Újabb, kínos hazai vereség

49

A Serie A vasárnapi játéknapján rendezték a milánói derbit, amelyen az Inter a 3. percben Walter Samuel csukafejesével szerzett vezetést. A Milan a folytatásban helyzetek tömkelegét puskázta el, vagy ha éppen betalált, akkor a játékvezető kegyelmezett meg az Internek, Montolivo szabályos gólját ugyanis kapustámadás miatt nem adta meg a bíró. A második félidőben az Inter emberhátrányba került, de Nagatomo Juto kiállítása sem változtatott a forgatókönyvön: a Milan mindent kihagyott, amit ki lehetett. Az eredmény így nem változott, az Inter 1-0-ra nyert. A Milan a 11. helyen áll a tabellán.

AC MILAN–INTERNAZIONALE 0–1 (0-1)

Gólszerző: Samuel 3.piros lap: Nagatomo (48., Inter).

Milan: Abbiati; Bonera (Abate 50), Yepes, Mexes, De Sciglio (Robinho 57); De Jong, Montolivo; Emanuelson, Boateng, El Shaarawy (Pazzini 72); Bojan

Inter: Handanovic; Ranocchia, Samuel, Juan Jesus; Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo; Coutinho (Guarin 46); Cassano (Pereira 53), Milito (Palacio 72)

 

49 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A bíró valami csapni való volt, bár ettől függetlenül a helyzeteket be kellene rúgni végén vagy pontatlanok vagy körülményesek voltunk én mint szurkoló nagyon csalódót vagyok.

  • A játékvezető egyértelműen beleszólt a mérkőzésbe, Montolivo gólja teljesen szabályos volt. Ugyebár Handanovic futott kifelé a kapuból és Emanuelson pedig próbált kitérni, de a kapus szinte “ráugrott”. Továbbá még egy tizenegyes gyanús helyzet is volt számunkra. Ezek azonban nem jogosítják fel a csapatot az alól, hogy a helyzeteket bizony értékesíteni kell. A második félidő 99 százalékában a Milan birtokolta a labdát.

   Az első félidő egyszerűen katasztrófa volt, rossz volt nézni a csapat játékát különösen az első 10 percben. Nem engedhetjük meg magunknak hogy olyan hibákat kövessünk el, mint például Abbiati, gondolok itt elsősorban arra az ellenfélhez gurításra.

   A vereség ellenében több pozitívumot is véltem felfedezni. Abbiati összességében jól védett, a gól az ő és a védelem hibája volt. A két szélső, Bonera és De Sciglio elég halvány volt, bár utóbbinak több jóféle beadása volt. Mexésnek voltak 1-2 jó pillanatai. Azért nagyon észrevehető hogy a védelmünk elég “öreg”, Bonerát és Yepest is oda-vissza lefutották, de a rutint és a tapasztalatot végül tudták hasznosítani.

   Montolivo – De Jong kettőst kiemelném, nagyon jól játszottak, ha ez a következő mérkőzéseken is így lesz, akkor nagyon jó kis középpályánk lesz. El Shaarawy igazából nem alkotott, ahogy Robinho se nagyon. Boateng egyszerűen a pályán sem volt, ez a 10-es mez nem tudom mit tett vele. A csapat egyik, ha nem a legjobbja Bojan volt. Rengeteget futott, passzolt és stb. Attól függetlenül, hogy nem szerzett gólt, jól játszott és érdemes elgondolkodni hogy a vezetőség a jövőben is számol-e a játékával. Pazzini szintén halvány volt.

   Vereség ide, vereség oda, tovább kell lépnünk és a Lazióra kell koncentrálnunk, mert fontos meccs lesz, és nagy szükségünk lesz a három pontra.

   • Köv meccsen valószínű ez a 2 védekező középpályás lesz mivel Ambro páyaszélén oda tette magát: “Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága nyolcezer euróra megbüntette szurkolói miatt az AC Milant.

    A piros-feketék drukkerei vasárnap a városi rivális Intertől elszenvedett 1-0-s vereséggel zárult összecsapáson műanyagflakonokat dobáltak a pályára, valamint egy drapérián azt az Antonio Cassanót szidalmazták, aki a nyáron éppen a Milanból igazolt az Interhez.

    A találkozó kapcsán Massimo Ambrosinit, a Milan csapatkapitányát egy mérkőzésre eltiltották, mivel inzultálta a játékvezetőt.”
    Mondjuk nekem épp ez hiányzik! Nem feltétlen az, hogy a pályán verje le a bírót, de semmi tekintélyünk. Se a bíróval, se az ellenféllel szemben. Azért régen fent volt Gatta, Ambro együtt a pályán, kb megmukkanni nem mert senki. De Jong jól játszott de nekem hiányzik még! belőle az önbizalom. Montolivo olyan mint egy művész, kb úgy is néz ki. 😀

 2. Én nem foglalkoznék a bíróval. Főleg nem egy ilyen kiállítás után! Mivel jogos volt a sárga, de azért egy rangadóba így belenyúlni nagy bátorság. Ha mi játékosunkat állítják ezért a semmi szituért ki, én tuti falnak megyek.
  A csapat egyébként oda tette magát. Úgy tűnik van egy támadásban is veszélyes bal bekk a csapatban!? 😀
  Sári lecserélésével vége volt minden reménynek. Egyszerűen nem értettem. De Jong és Montolivo ha így játszanak nagyon erős kp állhat össze.
  De a legfontosabb, elbuktuk a Derbit! 3 pont újra a kukába és lassan kilátástalan a verseny.

  • a szándékos kezezést mindig minden körülmények között sárga lappal kell büntetni,nem kell mérlegelni,hogy az megye 1 vagy serie A rangadó.

  • Ez a bíró röhej volt….A gólt is elvette,pedig ott köze nem volt Robinak a kapustámadáshoz….vicces,mert szerintem épp ezekkel nyúlt bele a bíró úgy a meccsbe,hogy bukjunk……

   • Ebben teljesen igazad van! Robikának semmi köze nem volt a kapustámadáshoz, hiszen akkor még a padon ült… 😀

    Persze Emanuelsonnak sem. Igaz, ha egy kicsit jobban igyekszik összehúznia magát, akkor lehet, hogy a bíró elengedi az esetet, de igazából így is el kellett volna.

 3. Csak egy pár mondat erről az egészről.

  Először is Allegriről.
  Szerintem egy edzőnek 3 fő feladata van:
  1, Felállítani a legerősebb kezdőcsapatot, és az összes játékost ott játszatni, ahol a legtöbbet tudja kihozni magából.
  2, Jól kell tudni cserélni, felkell ismerni a lehetőségeket.
  3, Tudja motiválni, bíztatni, buzdítani a csapatát.
  Nos, ha ezeket nézzük, akkor mindenki eldöntheti, hogy Allegri ezekből melyiket teljesítette.
  Az, hogy Emanuelsont még mindig nemj teszi be balvédőnek és Boatengre erőlteti az irányító posztot, már rossz húzás. Emellett, amikor Bonera cserét kért, egy cseréből meglehetett volna oldani, hogy De Sciglio átmegy jobb oldalra (a helyére) és Urby balvédőnek, így jöhetett volna fel egy támadó. Ehelyett, Allegri ezt megtette két cseréből, hogy Abate is játszhasson. Az meg, hogy a rossz formában lévő Boatenget nem hozza le, de az egyetlen gólerős, veszélyes támadónkat, El Shaarawyt igen… Hát ezt is hagy némi kívánni valót maga után! Motiválni pedig soha sem tudott, nem láttam rajta/benne soha azt a tüzet, ami kell.

  Szóval ezek alapján eldöntheti mindenki, hogy Allegrit hová kívánja, de szerintem egyértelmű.

  A játékvezetésről csak annyit, hogy a bíró hibát hibára halmozott. Rossz ítéletekkel próbálta javítani az előző rossz ítéleteit, egyszer az egyik, egyszer a másik csapat javára. Nem lehet rá fogni a vereséget.

 4. Első félidőt nem láttam, gondolom ott tehetett valami a bíró, mert a második félidőben jól fújt.

  A meccsről meg érdemben nincs mit beszélni, helyzetek voltak, de valami hihetetlen impotensek vagyunk elől. Pazzini luftot rúg 1 méterre a kaputól, Bojan hanyatt esik a saját lábában, Boateng-Mexes mindenképpen gólt akar rúgni, ahelyett hogy visszagurítanának és tiszta helyzet lenne, Robinho inkább feldobja magát 11-es reményében (nekiszalad Samuel-nek, nézőpont kérdése) ahelyett, hogy futna a labdáért. Emanuelson beadásai (és egylábassága…) katasztrófa, Abate-t is le kellene tiltani a beadásról (bár ezt eddig is tudtuk), neki csak rövid passzokat szabadna engedni. Montolivo ugyan nem játszott jól, de legalább neki a távoli lövéseiben volt fantázia, ezért őt annyira nem bántanám,még ha mezőnyben gyengécske is.

  Védelemnek 3. perc után vége volt a meccsnek, róluk nem érdemes rosszat mondani, De Jong megtette a magáét, szürke volt, de ez a többiek mellett még dicséret részemről. Sári meg nem bírta a nyomást, ez látszódott lecserélése után a gesztusain (nagyon akart és csalódott volt).

  Ami talán biztató lehet, hogy Robinho egész jól mozgatta a csapatot, jó labdái voltak. Ha már nem veszünk irányítani képes támadó középpályást, akkor talán rá lehetne számítani ilyen téren. Bojan is jól mozog, de nagyon görcsös már a kapu előtt. Boateng meg… Ha tényleg érdekli Mourinho-t, ahogy nyáron cikkeztek a dologról, akkor gyorsan cseréljük el Kaká-ra. Ibra nélkül, aki megteremti neki a helyet és a helyzeteket használhatatlan támadásban, védekező középpályásunk meg van elég.

  Hangsúlyozom, csak a második félidőt láttam (éljen az X-Factor és a házasélet, ahol asszony eldönti, hogy nekem az tetszik 🙂 ) és ez csak az én véleményem.

 5. A Japán gyereket már az első félidőben ki kellett volna rakni,de nem azért a szituért amit akkor alkotott,mikor megkapta a 2. lapját! Allegri egy brutálisan gyenge edző. Egyszerűen nem tudja,hogy hol is van a játékosok helye ebben a csapatban.
  -Boa irányítóként borzalom,ezt mindenki tudta ,csak ő nem
  -Urby egy remek bekk,de ezt ő megint nem tudja
  -Sárit levinni,gondolom nem kell részleteznem
  -Bonera a kezdőben ha van Abate
  Ezt a borzalmasan gyenge Intert agyon kellett volna ütni! Allegri nem alkalmas erre a feladatra!
  Rossz nézni ezt a vergődést.
  A bírók brutálisan gyengén teljesítettek! Azt a gólt nem megadni… arról a nagy lesről nem is beszélve. Ez mind-mind közrejátszik abban,hogy minket bizony nagyon nem szeretnek otthon.

 6. Fejezzétek már be végre ezt az Emanuelson balbekk sztorit! Emanuelson úgy balbekk, ahogy Ibra kapus!
  A meccs pozitívuma szerintem De Jong és Montolivo játéka, de nekem Emanuelson játéka is tetszett az első félidőben!
  A merda talált, vagy inkább kapott tőlünk egy gólt, aztán pontosan azt csinálta az egész meccsen (11 emberrel védekezett), amivel már évek óta nem tudunk mit kezdeni, csak eddig volt olyan klasszisunk, aki az esetek többségében be tudott gyötörni 1-2 gólt és ezzel eldöntötte a meccset! Most nincs. Ennyi a különbség.

  Továbbá ebből a meccsből az derült még ki számomra, hogy Cassano a legnagyobb patkány az egész zodiákusban! Kivakartuk annak idején a szarból. Kapott a Milantól egy utolsó lehetőséget, a betegsége alatt fizetést, rengeteg szeretetet és támogatást. Mindezt úgy hálálta meg, hogy átigazol a legnagyobb riválisunkhoz, egyben a világ egyik leggusztustalanabb csapatába, majd az egymás elleni meccs végén ő örül a legjobban a felettünk aratott kulás kis győzelmüknek! Mindenki simán sétált le a pályáról, Cassano meg úgy ugrált közöttük a győzelemtől megrészegülten vigyorogva, mint valami szűz vénlány, akit végre megb.sztak!
  Ettől csak nekem van hányingerem? Szerintem gusztustalan volt!Remélem végül ráb.szik és a szaros Inter előtt végzünk a bajnokságban! Nem kívántam még ilyet senkinek, de remélem, hogy legalább 8felé törik a lába és mehet nyugdíjba!

  • Inkább foglalkozz Emanuelsonnnal és ne Cassanóval.
   Hogy miért?
   Mert ő már nem a mi játékosunk….És már más csapat sikereiért teszi oda magát….
   A saját csapatoddal foglalkozz…

 7. Ha így megy tovább nemsokára a kiesés ellen fogunk harcolni itt már közbe kell lépni mert ha sokáig halogassuk csak rosszabb lesz a csapatnak,nincs mese Allegrinek menni kell,mert semmi pozitívum nincs a csapat játékában hét forduló után hét pont egy Milannak nagyon sovány eredmény 1 győzelem 1 döntetlen és 4 vereség a mérleg (a második győzelmet Tassotti szerezte).Egy ilyen produkció után már egy sereghajtó csapat is rég kirúgta volna az edzőt és mi mire várunk? A bíró a meccsen egy katasztrófa volt nem mondva,hogy nem adott meg egy teljesen szabályos gólt.Szerintem egy pár játékost le kellene ültetni a kispadra: Abbiati,Boateng stb. mert teljesen formán kívül vannak rengeteg hibát vétenek,talán így majd lehiggadnak és jobban koncentrálnak a következő mérkőzéseken. Be kell dobni a mentőövet mert süllyed a hajó”vezetőség “tenni kell valamit !!!!!!

 8. Nem vagyok divat drukker, nehéz időkben még jobban kitartok a fiuk mellet. Akár Boatengröl legyen szó, akár Patóról. Nem tudom hogy konkrétan mi a baj Boa-nál, de én úgy bízok benne mint még soha… Tudom hogy ö egyszer még a hátán viszi a csapatot csak kérdés hogy mikor. Én ezt a pillanatot várom, és kitartok mellette, mert jobb ö annál, hogy emberek negatív kritikájának célpontjaként végezze. Forza A.C Milan.

 9. Azzal kezdeném, hogy Allegrinek távoznia kell. Elég volt. Ezt nem is dühből írom, ez teljesen egyértelmű, bármennyire is próbálják-próbálták védeni sokan azzal, hogy a csapatból senki sem tudna jobbat kihozni.
  1. Tény, hogy a nyáron egy rakás klasszis hagyta el a csapatot, és az is, hogy nem mindenki önszántából távozott. Ez a vezetőség felelőssége.

  2. Tény az is, hogy azért maradt a Milannál néhány olyan játékos, akinek azért van neve. Egyetlen nagy klasszis sincs a csapatnál, ami mentség lehetne arra nézve, ha nem tudnánk bajnoki címet szerezni, de arra nem, hogy 7 forduló után 8 pontra legyünk a dobogó alsó fokától…

  Kik is előznek meg bennünket a tabellán?
  – a Torino, amely 54 millió eurós kerettel rendelkezik, amelynek Cerci és Ogbonna a két legértékesebb embere, összesen 17,5 millióra becsült értékkel…
  – a Genoa, amelynek 80 milliót ér a kerete, a két húzóembere pedig Vargas és Borriello…
  – a Sampdoria, amelynek összértéke 61 millió euro, és legértékesebb játékosa az a Poli, aki az Internek nem kellett…
  – az 52 millió eurót érő Catania, amelynek mindössze 4 olyan játékosa van, aki eléri-meghaladja a 4 millió eurós értéket…

  Tehát többek között ezek a csapatok jobbak 7 forduló után a Milannál, amelyben a játékosok átlagértéke meghaladja a 7 millió eurót.

  A tegnapi meccsen minden hiba előjött, ami ezt a Milan jelenleg jellemzi. Az első pontrúgásból gólt kaptunk. Én egyértelműen Abbiati hibájának tartom a gólt, de a tény tény marad: megint rögzített szituáció, megint rosszul helyezkedtünk, megint rosszul osztottuk el az embereket. Lehet, hogy De Scigliónak kellett volna elfejelnie a labdát, de ebben az esetben csak egy kérdés: az Inter 83 kilós izomemberére biztosan a nála majdnem 15 kilóval könnyebb De Scigliót kellett állítani?
  Abbiati második hatalmas hibájából nem kaptunk gólt, de ez sem rajtunk múlott…
  Allegri 4-2-3-1-es felállással próbálkozott. Már korábban leírtam, szerintem ezzel a kerettel mást kellene játszatnia Allegrinek, de mindegy, induljunk ki ebből a felállásból. A védelem megint teljesen agyament módon volt összeállítva. Volt ugye két jobbhátvédünk erre a meccsre (is). Az egyik a bal oldalon kezdett, a másik meg a padon. Helyettük a szélen Bonera játszott. Láthattuk, hogy Abate a padon ült – később be is szállt -, így feltételezem, egészséges volt. Ha van két balhátvédünk vagy olyan, aki balbekként is tud játszani (Antonini és Constant), akkor miért De Sciglio kezdett a bal oldalon? Ez nem a nyuszika meg a sapka esete! De Sciglióval természetesen nincsen bajom, azonban az ő bal oldalon játszatása annak fényében volt érthetetlen (a kezdőcsapatról van szó), hogy az igazi posztjára be lehetett volna rakni, ember pedig lett volna helyette (mint ahogyan lett is) a balhátvéd poszton (mint írtam, Antonini vagy Constant).
  Montolivo és De Jong a védők előtt mondjuk rendben volt.
  El Shaarawy a bal szélen szintén jó húzás volt, Emanuelson viszont a jobb oldalon sokadszorra bizonyította, hogy ott nem tud jól játszani. Boatengre kár szót fecsérelni, őt mintha kicserélték volna. Bojant a 170 centijével berakni Ranocchia meg Samuel környékére… Jaj.
  A cserékről. Bonera lecserélése kényszerű volt. Én alapjában véve nem tartottam hülyeségnek Abate beállítását, mégpedig azért nem, mert vele – úgy gondoltam – megvalósíthatónak tartottam, hogy az emberhátrányba kerülő Inter védelmét meg tudjuk bontani (a védelem széthúzásával). Bár sokaknak nem tetszett, hogy emberelőnyben és 0:1-nél védő helyett miért védőt hoz be Allegri, én most is úgy gondolom, nem lett volna szerencsés feladni a 4 védős taktikát. Még 40 perc volt hátra a meccsből, idő tehát volt, hogy az addigi rendszerrel próbálkozzunk.
  Kb. 7 percig tehát nagyjából értettem Allegri húzását. Az 57. percben azonban egy olyan csere történt, ami értelmetlenné tette Abate behozatalát. De Scigliót Robinho váltotta. A második csere azt jelezte, hogy Allegri beismerte a hülyeségét az első cserénél, elkezdett kapkodni. Bonera sérülésénél De Scigliót kellett volna átdobni a másik szélre, Urbynak visszamennie balhátvédnek, míg Bonera helyett egy támadót behozni. Hangsúlyozom: Allegri első cseréje nem önmagában volt butaság, hanem annak fényében, ahogyan 7 percre rá változtatott. Újabb adalék ehhez: azáltal, hogy Emanuelson átment a másik oldalra, Abate gyakorlatilag funkció nélkülivé vált: Urby 15-ször próbálkozott beadással a bal oldalról, míg Abate egy félidő alatt 0(!!!) alkalommal! Döbbenet. Robinho behozatalával erősödött ugyan a támadójáték, de egy brazil csatártól több mint fél óra alatt a 0 kapura lövés szégyen.
  El Shaarawy helyére Pazzini beállítása sem védhető. A plusz csatár behozatala jó ötlet volt, de nem egy csatár lehozatala árán. Amikor 20 perc van hátra, és gólt kell rúgnunk, kockáztatni kell, és akár 4 csatárt is bedobni. Egy egyszerű átszervezéssel (Robinho Boateng helyére, Bojan és El Shaarawy ki a szélre, Pazzini meg a darálóba) lehetett volna 4 csatárral is rohamozni, mert veszíteni valónk tényleg nem volt, és legalább a szándék tükröződött volna. Ráadásul Boateng megint kritikán aluli teljesítményt nyújtott, tehát nem lett volna ésszerűtlen, ha Pazzini őt váltja.

  A tegnapi meccs után szerintem semmi sem mentheti meg Allegrit. Lehet itt bírózni, mert Valeri valóban gyengén vezette a meccset, de a tény az, hogy 90 (illetve 87) percen át voltunk arra kényszerítve, hogy gólt szerezzünk, ebből több mint 40 percig 10 ember ellen kellett volna ezt megtennünk. Volt 20 lövésünk, kétszer annyi ideig volt nálunk a labda, mint az Internél, mégsem sikerült gólt szerezni.

  A támadójátékunk félúton van a nagysemmi és a nulla között. Az nem taktika, hogy felküldi a játékosokat egy bizonyos formációban. Ez az, amire korábban utaltam. Egy formáció csak a kályha. Azt meg kell tölteni tartalommal. De ennek ki kell, illetve ki kellett volna kristályosodnia. Ezeket a játékrendszereket be kellett volna gyakorolnunk, nem pedig felsőbb utasításra váltani. Allegrin azt látni, nem önmagától változtatott formációt, hanem azért, mert befuccsolt az A terv. Ezt így nem lehet elfogadni. Képtelen arra, hogy fazont szabjon a játékunknak, hiányzik belőle a kreativitás.
  Néhányan korábban említették, hogy nem oldódna meg semmi azzal, ha pl. Guardiola érkezne, mondván ezekkel a játékosokkal ő sem tudna jobb eredményt elérni. Nos, egy évközbeni edzőváltás a legritkább esetben valósul meg úgy, hogy új játékosok is érkeznek. De ennek nem is ez a célja. Gondoljunk Avram Grantra, Di Matteora, Leonardora vagy Hiddinkre. Egyikük sem úgy érkezett meg a csapatához, hogy vele játékosok is jöttek. A beugró edzők feladata az volt, hogy felkavarják az állóvizet. A Chelsea-nél ez eléggé jól sikerült. De ott van Leonardo esete. Nála kevés alkalmatlanabb, taktikailag képzetlenebb edző létezik, mégis fantasztikus fél idényt produkált az Interrel annak idején. A Milannál meggyőződésem, hogy a játékosok többsége már szkeptikus Allegrivel kapcsolatban. Ők is érzik, hogy ennyire nem gyenge a csapat. Én is ezt érzem. Ha tehetem, nem szoktam szidni az edzőt. A tegnapi meccset önmagában értékelve azt is lehetne mondani, hogy volt egy rossz meccsünk, amikor semmi sem jött össze. Ugyanakkor lement másfél hónap, és egyre távolabb kerülünk a céljainktól, ami a bajnoki dobogó.

  Allegri nekiindult az idénynek egy taktikával, ami korábban a sztárokkal úgy-ahogy működött. Eladták a rendszerének savát-borsát, erre mi volt a válasza? Gyakorlatilag semmi. Nem vette észre, hogy a sztárok miatt volt működőképes a rendszer. Amikor változtatásra szánta el magát, az pedig nem működött. Ezt a csapatot már nem tudja irányítani. Próbálkozni próbálkozott, de a JELENLEGI csapat eredménytelenségéért, a 11. helyért, a 12 pontos lemaradásért neki kell vállalnia a felelősséget. Ha most nem váltunk, akkor tényleg elúszhat az egész idény. Egyáltalán nem kell csoda ahhoz, hogy ez a Milan odaérjen a 3-4-5. helyek közelébe. De ez Allegrivel nem hiszem, hogy sikerülni fog.

  • Kiváló hozzászólás Lansky! Köszönjük!
   Blaci-milan! Nem hiszem, hogy Capelloval annyira jól járnánk! Kb. olyan lenne, mint nálunk Csank meg a Vidi esete! Pedig Csank is remek edző!
   Miért ne lenne jó Tasotti? Pontosan jó lenne az állóvíz felkavarására, ahogy Lansky is írta! Nézd meg Avram Grant és a Cselszki esetét! Ott is bevált!

  • Tökéletesen egyetértek. Allegri rugalmatlan, görcsös… nem képes, nem tud változtatni. Az előző két szezonját a sztárok húzták ki, neki nem sok köze volt hozzá. habár akkor is mindent megtett, hogy ne nyerjünk, a sztárjaink azért ennél erősebbek voltak.

   Kell az új edző, de nagyon… viszont ha Guardiola-ban gondolkozunk, akkor annak vége.
   1. miből fogjuk őt fizetni, ha midnenkit el kellett adnunk, annyira nincs pénzünk?
   2. mégis milyen feltételek mellett maradna nálunk? mert ha egyszerűen nincs pénzünk, akkor sztárigazolásokat se tudunk neki bebiztositani…

   Sajnos, lehet az egyetlen megoldás, ha Berlu valóban túlad a klub-on, és az innovációkat már az új tulajdonos fogja véghez vinni.

 10. Minden szavaddal egyetértek, csak attól félek, ha Allegrit elküldik Tassotti lesz helyette, s akkor csöbörből vödörbe kerülünk. Ide egy Capelló kellene, aki kellően határozott, Galliániékat le tudná állítani, szakmai kvalitásai meg elvitathatatlanok. Ő talán tudna ebből a keretből még csapatot csinálni!

 11. Tényleg nem akarom védeni Allegrit mert benne van abban,hogy így állunk de ami itt megy az vicc…
  Jó volt ezen a meccsen Allegri taktikája az is jó volt ahogy cserélt mert nem véletlenül jött be Abate. Bonera folyamatosan a védelem mögé tudott/tudott volna kerülni de lassú. De Sciglio szintén nem gyors ezért nem őt vitte a jobb oldalra. Sári nagyon jó mostanában de tegnap nem volt az és mivel beállt az ellenfél sündisznóba kellett valaki aki középen verekszik. Sárinak nem ment,fél még mindig a párharcoktól(ha lehet kerüli) és tegnap semmi területe nem lett volna,neki pedig kell. Értelmetlen lett volna fent hagyni. Valószínűleg azért nem Boa jött le mert át kellett lőni ezt a falat amiben ő jó és fizikálisan is erősebb ami a beadásoknál nem jön rosszul. Szerintem fordulónként edzőt cserélhetünk ha Urbyt balhátvéd sztoriját hozzátok fel mert egyik edző sem játszatja ott sem a válogatottban sem máshol. Az Ajaxban sem az volt csak másodlagos posztként de a holland bajnokságban az Ajax ellen 1 szezonban vezetnek annyi támadást mint ellenünk 5 meccs alatt. Ott nem kell tudni védekezni.
  Az is érdekes,hogy mindenki szid mindenkit de Abbiati szent…A csapat legbizonytalanabb embere.Az összes beadás vagy visszagurított labda életveszély,a keze szappanos lehet mert minden kijön róla. Tény,hogy bravúr kapus ezt a Zenit ellen 5 parádéval is bizonyította csak azt felejti el mindenki,hogy 5-ből 3-szor nem kellett volna bravúr csak normálisan helyezkedni és egyszer ott is kijött a vendégek elé amiből gólt kaptunk. Az Inter lényegében helyzet és gól nélkül lehozta volna a meccset ha nincs Abbiati.

  Lansky!
  Engedd meg,hogy megkérdezzem milyen edzői tanfolyamot végeztél? Ha nem is végeztél,hol vagy edző? Ha az sem akkor hol fociztál eddigi pályafutásod során? Nem kötözködés végett kérdezem csak kíváncsi vagyok. Általában jók a hozzászólásaid de írsz akkora hülyeséget is,hogy azt hiszem egy követ nem rúgtál még le a járdáról. Mi az igazság? Olyan magabiztossággal(nagyképűséggel?) osztod az észt és tudsz jobban mindent mint Allegri,vezetők,fórumozók stb…hogy kíváncsivá tettél honnan a tudás?

  • Nagyrészt igazad van, valószínűleg abban is, hogy Urby azért nem bal bekk, mert egyszerűen nem tud jól védekezni, ám attól még ballábas. Elég jó játékos, sokat fut, gyorsan, jól cselez, jók és pontosak a ballábas beadásai, veszélyesen lő távolról (ballal), s ez tipikusan egy balszélső előnyei, s ilyen poszt a mi csapatunknál hagyományosan nincs – vagyis, ki kell találni mit kezdjünk vele.
   Szóval, lehet, hogy nem balhátvéd, de hogy nem jobboldali támadó, az tuti. Lehet Allegrit védeni, valamelyest Urby esetében (is), de felmenteni lehetetlen. Ha nem tud neki bal oldalon helyet találni, akkor ne küldje pályára. Lehetne pl. Serginhot csinálni belőle (idősebb évei mintára). Akkor küldi be, ha gólt kell lőnünk minden áron,s feladhatunk a védekezésből, de akkor baloldalra. /mint az Ajaxban/
   Sárinak nem volt helye…valóban. De ettől még ő jó formában van. S az is igaz, ha át kell verekednie magát egy falon, abban Boa akkor is jobb, ha a legrosszabb formájában van. Ám beküldte Pazzot, akit helyesen küldött be, csak későn, akinek a feladata az volt, a falat megbontsa. mindegy mit csinál, de verekedjen, legyen ott, vonjon be a falból embert, embereket. Ezzel teret adván a második hullámnak. Vagyis, az volt a cél, hogy a teret igénylő, és lendületből jó játékosok tudjanak érvényesülni, kapjanak teret. Ebben viszont Sári jelenlegi formájában jobb, mint Boa. Ettől még mindkettőt fenn hagyhatta volna, mert bizony, gól kellett volna, s két emberre nehezebb figyelni, mint egyre. Nem mellesleg, volt egy emberelőnyünk, amit akár így is felhasználhattunk volna. Mikor, ha nem ilyenkor?

   Azt mondod, jó volt a taktika, mert azért jött abate, mert gyorsabb Bonéránál, s megvolt a lehetőség a védelem mögé kerülésre. A kérdés csak az, akkor miért nem ő kezdett, hiszen az, hogy Bonera nem gyors, nem újdonság. Tehát neki akkor sem lehetett esélye a védelem mögé kerülésre, ha konkrétan nincs is ott az ellenfélnek védője. Vagyis nem értem a kritikádban a pozitív jelzőt… Ha nem is gyorsabb De Sciglio, mint Bonera (szerintem gyorsabb), de legalább tud beadni, vagyis, neki legalább esélye lett volna ha adódik ilyen helyzet, azt kihasználni. Ha Abate sérült volt /nem valószínű/, akkor neki kellett volna ott kezdenie, s nem Bonerának.

   Abbiátis értkeléseddel maximálisan egyetértek. De ezt már számtalanszor leírtam. Ráadásul ott a keretben az az Amelia, aki pont nem bravúrkapus, de megbízható, stabil kapus, ha kap bizalmat. Nála nem kellene rettegnünk az ilyen helyezkedési bakiktól, s ő megpróbálja megfogni a labdát, ha lehet, míg Abbiati akkor is kiöklözi, ha támadó sincs a közelében. 1-1 mérkőzésen lehet jobb Abbiati (pl. Zenitet Amelia nem hozta volna le 2-3 gól alatt). ám egész szezonban, főleg a bajnokságban, messze kifizetődőbb lenne őt játszatni.

  • Üdv!

   Ne haragudj, de többször értettem már egyet veld. Egész jól látod a dlgokat sokszor, most viszont Lansky értékelése szinte tökéletesen pontos és helytálló.

   Persze rákenhetjük a hülye vén kapusra a meccset.. de volt még egy teljes meccs gólt rúgni. Hozzátszem egy kapus gól, akkor kapusgól ha azt más nem tudná semlegesíteni. Egy beívelésnél még rajta kívül 3an kifejelhetnék vagy kitolhatnák a támadót. Ez edzésen nem rt gyakorolni meg azt is megbeszélik, hogy ki kivel legyen párba…

   Jön az Abate féle csere.. ismét igaza van Lanskynak ha előre gondolkodna egy kicsit már akkor hátra vonhatta volna Urby-t és De Sciglio át a másik oldalra.
   Te érvelsz Abate sebességével… Szerinted egy 10 emberre fogyott Inter ellen érsz bármit a sebességgel? Urby se úgy tudott ennyiszer jól! beadni mert lefutott mindenkit… Szépen felkocogott megnzte, odarúgta, amit Abatetól várhatunk…

   Végül a Pazzini csere. Egyértelmű volt, hogy Urby labdáira kell bent a falban egy ember. Azt mondod Boa az átlövések miatt maradt… Kérdezem, hány lövése talált kaput az egész szezonan!? Sári pedig nem egyszer jól tüzelt már messziről… Egyébként is ott lenne igazán veszélyes, kihozni őt a falbúl és úgy lőni, betörni…

   Nem tudom, hogy Lansky hol edzősködik, vagy hol nem, de ezt a meccset és az Allegri kérdést nagyon is jól látja.

   Egy dologban nem értek vele egyet… Az utolsó gondolat, hogy Allegri a stárokra épített és bevált taktikára épít.
   Nálam egy taktika sem tekinthető beváltnak, ha vetélytársak ellen nem bizonyított. Nekem már az elegendő ok Allegri menesztését illetően, hogy 2 éve nem nyertünk igazi “nagy” csapat ellen!!!

  • Hi!
   Második bekezdésedbe nem mennék bele, hadd alkosson mindenki véleményt, úgy ahogy neki jólesik, legalábbis amíg nem sért meg másokat.
   Az érdemi rész viszont nagyon igaz, régóta vártam már egy ilyen jellegű írást.
   Csak néhány dolog még:
   Urby miért nem balbekk… Talán azért sem, mert 10-ből 8 labdát elad, lehet ez védőként még a mostani serie a-ban sem elég.
   Sári cseréje: simán le lehetett cserélni, gyakorlatilag momentuma sem volt.
   Boateng posztja: ő maga állította magáról, hogy támadóközéppályás, még ha ezt Allegrinek nem is kell feltétlenül figyelembe vennie. A másik meg, hogy évek óta nincs támadóközéppályásunk, tudjuk jól. Ganso, Kaka meg a többiek. Esetleg lehetne ott Robinho-t játszatni, ő viszont jóval kevesebbet védekezik, mint Boa.
   Szerintem az sem véletlen, hogy Allegri állandóan variálja a védelmet. Pont azért mert még egyszer sem volt igazán stabil, próbálja keresni a megfelelőt.
   Egyébiránt nekem az idei meccsekből a tegnapi tetszett a legjobban, remélem előbb-utóbb az eredményben is mutatkozik fejlődés.
   Forza Milan!

 12. Számomra most már teljesen világos, hogy Ibra csinált tavaly Boatengből és Nocerinoból is klasszis közeli játékost! A hibát ott követtük el, hogy csúcsra járattuk őket, de nem értékesítettük őket a piacon. Most Ibra nélkül megint annyit vagy kevesebbet érnek mint mikor igazoltuk őket.
  Nem szeretem ezt a kifejezést de nálam egyik sem Milan szint.
  átadó listára velük!

 13. “etioprambo”
  A hozzászólásod, elemzésed pár mondatából (“Jó volt ezen a meccsen Allegri taktikája” stb., stb.) megállapítható, hogy szakértelemben megsem közelíted Lansky elemzéseit (amit ezúttal is nagy élvezettel olvastam).

 14. Gyerekek! Szerintem meg csak nézőpont kérdése, hogy ki mit ír le, mivel ez olyan kb, mintha Várhidi P. hallgatnám a sport1-en! Általánosságok, csak jobban belegondol az ember, s ezt mindenki kitalálhatja! A foci már csak ilyen!

 15. Tisztelt etioprambo!

  Nem tagadom, szerintem eddig sem tagadtam, hogy nem vagyok szakember, sőt, soha nem is voltak olyan ambícióim, hogy az legyek. Én egyszerűen leírom a véleményemet, amihez mindenkinek joga van. Minden hozzászólásom elé képzelj oda egy hatalmas “SZERINTEM”-et, “VÉLEMÉNYEM SZERINT”-et vagy “ÚGY GONDOLOM”-ot. A kérdéseid kissé mesterkéltek voltak, mert nyilván te is tudtad/tudod, de legalábbis sejthetted, hogy nem vagyok edző, és edzői tanfolyamot sem végeztem. Arról szó sincs, hogy “nagyképűséggel osztanám az észt”. A magabiztosságot meg a nagyképűséget pedig nem szerencsés keverni. Ha leírok valamit, akkor véleményt írok, érvelek. Ezt pedig nyilván azért teszem, mert így gondolom. Már hogy a fenébe’ ne lennék biztos abban, amit leírok?! Vagy minden egyes mondatom elé vagy után tegyem oda, hogy “de lehet, hogy tévedek”?! Fogalmam sincs, miért gondolod, hogy “nagyképűséggel osztom az észt”. Te szintén írtál olyanokat, amik alapján simán lehetne erre következtetni [“ami itt megy az vicc”; “jó volt Allegri taktikája”; “értelmetlen lett volna fent hagyni (El Shaarawyt)”; “Abbiati a csapat legbizonytalanabb embere” stb.]. Lehetne, de én ezeket puszta véleménynek tartom. Azt gondolom, hogy így látod, és e véleményed tekintetében magabiztos vagy (legyél is). El Shaarawy (és nem Boateng) lehozatalát másként ítéljük meg, viszont ettől még nem gondolom, hogy “észt osztanál”. Pont.

  Még két megjegyzés.

  1. Azt akarod sugallni, hogy egy meccsről, egy taktikáról nem lehet véleményt formálnia olyan embernek, aki azt a sportot nem űzte?! Politizálni is csak politikusoknak lenne szabad? A futballról véleményt formálni azért nagyon nem olyan, mint egy agysebész munkájába beledumálni… Elnézve néhány stúdiós szakember “elemzéseit”, nem gondolom, hogy nekem (is) csendben kellene maradnom, leborulva e szakemberek fantasztikus tudása előtt. Sajnos nem érzem azt, amit kellene, hogy az ilyen-olyan blogokon “hobbielemzéseket” író srácok (ajánlom figyelmedbe pl. “heinrich” írásait az egyik oldalon) olyan iszonyúan messze lennének tudásban az ezzel hivatásszerűen foglalkozó szakemberektől…

  2. Egy szóval sem gondolom, hogy mindenben igazam van, amit leírok. Ugyanakkor miért ne lehetne – elnézve a szezonban eddig lejátszott 9 meccsünket – kombinálni, kritizálni? Hogy jövök én ahhoz, hogy nem szakemberként azt mondjam, amiket? Nos, a szakember Allegri a Milan 230 milliót érő keretével – lásd a fenti írásomat – jelenleg négy vereséget hozott össze, többnyire borzasztó játékkal. Nem én találtam ki, hogy nem képes már irányítani a csapatot, hogy inog alatta a kispad stb. Egyszerűen rá kell nézni a tabellára, meg kell nézni néhány meccsünket, mert az önmagáért beszél. Az eredményjelző nem hazudik márpedig eddig a Milan 7 meccsből 2-szer nyert, 1 döntetlen mellett 4-szer kapott ki.

  Amiket te írtál, azokhoz néhány gondolat. Hogy De Sciglio nem gyors, az érdekes észrevétel. Szerinted a Milanban olyan dilettánsok dolgoznak, akik egy lassú emberből nevelnek ki jobb- vagy balhátvédet?! De Sciglio azért nem ment a jobb oldalra, mert nem gyors?? Akkor mit keresett a meccs kezdetétől a bal oldalon? Gyors ember – ezek szerint – csak a jobb oldalra kell(ett)?
  Emanuelsonról… Egyik edző sem játszatja ott? Nos, tegnap Allegri ott játszatta, miután De Sciglio lement. A termése egy rakás beadás lett. Nem én találtam ki, hogy Urbynak ott lenne a helye, még Allegri is ezt nyilatkozta nyáron.
  Abbiati kapcsán egyetértünk. Én sosem tartottam sokra; mint azt írtam is, ő egy olyan kapus, akinek, ha jó napja van, mindent megfog, de igencsak hajlamos a hibákra. A Zenit ellen remekelt, ez tény. De nem véletlenül nem kúszott 4-5 millió fölé az ára a pályafutása során.

  Üdv!

  Lansky

 16. Ez siralmas volt….nemcsak mink de az Inter is…nemláttam ilyen gyenge szinvonalú Milan derbit….katasztrófa mindkét Milanoi csapat

 17. Egy “vélemény”:

  egészen jól játszott tegnap a csapat.
  10 gólba tartó lövésből egyetlen egy sem ment be. Pech.
  Ha kicsit jobb a helyzet kihasználásunk, akkor most mindenki elégedetten dörzsölhetné a tenyerét. Így viszont teret nyerhet ismételten a boszorkányüldözés Allegri ellen.

  Számomra igenis pozitívum, hogy az előzőekhez képest egyre több a tudatos játék: látszik, hogy vannak begyakorolt figurák és a lehetőségekhez képest javul a csapat összhangja. Alapvető dolgok nyilván nem változnak: De Jong képtelen építkezni -ő rombolásra született, Montolivo nem deep lying playmaker, ahogy Boateng és Robinho sem klasszikus trequartista. A védelmünk nem túl acélos, jelenleg Yepes a legbiztosabb center védője a csapatnak -sajnos, a középpályánk legkevésbé sem nevezhető átlag felettinek. Talán a támadóink azok, akik kiemelkednek ebből a középszerből, de ez már nem elég. Ezeken a dolgokon a legjobb edző sem fog változtatni.

  Urby nem való balbekknek. Játszott tegnap este a bal oldalon is, de nekem úgy tűnt, hogy nem lépett vissza a támadó harmad alsó vonalánál mélyebben, védekezni meg nem védekezett.
  Gyakorlatilag támadó középpályást játszott végig, aki visszalépett több alkalommal a labdáért De Jong ill. Montolivo passzaiért.
  Hovatovább sztem egészen jól játszott Urby tegnap este.

 18. A futball népszòrakoztatàs,éppen ezért akik nézik,hallanak a meccsről mindig beszélni fognak róla,ez elkerülhetetlen legyen az volt edző,vagy csak amatőr,véleménye mindenkinek lehet!

  Jövőre is a Milannak szurkolok,2055-ben is nekik fogok,de kezdek elkeseredni,amerre tart a Milan.màr nem tudom haveroknak azt mondani pl.Bl meccsnél,hogy majd csak figyeljetek a Milan megnyeri,mert a Bl-ben a Milannak mindig ment,ugyanigy a bajnoksàgban is!Elkeserìtő,nem akarok temetni,mert egyszer biztos.kijönnek a gödörből,de a nagymúltú Milannal nem lehetnek holt időszakok,még rossz.szériàban is nyerniük kell valamit,mert a név kötelez!!gyökeres vàltozàsok kellenek télen,màsképpen nem megy,Abate,Antonini,De SIcglio..stb nem Milan szintű jàtékosok..sajnàlom,de igy van!

  Derbi: no comment..

  FORZA MILAN!!!

 19. Arról pedig ,hogy nem jàtszunk rosszul,javul a jàték..meg lehet.nézni hol àllunk a bajnoksàgban,kik vannak elöttünk..!Milan nyerő típusú csapat,nagy csapat,az egyik ha nem a legnagyobb csapat,igy az,hogy javulunk,van.tudatos jàték,hm U-8-ba megtapsolom,de nem Európa vagy a vilàg egyik legjobb csapatànàl!

 20. ami a meccset illeti sok újat nem tudok hozzászólni sokan elmondták páran jól is látják a történteket. Az Inter az játszotta amit szokott ebben nem volt semmi meglepő védekező focit annyi különbséggel hogy a 3. percben gólt is szereztek innentől fogva teljesen érthető volt hogy beálltak…

  Nem akarom már szidni Allegrit mert felesleges az ötlettelen játék megint megvolt annyi változással h mivel az inter a kiállítás után támadni nem akart sok terület nyílt előttünk főleg Emanuelson oldalán de ez még mindig nagyon kevés hogy a baloldali játékos megkapja majd beadja lesz ami lesz alapon…

  Allegrinek mennie kell ismerjük a koncepciót a jelenlegi vezetés mellett maradna minimum nyárig de ez nem megoldás…imádkozhatunk h berlupapa eladja télen a klubot és akkor valami megmozdul addig csak elenyészve lesznek rész sikereink mind pl a Zenit ellen győzelem

  Forza Milan!!!

 21. Nem láttam a teljes meccset, csak a második félidőt, de nem értem, hogy sokan miért dicsérik Montolivot, de egy 8 méteres passza 50 másodperc alatt ért el a célzotthoz. Ráadásul elszórt 2 labdát is a középpályán, a lövéseiről nem is beszélve.. Távoli átadásai szépen megérkeztek a címzetthez és Allegrinek ezt kellene belátnia, hogy ő lehetne az a játékos aki a védelem előtt hátulról tudná irányítani a csapatot az ilyen hosszú átadásokkal.

 22. Aki most védi Allegrit attól megkérdezném…hogy
  Mit lát a mi támadásainkban?Mi lehet a taktikánk?
  Tavaly az volt,hogy volt Ibra és kész…Hú de nagy taktika!!Le a kalappal Allegri előtt…
  Vicc a pali…
  Lehet itt Pazzinit szidni,de:Ő nem Ibra!Mint ahogy szinte egy középcsatár sem ér most jelenleg fel hozzá valószínűleg!
  De az,hogy ívelgetjük be a labdákat és akkor valahogy majd Pazzo bevetődik vagy eléri vagy befejeli vagy a védőről bepattan vagy Krikics elé kipattan vagy nem is tudom…
  Ez mi???Ez lenne a taktikánk?
  Ébredjünk már fel:Ibra elment nincs már!Taktikánk még mindig nincs.Tavaly sem volt, csak nálunk volt a világ legjobb csatára!Meg egy emberke aki gólpassz hegyeket osztogatott meg egy jó kis védő de ezt most hagyjuk.
  Azt,hogy a védelmünk egy rakás szar azt nem lehet Allegri nyakába varrni mert nem szintnek megfelelő játékosok.
  De azért előrefelé:Pazzini,El Shaarawy,Krikics,Robinho,Boateng,Montolivo..
  Ezekkel nem tudunk felépíteni egy támadást?Ívelgetünk?Bízunk benne,hogy Sári majd valahogy egyedül megcsinálja???
  Még nagyon fiatal és érnie kell,de persze attól függetlenül nagy kincs.De nem Ibra!
  És persze tegnap jobbak voltunk nyerhettünk is volna…voltak biztató teljesítmények.
  De ez a jelenlegi Inter az elmúlt évtizedek leggyengébb Intere!Egy félidőt emberelőnybe játszottunk!És semmit nem tudtunk tenni ellenük.
  Nincs mese:Allegrinek mennie kell!Itt most,hogy milyen edző meg ő tehet e róla meg lesz e jobb…Az már nem számít!
  Az edzőt az eredményei minősítik mint ahogy a csatárt a góljai…
  Mindenhol kirúgták volna már!Sőt hát nálunk ezelőtt másokat ennél jobb teljesítményért és sokkal jobb játékért is kirúgtak.
  De most miért nem?
  Véleményem szerint azért mert ugye akkor is ki kellene fizetni az edzőt a szerződése végéig ha kirúgják…(És a mi kis vezetőnk már pénzt nem ad ki ilyen hülyeségekre mint a Milan,max a luxuskurváira meg a pereire…). Végül is meg egyezhetnének valahogy.
  És akkor talán Allegri is lemondana a pénze egy részéről.Persze ha lennének ajánlatai és el tudna helyezkedni valahová…
  De szerintem nem kapkodnak érte Európa élcsapatai,sőt….
  Vajon miért nem?

  Forza Milan

 23. akárhogy is próbáljuk szépíteni…. hazai pályán… 48. perctől ember előnyben…. kikapni…. hatalmas… veszedelmesen nagy égés!

  Valamit lépni kell! vagy Allegri.. vagy BErlu menjen! VAAGY mind kettő!

 24. Volt szerencsém kint lenni a meccsen, ami nekem lejött:

  Boatenget levettem volna úgy az 5.perc magasságában…
  Montolivo volt toronymagasan a legjobb, meg Sári ( bár nem is értem minek vette le)
  Bojan nem volt rossz de nálam Boateng helyén játszana mert az látszott, hogy rengeteget megy és ő inkább ki tudná a csatárokat szolgálni. Robika most kellemes csalódás volt.
  DE! Kicsit olyan volt mintha senki nem hinne magában, konkrétan fostunk! Csak a Montolivo tüzelt mindenhonnan (jól) a többiek féltek, ez nem jól van így…
  Ha egy játékos pscihésen gyengül, az szerintem edző hiba… ott kellene első körben keresgélni a megoldást!

 25. Siralmas egy vereség volt.
  Szerintem ha játszottunk volna még egy meccset 10 ember ellen akkor sem rúgtunk volna gólt.
  Ha már hibáztatjuk Allegrit… meglátásom szerint most más edzővel sem nyertünk volna, mivel
  egyszerűen egy játékosunk sincs formában! És akkor még finom is voltam!
  Akit úgy láttam, hogy normális szinten játszott az De Jong volt.
  Boateng katasztrofális formában van, valami forma javító szert adjanak be neki.
  Nekem Robinho játéka se győzött meg. Bármivel próbálkozott az nem jött be!
  Talán még Emanuelsont tudnám egy kicsit kiemelni a tömegből.
  Montolivo meg próbálja meg egy picit leszorítani a labdát, és akkor jó lesz!
  A többiek meg kritikán aluliak voltak, Abbiatival együtt.
  Szóval szerintem itt nem csak edző kérdés van, hanem más is!
  De talán egy új edző gatyába tudná rázni a srácokat, helyretenni a fejeket,
  összedobni egy új taktikát amivel sikeresebbek lennénk! Tehát edzőcsere kell, de sürgősen!

 26. Szarok vagyunk ez van….köszönjük meg Berlusconinak…..
  Ha az ő érdeme az,h valamikor mi voltunk a világ legjobb csapata akkor ez is az ö érdeme….
  Grazie Silvio
  Forza Milan

 27. Mindenki olyan okos!!!!
  A statisztika nem hazudik,csak egy csapat volt a pályán..de megint nem sikerült nyernünk.a zenit ellen ment..nem is értem az volt a szezon legjobb első 30perce.De ma is mint mindig hiányzik valami..talán nem hisznek a játékosok..és kell egy GIGA SZTÁR..akitöl a többiek a tüzet kapják.
  Allegri: nincs taktika nincs semmiféle szabadrugás,szöglet variácio!!!
  di sciglio jobb oldal egy értelmü..mexes mellette..zabata abate….szerintem most ez a lehető legjobb védelem a kp:ez a KULCS ezt kellene eltalálni..de jong,monti,nocerino,boateng, elöl sári és pazzini ha pato egészséges akkor ö… vissza az inter elleni meccshez allegri hibázot nem sárit kellett volna lehozni át kellett volna szervezni a csapatot…de nem nyult bele a meccsbe…akik elmentek azokban ott volt a tüz!!!!! és a többiekből is kihozták azt!!!!
  allegri sem tud már többet adni….uj edzö kell ez biztos talán spaletti nem tudom de változtatni kell…és mindegy 1-0 vagy 2-0 a vége…de végig támadni kell,ha kell akkor 10emberrel..és merni kell változtatni,talán van olyan aki nem milán szintü,de most ezek a játékosok vannak…annak idején a barca is ezzekkel a játékosokkal kezdete 6-7 éve..csak hagyni kell öket játszani….de emellett kell valaki(az edzö) aki felelősége a győzelem és a vereség is…és mindig a legjobb csapatot kell a pályára küldeni,ha az a19 éves akkor ő..vagy ambrosini akkor ő..de meg kell halni a pályán..és a szurkolókat nem szabad cserben hagyni….4-2-3-1 nem jó…4-3-3 talán jobb és a széleket kell használni mert van benne lehetőség……én már 20éve szurkolok kint vagyok 3-4 meccsen évente és akkor is a milan-nak szurkolta mikor kikap egy herta-tól a bl-be vagy nyer a 93.percben egy siena ellen…a szív a fontos!!!!! és azta játékosoknak is meg kell értni!!!!!!
  Forza milan!!!
  Jó lenne lansky-val személyesen is találkozni és együtt nézni egy meccset!!Érdekes elméletei vannak!!!!!!!!!!!

 28. Megszólalok én is…..
  Zenit elleni meccs estéjén azt mondtam: “ha a következő meccsen mégis kikapunk, hát ez van….” Nos ez van.
  Érdekes volt a hangulatom a meccs után, mert az összkép alapján azt mondom HA (aminek ugye értelme nincs sok) csak egyetlen egy támadónk koncentráltan játszana (ergo, ahogy a Zenit elleni meccs után írtam nem 50, hanem 90%-os állapotban lenne fejben), akkor legalább 3:1-re kellett volna nyernünk! Azt gondolom Allegri nyilatkozata azt sejteti, úgy látta, ahogy én. Persze ott van az a “HA”. A BL meccs után azt hangsúlyoztam, hogy (tudva persze a hibákat) nincs helye kritikus megszólalásnak, mert ennek a csapatnak HIT és önbizalom kell a következő meccsre…..kár hogy egyből az Inter jött (mert hiába jött a lelkesedés a Zenit sikerből, besza.tunk a pályán, megremegtünk a kapu előtt, nem koncentráltunk eléggé sem elől sem hátul, nem voltunk oroszlánok, aki kegyetlenül kihasználja a helyzetét lsd. pl.: Ibra). Azt gondolom most kellett volna pár “gyengébb” csapat ellenfélnek még, hisz mintha kezdene összeérni az új felállás, még akkor is, ha a védelem rotál (sérülések miatt), de ugye ezen szintén nincs értelme rágódni. Hogy miért nem képesek begyakorolni a rögzített állásokat és hogy miért nem tudják őket a megfelelő lelkiállapotba hozni (tavaly Robinho-nál egy év sem volt elég), az már azt gondolom erősen a stáb felelőssége és most talán először nem védem meg Allegrit, hisz akárhogy is Ő a stáb vezetője. Sajnos az az érzésem, amit talán szeptemberben írtam már (kb. 10 rossz bajnoki és pár BL kudarc után jöhet a csere), elérkezett az újítás ideje, de csak akkor ha az egy erőteljes személyiség lesz (van ilyen, azok közt akik filléresek és szabadok?).
  Mindezek ellenére nem vagyok biztos benne, hogy a vezetőség is ezt akarja. HA tényleg jövő évre jön a nagy “megváltás” (pl.: Mr. Pep, akit azért én nem várok megváltóként), akkor bizony elég nehéz lesz most korrekt edzőt találni egy fél évre a rendbekapáshoz (egyfajta Bajnai-t, ha politikában gondolkodunk) ill. egy pótléknak nem tudom van-e értelme?!
  Más, de a hozzászólásokhoz kapcsolódóan: “Meyer”-t 😉 bántani nem érdemes ill. nem szükséges akkor sem, ha keményen érvel a véleménye mentén, hisz általában korrektül látja a dolgokat! Edző én sem vagyok (papírom még nincs meg róla), fociedző viszont biztosan nem, ettől függetlenül van pár dolog a fociban, amihez csak józan ész kell. (Persze nincs is szüksége az én védelmemre a fent nevezettnek, megtette ezt Ő maga.) Mindenki elmondja a véleményét, ki határozottabban, ki trágár módon, ki elemzeni próbál, ki csak buzdítani. Nem mondom, hogy engem nem zavar, ha vki már-már ellentmondást nem tűrően határozott, de a tényleges álláspontja (lenéző-e vagy sem más véleményével szemben) abból derül ki, ahogy egy értelmes kritikára reagál azt követően! Egy ügyvéd sohasem lehet bizonytalan érvelésű, ahogy egy küzdő is furcsán nézne ki feltett kezekkel a ringben!
  Forza Milan!

 29. A bironak is nagy szerepe volt abban hogy a Milan vereseget szenvedett,de hogy ha a csatarjaink nem aludtak volna akkor most 6 vagy 7-1-re is gyozhettunk volna,ezen a meccsen nagyon latszott Pato hianya.Nagyon sajnalom hogy a Milan kikapott,de most mar kar ezen keseregni,oszpontositsunk most mar a Lazio elleni rangadora.Forza Milan!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet