2022. szeptember 30., péntek

Milan-Anderlecht: Allegri bízik a jó kezdésben

-

A Milan ma este megkezdi 2012/2013-as Bajnokok Ligája szereplését. Az első meccset hazai pályán az Anderlecht csapat ellen játsszák Boatengék. A mérkőzés előtti sajtótájékoztató résztvevői Allegri és Bonera voltak.

 

MASSIMILIANO ALLEGRI

“Ne az áldozatok legyünk most, a legfontosabb dolog jelenleg, hogy megnyerjük az első BL meccsünket a csoportban. A fociban csak a győzelem számít, mi pedig nem kezdtük jól a szezont, még akkor sem, ha jelenleg több pontunk van, mint tavaly ilyenkor.  A Sampdoria és az Atalanta ellen is voltak helyzeteink, az első ellentámadásból pedig gólt kaptunk.  Többet kell tennünk a sikerért, erre pedig jó lehetőség a kedd esti találkozó. A Bajnokok Ligája nehezebb terep és olyan csapattal találkozunk, melynek sok tapasztalata van Európában.  Türelmesnek kell lennünk, előbb vagy utóbb úgyis helyzetbe kerülünk majd. Bizakodó vagyok, mert úgy érzem, hogy a csapat készen áll egy ilyen fontos meccsre, mint a belgák elleni.Készen kell állnunk és figyelnünk kell. Ha keményen dolgozunk, meglesz a siker is.

A tavalyi szezonban szenvedtünk a BATE és a Plzen ellen. Az Anderlecht szerintem erősebb csapat ezeknél, jobb a játékuk. Gondoltam már ár, hogy taktikát változtatunk, de egyszerűen még nem volt elég időnk rá. Később talán lesznek változások, de egyelőre maradunk a megszokott dolgoknál.

Beszéltem Berlusconi elnök úrral, aki nyugodt és a csapat mellett áll. Nagyon jó a kapcsolatom Gallianival is, még ha az újságok mást is írnak. A keret nagyon sokat változott, ezért időre van szükségünk, persze azt nem gondoltam hogy két hazai meccsen rúgott gól nélkül maradunk. A dolgok kicsit nehezebbek jelenleg.  Elég jók vagyunk, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Minden klubnál vannak negatív időszakok, de nem szabad túlzottan elkeserednünk. Arra kell törekednünk, hogy változtassunk a dolgokon. Sokszor egy csapat úgy nyer, hogy nem játszik jól. Van pár játékosunk, akik jó az egy az egy elleni játékban, de a sérülések miatt gondjaink vannak az utolsó húsz méteren.

Montolivo még nem léphet pályára, az Udinese ellen tér vissza. A keddi meccs rendkívül fontos. Jó eredményre van szükségünk, mert tovább akarunk jutni a csoportból. Bízzunk benne, hogy rövid időn belül javulunk a játékban. Teljes mértékben vállalom a felelősséget az eredményekért, de hinnünk kell magunkban és jól kell kezdenünk az európai porondon. “

DANIELE BONERA

“A BL egy fantasztikus sorozat, ami a DNS-ünkben van. Ez lehet aza meccs, amire most szükségünk van, hogy kilábaljunk a nehéz helyzetből. Bizonyítanunk kell saját magunknak is, hogy nem az a csapat vagyunk, amely elveszítette a két hazai meccsét. Ez egy fontos pillanat mindenki számára és többet kell tennünk a sikerért, ebben pedig nekünk, öregeknek kell élen járnunk.  Nem hiszem, hogy problémát okoz nekünk a hazai pálya, nem ezért kaptunk ki. A San Siróban játszani motivációt kell, hogy jelentsen. A szurkolóknak is meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit eddig láthattak.

Nagyon sok új játékosunk van. A fontos az, hogy tegyenek meg mindent a csapatért és majd  a szükséges idő elteltével felnőnek a feladathoz. Sok vészjósló hang kering a csapat körül, de be kell bizonyítanunk, hogy nincs igazuk. Szerintem a keret minőségi és versenyképes lesz a szezon során. Egyszerűen csak össze kell csiszolódnunk, mert túl nagy volt a változás a nyáron.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Allegri!!!Púderozgatunk,púderozgatunk????!!!
   Tavalyi évből nem élünk meg ember!!Mutogatsz vissza,hogy tavaly ennyi meg ennyi pontunk volt stb…!Ember akkor még volt Ibránk,meg Silvánk!
   Micsoda?Hogy esélyesek vagyunk a bajnoki cimre?Ezt még talán te sem hiszed el ember!!KIVEL?BONÉRÁVAL?
   A két lúzer egymás mellett!
   Sajnos meg kellett élni a MILANNAK,hogy ilyen emberek vannak a csapatban mint ti ketten!!!

 1. Azért az elég sokat elmond a csapatról, hogy egy állandó csere ül az ezdő mellett a sajtótájékoztatón. mert valljuk meg őszintén, Bonera mindig is CSAK csere volt, soha sem számítottak rá kezdőként. Ez neki nagyon is megfelelt, hoszen itt maradt padozni, ahogy most Mesbah is teszi 😛

  • Nyilván bele lehet kötni mindenbe, nem értem miért baj, ha Bonera megy egy sajtótájékoztatóra! Ő az egyik legöregebb és legrégebbi Milan játékos jelenleg, Ambrosini és Abbiati mellett!
   Szerintem semmi jelentősége nincsen, hogy éppen kit küldenek oda!
   Nem volt sosem alapember, plusz nem is tartom jó játékosnak, de lehet, hogy egy sajtótájékoztatóra pont alkalmas! 🙂

   • Ohhh, végre valaki ezt írja! Pontosan így van! A mai keretben is csak 3.-4. számú (Zapata, Mexes,Acerbi és talán még Yepes is előtte áll) viszont ahhoz képest megbízható játékos. Nem akarok most a világ egyik legjobb csapat háza táján kutakodni, de Barcába ki a 3.-4. számú középhátvéd? 😀
    Mondjuk ha lehet hinni az előzetes kezdőnek akkor “sajnos” Bonera megint kezdő lesz, sőt az is lehet hogy CSK…
    Mondjuk ez tényleg szomorú! (nem őt bántva)

 2. Nem izgat Allegri rossz dumája…
  Mi van ha megverjük az Anderlechtet?Semmi….Hatalmas nagy szar van…és ezt a vezetésünknek köszönhetjük.Nincs pénz(eltűnt),nincsenek normális(szintnek megfelelő)játékosaink..na jó egy pár van.Kong a stadion…Nincs normális edzőnk….pfffff
  Ha elmenne pár emberke,ha cserélnénk edzőt ha új tulaj jönne a Milan akkor is Milan maradna!!!!!Berlusconi nem a Milan és a Milan nem Berlusconi!!!

  Forza Milan

  • Ugye tudod, hogy butaságokat beszélsz? Nagyon is fontos, hogy megverjük az Anderlechtet, mivel az UEFA tájékoztatása szerint 1 millió, ismétlem egy millió euróra növelték a győzelmi prémiumot a BL csoportkörben egy győzelemért!
   Az edzőkérdésben egyet értek, Allegri nem Milan szintű edző. A játékosokkal nem feltétlenül! Mindig az a legerősebb csapat amelyik kifut a pályára és ez a mondás minden csapatra igaz.
   Minden csapatrészben vannak klasszis vagy jó játékosaink, csak nem túlnyomó többségben ez a baj.
   Ez a keret jelenleg nem képvisel számottevő erőt az európai kupaporondon, de tavaly a Chelseat is mindenki leírta!
   Remélem Allegri észbekap és megfelelő összeállítást küld ma pályára és több korábbi ígéretét is betartja és egyes játékosokat a valódi posztjukon szerepeltet!
   Menekülés a győzelembe!

   Tu sei tutta la mia vita!

   • Én nem írtam,hogy kikapunk és azt sem,hogy nem fontos a győzelem.
    Arról van szó,hogy hiába nyerünk meg most esetleg 3-4 meccset is(nem fogunk),nem lesz megoldás a Milan jelenlegi(nem kicsi)gondjaira!
    Légy szíves írd meg nekem,hogy a hátvéd sorban ki a klasszis.
    De még a középpályából is írhatnál kettőt…
    Azt most azért had ne soroljam,hogy a Chelsea-ben milyen focisták vannak,értelmetlen összehasonlítás lenne…

    • Én sem írtam, hogy kikapunk. Ezt nem tudom hol olvastad! Az a 3-4 meccs egy képet fog felvázolni a csapat jövőjét illetően! A játékosok önbizalma biztos nincs a legjobb állapotban ezt tükrözik a bocsánatkérések is! Egy önbizalomtól duzzadó csapat, azért teljesen más játékot produkál.
     Nem azt írtam, hogy minden poszton klasszis játékosaink vannak, hanem azt, hogy klasszis és jó!
     Azért egy Mexes Zapata belső védőpáros nem elhanyagolandó mindkettő válogatott értékes labdarúgó. Az, hogy Allegri nem játszatja őket betudható sérülésnek (Mexes) és egy érthetetlen mellőzésnek (lásd: Zapata). Szerintem mindkét játékos a európai szűk elitbe tartozik. Az is bizonyítja, hogy előző klubjaik sem jelentéktelen csapatok voltak.
     Illetve ott van Urby esete is. Egy jó játékos aki az ígéret ellenére nem játszik azon a poszton ahol a korábbi csapatában elismerést vívott ki. Ez megint Allegri hibája és nem Emanuelsoné!
     A középpálya, pedig nem klasszis, de Olasz szinten jó játékosokból áll. De Jong személyében stabil holland válogatott játszik a védekező középpályás poszton. De Boateng is jobb játékos, mint amit most produkál! Nocerino, Montolivo is olasz válogatott játékosok és persze ott van a jövő Sharawy. (akit szintén nem a megfelelő poszton játszat Allegri, miért nem néz meg 1-2 U21-es meccset?!)
     A csatársorban pedig klasszisokat találunk, mert Pato a sérülésektől eltekintve klasszis játékos, de Robinhot is ide sorolnám. Pazzini már más kérdés, egy lesipuskás játékos. Őt ki kell szolgálni, de a középpályán nincs megfelelő játékos erre a feladatra.
     Végül, de nem utolsó sorban a Chelsea. A BL-t nyert csapat gyengébb kerettel rendelkezett, mint a mostani és hiába volt ott az 50 milliós Torres. A nyári erősítések tényleg nagyszerűek voltak, de mint említettem a BL győztes Chelsea-re gondoltam!

     Reméljük a mai meccs következtében elindul egy plusz irányba a csapat.
     Forza Milan!

 3. Hát emberek, semmi nem változott. Ha most nem küldik el Allegrit, akkor nem tudom mikor. Még egy Anderlecht ellen sem voltunk fölényben hazai pályán. Kilátástalan 0:0. S talán csak annyi a szerencsénk, hogy az Anderlecht érhetetlen okból nem akart nyerni, mert gyanítom, még az is ment volna nekik.
  A “mester” cseréire a legjobb kifejezés a tip-mix gyilkos.
  Egyszerüen érthetetlen, hogy mi alapján cserél. Jellemzően a legveszélyesebb játékosainkat veszi le a pályáról.
  Most is ez történt. A 2 viszonylag kreatív, veszélyes játékosunkat lehozta. Sárinak az egy fejesén kívül (amit a szintén lecserélt Urbyól kapot arról a posztról, ahol játszania ellene eleve Urbynak…valami csoda folytán odakeveredett egy pillanatra). Constant meg..hagyjuk.
  Valami borzalmas volt a játékunk, a felállított kezdő érthetetlen a cserék meg egyenesen ijesztőek. mintha nem is ezt a mérkőzést nézné…vagy..kockával dobná ki kit hoz le? Egyszerűn kiborultam rajta! 🙁
  Meggyőződésem, hogy edző nélkül is jobb lenne a csapat, de bárki mással is csak jobb lehet 🙁

 4. Szerintem a jelenlegi helyzet eléggé betudható annak hogy jó néhány meghatározó emberünk teljesen formán kívül van pl.:Boa,Sári,Nocerino,!Az ígérettel ellentétben amit Allegri tett Urby nem a helyén játszik(balbekk) pedig szerintem sokkal többet tudna hozzátenni a csapat játékához.De ami nagyon nagyon hiányzik ebből a csapatból az egy ÍRÁNYÍTÓ!Elképesztő azt látni most már második szezon óta hogy egy ekkora klubnak nincs semmilyen olyan játékosa aki szervezné a csapat játékát.remélem mihamarabb kilábalunk ebből mert ezt tényleg siralmas nézni és rettenetesen elszomorít hogy ide jutott a VILÁG LEGJOBB CSAPATA!Forza AC MILAN

 5. Az a szomorú, hogy bárki lenne is a következő edző egyszerűen nem lenne képes vele sem többre ez a csapat. Szerintem ez az évünk a tavalyi Inter “meneteléshez” fog hasonlítani leginkább, ahol egy idényben 3 különböző szakember irányította gárdát. Ott is Moratti az edzőre fogta a csapat problémáit, de mint később kiderült a rossz szereplésük legfőbb oka a gyenge és öreg keretük. Itt ugyanaz lesz a helyzet: Berlusconi és Galliani majd szépen lassan Allegriben fogja megtalálni a bűnbakot, mondván Ő a rossz szereplés legfőbb oka, mert a keretben “bajnokaink vannak”. Aztán hoznak helyette október tájékán egy ismertebb szakembert, akik a szurkolók is elfogadnak. De mivel a jelenlegi kerettel maga az Atyaúristen sem tudna jobban szerepelni, így a tavasszal 10. hely környékén tanyázó Milan újabb edzőváltásra kényszerül, hiszen Berlusconi megmondta: Scudetto a cél a Milannak, mert a keretünk erős (olyan érdekes, hogy csak Milanos berkekben gondolják ezt a keretet erősnek…). Aztán az év vége felé vélhetően leültetik Tassottit, hogy már felesleges kiadásokba ne verjék magukat. Vele szemben már nem lehet nagy az elvárása a vezetőségnek, hisz alig néhány meccs lesz már hátra, időközben a csapat csoport utolsóként kizuhant a BL-ből, a bajnokságban is már csak kis szerencsével érheti el az EL helyezések valamelyikét, valamint egy gyenge első osztályú vagy egy másodosztályú csapat könnyedén búcsúztatta kupából.
  Ezen leírtak után engem lehet szidni, lehet nevezni nem igazi Milanosnak, valamint a kevésbé vulgáris fanatikusok által túl pesszimistának, de szerintem ez a realitás. Ezt még a szezon elején is így gondoltam, amikor még egy db tétmeccset nem játszottunk. Ez a keret nem képes többre, hiszen nincs klasszis kapusunk, a védelmünk egyik játékosa (talán Mexés kivételével) nem tartozik a világ élvonalába, a középpályánkon kevés (vagy inkább senki) a kreatív, technikás játékos – ott leginkább a rombolást tudjuk megvalósítani – valamint ott sem igazán találni klasszis játékost; a csatársorunk pedig gyenge fizikumú, sérülékeny és rossz helyzetkihasználási mutatókkal rendelkező támadókból áll, akik csak akkor képesek gólt/gólokat lőni, hogy ha van mögöttük valaki, aki kiszolgálja őket (más egyéb szituációban még csak helyzetbe sem kerülnek). Azt meg mindenki tudja, hogy nekünk pedig nincs olyan játékosunk, aki kiszolgálná ezeket a támadókat, vagy aki fazont szabjon a játéknak és szervezzen. Akkor kérdem én: ha az egész keret egyetlen poszton sem világklasszis, akkor a csapat mitől lenne Európa/Serie A élmezőnyében????

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS