtó nyitva áll a Milan számára, hogy más klubok ajánlatait is várjuk, legyen az a Manchester City vagy a Chelsea.

Pep minden ajánlatot meghallgat majd és aztán dönt. Eddig nem tárgyaltunk a Milannal, mivel Guardiola jövő nyárig biztosan nem vállal el semmilyen munkát. Júniusban majd visszatérünk a kérdésre. “

A Milan tehát továbbra is kitart Allegri mellett, legalábbis a nyilatkozatokban ez hangzik el. Ugyanakkor  a ‘nem zörög a haraszt…’ kifejezést ismerve a háttérben valószínűleg folynak puhatolózó tárgyalások egy esetleges utódról. A válaszra jelen állás szerint jövő nyárig kell várnunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

33 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • Igaz. Lehet még annyit sem ér…:)
    Azzal nehéz lenne engem vádolni, hogy Allegri elkötelezett híve lennék. Ezért (vagy pont ennek ellenére) mondom azt, hogy Montellánál még Allegri is jobb. Egy-egy meccsen lehet, hogy ki tudja hozni a maximumot a játékosokból, esetleg zseniális taktikai húzásai is vannak. Lehet… De azért Massimiliano – még?! – szakmailag sokkal képzettebb, érettebb edző benyomását kelti (a hibái ellenére). Lehet, hogy csak ez a miliő, ami körülveszi, ez az állandó eredménykényszer nyomja rá a bélyeget a munkásságára.
    Fogalmam sincs, hogy miért betlizik ennyit, hiszen a Cagliarival “szinte csodát” tett. Abból a gyenge keretből egy masszív és ütőképes csapatot összerakott, ami megsüvegelendő teljesítmény!
    Valamit biztos, hogy tud! Csak nálunk (eddig) nem vált be.

    Nem örülnék Montella érkezésének, mert nem tartom jó edzőnek. Inkább azon a véleményen lennék – ha zátonyra fut a Guardiola-projekt -, hogy maradjon Allegri.

    • Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy Allegri a Cagliarival az első 5 meccsét zsinórban elvesztette. 😀 Az idei szezon elején biztos deja vu-je volt.

     Én azon a véleményen vagyok, hogy minden tiszteletem Berlusconié, de inkább adja el a klubot és akkor hátha nem ilyen hírek miatt kell borzolnunk az idegeinket…

     • Most már (sajnos!!!) én is ugyanígy gondolkodom. Nagyon kedveltem ezt a “manust”. Az túlzás, hogy tiszteltem, de azért “felnéztem rá”, amennyire itthon a szobából ezt meg lehet tenni.:)
      De azok az idők elmúltak, a legjobb döntést akkor hozná meg, ha átadná a stafétabotot. Egy olasz multimilliárdosnak jobban örülnék a klub élén, mint egy katari befektetőnek, nekem még számít valamit az, hogy (valaki vagy valami) olasz!
      Hiába omlott össze minden a liberalizmussal, hiába bontottak le minden akadályt a globalizáció térhódítása végett, bízom benne, hogy ez a túlzott multikulturalizmus nem gyűrűzik be a vezetőségbe. A Milan egy olasz klub, legyen olasz vezetőség az élen. Bár lehet, hogy ezzel a nézetemmel egyedül maradok, de vállalom a konzekvenciákat.:)
      Húú de szép idők voltak akkor, amikor rengeteg olasz futkározott a pályán, mellettük a három hollanddal?! Rossi, Baresi, Maldini, Costacurta, Albertini, Donadoni, stb.
      Kicsit elkanyarodtam a témától, de néha kell egy kis nosztalgia is. Azok a “régi szép idők” már sajnos nem jönnek vissza, se Berlusconival, se Tanival, se Montellával…

  • Pont úgy, mint Allegri a Cagliari után a Milant… Allegri is tehetséges fiatal edzőként indult. úgyhogy mások hozzáértését ilyen alapon megkérdőjelezni szerintem nem szerencsés!

   Egyébként a Fiorentina nyáron elköltött 25 millió €-t igazolásokra, többek közt azt az Aquilanit, aki tavaly nálunk egészen jó volt és a bosszant a 25 milliós átigazolásban az, hogy mindössze 2 milliót fizettek Aquilaniért. A Cityből is elhoztak egy nagyon ügyes fiatal montenegrói védőt Savic személyében ingyen (!!!), piaci értéke 8 millió €…. Lehúzták ők is a Villarealt többek közt a már négy gólpasszal büszkélkedő Borja Valerot.

   Na mindegy, hiszen szart sem értünk az olasz focihoz…

 1. Savic valóban érkezett a fio-hoz de elment nastasic aki szintén egy jó fiatal védő tehát savic ezért volt ingyen! A sok jó játékosról meg jó vételekről pedig annyit hogy nézd meg a cityt mancini aki télleg szar edző másodszor ejti ki őket a csoportkörből míg montella csapattá kovácsolta a tavaly majdnem kieső de nyáron kicserélődő fiorentinát igen rövid idő alatt ami meg allegrit illeti ő csak a cagliariban mutatott fel valamit de montella a catania után a firentinában mutatja meg mit tud és csak utána kerül szóba nem úgy mint allegri aki 1 jó év után lett a milan edzője

 2. Éppen ez az, hogy pont Montellára igaz az, hogy egy jó év után került szóba, hiszen a 2011-2012-es szezonban kezdett edzősködni, amikor a Cataniaval 11. helyezett lett. 😀 Allegri a 2008-2009-es szezonban végén 9. helyezett lett a Cagliarival, 2009-2010-es szezonban két hónappal a szezon vége előtt a 12. helyen adta át a csapatot az utódjának, utána pedig megnyerte a Serie A-t a Milannal.

  Lehet, hogy Montella volt régen a kedvenc csatárod és ezért vagy elfogult. Én is nagyon kedveltem, mert remek játékos volt, de ettől még egyelőre semmivel nem jobb edző, mint Allegri, illetve ha az eredményeit nézzük, akkor meg főleg nem! Elég tapasztalatlan, a BL-ben talán egy vagy két meccsen dirigálta a Ranierit lepattintó Romát, ki is kapott a Shakhtartól 3-0-ra…

  Sajnos ő is ide jönne a kis elképzelt és a Fiorentinával meg a Cataniával működő (4-3-1-2, pont mint Allegri 😀 ) taktikájával és megpróbálja átvariálni a jelenlegit, ami mostanában kezdett el végre működni. Ennek az eredménye pedig az lenne, hogy Montellát fikáznánk itt és nem Allegrit.

  Félre értés ne essék! Nem védem Allegrit, mert gyenge edző, de vitathatatlan, hogy köze volt a bajnoki címünkhöz, azonban egyelőre Montella semmivel sem jobb… Azért még azt hozzá teszem, hogy Allegri sem állna ilyen szarul a csapattal, ha adnak is neki és nem csak elvesznek tőle…

  Később azért kíváncsi lennék Montellára, mondjuk úgy 4-5 év múlva.

   • Milyen egy jó év te okos?
    1. Montella nagyon is jó edző és még fiatal de már most jobb mint Allegri, Az egyik legjobb Itáliában.
    2. A Romával is jó volt, a Cataniával is ÉS a Fiorentinával is!! És nem egy év alatt. Ha már nem tudsz dolgokat akkor kicsit nézz szét előtte.

    • Miről beszélsz Te okos? 😀

     Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de a Romat össz-visz 16 meccsen irányította, miután kirúgták Ranierit ő vette át a csapatot. 16 meccsen 7 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség a teljesítménye. Ebből 13 bajnoki (7/3/3), 2 olasz kupa meccs (0/1/1) és egy Bl mérkőzés amelyen 3-0-ra kikapott. Ha kicsit utána nézel és a számokkal is tisztában vagy, akkor látni fogod, hogy egy paraszthajszálnyival nyújtott jobb teljesítményt, mint Ranieri. Ráadásul átvett egy kész csapatot Ranieritől.. Ha a Cataniával akkora érdem a 11. hely, akkor Allegrinek egy Istennek kell lennie, mert 9. helyre hozta a Cagliarit… 😀

     Ez annyira jó?

     Ha tényleg annyira jó, mint mondjátok, akkor miért váltották le Luis Enriquere?

     Egyébként abban igazatok van, hogy nem egy évről van szó, ezért elnézést és helyesbítek is! Másfél év.

     Egyet azért kérnék tőled. Használd a pici agyadat és olvasd el újra amkiet írtam fentebb, főleg az olyan részekre koncentrálj, mint: “…azonban egyelőre Montella semmivel sem jobb.” vagy “…de ettől még egyelőre semmivel nem jobb edző, mint Allegri.” ezekben is kiemelve az egyelőre szót!

     Köszönöm!

 3. Mit fiataloztok álladóan? Mi köze hozzá, hogy ki milyen edző? Egyik sem tett le sokat eddig az asztalra (talán fognak, úgy legyen), de szerintem Pep jó lenne.

  Lehet ezért nem küldik el Allegrit, mert nyáron jön a spanyol és minek vegye át a csapatot valaki fél évre?!

  Szerintetek?

 4. Montellát sokan lebecsülik, pedig egész szépen megszervezte tavaly a Catania, idén pedig a Fiorentina csapatát. Akik, bár nem igazoltak rosszul nem mondanám, hogy jobb kerettel bírnának mint mi. Ennek ellenére hónapok alatt kellő kreativitással összerakott egy masszív, valóban bl-esélyes csapatot. Amit eddig Montella a Fiorentinának edzőként adott az szerintem több mint amennyit Allegri a Milannak. (Azaz. a Fio szervezettsége és jelenlegi eredményei sokkalta inkább múlnak Montella tehetségén mint az egyéni képességeken. Allegri viszont mindent az egyénekre helyezett. Hátul oldjon meg mindent Silva, elöl pedig Ibra.) Nem mondom, hogy Montella kell nekünk, de per pillanat jobb edzőnek tartom mint Allegrit.

  • Már egyenesen fáj, amiket írtok!
   Szerintem, egy Fiorentina mindig is olyan csapat volt, mely csapatként működött, volt egy max. két embere aki átlag feletti, de ezek is csapatjátékosok!
   A Milan meg egyéniségekből állt majdnem mindig, ezek a nagy egyéniségek vitték a csapatot!
   Jelen esetben a Milan kerete már nem olyan mint volt, így Allegrinek nehezebb a dolga, hogy megtanítsa csapatban játszani azokat, akik itt maradtak és megszokták, hogy a sztárok repítik a csapatot!
   A Fiohoz egy működő csapathoz igazoltak pár jó játékost és Montellának csupán be kellett építenie őket egy működő gépezetbe!
   Van különbség!

   • 1. A Fiorentina már évek óta minden csak nem működő gépezet. Montella néhány igazolással pár hónap alatt ismét azzá tette őket. Abszolút cáfolható azon állításod, miszerint ő egy gépezetbe helyezett bele minőségi embereket.
    2. Nem látom be miért lenne nehezebb Allegrinek egy már ismert csapatból szervezettséget kihoznia mint annak az edzőnek aki újonnan érkezett egy gyengébb csapathoz. Ő elméletileg tisztában van mindenkinek a képességével, azzal, hogy mely tulajdonságára érdemes építeni támadójátékot, vagy védelmet.

    Egy jó olasz csapat mindig a szervezettsége által lesz igazán erős. Akik egyéni képességekre helyezik a hangsúlyt nemzetközileg súlytalanok maradnak. Így a Milan inkább arról volt híres mindig is, hogy a sztárok tudtak csapatként játszani, de ha nem ment a játék, akkor is ott voltak az egyéni villanások. Allegri alatt megfordult a tendencia. Minden az egyéni villanásokra lett helyezve, amit néha kiegészített a jó csapatmunka is. Ettől függetlenül nem nehezebb a mostani keretből szervezett csapatot létrehozni. Allegrinek mondjuk az, mert neki ez korábban sem ment a Milannal.

    Mondok egy példát: Mourinho az Internél és a Portónál messze nem bírt olyan erős kerettel mégis létrehozott egy működő gépezetet. Sem előtte, sem utána nem volt annyira erős egyik csapat sem. Miért? Mert egyénileg nem voltak annyira kiemelkedőek, és Mourinho taktikáján múltak a győzelmek. A Chelsea, ami tele volt sztárokkal ugyanúgy a szervezettségéről volt híres Mourinho alatt noha tele volt klasszisokkal. Ugyanúgy szinte pillanatok alatt építette fel a londoni kékeket, hatása messze túlmutatott az ő edzősködésén. Egyedül a mostani Di Matteo féle csapat szakított szinte teljes egészében a Mourinho-féle felfogással. Minden egyéb edző rá épített. Nekik tényleg csak annyi volt a dolguk, hogy a portugál rendszerébe beletettek 1-2 játékost. A Real is általa lett Európa egyik legerősebb csapata.

    Nem állítom, hogy könnyű dolga lenne Allegrinek, de amikor eltűnnek a kiemelkedő játékosok a csapatból, akkor óhatatlanul előjönnek egy edző képességei. Allegrinek 2 hónapig gyakorlatilag fogalma sem volt arról, hogy mihez kezdjen, a saját elképzelései rendszerint buktát hoztak. Szerintem ez nem azt jelzi, hogy alkalmas lenne erre a posztra.

 5. Nevetséges vagy Galliani. Neked mindig ilyen kutyaütők kellenek. Játékos vegyél normálisat aztán frecsogj. Szerintem Montella úgy beégen itt mint a szél. Ki az a Montella amúgy? Mitt tett az asztalra??? Mit??? Egy nagy semmit!!! Catania? Fio? Ezek mik?? Röhej hogy egyáltalán szóba jön ilyen Montella!

 6. “Adriano Galliani a ma délutáni Sponsor Night-on ismét elmondta azt, amit a nyári átigazolási szezonban is megemlitett, vagyis hogy a Milan nem tud top játékosokat vásárolni, ezért inkább ki kell nevelni őket.

  Mire kineveled te már nem élsz mert 120 éves lennél. veszünk fiatalokat és percet sem játszanak. Miről beszél ez?? Ez már szánalmas komolyan.

  • azért ez nem igaz.
   De Scigliot kineveltük. Sárit is. Patót nem annyira, de azért őt is 17 évesen hoztuk. Abate is saját nevelés, s még nem olyan öreg 🙂
   Nocerinot, Boatenget mi “neveltük ki”, mert előtte nem sokra tartották egyiket sem. S ők sem öregek. Vettünk most is egy rakat fiatalt, s ha nem is rögtön a kezdő felnőtt keretben vannak, de potenciált láttak bennük, s majd beigazolódik 1-2 év alatt, valamelyikükből lesz-e nagy játékos. Ne temessük még a döntésüket.
   Niang lehet, hogy nem fér még ba a Primavera kezdőjlbe sem, de esélyes, hogy taktikát tanul épp, meg nyelvet. Simán előfordulhat, hogy második félévben Primavera meghatározó játékosa lesz, s év végén, vagy jövőre meg már a felnőtteknél rúgja a bőrt. 17 éves!!!
   Sokszor mond zöldségeket Jani, de ez most nem volt akkora nagy vetítés, szerintem…

 7. Tipikusan a “Ha nincs ló, jó a szamár is” esete. Csak jelenleg nem ló/lovak kellenének ahhoz, hogy kikászálódjunk a mocsárból, hanem kerekek kellenének a lovaskocsi alá. Azt is mondhatnám, hogy Sz*rból várat. Ameddig Berlusconi lesz az elnök semmi esély nem lesz arra, hogy újra eredményesek legyünk, mert hiába van a Berlusconi családnak hegyomlásnyi vagyona, az a több, mint 500 milliós bírság, plusz bírósági tárgyalások, megvesztegetések jelentősek megcsapolták a család vagyonát. Berlusconi megpróbál minél több pénzt kivenni a csapatból és tovább passzolja majd a klubot. Én csak azért vagyok szomorú/bosszús, mert egy ilyen tradicionálisan nagy klub nem ilyen sorsra hivatott.

 8. Montella még az edzői pályafutása elején van 🙂 vagy szerintetek Mourinho is egyből BL-t nyert ?:D meg a sok sztár edző?:D valahol elkell indulni.. egyébként egy csapat nem csak abból áll hogy jó játékosok…. lásd Manchester City…. a BL-be úgy kiesnek mint a huzat.. a Fiorentina nagyon szép focit játszik, szerintem jól járnánk Montellával, egy fegyelmezett, szigorú, taktikus edző! Meg Aleggri miért szar? 1. milános évében bajnokot csinált a csapatból, akkor ő volt az isten ! Az megse fordul a némelyikőtök fejébe hogy a játékosokkal van a baj??? mentális problémák,sérülékenység,fegyelmezetlenség.. utóbbi előfordulhat 1-2 játékosunknál és az ütheti az egész csapat egységet.. ilyenkor jön az hogy az edző a hibás

  • mario2020!

   Montella valóban az edzői pályafutása elején van. Éppen ezért maradjon is ott, ahol van! De azt sem tartanám balgaságnak, ha más csapatnál vállalna edzői feladatot. Csak azt nem tartanám szerencsésnek, ha a világ legeredményesebb klubja lenne a „kísérleti alany”. Bizonyítson a kisebb csapatoknál, s ha úgy adódik, szerződtesse le a Milan (de csak és kizárólag akkor, ha már bizonyított).
   Úgy gondolom, hogy egy AC Milan “letett annyit az asztalra”, hogy neves, szakmailag képzett embert ültet le az edzői székbe.
   Ennyi kiváltsága csak lehet egy ekkora múltú klubnak? Vagy tévedek?

   Néhány adat Mourinhóról, ha már szóba hoztad!
   1, Első csapata a Benfica volt, 2000-ben lett a vezetőedzője a klubnak. A tabellát vezette a csapat, de mivel a Special One számára nélkülözhetetlen játékosat eladta a feje fölül a vezetőség, elhagyta a lisszaboni alakulatot.
   2, A 2001/02-es szezonra leült a Leiria kispadjára. Nem kis teljesítmény volt a portugál szakembertől, hogy a kiesőjelölt csapatot egészen a tabella 3. helyéig “vezette”.
   3, Ez a teljesítmény felkeltette a Porto vezérkarának érdeklődését. 2002-ben leszerződtették, azzal a tervvel, hogy vezesse az UEFA-kupát érő helyre a portói csapatot. A nagy zűrzavar ellenére bajnokot “csinált” a Portóból, megnyerte az UEFA-kupát. Második szezonjában már el is érte a legnagyobb tettet, amit egy edző klubszinten elérhet, megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját.

   Igaz, hogy Montella még nem töltött el ennyi időt edzőként, de szinte kizárt dolognak tartom, hogy 2 éven belül egy olyan csapatból, mint amilyen Mourinho Portója volt, BL-győztest lenne képes faragni. Szerintem nem vállalok nagy kockázatot, ha azt mondom: nem szerencsés Montellát Mourinhóval egy lapon emlegetni.

   Allegri? Érdekes, egyben megosztó személyiség is. Sokan az ő érdemének tudják be azt, hogy bajnok lett a Milan. Én ezt nem osztom. Szinte ellenfél nélkül lettünk bajnokok, míg a 2. szezonjában már megmutatkozott az, hogy vannak hiányosságai. Hiába voltak extraklasszisok (Silva, Nesta, Seedorf, Ibrahimovic) a csapatban, nem sikerült a Serie A legtöbbet érő keretével elérni a bajnoki címet. De ez lenne a legkevesebb. Ebben a szezonban mutatkozott meg leginkább, hogy – valószínűsíthetően – az egyéni teljesítmények (pl: Ibra, Cassano, Silva) húzták ki a csávából. Egy jóval gyengébb kerettel (ebben egyetértek veled) a tabella 10. helyén vagyunk. Szerinted ennyire gyenge ez a keret? A 3-4. hely azért elérhető közelségben kellene, hogy legyen…

   Írtad, hogy mentális problémák, sérülékenység, fegyelmezetlenség is az okok között szerepelhet, hogy miért szerepel ilyen gyengén a csapat.
   Mentális probléma: nem igazán értem, hogy mire gondolsz. A mentális szónak olyan jelentését ismerek, hogy „értelmi”, „az ésszel kapcsolatos”. Nem elég okosak a játékosok?
   Sérülékenyek? Sajnos nem kiküszöbölhető probléma, ez benne van a pakliban.
   Fegyelmezetlenek? Ha ez van, akkor ott már előkerül az edző felelőssége is. Ha nem képes feltüzelni a játékosokat, nem képes betartatni a taktikai utasításokat, sajnos elkerülhetetlen az edzőcsere…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS