2022. október 07., péntek

Allegrinek a szünet utáni játék tetszett

-

Az Anderlecht elleni 0-0-s döntetlennel végződött Bajnokok Ligája csoportmeccs után a Milan edzője Massimiliano Allegri elmondta, hogy szerinte jó úton halad a csapata és a következő ’nagy céljuk’ a gólszerzés.

„El kell ismernem vétettünk több technikai hibát is az első félidőben. Nem könnyű ez az időszak számunkra és óriási a nyomás rajtunk, amiatt hogy meg kell nyernünk minden meccsünket” – mondta az olasz edző a mérkőzés után. „A szünet után összeszedte magát a csapat és több komoly helyzetet is kialakítottunk. Folytatnunk kell a munkát és javítanunk kell azokon a dolgokon, amikben még fejlődnünk kell. Úgy érzem így is túl feszült a légkör, így nem lenne okos tovább feszegetni ezt a témát.

„A srácok odatették magukat, mindent beleadtak, míg az Anderlechtnek egy kapura lövése sem volt. Hogy nem kaptunk gólt egy kis lépés előre és hogy tartsuk az irányt az Udinese ellen mindenképpen be kell találnunk.”

A Rossoneri Kevin-Prince Boatenggel és Urby Emanuelsonnal kezdett a középpályán Giampaolo Pazzini mögött, de a helyzet akkor kezdett javulni, amikor a ghánai játékos helyére beállt Stephan El Shaarawy. „Az első taktikai rendszer nem vált be. Egy ilyen fontos mérkőzésen egy aktív középpályára van szükség, olyan játékosokkal, akik sokat mozognak. Ezt azonban nem sikerült megvalósítanunk. A szünet után ez is jobban ment. De ennek semmi köze nem volt a taktikához. Csak össze kellett szednünk magunkat. Nem voltunk fenomenálisak, akik minden meccsüket képesek megnyerni, de nem nevezném katasztrofálisnak a helyzetet. Az mindenképpen pozitív dolog, hogy esélyt sem hagytunk az ellenfélnek a gólszerzésre, az viszont negatív, hogy a saját helyzeteinkkel nem tudtunk mit kezdeni. A srácok kihozták magukból a maximumot, ami ebben a pillanatban tellett.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

54 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “…a következő ’nagy céljuk’ a gólszerzés” – na, ezen még jót nevettem.
  “…de nem nevezném katasztrofálisnak a helyzetet” – hát ezen már nem annyira.
  “A srácok kihozták magukból a maximumot, ami ebben a pillanatban tellett.” – ha ez igaz, akkor nagyon messze van még a fény az alagút végén…

 2. Az a szomorú, hogy bárki lenne is a következő edző egyszerűen nem lenne képes vele sem többre ez a csapat. Szerintem ez az évünk a tavalyi Inter “meneteléshez” fog hasonlítani leginkább, ahol egy idényben 3 különböző szakember irányította gárdát. Ott is Moratti az edzőre fogta a csapat problémáit, de mint később kiderült a rossz szereplésük legfőbb oka a gyenge és öreg keretük. Itt ugyanaz lesz a helyzet: Berlusconi és Galliani majd szépen lassan Allegriben fogja megtalálni a bűnbakot, mondván Ő a rossz szereplés legfőbb oka, mert a keretben “bajnokaink vannak”. Aztán hoznak helyette október tájékán egy ismertebb szakembert, akik a szurkolók is elfogadnak. De mivel a jelenlegi kerettel maga az Atyaúristen sem tudna jobban szerepelni, így a tavasszal 10. hely környékén tanyázó Milan újabb edzőváltásra kényszerül, hiszen Berlusconi megmondta: Scudetto a cél a Milannak, mert a keretünk erős (olyan érdekes, hogy csak Milanos berkekben gondolják ezt a keretet erősnek…). Aztán az év vége felé vélhetően leültetik Tassottit, hogy már felesleges kiadásokba ne verjék magukat. Vele szemben már nem lehet nagy az elvárása a vezetőségnek, hisz alig néhány meccs lesz már hátra, időközben a csapat csoport utolsóként kizuhant a BL-ből, a bajnokságban is már csak kis szerencsével érheti el az EL helyezések valamelyikét, valamint egy gyenge első osztályú vagy egy másodosztályú csapat könnyedén búcsúztatta kupából.
  Ezen leírtak után engem lehet szidni, lehet nevezni nem igazi Milanosnak, valamint a kevésbé vulgáris fanatikusok által túl pesszimistának, de szerintem ez a realitás. Ezt még a szezon elején is így gondoltam, amikor még egy db tétmeccset nem játszottunk. Ez a keret nem képes többre, hiszen nincs klasszis kapusunk, a védelmünk egyik játékosa (talán Mexés kivételével) nem tartozik a világ élvonalába, a középpályánkon kevés (vagy inkább senki) a kreatív, technikás játékos – ott leginkább a rombolást tudjuk megvalósítani – valamint ott sem igazán találni klasszis játékost; a csatársorunk pedig gyenge fizikumú, sérülékeny és rossz helyzetkihasználási mutatókkal rendelkező támadókból áll, akik csak akkor képesek gólt/gólokat lőni, hogy ha van mögöttük valaki, aki kiszolgálja őket (más egyéb szituációban még csak helyzetbe sem kerülnek). Azt meg mindenki tudja, hogy nekünk pedig nincs olyan játékosunk, aki kiszolgálná ezeket a támadókat, vagy aki fazont szabjon a játéknak és szervezzen. Akkor kérdem én: ha az egész keret egyetlen poszton sem világklasszis, akkor a csapat mitől lenne Európa/Serie A élmezőnyében????

  • Tökéletesen igazad van mindenben Tomekk! Csak az a probléma,hogy kb 20 szurkoló látja ezt amit ide leírtál! Egyszerűen nem értem sok embernél azt a lelkesedést ami van most! Szerintem sok szurkolótársunk “túl” fiatal(persze nem megbántani akarom Őket,és Senkit sem),és nem is emlékezhet pl: a Gullit féle Milanra,stb… Végignéztem az este ezt a KÍNSZENVEDÉST,de már odajutottam,h nem is idegesít.Lehet itt bárki az edző,nem fogja megváltani a világot sajnos. Ezekkel a játékosokkal biztosan nem. 🙁 De hát mit is vártunk?! Nézzük meg kiket,és honnan igazolunk! Ja! És mennyiért! Mit csináltatok Silvio?????!!!!!! 🙁

  • Tomekk-nak 100%-ban igaza van!Lehetsz akkor is Milan szurkoló ha kimondod az igazat!Márpedig ez a nagy büdös helyzet!
   Se hátvédsorunk,se középpályánk,se csatársorunk!Akkor mitől lenne ez a Milan olyan erős?
   És az a baj,hogy most már tudják a kiscsapatok is hogy gáz van és abszolut semmi tisztelettel gyaláznak bennünk.
   Egy belga bajnokot el kellene taposni a Milannak!!!!!!!

  • Nem tartom magam túl fiatalnak, mivel kb 89 óta vagyok Milan szurkoló.
   De ezekkel a sorokkal nem lehet, nem szabad egyetérteni! Már korábbi cikknél leírtam a mai keretünket. Természetesen a sérülések erősen megtizedelnek minket most is. Aminek szintén az edző és az edzői stáb az oka (számomra ez egyértelmű…hagyjuk már az orvosokat, ők akkor lépnek a képbe ha már megsérült valaki).
   Aki azt mondja,h a jelenlegi keretünk nem jobb, mint az Atanalta, ill. Samp kereténél, az nem tudom mit gondol erről a sportágról! Márpedig ők vertek el minket saját pályánkon!!! Úgy, h a csapatnak jelenleg semmi fazona, formája, elképzelése nincs! A keret gyenge?? (ha megvannak még) Olvassátok vissza tavaly ilyenkor mit írtam ezen a fórumon! Ugyan ez volt! 0 csapatjáték! Kedves Allegrinek semmi köze a taktikához, de lassan úgy érzem a focihoz sem. Sündisznóba bekkelni bármelyik ökör tud aki rúgott már labdába. (Elnézést a kemény szavakért)
   Nem igaz, hogy józan ember nem látja, h Urby 2x-3x majd át esett a labdán mikor középen próbáltba bal lábára “ügyeskedni” a labdát, holott véletlenül bal szélre (eredeti posztjára) kikeveredve, majdnem eldöntötte a meccsét 1 beadással!
   Boa posztja épp ott van jelen pillanatban ahol az utolsó 20 percben többször is mutatta a kamera -> kispad szélén. Talán onnan beállva, hajtva ér valamit!
   Hol van Zapata aki a Juve ellen szerintem kimagaslott a védelemből. Egy tapasztalt, nagyon megbízható védő, aki 1,5 hónapja a csapattal edz, dolgozik és furcsa mód a válogatottban bírt játszani 1 hete…
   Constant miért csere, és miért Urby helyett? Győzni akarok? Akkor Antonini le, oda Urby vissza és úgy hozom be a csoki gyereket (ha már nem kezdetem, mondjuk Flamini helyett)!
   Nincs klasszis kapusunk?? 2 válogatott kapus, sőt a 3. számú fiatal brazil is válogatott már! Klasszis? Casillas 2 akkora noklit kapott tegnap, én abbahagynám ilyen hibák után!
   Védelem? Abate/De Sciglio – Mexes/Bonera – Zapata/Yepes/Acerbi – Emanuelson/Dídac
   Ez gyenge védelem???
   Középpálya: Nocerino/Flamini – Montolivo/Ambrosini/De Jong – Muntari/Constant
   Ne haragudj, de nem hinném,hogy olyan gyenge lenne ez a névsor!!
   Támadók is gyengék persze… Robinho, Pazzini, Pato, El Shaarawy, Bojan
   Ezt kb harmadszor írom le!
   Aki szerint ez a keret egy középcsapat kerete, az a “salakoson” nézi a meccseket!
   ENNYI!

   • Tomekk-nek és Jose82-nek is igazat tudok adni.
    Nem lehet csak külön a vezetőséget, külön az edzői stábot és külön a játékosokat hibáztatni! EZ EGY CSAPAT!

    Hibás a vezetőség, hiszen a nyáron több tapasztalt, sőt világklasszis játékost is elengedtek és valljuk be, nem jött megfelelő pótlás a helyükre.

    Hibás az edzői stáb is, hiszen ebből a keretből egy sokkal erősebb kezdő 11-et is ki lehetne alakítani, mint amiket felállítanak néha. Többet lehetne variálni! És jobban kéne MOTIVÁLNI a csapatot! Nem mellesleg a sérülésekhez is közük lehet, a nem megfelelő edzés miatt.

    Hibások a játékosok is, hiszen látható, hogy nem mindenki adja ki magából a maximumot. Persze vannak forma hanyatlások meg ilyesmi dolgok, de itt szerintem az egyik legnagyobb hiba az az, hogy hiányzik az OROSZLÁNSZÍV! (lásd: KPB) A sérülésekben a játékosok is ugyanúgy benne vannak, mint az edzők. Lehet, hogy épp ők lazsálják el az edzéseket és nem készülnek fel rendesen.

    Lényeg, hogy vezetői részről jobb igazolások kellenének, edzői részről jobb taktikai érzék kellene, a játékosoknál pedig a motivációt kell visszeszerezni.
    Én így látom.

    • Szerintem nem volt rossz az átigazolási szezonunk összességében. Nekem épp Ricky hiányzott a végéről! Gyorsan utána számolva, a bérlet eladásokból visszajött volna szerintem az ára. Csak miatt én minimum 5000db bérlettel számolok, ami ha pontosan az infóim 7,5millió Euró. Szponzor, mez eladás és a többi extra bevételt nem számolva.
     Ez volt a vezetőség nagy hibája!
     Zapatának a színével van a baj, vagy büdös…vagy nem tudom. Több, mint 1 hónapja a bajnok Juventus ellen szerintem kimagaslóan teljesített, azóta semmi… 1 perc sem!

    • Arnold! Silva nagyszerű de túl van lihegve! Mexes a Seria A egyik legjobb belső védője, az előző szezonban több meccsen is elérte Thiago teljesítményét, kezdőben a helye. Nem is volt annyit sérült, mint a brazil.

     forzamilan1983 írását osztom “Mexes – jól játszott, nem szabad eladni. Csak akkor, ha minőségi játékos érkezne a helyére! Fontos láncszeme ennek az átalakított, több sebből vérző hátsó alakzatnak.”

   • Jose! Szerinted az általad felvázolt keret erős? Akkor sajnálom, mert elég vakon nézheted a futballt. Mint már korábban leírtam sajnos ezt a csapatot csak Milanos berkekben tartják erősnek. Úgy látom te is ezen szimpatizánsok közé tartozol, akit elvakít az, hogy a játékoson piros-fekete mez van. Igen, szerintem ez nem egy erős védelem, a középpályán ennél a névsornál nem kevés jobb van Európában, de még a Serie A-ban is. Például melyik az a középpályás ott, aki ki tudja szolgálni a csatárokat? Valamint a támadókra tudom, hogy szarkazmussal értetted, de egyetértek. 😀 Gyengék a támadók! Mind fizikálisan, mint képességben. Talán Pato képességei lennének elegendők a Milanhoz, de ő is egy évben 3 hónapot sérült, 9 hónapot lábadozik. Robinho-t pedig az összes csapatánál páros lábbal rúgták picsán (meg is értem), szerintem nálunk is igen gyengén szerepel, már pontok mentek el rajta mióta itt van. Aki ziccerei 10 %-át képes berúgni, és ez nálam nem egy top támadó. Ez nem egy középcsapat kerete, csak egy maximum EL-helyezésekért csatázóé.

    • Most legszívesebben személyeskednék, de inkább nem teszem. Tényleg gyenge a védelem. 2 belső védő nem csak kezdő hazája válogatottjában, de úgy tudom CSK is! Emanuelson szerintem a világ egyik legjobb BH poszton. Ajaxban ezt bebizonyította, de nálunk is azon az 1-1 meccsen amikor oda keveredett. Csatársort én is keveslem, de erős széljátékkal ezek a támadók is megbontják a védelmeket. 3 támadó azért van, hogy oldják meg elől a dolgokat, lásd Napoli! Amúgy Muntari, Montolivo jól passzoló, játék ügyes középpályások. Nocerino tavaly 10 gól lőtt, ehhez sem kell kommentár.
     Én tuti 3 támadóval álltam volna fel egy ilyen “csicska” csapat ellen:
     SlSári-Boján előttük Pazzo. Bojánt sajnos én semmire sem tartom, de a Barcába a gyors, rövidpasszos játékot megtanulta. Nem is veszélytelen. Tehát a 2 fiatal már sokkal inkább megtudná bontani a védelmeket és esetleg helyzetbe is hozza az amúgy gólveszélyes Pazzinit!

     • Emmanuelson 3 éve nem játszott BH poszton és lehet ha visszatenné Allegri oda, akkor úgy járnánk, mint Elek Ákossal a válogatottunk Hollandia ellen. Valamint ha a világ egyik legjobbja azon a poszton és ezt bizonyította az Ajaxban, akkor miért a “nyugdíjas” Van Bronckhorst játszott a 2010-es VB-n a válogatottban azon a poszton, neki pedig egyáltalán nem szavazott bizalmat? Bár az igaz, hogy Antonini helyett bárki jobb lenne, de nem hiszem, hogy ezzel a húzással rögtön kint lennénk a vízből.
      Muntari és Montolivo valóban jól passzoló játékosok és tökéletesek is lennének, akár a kezdőbe, ha lenne mellettük klasszis játékos a középpályán, mert őket nem tartom annak. Nocerino-nak egész felnőtt pályafutása során volt egy jó éve és te abból indulsz ki, valamint egy jó csatár mögött könnyebb egy középpályásnak 10 gólt szereznie a bajnokságban. És akkor most a támadók…
      Pazzini minden csak nem gólveszélyes. A mesterhármasánál nagyon kijött neki a lépés, de a többi meccsen nem vettem észre, hogy a pályán lett volna. Bojan gyenge játékos, akinek még ráadásul az esze is kevés a játékhoz, így tőle igazán ne várjuk, hogy kiszolgálja Pazzinit vagy akárkit, aki ott van. Sáritól pedig mindenki sokat vár(t) köztük én is, de megmondom őszintén eddig nekem csalódás. Ahhoz képest amennyit kifizettünk érte én többet vártam, annak ellenére is, hogy még ilyen fiatal. Ugyanis az igazi klasszisok már ekkor meg szokták villantani képességeiket.

     • Jose82!
      Ebben a kiélezett szituációban a leginkább arra van szükségünk, szurkolóknak, hogy egymás között veszekedjünk. Én sem szeretnék konfrontálódni. Ezért csupán annyit mondok, hogy inkább Tomekk megközelítésével értek egyet. Lehet, hogy egy kicsit eltúlozta, de sajnos – ettől függetlenül – van benne valami. Persze a te mondanivalódban is sok igazság van. Nekem ez a véleményem: kicsit felülértékeled a játékosainkat, míg Tomekk alulértékeli.

      Az teljesen egyértelmű, hogy a mi keretünk „két szinttel” minimum jobb, mint az Atalantáé, a Sampdoriáé, vagy az Anderlechté. Minőségileg jobbak vagyunk, képzettebb labdarúgók alkotják a keretünket. Ebből az aspektusból vizsgálva „szégyen”, hogy nem tudtuk ezt a 3 csapatot két vállra fektetni. Ebben Allegri felelőssége is tetten érhető. Ahogy korábban is írtam, 3 oka lehet annak, hogy ilyen gyengén kezdtük a szezont:
      1, A kezdő tizenegy biztos, hogy gyengébb lett. A keretre nem mondanám. A kezdőben szerepelt Ibra és Silva, talán Cassano. Az ő helyükre sokkal szerényebb képességű embereket kellett beépíteni, ami szemlátomást nem sikerült. A cserepad talán erősödött is.
      Hasonlítsuk össze a tavalyi kezdőt a mostanival: Abbiati – Abate, Silva, Mexes (Nesta), Antonini – Van Bommel, Nocerino, Muntari (Seedorf) – Boateng (Cassano) – Ibrahimovic, Robinho (Pato). Ez 2012-ben így fest: Abbiati – De Sciglio (Abate), Mexes, Bonera (Zapata?), Antonini – De Jong, Montolivo, Nocerino – Boateng – Pazzini, Robinho (Pato)
      A kapuban nem változott semmi, talán annyi, hogy 1 évet korosodott Abbiati. A védelemből kiesett a világ jelenlegi legjobbja, Thiago Silva. Őt nem lehet pótolni. Zapata jó játékos, de nem lehet egy lapon emlegetni a brazillal. Az egyetlen pozitívum, hogy De Sciglio ennyire jól játszik. A középpálya centrumában – ha De Jong ugyanazt a szerepkört kapja, mint korábban Van Bommel – szignifikáns különbség nem mutatkozik. A maradék 2 helyen Nocerino és Montolivo osztozik: ugyan Montolivót jobb játékosnak tartom, mint Muntarit, Nocerino gyengélkedése kompenzálja ezt. Irányító poszton maradt ugyanaz az ember, de kisebb szerkezeti átalakítással Cassano is helyet kaphatott volna. Egy egészséges Cassano irányító képességei pedig messze jobbak, mint a ghánaié. Elöl pedig távozott a világ legjobb centere, helyére érkezett Pazzini. No comment.
      2, Allegri hibái. Tavaly is megvoltak, de idén nagyon szembetűnő, hiszen nincs egy Ibra elöl (távozásával kb 50 gól tűnt el, amit igen nagy nehézségek árán tudnánk kompenzálni), aki egyedül megoldotta. Ha nem sikerült gólt szereznie, addig tudta fedezni, tartani a labdát, amíg a társak fel nem értek. Nem az a legfőbb erénye a svédnek, hogy sok gólt szerez, sok gólpasszt ad, hanem az, hogy mennyi területet, energiát vont el az ellenféltől, s ezáltal több területe nyílt a többieknek. Ezt az űrt Pazzini nem képes betölteni, ő ahhoz kevés!
      3, Véleményem szerint már a játékosok is Allegri ellen játszanak. Nem látványosan, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy azon az Ambrosini által szervezett ünnepségen pont ez volt a téma…

      Utaltál arra, hogy nem tartod gyengének a keretet. Ebbe szerintem nem szabad belemenni, mert ennek megítélése nagyon szubjektív. Melyik a jobb védelem? A Napolié, az Interé, a Romáé vagy a Milané? Ki a jobb: Giovinco vagy Robinho, Pirlo vagy De Jong, Hamsik vagy Totti, De Rossi vagy Montolivo, Cavani vagy Pato, Sneijder vagy Boateng, Marchisio vagy Nocerino? Kinek a kerete erősebb? A Barcelonáé vagy a Realé? A Bayerné vagy a Manchesteré? Nem tudjuk eldönteni.

      Neves szakemberek azt állítják, hogy sokat gyengült a Milan kezdője. Nincsen klasszisunk, nincsen vezéregyéniség. Sajnos!!! Az már más lapra tartozik, hogy ez a keret nem arra predesztinált, hogy a 10. helyen tanyázzon. Ennél jobbak, erősebbek vagyunk. Ehhez kétség sem férhet! Reális esélyt nem látok arra, hogy egy jobb edzővel (akár) bajnokok legyünk. Erős a Juve és a Napoli is (a nápolyiaknak ráadásul abban a semmit érő EL-ben van jelenésük, amit nem hiszem, hogy olyan komolyan vennének, tehát csupán egy fontos színtéren kell bizonyítaniuk). Az Inter, Roma, Lazio trióból egy odaérhet a 3. helyre.
      Összességében azt mondom: le kell váltani az edzőt. Valami megszakadt közte és a csapat játékosai között. A nagyobb bajok elkerülése végett szükségszerű meglépni!!! Tegnap azt gondoltam, hogy önként lemond Allegri. De ez nem történt meg, így muszáj a vezetőknek lépni. Csak az a kérdés: ki is lenne a legjobb választás???

     • Pontosan így van Forza Milan! Én a Boban cikknél megírtam nagyjából ugyan ezt. Felesleges volt megjeleníteni azt a “véleményt”, mert mindenki tudja, h 25 év leggyengébb Milanja, de csapatként nagyon erős lehetne, mivel újra írom: Posztokra igazoltunk, méghozzá megfelelő játékosokat. Én is szerettem volna Banegát kp-ra és Dzeko/Balotelli csatárposztra, valamint a védelembe Astori/Ogbonna párosból minimum az egyiket. Ezeket a “lyukakat” (2-3 emberről beszélünk) betömjük nem hogy esélyesek lennénk, de meg merem kockáztatni, Olasz honban favoritok!
      A mostani helyzetről leírtál mindent, ahogy én is. Lesz.rom mi volt tavaly. 3 harmat gyenge (hozzánk képest) csapatnak gólt sem tudtunk lőni. Aki szerint ennyire képes a keret…
      Én egyértelműen Allegri hibáját látom ebben. 2 éve mondom,h nincs csapatjáték. Aki Ibra rajongó, írjon a fun clubjába. Nekem ez már tavaly is édeskevés volt és hangot is adtam véleményemnek. Persze amíg így vagy úgy fut a szekér, senki sem méltatlankodik.
      Nincs bajom Tomekkal, csak egyszerűen nem értek egyet azzal, h egy magasabb szintű edző ne érne el többet ezzel a kerettel.

     • Lehet többet érne el más edző ezzel a kerettel, de véleményem szerint nem sokkal. Lehetséges, hogy egy Guardiola odaérne egy BL-t érő helyre a Serie A-ban, de nekem ez édes kevés. Egy Milan szintű csapat ne az első 3 hely valamelyikére pályázzon, hanem csakis a bajnoki címre. Én Ibra távozását nem sajnálom annyira, mert szerintem Ő sokkal inkább pótolható, mint Silva, mivel véleményem szerint a brazil jelenleg a posztján a legjobb, míg Ibrahimovicsról ugyanez nem mondható el (bár kétségtelenül a legjobbak között van). Nekem sincs bajom egyik szurkolótársammal sem, így Jose82-vel sem, viszont az elsődleges problémát a csapatnál nem az edzőben látom, hanem a vezetőség köpnivaló játékospolitikájában. Azt még valahogy lenyelem, hogy pénzszűkében van a klub és el kellett adni a két legjobb játékosunkat, de amit utána műveltek arra már szavakat sem találok. Nálam a Cassano + 7 millió Pazziniért verte végleg a biztosítékot, ami előtt a mai napig értetlenül állok. Az összes Inter szimpatizáns a csapatomon röhög, amit igen nehéz elviselnem. Ez a lépése Berlusconinak pénzmosás gyanús az én szememben…
      Távozott Ibra, Silva és Cassano. Helyükre pedig olyan játékosok kerültek (talán Zapata kivételével) akik finoman szólva sem Milan szint. A legjobb átigazolási politika az lehetett volna – a pénzügyi kereteken belül – ha nem ezeket a távozó játékosokat próbálják meg kizárólagosan pótolni (hiszen valljuk be ez lehetetlen vállalkozás lett volna pénz nélkül), hanem mindamellett hogy a helyükre is igazolnak minőségi, de elérhető játékosokat, még az ún. hiányposztok megfelelő igazolásokkal történő betöltését is szorgalmazni kellett volna. Éppen apumnak mondtam (aki szintén nagy Milan-drukker és jelenleg rettenetesen letört) az Ibra-Silva transzfer után, hogy a csapatunk akkor maradhat ezek után ütőképes, ha e két játékos helyére 5 jó képességű labdarúgót igazol. Mégpedig egy belső és egy bal hátvédet, egy vkp-t, egy befejező csatárt és Kakát. Ebből az ötből jobb esetben kettőre foghatjuk rá, hogy teljesítették…

 3. Tényleg katasztrófa a csapat, a felészülési mecseken szerintem jobban játszottunk,
  a Pazzini,Krkic csatárkettős nem a leg hatékonyabb, pedig Boa alkalmatlan az irányításra. Az egyetlen reményünket abban látom,hogy Robi talpra áll esetleg kiegészűl egy Patoval a csapat, a védelemből végre kibaszák Bonerát, akár Yepes jöjjön helyette és Monti végre megtalálja a helyét a csapatban. Ha Patora továbra se lehet számítani, remélem januárban hozunk végre egy normális csatárt és egy irányítót.

  • Csak attól félek januárban már túl késő lesz, valamint a “kedves” vezetőink nem hinném, hogy idehoznának még egy csatárt és irányítóra sem hiszem, hogy szeretnének költeni. Nyáron megvolt a lehetőségük visszahozni Kakát, aki sok problémánkra megoldást jelenthetett volna, de nem kellett. Inkább hoztak egy vak Bojant és egy vak Pazzinit, akiért még ráadásul odaadtuk az egyik legjobb játékosunkat + 7 milliót…

  • A csoport – valószínűsíthetően – leggyengébb csapata ellen nem tudtunk nyerni, ráadásul hazai pályán. Próbáltam pozitívumot keresni a mérkőzésben, de azon kívül, hogy nem kaptunk gólt (ezáltal nem kaptunk ki), nem találtam. Borzalmasan sikerült a BL 2012/13-as szezonjának a nyitánya.
   Ötletes, végigvezetett, lövéssel zárult akciót a 69. percig nem tudtam feljegyezni (az a baj, hogy utána sem, pedig nem a „szőrösszívű” tollat fogtam a kezemben). Az első félidőben borzalmasan játszottunk, a második 45 percben egy fokkal jobban. De ez egy sokszoros BL-győztes csapattól, az olasz bajnokság 2. helyezettjétől: nagyon karcsú…

   Egy következménye lehet ennek a meccsnek: Allegri lemond. Úgy tenné a legjobban, ha önként távozna a kispadról. Nem azért, mert ez gyógyír lenne a problémákra, nem azért, mert annyira rossz edzőnek tartom, hanem az az érzésem, hogy a csapat letette a voksát az edzőcsere mellett. Ha ezt nem veszi észre Allegri, nemcsak a szakmai hibáit vagyok kénytelen felróni neki, hanem a józan ítélőképességét is megkérdőjelezem! Miben reménykedik még?
   Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobb edző. 4 mérkőzés alatt ki kellett volna kristályosodnia a koncepciózus lépéseinek. Kizárt dolog, hogy nem próbált meg újítani, de a játékunkon (sajnos!) ez nem mutatkozik meg. Ezért csak azt tudom elképzelni, hogy a játékosok a „Villas-Boas-féle megoldást” részesítik előnyben. Ha nem így van, és ez csak fikció a részemről, akkor még nagyobb a baj (de sokkal jobban örülnék neki, mert így megoldódnának a gondok), hiszen így a futballhoz való kompetenciáját vonom kétségbe!!!
   Allegri védelmében annyit el kell mondanunk, hogy ez a keret nem alkalmas arra, hogy az európai elittel felvegye a versenyt. A legjobb, legértékesebb játékosokat eladták, vagy nem hosszabbítottak velük szerződést. Nem kell csodálkoznunk, sokat gyengültünk. Annál viszont jobbak vagyunk, mint a tabellán elfoglalt helyünk mutatja. De! Mivel ez egy teljesen átalakított, megfiatalított keret, még az összeszokottságban is elmarad a fő riválisokétól.
   Úgy gondolom, hogy az olasz bajnokságban is van – jelenleg – minimum 5 jobbnak, ütőképesebbnek, versenyképesebbnek tűnő alakulat. A Juventust és a Napolit tartottam a bajnokság előtt a 2 fő riválisunknak. Reális esélyt nem láttam rá, hogy a scudettóért folytatott versengésben méltó vetélytársai legyünk a torinói és a nápolyi alakulatnak (legfőképp a torinóiaknak), de azt még a rémálmaimban sem gondoltam volna, hogy a 3. hely megszerzése is ilyen elérhetetlen távolságba kerül. 2012 szeptemberében úgy állunk, hogy az említett két csapaton kívül a Lazio, a Roma és az Inter is előttünk jár. A Juvénak van egy Pirlója, a Napolinak egy Cavanija. A Lazio a sorai között tudhat egy Klosét és egy Hernanest. A Romának 2 ikonja is van: De Rossi és Totti. Az Inter keretében van egy Cassano-Sneijder duó. Nekünk ki(k) van(nak)? Pato az egyedüli, jelenleg világszerte elismert, minőségi, elitalakulatok vonzáskörzetébe került labdarúgónk, de ő többet sérült, mint egészséges.

   Nyilván sokkal jobbak is leszünk, ha felépül a sérült triónk (Robinho, Pato, Montolivo). A probléma csak az, hogy semmi garancia nincs Pato jó teljesítményére. Annak az esélye, hogy minimum 30 mérkőzést képes legyen egészségesen játszani, szinte 0. Robinho és Montolivo játékára több a sansz, csak nem tudom, hogy ők elegek lesznek-e. Mindenesetre nagyon borúsan látom a csapat helyzetét.
   Amennyiben Allegri marad a csapat edzője (ami nagyon meglepne), sürgősen változtatni kell a felálláson, a posztjukra kell tenni a játékosokat, fel kell tüzelni a játékosokat. A kivételezetteket sajnos muszáj lesz kitennie a kezdő tizenegyből!!!

   A mérkőzésről:
   Csalódást keltő mutatványként értékelhetjük. A Milantól megszokott sokpasszos (de legalábbis több-) játék elmaradt. Ha jól emlékszem a végére sikerült 300 fölé mennie a sikeres passzok számának (az első félidőben kb. 130-at sikerült összekaparni). Ez egy Anderlecht ellen nagyon kevés, az 51%-os labdabirtoklási arány pedig mindent elárul a csapat teljesítményéről. A belgák rengeteget passzoltak hátul vagy a középpálya elején (ami természetesen növelte a labdatartási arányt), ettől függetlenül pocsék statisztikai adatokat mondhatunk magunkénak.
   Az a tűz, az a harciasság, ami korábban jellemző volt a csapatra, hiányzik! Nemcsak a mai játék alapján mondom ezt, hanem az eddig lejátszott 4 tétmeccs után. Vezér(ek) nélkül úgy tűnik: képtelenek vagyunk felpörögni. Nincsen átütőerő a Milanban. Hiányzott a lendület, a szó szoros értelmében vett futball. Ezek nélkül borzasztó nehéz mérkőzést nyerni. Nincs stílusa a csapatnak. Valaki meg tudná mondani, hogy mit akartunk játszani Ibrahimovic távozása óta? Addig, amíg nálunk volt Zlatan, nem kellett nagy taktika. Sokan azt mondták, hogy a svéd klasszis jelenlétével egysíkú volt a játék. És most milyen? „Nulla síkú” vagy „félsíkú”?

   Abbiati – hozta a kötelezőt, két védést áll a neve mellett. Magabiztos volt.
   De Sciglio – egyszer elmentek mellette, azt az egy bakiját kivéve jól védekezett. Támadásban kicsit halványabb teljesítménnyel rukkolt elő, sok passza pontatlan volt, de még így is volt egy-két jó beadása. Ha azt nézzük, hogy Abaténak egy szezonban nem volt annyi jó beadása, mint Mattiának egy rosszabb mérkőzésén (ráadásul a védekezésébe sem nagyon köthetünk bele), akkor kijelenthetjük: megvan a jobb oldali védőnk! Pozitív értelemben a legnagyobb meglepetés!!!
   Antonini – az első félidőben mind védekezésben, mind pedig támadásban kritikán aluli volt. A második játékrészre a védekezése feljavult, támadásban viszont katasztrófa. Egy jó beadása volt, amit Flamini méterekkel mellé fejelt. Ez hatalmas luxus, hogy nem kell felkészítenie az edzőknek a csapatukat arra, hogy a jobb oldalon védekezzenek. Szinte értékelhetetlen (támadásban) ez az oldal!
   Bonera – egy hibát követett el, ezt leszámítva: nem volt rossz. Igaz, hogy a 2. félidőben nem nagyon tesztelték. A mai játéka sem jogosítja fel arra, hogy kezdőként lépjen pályára! Nem életbiztosítás.
   Mexes – jól játszott, nem szabad eladni. Csak akkor, ha minőségi játékos érkezne a helyére! Fontos láncszeme ennek az átalakított, több sebből vérző hátsó alakzatnak.
   Flamini – védekezése nagyjából rendben volt, a támadásban viszont sovány produkciót nyújtott. Azt az egy lehetőségét berúghatta volna…
   Nocerino – némi fejlődést mutatott, de meg sem közelíti a tavalyi formáját. Hatalmas javuláson kell átesnie, szükségünk van egy olyan Nocéra, mint 2011/12-ben.
   De Jong – nem győzött meg arról, hogy a nyár legnagyobb fogásaként tekintsünk rá. Az első félidőben az jutott eszembe, hogy milyen jó igazolás, így anyanyelvi szinten kommunikálhatnak Urby-val. Sokat nem tett hozzá a játékhoz, a 3 védekező középpályás túl sok. A második felvonás már jobban sikerült, de akkor sem villogott. Ettől függetlenül jó, ennél sokkal jobb lesz!
   Emanuelson – ma sem balhátvédként számított rá Allegri. Várom azt a napot, amikor végre ott is megnézhetném, mire lenne képes… Ma is új szerepet osztott rá Allegri. Ha még egy évet nálunk lesz, előbb-utóbb kapusleckéket is vehet. Nem játszott jól. Egy jó beadás, egy elpuskázott ziccer a neve mellett. Biztos, hogy ennél sokkal jobban is tud játszani!
   Boateng – 1 szép lövés, 2 fejes (amiből egy csak a taraját súrolta), 1 briliáns passz (ha jól láttam ő adta a franciának azt a labdát). Ez egy irányítótól – finoman fogalmazva is – édes kevés. Mondjuk inkább azt: pocsék teljesítmény. Nem csodálom, hogy levitte Allegri. Bár ő az egyedüli kreatív játékosunk, csak ő tud színt vinni a játékba.
   Pazzini – mintha a pályán sem lett volna. Az utóbbi 2 meccsén ért – komoly túlzással – annyiszor labdába, ahány gólt lőtt eddig. Remélem nem lőtte el a puskaporát. Sajnos nem képes arra, hogy egymaga megoldja. Társak kellenek neki! Olyanok, aki bepasszolják a labdát a fejére vagy a lábára, neki pedig csak be kelljen lőnie/fejelnie a ziccert. Enélkül még az általam prognosztizált 15 gólt sem fogja elérni.
   El Shaarawy – jó csere volt, talán kezdetni kellett volna. Üde színfoltja volt a mai Milannak, pedig semmi különöset nem csinált. A fejese gólt érdemelt volna, nagyot védett a belgák kapusa.
   Yepes – beugró volt, sokat nem csinált.
   Constant – egy jó megindulása volt, többet vártam tőle. 12-13 perc alatt viszont nem lehet világot megváltó tettet végrehajtani.

   Összegzés:
   Olyan érzésem van, hogy a hétvégi bajnokin már nem Allegri fog ülni a Milan kispadján. Talán Tassottinak van a legnagyobb esélye, hogy ő legyen a vezetőedző. Nem érzem azt, hogy a játékosok kiálltak volna Allegriért, sőt, azt mondom: kicsit ellene is játszottak. Nem jó a Milan kerete, de ennél többre hivatott a csapat. Egy Anderlecht ellen minimum 5-6 ziccert ki kellett volna dolgozni, 2-3 góllal meg kellett volna verni őket; 60% feletti labdabirtoklás, 400-450 passz mellett. Ha teljes kerettel kiállhattunk volna, biztos vagyok benne, hogy legyőztük volna őket. Az viszont elszomorít, hogy Patónak és Robinhónak a pályán kell lennie, mert ellenkező esetben olyan szürkék, tanácstalanok vagyunk támadásban, mint egy irányítóját vesztett kiscsapat.
   4 tétmérkőzés: 3 rúgott gól, ebből 1 volt akciógól (olyan értelemben, hogy saját játékos adta a gólpasszt. Kevés kialakított helyzet, ami adódik, azt pedig elszúrjuk.

   A bajnoki arany már elúszott. Furcsa ezt kijelenteni (ilyen korán), de irreális a vezetőség elvárása. Egy esetleges edzőváltással a – hőn áhított, BL-t érő – 3. hely még meglehet, ám ennek érdekében is jókora formajavuláson kell átesnie a csapatnak.
   A BL-ből is piszkos nehéz lesz továbbjutni. Erős ez a Malaga, valamint a szentpétervári együttest sem kell, legfőképp nem szabad leírni. Kulcsfontosságú mérkőzés lesz a 2. fordulóban. Minimum 1 pontot el kell hozni Oroszországból, hogy reális esélyünk legyen a továbbjutásra. Már a csoport 2. helyével is kiegyeznék. A bevételek miatt nagyon fontos lenne, hiszen benne van a pakliban, hogy jövőre egy centet sem kapunk az UEFA kasszájából.
   A szurkolók ítéletet mondtak a csapatról és a vezetőségről. Mi az ítélet? Kong az ürességtől a stadion. Ami ugyancsak nagy anyagi veszteséget jelent.
   Valamit tenni kell annak érdekében, hogy újra megteljen a San Siro. Elsősorban szép játékkal, eredményes futballal lehet a szurkolók megcsappant bizalmát visszanyerni. Hogy ez sikerülhet-e? Nem tudom. Talán.
   Nem azért írok már több napja ilyen elkeseredetten, ilyen lemondóan a csapatról, mert megingott volna a bizalmam a csapat felé. Ugyanúgy Milan-szurkoló vagyok, és maradok is örökre!
   Most még jobban ki kell állnom/állnunk a csapat mellett! Remélem ez a pár mérkőzés felnyitotta a vezetőség szemét, hogy valamit tegyenek. Nagyon bízom benne, hogy meg is teszik a szükséges intézkedéseket, a téli átigazolási szezonban pedig korrigálják a hibákat!
   FORZA MILAN!!!

 4. A meccs is siralmas volt és a Allegri nyilatkozata is. Még jó hogy csak a második félidőt láttam. Különben 0-0-t tippeltem a meccsre.

  Sokan hangoztatjátok, hogy gyenge a csapatunk. Valamilyen szinten igaz. Jóval gyengébbek vagyunk, mint tavaly. Az okait ismerjük, de akkor se vagyunk annyira gyengék, hogy egy újonc Sampdoriától, alsó kategóriás Atalantától kapjunk ki hazai pályán és egy Anderlecht-tel döntetlenezzünk a BL-ben.
  Nem vagyunk képesek gólt rúgni. 3 hazai meccs igy ment el. A játékunkon nem látszik semmiféle tudatosság, semmi begyakorolt figura, nincs csapatjáték, csak megyünk előre és majd lesz valami. Sokan mintha még mindig (Allegrit is beleértve) Ibrát keresnék a pályán, ami szép dolog, de ne passzoljuk már át a labdát Párizsba.

  Véleményem szerint ezzel a kerettel igen is lehet meccseket nyerni. Az eddigi ellenfeleinket sorra kellett volna verni, de legalábbis nem kikapni. A keretünk többre, sokkal többre lenne képes, ha normálisan összelenne rakva.

  Egy igazi edző, egy taktikus, egy stratéga egyetlen meccsből észre veszi, hogy Boateng nem játszhat a csatárok mögött. Észreveheti, hogy vagy VKP, vagy pedig jobb híján legyen inkább csatár. Arra mindene meg van. Láthattuk a tavalyi szezonban, mekkora cselekre, és iszonyat erős, védhetetlen lövésekre képes a 16-os környékén. Fizikai adottságai már Ibráéval vetekednek.
  Egy edző észrevenné, hogy mennyire tehetséges Emanuelsson, mennyire gyors, technikás, hogy labdáinak szeme van, hogy neki nincs elveszett labda, rengeteget fut….. persze ez mind csak akkor igaz, amikor valami fura módon átkerül a pálya bal oldalára!!! Allegri, hát épredj már fel ember!!! Kínzod Urby-t és kínzod ezzel az egész csapatot, hogy őt a jobb oldalra kényszeríted!!!
  Antonini megintcsak egy nagy nulla volt, de isten ments hogy bárki is beálljon a helyére? Évek óta balhátvédet keresünk, erre fel nulla teljesítménnyel se lehet kiszoritani a kezdőből? Hát mi van már itt? Nem kell Urby-nak beállni a helyére, de akkor már legalább ne a KP jobb oldalán kelljen játszania!!! Egyszerűen csodákra képes, ha a bal oldalon játszhat. Akkor jönnek labdák a bal szélről is. A jobb szélről pedig DE SCIGLIO-tól. Ilyet is már nagyon rég láthattunk, hogy él a pálya 2 széle.
  De Sciglio-ban midnen benne van, amiből klasszis játékossá válhat.
  Különben Allegri felé ez az egyetlen pozitivum, hogy őt részesitette előnyben Abate-val szemben.
  De JONG…. Ebben a csapatban ő a vezér! Legalábbis én úgy látom, csak neki vannak meg az adottságai hozzá. Kellően tapasztalt, megfontolt, magabiztos, technikai tudása magas szintű, meggondolja kinek passzol, nem adja el a labdát, jól cselez, jól védekezik… jelenleg ő talán a legelegánsabban játszó játékosunk. Ha CSk-t kellene választani én őt választanám.
  Pazzini… hát nagyon nem ment neki….. Minden más edző lecserélte volna a második félidőben, vagy be hozott volna még egy csatárt. De a mi esetünkben ésszerűbb lett volna a csere. Én behoztam volna BOJAN-t. Pazzini-val nem tudtunk gólt szerezni, Bojan-t kellett volna kipróbálni.

  A játékunkról még annyit, hogy nem voltak álló játékosaink, mindenki futott, hajtott, próbálkozott, nyerni akartak, de fejetlenül… semmi taktika, semmi előre kidolgozott stratégia, semmi tudatosság nem volt a játékunkban. Én mindezt az edző számlájára írom. Nem hajlandó változtatni, nem képes változtatni…. nem tud adni a csapatnak semmit, amivel tovább fejlődhetnének….mennie kell.

  OFF: Tegnap ugye bántottuk Galliani-t, én is természetesen, de ha jobban belegondolunk, láthatjuk, hogy Galliani-nak abszolút nincs tejhatalma a játékosok felett. nem ő hozza meg a döntéseket, kit ad el, kit vesz meg a csapat. Többször láthattuk, hogy ő tárgyal, és mindent megtesz, de aztán az ISTEN az utolsó pillanatban meggondolja magát és mehiúsitja a saját terveit. Galliani csak egy báb, aki szerintem eléggé hülyének érezheti magát, mikor egyik pillanataban még A a terv, amit le is nyilatkozik, majd az ISTEN fentről átírja a tervet B-vé. Kellemetlen érzés lehet állandóan magyarázkodni… na de őt se kell azért nagyon félteni.

  Továbbá nem értem mi miért félünk annyira az adósságoktól. Minden csapatnak van, sőt… a többi nagy csapatnak több 100 millióra rúg az adóssága, de nem félnek. Továbbra is invesztálnak, neveket hoznak a csapathoz, ami nézőket, szurkolókat vonz és ezekből a bevételekből mindig tudják egy egészséges formában kezelni az adósságaikat.
  Nekünk most állítólag nincs számottevő adósságunk, DE bevételeink sincsenek. Majd lesznek, ha újra költekezni kezd a klub, amire viszont már nem lesz nagy lehetőség, hiszen már az FFP meggátol benne. Amennyi a bevételed, annyit költhetsz alapon, mi nem fogunk sokat költeni, hiszen miből jöjjenek a bevételek?

  Berlusconi adja át a stafétabotot a lányának Barbarának, Galliani maradhat és mindenképp kell egy edző. Aztán indulhat az új szezon, mert ennek az ideinek nem lesz szaga….

  Forza Milan.

  • Csak néhány gondolat:

   1. Tomekk-el én is nagyrészt egyet kell, hogy értsek sajnos.
   2. Peterman, neked igazad van abban, hogy még ezzel a kerettel se lenne szabad így játrszani
   3. Viszont szerintem egy csapatot egy edzőnek ú lehet felépíteni,ha egy állandó (kalkulálható) játékoskerettel, nyugodt körülmnyek között egy maga által megtervezett és végrehajtott felkészülési időszakot követően tud dolgozni, beleszólás nélkül. Szerintem az idén ebből semmi nem tudott megvalósulni és ez nem feltétlen Allegri hibája. Ez a vezetés nem enged ilyen “szabad kezet” edzőinek. Lehet, hogy elkövet hibákat cserékkel, összeállítással, de ez csak a felszín. A lényeg a bajnokság előtti felkészülés és az arra épülő napi edzésmuinka. Szerintem Conte ezért tudott egy szintén nem kiemelekdő kerettel szép eredményt elérni. És hát gyanús, hogy nálun előbb utóbb mindenki hülye lesz, Ancelotti is, Leonardo is…És ehhez a társasághoz fog csatlakozni pillanatokon belül Allegri is.

  • Egyetértek, gyengébb az idei keret, viszont ennél azért sokkal sokkal többre képes a csapat!
   Allegri úgy tűnik magától nem mond le, sajnos ki kell rúgni!
   Guardiola szerintem elérhetetlen most, illetve a fizetése is teljesen más dimenzió!
   A legjobb választás most szerintem Bielsa lenne! 2013-ig él a szerződése, nagy taktikus, mer a fiatalokhoz nyúlni, és nem is annyira kicsit örült, képes motiválni a játékosait!
   Nagy európai klubnál még nem edzősködött, ha megkínáljuk egy ajánlattal, nem mondhat nemet….

 5. Otthon egy Anderlechtet ezzel a kerettel, edzővel is több góllal kellett volna verni. A leírtakon túl a másik nagy probléma, ami szégyen is egyben: érzik az ellenfelek, hogy ez egy VERHETŐ MILAN! 🙁 (Sajnos a statisztikánk alátámasztja.) A keretben mindenképpen több van, hiányoznak azok a klasszisok, akik egy ki-ki meccs végére pontot tudtak tenni. Az előző években is rendszeresen voltak vergődései a csapatnak de volt Ibra, Silva, See, Pirlo, Nesta, Bommel akik menteni tudtak. Ibrát ezért preferáltam, mert ő nem egyszer mentett! Az önzőségét gólokkal viszonozta, ami most nincs. A téli átigazolásig valami edzői extrát kellene előhúzni vagy valakit reaktiválni annyira csak, hogy ne legyen csúfos a bajnokság. A meccs egyetlen pozitívuma De Sciglio volt.

 6. Boa lecserélésénél fütyült az egész San Siro. Azt hittem a Ghána-i teljesítményét értékelik (ami nem volt rossz,kűzdött,de a szokásos,nem tud szervezni), de utána kiderült hogy Allegrinek szól, Boa pedig megtapsolta a gesztust. Szerintem ez elég sok mindent elárul. Érik az edzőváltás. Sokan írják hogy nincs értelme. De nekem elegem van már a maradjunk nyugodtak és várjuk ki az ellenfél hibáját taktikából. A tegnapi keretünknek is képesnek kellene lennie időnként a kapuhoz szegezni egy Anderlechtet.
  A BL-ben az utolsó 2 fordulóban majd bárki továbbjuthat a csoportunkból. Remélem sikerül megszerezni a második helyet,kell a továbbjutást érő pénz,amit remélem majd a csapatba fektetnek

 7. Sziasztok. Cirka 18 éve vagyok Milan szurkoló, de a mostani helyzetünk egy kicsit elszomorit. (bocs,nincs hosszú i betűm) Hihetetlen, hogy mennyire nincs elképzelés a játékunkban. Nem is tudom,hogy mi erre a jó kifejezés. Talán túl görcsösen is játszunk, ez pedig a támadójáték rovására megy. Nem tudom. Azt gondolom,hogy van annyira erős a keretünk, hogy az ilyen meccseket behúzzuk (Samp,Atalanta,Anderlecht). Talán tényleg csak a fejekben kellene rendet tenni. A játékról annyit,hogy rendben van,hogy az edzőnk egy aktiv középpályát akart látni a pályán. Nem tudom,hogy ki nézte végig a tegnapi meccset,de szerintem azt a hülye is észrevehette,hogy a belgák bal oldala elég lassú és körülményes volt (gondolok itt elsősorban a bal oldali védőjükre). Ott (is) lehetett volna keresnivalónk,ha mondjuk Boatenget teszi ki jobb oldalra a mester. Bár hozzá kell tenni, hogy De Sciglio sokat besegitette a támadásokba és voltak jó beadásai is. De igy talán még aktivabb lett volna a jobb oldalunk. Nem tudom ki hogy van vele,és nem szeretnék senkit sem megbántani,DE én azt gondolom,hogy a 10-es mezt minden,valamire való csapatnál ki kell érdemelni. Pláne egy Milannál. Boateng nálam egyelőre nem 10-es. A 10-es mez,szerintem egy kiváltság,azt ki kell érdemelni,meg kell dolgozni érte,és nem csak 1-2 meccsen. Boa-n látszik,hogy nagyon meg akar felelni ennek,de eddig nem igazán sikerült. Talán túl nagy teher neki. Pazziniről egyet értek Petermannal,és az is igaz,hogy iszonyatosan hiányzik egy olyan támadó középpályás,aki a szervezésből is kiveszi a részét. Ezt is többen irtátok. Semmi fazon nincs a játékunkban. Az pedig nem megoldás,hogy felpasszoljuk a labdát,aztán csináljanak vele amit tudnak.
  Pozitivum számomra (amit már többen is emlitettek) De Jong játéka. Sokat robotol,küzd,hajt…stb. Nem is ragoznám túl,mindenki tudja mire gondolok.
  Őszintén mondom,nem értem,hogy Antonini és Bonera mit keres a kezdőben,és egyáltalán a Milanban. Ezt is többen kifejtettétek már,de én sem tudom a választ.
  Csak azt tudom elképzelni,hogy mindketten eladták a lelküket az ördögnek,cserébe azért,hogy a csapat kezdőjében legyenek. 😀
  De viccet félretéve. Tegnap miután vége lett a meccsnek,azt gondoltam,hogy ez igy nem mehet tovább. Hirtelen a semmiből beugrott egy gondolat,miszerint 4 döntetlennel és 2 vereséggel fogunk a csoport harmadik helyén végezni. A két vereség a Zenit elleni oda-vissza meccsen történne. DE! Miután megnéztem a tegnapi meccsek összefoglalóját,és láttam,hogy a Malaga simán 3-0-ra verte a Zenitet…hát….nem is tudom. Nagyon gyorsan össze kell kapnunk magunkat. Ha mi vagyunk a csoport favoritjai,és első helyen szeretnénk továbbmenni,akkor azért tegyünk is.
  Mindenesetre,ahogy eddig is…én továbbra is bizom a csapatban és kitartok mellettük…jóban,rosszban,betegségben,egészségben,gazdagságban és szegénységben egyaránt.
  FORZA MILAN!!!

  • Így van. Főleg, hogy lassan 2 éve semmi előrelépés a játékunkat tekintve… Szerintem a vezetők is csak azon filóznak, hogy ki legyen helyette. Mivel Mauro ott van minden edző mellett 6-7 éve lehet ő lesz. De akár bedobhatnak régi milanistákat is… Csak ne Gullit mert ő mindenhol megbukott már 🙂

 8. Még megvárnám az Udinese elleni meccset ,hátha valami csoda történik és a fiúk feltámadnak. Ha azonban ez nem következik be haladéktalanul edzőváltásra lesz szükségünk ( bár már hosszú távon így sem terveznék Allegrivel ). Eddig azon szurkolók számát gyarapítottam akik kiálltak Allegri mellett ,de ez már csak múlt időben állja meg a helyét…
  Ébresztő Vezetőség! Ébresztő Fiúk!
  FORZA MILAN!

 9. Katasztrófa!! Eddig én is a “megvédem Allegrit” táborba tartoztam, de ez a tegnapi gyökérkedés már nálam is kiverte a biztosítékot. Szörnyű azt látni, hogy két éve SOHA nem húz meg egy váratlant Allegri. Állandóan azt erőlteti, hogy türelmesen játszunk, ahogy ezt tegnap le is nyilatkozta, csak az a probléma, hogy eddig, volt egy Ibra vagy egy Cassano, aki el tudott dönteni egy villanással meccseket.
  Fel kéne ébredni és észre kéne venni, hogy más taktika, új játék kell!!!
  Ennek kidolgozása, biztos hogy nem az én feladatom, hanem Allegrié.
  Nyugodtan lehozhattuk volna Antoninit (megint katasztrófa volt) és a három védővel tolhattuk volna az utolsó 20 percet, előre meg bejön Bojan. Egervári neki mer menni a hollandoknak 3 Magyar védővel, kockáztatva, hogy szétszedi másnap a sajtó ha sokat kapnak, de Allegri, aki papíron nagyobb kvalitású edző mint Egervári nem mer 10 percet végigtámadni a csoport leggyengébb csapata ellen???!! Ennél a 0-0 nál még az is jobb lett volna ha széttámadjuk Őket, de kapunk a végén egy gólt, mint hogy ilyen beszari töketlen taktikával szerencsétlenkedjünk végig egy meccset. Csak a Milan!!!!

 10. Ez az edző esetlen vak bolond, mármint Allegri. Már megint mit lenyilatkozott. Te jóságos AtyaÚrIsten. Egész idő alatt a pálya szélán állt mint fasz a lakadalomba és a világon semmit sem tett. pontosabban cserélt, mint mindig rosszkor, rossz embert.
  Azt mondja, hogy az első taktikai rendszer nem vált be:De Mileyn meglepő, eddig még g sosem vált be a 4-3-1-2, nem tudom miből gondolta, hogy épp most válik be. Szégyellem, hogy 1 ilyen teszetosza senkiházi az edzőn. S most hiába jöttök azzal , hogy első évében bajnokok voltunk, mert az nem az ő érdem volt. Sajnos a tavalyi második hely az viszont az ő érdeme (ott elsőnek kellett volna lennünk)

 11. Jó napot mindenkinek!

  Kezdeném Allegri nyilatkozatának a boncolgatásával: a szünet utáni játék jobb volt bár még az is katasztrofális volt! A játékosok kihozták magukból a maxot… hát ez elég szomorú h az edző így látja hogy ez a maximum.

  Fölösleges is jobban belemenni mert csak próbálja szőnyeg alásöpörni ezt a szégyen teljesítményt.

  Jönnék egy egyszerű példával nem is messzire menve egy régi ismerős a Real Madridhoz: ott is sz*rul indult a szezon vereségek, gyenge játék, feszült öltözői légkör DE TEGNAP ha még vacak játékkal is de csak bedarálták a City-t ez nevezik akarásnak. Mi csak vergődtünk a belgák ellen akarásnak a nyomát sem láttam csak az impotens, ötlettelen 50%-os nyögdécselést ezt így nem lehet.

  Többen feszegették a keret minőségét meg hasonlók én azt mondom: ez a keret az elmúlt 20 év leggyengébb brigádja DE akkor is ez az AC MILAN!!!!! Ki lehet kapni a Samptól az Atalantatól lelehet ikszelni az Anderelchtel de nem ilyen hozzáállással és nem ilyen ötlettelenül gyenge futballal!!!!!!Mert ha kikapunk úgy h végig nyomunk és tudatos játékot játszunk és kimarad 5-10 ziccer hát akkor ez van van mire fogni a vereséget de ez elfogadhatatlan!!!

  Allegrinek távoznia kell!!! Az elmúlt két évben megtudta fegyelmezni a játékosokat bizonyára azért mert tudta motiválni a kulcsjátékosokat aki meg a pályán felrázták a többieket most egy ilyen játékos van a keretben aki a Prince de úgy látszik ő kénytelen egyedül vezéregyéniség lenni a pályán és az edző se tud hatással lenni rá.

  úgy nézz ki eljött az idő egy újabb edző váltáshoz akinek van tekintélye kell a vérfrissítés az edzői székbe mert nagyon hamar lemondhatunk minden kitűzött célunkról ebben az évben

  Forza Milan!!!!!

 12. Bocs, de most átugrottam a hsz-eken, mivel már a nyilatkozat elején “lefagyott a szoftver”… Azt mondja:
  “óriási a nyomás rajtunk, amiatt hogy meg kell nyernünk minden meccsünket”
  Mi van?? Remegnek a lábak, mert elvárjuk a győzelmet a Samp, Atalanta, Anderlecht ellen? Egy Milan edző ilyet nyilatkozik… huh.

 13. Én már sokszor leírtam a véleményem Allegriről…az ember egy bohóc…
  Edzőt kell váltani,nincs mese..
  Továbbá:a vezetésnek pénzt kell áldozni minőségi labdarúgókra..
  Ha nem akkor adják át a klubot valaki másnak(bár lehet pont ez a cél és épp ezért mentik ki a pénzüket)aki befektet .
  Berlusconi hamar csinált anno nagy klubot de most ugyanolyan hamar le is építette…sőt lejjebb!
  27 ezer pár százan voltak tegnap!!!!Szégyen!!És ez csak csökkenni fog!!
  Nem érdekel ki ül az elnöki székben,bárki is kegyen de az foglalkozzon a szeretett csapatunkkal!!!!
  Valaki azt írta,hogy ez az átigazolási szezon nem volt olyan rossz.
  Botrány volt!!!Nevetséges…
  Az járt jól aki megtömte a zsebét vagy éppen az Ac Milan pénzéből fizette ki máshonnan jött tartozásait!

  Forza Milan

 14. Nevetséges amiket mond. Most megkapta az ultimátumot, a csapat hétvégén nem fog mellé állni és nem fogunk nyerni. Hogyan lehet egy ilyen csapattal kezdeni egy Anderlecht ellen???? Egy csatár??? Mi ez??? Oké h gyenge a keret de ez azért tényleg nevetséges. A saját sírját ásta meg Allegri és hétvégén a játékosai fogják beletaszítani… Remélem! Forza MILAN

  • Meglehet hogy tovább sem jutunk, sőt lehet hogy még jövőre ki sem jutunk a BL-re. Sajnálatos módon bele kell törődnünk hogy most az elkövetkező pár év ilyen gyenge lesz a Milánnak. Lehet hogy kellesz egy jópár év hogy talpra álljon a klub és újra ütőképpes legyen… A Juventusnak is sok év kellet hogy így felerősödjön…

   • Miről beszélsz te Dasajev???
    A Juvét kizárták!Meghurcolták…El kellett!!!!!!!adniuk a legjobb játékosaikat…nem elüldözték mint mi!!!!!!
    A Juventusz nem adja el ikonjait!Ők stadiont építettek!!!
    Ők vonzzák a szurkolókat nem taszítják!!!
    A mi vezetésünk kivette a pénzt!!!Undorító!!
    Nincs nézőnk már….nevetséges,tényleg rajtunk röhög mindenki!

 15. Jose82- nek igazat adok a kerettel kapcsolatban, viszont Tomekk hülyeségeket beszél ráadásul ha ezt megcáfolják rögtön támad. Ha egy csapatnak nem megy akkor legtöbb esetben igenis segít az edzőváltás. Az Inter tavalyi edzőváltásai ha megnézed nem mindegyik sikerült balul. Stramaccioni nagyon jól összerakta a csapatot aminek eredménye egy igen jó hajrá lett, megvert a a Milant és elindultak az EL-ben ugyanazzal a kerettel. Kapott is szerződést. A jelenlegi játékosállományunk igaz hogy meggyengült de azért vannak játékosok akik nem a legjobb formájukban játszanak. Boateng? Tavaly bombaformában játszott, rúgta a gólokat (volt hogy 3-at beszállva egy vesztes meccsen) most nem megy neki. Ennyit tud? Elfelejtett játszani? Nem. Nocerino? Az év igazolásának mondták. Húzóember volt. Most? Halvány. Ennyit tud? Elfelejtett játszani? Nem. El Sharawy? Ha nem megy neki (mindig nem mehet) akkor azt mondják egy világklasszis megoldotta volna, de hát Ő még csak 18-19 éves. Mikor ért fel 1 játékos ennyi idősen a csúcsra? Majd huszonévesen. Addig meg tegye a dolgát. Tehetséges, dinamikus, gyors. Lehet nagy jövője. Az edzőkérdéssel pedig igenis az Ő feladata, hogy a játékosokat a legjobb szintre hozza. Most nem ez van, ráadásul az összeállításnál is vannak gondok. Minek igazolunk játékosokat ha nem játszatjuk? Kell, mert erősíteni akarják a keretet. Ok. De akkor miért nem játszik? Zapata? Nem hinném hogy Bonera jobb lenne nála. Eddig kidobott milliók. Ennyi erővel akkor tette volna fel tippmixre és ha bejön legalább kaszál hatalmasat. Az én véleményem Serse Cosmi lehet nyerő tréner lenne. Van benne dinamizmus, heves vérmérsékletű és szerintem jó edző. Talán fel tudná pörgetni a játékosokat. Talán.

 16. Sziasztok

  Sajnos nem megy a Milannak ez tény de a keret azért nem annyira gyenge hogy az olasz kiscsapatok meg a belga bajnok ellen alibizzünk szerintem ez edző kérdés is mert semmi elképzelése nincs a csapatnak mit is kéne csinálni ha beállnak védekezni kontrázni ellenünk. Nyilván az igazolási politikánk is hibás szerintem a Pazzini és De Yong helyett Kaka ra kellett volna rámenni mert igy semmi elképzelésünk sincs a középpályán amit a két játékosra elköltöttünk abból már ki lehetett volna sakkozni a Reallal Kaka árát főleg ugy hogy +8 millát adtunk az internek most előbbre lennénk egy bármilyen formájú Kakaval.A sérültek ellenére azt mondom hogy a milannak nem igy kéne játszania még a mostani kerettel sem .Én max két három bajnoki meccset adnék Allegrinek a vezetőség helyében mert ez kevés amit eddig mutatott ugy hogy három éve dolgozik a Milannal és biztos hogy a mostani keret a leggyengébb de ez egy nagy nulla amit eddig produkált a csapattal .

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS